Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir
 Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa
 Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 

PSD fata cu reactiunea, sa fie asa?

* * - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
72 replies to this topic

#1
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Se va repeta istoria? PDL a fost maturat la vot de o populatie iritata si nervoasa. Incotro se indreapta PSD? partidul care a reusit sa-si puna in cap in doi ani de crestere economica un procent semnificativ de oameni. Oameni care-s acum iritati si nervosi. Oameni care abia asteapta sa dea cu bolovani dupa PSD-isti.

O analiza interesanta-i mai jos. Vom vedea daca va fi validata de rezultatele electorale sau nu, insa eu tind sa cred ca asa ceva este f. posibil. Nu a exista nicicand un guvern atat de iresponsabil si incompetent ca actualu' executiv. Nu a existat nicicand o slugareala si guvernare numai si numai in interesul unei singure persoane, calcand astfel pe degete multi romani.

Quote

Întrebare: - E adevărat că România e pe marginea prăpastiei?
Răspuns: - Da, pentru că se uită în jos la PSD.


[....]

Din unele puncte de vedere PSD stă mai rău acum decât PDL în 2011. La încredere, Dragnea e mai jos decât a fost vreodată Băsescu. ALDE ronțăie cu ambiție din electoratul PSD, devenind treptat un parazit redutabil și performant. Lipsește infrastructura umană care să genereze soluții măcar teoretice, precum Noua Republică sau Forța Civică. (PSD nu crede în Albă-ca-Zăpada; PSD crede în Soros - posedă doar o mitologie a dezastrului, nu și una a salvării).

Iohannis beneficiază de mai multă încredere acum decât Ponta sau Antonescu atunci. Nu există un PPDD care să mai ciupească din scorul opoziției principale. Televiziunile de știri păcălesc PSD în a crede că "totul e bine, rulăm finuț, suntem iubiți"; acum 7 ani demoralizau și simultan dinamizau puterea, acum o adorm întru moarte.

Din alte puncte de vedere PSD stă mai bine acum decât PDL în 2011. Împotriva sa nu se află două organizații solide de partid, ci una. Firea este populară (deși nervozitatea sa din ultimele săptămâni semnalează că știe că i se întâmplă ceva urât în sondaje). Antipatia față de guvernare nu e încă ură. Inca, bine zis. Inca nu e ura. Dar rabdarea dispare precum fumul in zare.

[...]

Criza imensă în care se află acum PSD va avea efecte multiple și dureroase. Dumnezeu să aibă milă de candidatul partidului la președinție. Înfrângerea previzibilă de la acel scrutin* va avea efect asupra alegerilor locale. Firea va trebui să muncească intens pentru a mai rămâne primar. (Doamnă, Cotroceni-ul se amână pentru 2024 cel devreme...)

Inclusiv în locuri unde filiala locală PNL e sub papucul filialei locale a PSD, acea filială liberală va câștiga primăria fără să vrea acest lucru. VINE VALUL. (politicienii și membrii de filiale înțeleg foarte clar de ce am pus aceste cuvinte în bold și majuscule, cu un font mai mare decât restul textului). Este același fel de val care a ridicat USL în 2012. Dar acum în sens invers.

* = împotriva candidatului PSD va putea câștiga în 2019 și un sertar.

[...]

Dacă nu intervin dispariții majore, precum cea a lui Dragnea, scenariul următorului ciclu electoral e simplu:

A. Europarlamentare: Prezență 35-36%, semnificativ mai mare ca de obicei dar nimic uluitor. PSD scor cu 2-în-față. Opoziția la Dragnea din interiorul partidului e prea slabă să speculeze ce și cum. Dragnea va da vina pe filialele din Ardeal sau pe Facebook sau pe UE sau pe Moș Crăciun sau pe petele solare. Nu că i-ar păsa cuiva. Partidul va fi în continuare în comă. Oricum, vine vara, iar în Muntenia vara e zăpușeală, energiile se duc spre zero.

B. Prezidențiale: dacă Dragnea și-a pierdut mințile sau are un blat cu Iohannis, candidează. În mod cert va fi cărat de partid în turul doi și la fel de cert va fi masacrat în acel tur doi. Să îți arăt niște cifre:

Cât din populația aflată în țară avea încredere în candidații de tur doi cu un an jumătate înainte de prezidențiale?
1999 (Barometrul Op. Publice, Fundația Soros): Vadim 22%, Iliescu 37% (hai să-l punem și pe Constantinescu: 31%)
2003 (idem): Băsescu 29%, Năstase 33%
2008, IMAS: Băsescu 45%, Geoană 20%
2013, INSCOP: Ponta 44%, Iohannis 31%
2018 (în funcție de ce sondaje preferi): Dragnea 7-12%, Firea și Iohannis pe la 30-35%.

Nimeni, niciodată, n-a pornit de atât de jos ca Dragnea.

[...]

Iar prezidențialele produc efecte emoționale pe șase luni, adică ajungem la...

... Locale: Intuiesc că Negoiță rămâne primar în sectorul său. Ceilalți 6 primari PSD din București, printre care o includ și pe Firea, vor tremura serios. Opoziția va putea avea succese surprinzătoare, doar să aibă curaj și candidați adecvați. Probabilitatea să nu existe candidat unic măcar pentru orașele importante e destul de redusă. Mare atenție la Zalău, Constanța, Giurgiu, Drobeta Turnu-Severin, Bistrița, Bacău, Focșani, Galați, Pitești și lista poate continua. În Ardeal vor fi probleme la negocieri, dar nu detaliez.

[...]

Parlamentare: Cu chiu cu vai Dragnea va fi căzut. În PSD se va adopta o conducere colectivă, nefiind timp de un congres serios. Ca la ARD, se va lipi repede sub siglă o soluție de marketing fără fond. Opoziția va fi lovită în aripă de scăderea interesului pentru politică. Am putea avea așa ceva:

PNL+USR+RO Împreună = 45%
PSD 30% (30. Nu treizeci-și-ceva.)
ALDE 12%
UDMR 5%
Alții (care nu intră în parlament) 8%.

Cum președintele numește primul ministru, ALDE și UDMR se vor lupta pentru onoarea de a face parte din coaliția de guvernare. Patru ani de opoziție și de anchete DNA îi așteaptă pe bieții PSD-iști. "Of, of, căpitane de județ..." Sa dea Al de Sus sa fie asa! Posted Image

În scenariul de mai sus nu subestimez PSD. Are și va avea întotdeauna organizații puternice. Electoratul său dur nu-i dispare, doar se stinge și se amărăște în tăcere. Nu văd trandafirii luând sub 25% la vreun scrutin național (deși e posibil). Nu văd PSD prăbușit la cota din 1996 (23%).

Îl văd pierzând însă procentele-cheie de care e nevoie pentru obținerea puterii sau pentru câștigarea fiecărui scrutin mai important. Un om mai dur ca mine, uitându-se la cifrele care măsoară încrederea în liderii PSD sau modul în care este evaluată guvernarea, ar zice că PSD se îndreaptă spre un minim istoric și isteric.

Să nu exagerăm totuși.

Paradoxul nenorocirilor este că lovesc pe cine nu e cazul. Primari pesediști altfel liniștiți din Moldova și Muntenia își vor pierde mandatul pentru că partidul nu are acum curajul să scape de președintele său, devenit o ghiulea electorală. Un biet om va candida la prezidențiale, în scuipatele întregii țări, împins de la spate de un Dragnea devenit inamicul public nr. 1.

Cel mai prost scenariu pentru opoziție este unul în care Dragnea dispare sau este înlocuit înainte de 2019, acum în primăvară sau în vară, dând destul timp unei noi conduceri a PSD să își pună amprenta și să rejuveneze guvernarea. Acest scenariu este însă, pentru România, unul bun.

În zilele și lunile următoare, să nu uiți că susținerea pentru PSD e subțire ca firul de ață. Membrii, familiile lor și câțiva oameni de afaceri locali, slinoși și emoționali. Atât. Cei 46% nu mai există. Pe cifre, împăratul e acum ... nu gol, ci mai rău: disprețuit ca Băsescu în vremurile lui negre.  

Va mai guverna PSD din 2020 incolo? sau ipoteza de mai sus e best case scenario, un model teoretic nazuit de opozitie?

Edited by Alecsandru010, 21 April 2018 - 12:34.


#2
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,002
  • Înscris: 29.11.2005
La cat de breaz e Orban cu PNL-ul lui nu scapam asa repede de PSD,din pacate.

#3
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Nu conteaza asta in actualu' context. Si saci de cartofi daca ar fi fost pe listele USL, tot ar fi castigat alegerile. Acum am avea aceeasi paradigma. Difera doar sensu'. Acu' PSD se afla la primit papara.

#4
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007
PSD sta mai prost ca PDL, da' are mai multi prosti in spate decat avea PDL-u'.

#5
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Si-asta e corect. D-aia PSD nu va disparea, da' se va diminua.

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Chiar dacă sunt de acord în mare parte cu ce zice acolo, pana la alegeri avem probleme sistemice. Chiar dacă PSD pică, dacă omoară in parlament justiția și umple absolut toate polurile de putere cu oameni proprii, va fi greu spre imposibil ca România să poată face ceva. Exceptând cazul puțin probabil în care pierd la scor și actuala opoziție are majoritate confortabila pentru a redresa tot ce au stricat ei în materie de legi, acel eșalon de sinecuristi pot bloca îndelungat anumite lucruri și pot face rău în continuare,ducand la rezultate slabe ale celor care vor urma, lucru care va duce ciclic la revenirea în forță a PSD pe vechea manevra noi v-am dat ăștia va iau.

Dacă ccr va deveni de neatins, dacă dna pica, dacă instituțiile nu vor fi curățate de paraziți, dacă nu va avea curaj sa scape de pensii speciale și de aparat supradimensionat, suntem pierduți. Iar cei care vor face aceste tăieri necesare dar profund nepopulare, vor pierde multe procente de votanti,mai ales dintre cei afectați direct și indirect. Speranța e ca cei inactivi sa contrabalanseze prin simpatia produsă de acele mișcări

#7
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,313
  • Înscris: 29.07.2013
Alecsandre, reiterez :

Pesede este si va fi pe val si de acum incolo.

Asta pentru ca numarul votantilor CRESTE prin simplul fapt ca cei care vor sa faca ceva cu viata lor si a familiei pleaca din tara. Vor fi tot mai ptini votanti anti pesede, prin lipsa alora de la urne.
Asta e miza, strategia celor care vor da pomeni de supravietuire pentru a-si mentine aproape votantii. E clar ca de restul nu le pasa, investitii nu sunt, drumurile-s vai mama lor, turismul e la nivel african ...

Sa auzim de bine !

#8
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,502
  • Înscris: 13.06.2004
Din păcate pe unii nu ai cum să-i convingi să nu voteze P.S.D. Vor vor vota până la moarte P.S.D. Asta şi pentru că restul de partide pulitce nu reprezintă vreo reală alternativă    Posted Image

Edited by djl, 21 April 2018 - 13:07.


#9
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,593
  • Înscris: 05.12.2005
În acest moment nu există o soluţie politică viabilă pt. România... în toate partidele sunt aceiaşi imbecili, analfabeţi atât politic cât şi în general.

#10
vlad1102

vlad1102

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,552
  • Înscris: 03.05.2008
Astept sa vina cineva din opozitie cu un program real, tangibil, de a guverna, pe langa eternul "nu suntem PSD".
Indiferent, tot votez impotriva PSD-ului lui Dragnea, doar ca o fac cu lehamite.

Edit: iar la prezidentiale, daca-i Firea, as vota literalmente cu oricine numai sa nu castige aia.

View Postedy_wheazel, on 21 aprilie 2018 - 13:20, said:

Da, ca PSD-u' o avut un program real, tangibil!

Si asta-i scuza pe ailalti?

Edited by vlad1102, 21 April 2018 - 13:21.


#11
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,249
  • Înscris: 31.08.2006

View Postmihaicozac, on 21 aprilie 2018 - 13:09, said:

n toate partidele sunt aceiaşi imbecili, analfabeţi atât politic cât şi în general.

    Poate cu exceptia USR.

#12
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007

View Postvlad1102, on 21 aprilie 2018 - 13:19, said:

Astept sa vina cineva din opozitie cu un program real, tangibil, de a guverna, pe langa eternul "nu suntem PSD".
Indiferent, tot votez impotriva PSD-ului lui Dragnea, doar ca o fac cu lehamite.

Da, ca PSD-u' o avut un program real, tangibil!

#13
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,593
  • Înscris: 05.12.2005
România este împărţită între cei care vor "să ni se dea", dependenţi de ajutoare sociale şi pensii şi salarii nemuncite de la buget, şi ceilalţi care vor "să ne lase dracului să ne descurcăm singuri", care au plecat deja în mare parte din ţară. Va dura mult timp până se vor obişnui din nou românii cu munca pe salariu după calificare, nu vedeţi ce se întâmplă pe Litoral? multe hoteluri nu găsesc personal în ciuda salariilor relativ bune.
.

Edited by mihaicozac, 21 April 2018 - 13:36.


#14
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Postargonaut, on 21 aprilie 2018 - 13:05, said:

Alecsandre, reiterez :

Pesede este si va fi pe val si de acum incolo.

Asta pentru ca numarul votantilor CRESTE prin simplul fapt ca cei care vor sa faca ceva cu viata lor si a familiei pleaca din tara. Vor fi tot mai ptini votanti anti pesede, prin lipsa alora de la urne.
Asta e miza, strategia celor care vor da pomeni de supravietuire pentru a-si mentine aproape votantii. E clar ca de restul nu le pasa, investitii nu sunt, drumurile-s vai mama lor, turismul e la nivel african ...

Sa auzim de bine !
Pleaca din tara pentru ca a fost clar inca din 90 ca multimile voteaza PSD.... Avem un popor , trebuie sa o spunem , comunizat si rusificat, greu s-ar putea iesi din ceea ce suntem acum....
Ar fi bine si PSD numai sa fi fost stanga corecta si moderna, europeana ..... Dupa cate vad astia vor ca sa ramana la putere si dupa aia sa traga cortina spre rusia , avand in vedere ca starea de fapt de aici nu poate sa convina la nesfarsit UE si SUA

Depinzand si ce se intampla prin UE asta si SUA.....mai nou si in astea s-au coalizat niste evazionisti care ,ma rog , reprezinta o buna pparte din populatia vestica , numai ca ei sunt evazionisti cu stofa fata de ce se intampla la noi, de aia sunt votati si de populatia vestica. Trebuie sa o spunem ca si vesticii astia sunt oameni , si au destui care voteaza mai nepregatiti si mai in necunostiinta de cauza.

Mare pacat a facut base ca a trecut spre dreapta. Daca o lungea cu semi stangismul ala si daca mai lua din electoratul ala al PSD-ului...poate avea sanse.
Ar fi o strategie sa avem 1-2 partide de dreapta care sa traga dreapta traditionala si 1 partid care sa incerce un centru ceva, cu ocazia asta atragand si electoratul nehotarat sau al psd-ului si cu ocazia asta implinind si niste norme ,chestii de stanga pentru muncitori, bugetari etc , aducand reglementari si eliminarea abuzurilor pe la locul de munca si de catre sefi. Astfel macar romanul se invata cu respectul ....Stim ca PSD nu prea e interesat de un electorat civilizat insa , fie si asa muncitori sau prosti cum sunt, electoratul lor trebuie sa traiasca si sa munceasca , vrea libertate ca orisicine , vrea sa fie fericit. Ori in dictatura nu poti fi fericit.

#15
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,002
  • Înscris: 29.11.2005

View Postfansat, on 21 aprilie 2018 - 13:20, said:


    Poate cu exceptia USR.
Inclus USR

#16
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018

View Postargonaut, on 21 aprilie 2018 - 13:05, said:

Alecsandre, reiterez :

Pesede este si va fi pe val si de acum incolo.

Asta pentru ca numarul votantilor CRESTE prin simplul fapt ca cei care vor sa faca ceva cu viata lor si a familiei pleaca din tara. Vor fi tot mai ptini votanti anti pesede, prin lipsa alora de la urne.
Asta e miza, strategia celor care vor da pomeni de supravietuire pentru a-si mentine aproape votantii. E clar ca de restul nu le pasa, investitii nu sunt, drumurile-s vai mama lor, turismul e la nivel african ...

Sa auzim de bine !
Nu inteleg o chestie.Daca nu-ti place aici de ce mai sta in tara asta ?Cine te opreste sa pleci dintr-un loc unde nu-ti mai place ? Nimeni nu te opreste. Si atunci de ce mai stai daca nu-ti place ?

#17
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

View Postmihaicozac, on 21 aprilie 2018 - 13:09, said:

În acest moment nu există o soluţie politică viabilă pt. România... în toate partidele sunt aceiaşi imbecili, analfabeţi atât politic cât şi în general.

Chiar compari USR și România Împreună cu Duamna 20 20, Duamna Motostivuitor și Duamna Firea și țăranul de Dragnea care făcea navesta Alexandria-București cu tractorul?

#18
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,238
  • Înscris: 19.08.2005

View PostAlecsandru010, on 21 aprilie 2018 - 12:57, said:

Si-asta e corect. D-aia PSD nu va disparea, da' se va diminua.

Vrei să castrezi prostii ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate