Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Era Windows s-a terminat?

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#55
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
In clipa in care mai multi producatori de hardware si de software isi vor scoate capul de unde il au bagat si isi vor da interesul sa suporte si GNU/Linux si BSD lucrurile se vor schimba, nu stiu cine pe cine va depasi sau cine nu va mai exista insa nici nu imi pasa cat am de ales intre GNU/Linux si BSD. Micromoale ferestre iese din discutie din prima in cazul meu. Nu ma intereseaza ce cota de piata are, pentru mine e o mizerie si cat timp micromoale nu schimba ceva in mentalitatea lor acest asa zis OS pentru mine ramane o mizerie ce nu merita folosita, cel putin de catre mine. Intra in aceiasi categorie cu IOS-ul de la maru' stricat / muscat si cu androidu' de la google.

Cei care se plang ca X sau ca Y in GNU/Linux de fapt nu vor sa faca ceva ca sunt impamanteniti in ceea ce micromoale i-a invatat. Oricum ce spre eu este ceea ce am zis mai sus, producatorii de hardware si de software sa bage in seama GNU/Linux si BSD cat mai mult. Asa cum in cursul anilor am cumparat una alta sau am platit licenta la una alta sub ferestre, as face acelasi lucru si sub GNU/Linux.

Nu stiu daca era lui ferestre a apus sau apune sau va apune curand sau in viitorul mai apropriat sau mai indepartat insa un lucru e sigur, e  bine ca GNU/Linux se dezvolta si a devenit de ani buni o alternativa ca si OS principal. Cel putin pentru mine.

#56
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

View PostMembruAnonim, on 16 iulie 2018 - 08:51, said:

Asa cum in cursul anilor am cumparat una alta sau am platit licenta la una alta sub ferestre, as face acelasi lucru si sub GNU/Linux.
Aici e o discutie. Cati ar face asta doar de dragul schimbarii OS-ului? Nu stiu daca aduni prea multi. Nici altii mai cu forta financiara (precum Google) nu s-au aventurat sa ofere un Linux inlocuitor de Windows, le da cu plus in actuala asezare a pietei.

Edited by neagu_laurentiu, 16 July 2018 - 09:37.


#57
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,060
  • Înscris: 30.04.2007

View Postzzhunt, on 15 iulie 2018 - 20:17, said:

In 95% din cazuri nu funcționează nici un tutorial de pe net
După comenzile alea nu mai pornește serverul x și cum se numește interfață grafica

strict pentru tine, man, tot ce trebuie sa stii este ca linux sucks, uindoz is the best, un rest, totul este nesemnificativ pentru tine si nu are rost sa-ti incarci memoria cu lucruri inutile, lasa-i pe martalogi sa-si ocupe mintea cu un sistem de operare ... diferit ;)
eram tentat sa scriu naspa, dar poate sunt utilizatori de linux cu ceva mai putin spirit umoristic.

#58
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postneagu_laurentiu, on 16 iulie 2018 - 09:34, said:

Aici e o discutie. Cati ar face asta doar de dragul schimbarii OS-ului? Nu stiu daca aduni prea multi. Nici altii mai cu forta financiara (precum Google) nu s-au aventurat sa ofere un Linux inlocuitor de Windows, le da cu plus in actuala asezare a pietei.
Adevarul ca, cel putin in RO, sunt multi care nici pe ferestre nu fac investitii adica licente si restul, dar pe la companii / firme unde e nevoie de asa ceva ca sa scoata bani legal din ceea ce folosesc. Omul e reticient din fire cand e vorba de ceva scimbari si nu vrea sa depuna efort sa faca ceva nou. De aici toate discutiile legate de GNU/Linux versus micromoale ferestre vs IOS / macOS / android. De asta e asa aclamat android de exemplu, nu ca ar fi mai bun sau mai stu eu ce altceva. E doar usor si nu e nevoie ca user-ul sa isi bata capul cu el. GNU/Linux totusi cere ceva materie cenusie intre  urechi.

#59
vj_Heaven

vj_Heaven

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,048
  • Înscris: 19.07.2005
Linux exceleaza in nisa lui, unde-l pui sa faca anumite operatii specifice si o face foarte bine. Insa ca desktop OS e la acelasi nivel ca acu 10-15 ani.

Performanta la surfingul pe net e subpara, majoritatea softurilor disponibile sunt..hai sa zic putin mai bune ca aplicatiile UWP de pe Windows10. Daca ai o problema cu drivere and stuff trebuie sa ai cunostinte avansate de Linux altfel cu copy/paste de pe google risti sa aduci sistemul intr-o stare jalnica.
Asta cu "lumea nu trece pe Linux pentru ca nu are suport pentru jocuri" e hilara, jocurile sunt ultima lui problema.

Daca esti pasionat e rewarding sa-ti bati capul cu el, sa rezolvi bug-uri si sa-l faci sa functioneze optim, insa majoritatea vor un OS care sa functioneze.

Si windowsul cere ceva materia cenusie intre urechi de cand cu Windows 10 si problemele sale. Posted Image

Edited by vj_Heaven, 16 July 2018 - 14:25.


#60
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Right e buna gluma cu ferestrele si materia cenusie. Asta daca ne uitam la prototipul user-ului de ferestre.,

Si mda, in ~10 minute am un Arch functional fara bataie mare de cap. Nu vad unde e ca acum 10 - 15 ani, si folosesc GNU/Linux zi de zi de 13 ani si 7 luni. Si vad ca diferente sunt. Nu ca acu' 13 ani nu as fi putut folosi o distributie GNU/Linux, bine asta si faceam. Apropo o distributie este un ansamblu de aplicatii. Exemplu KDE arata foarte bine. Despre ce discutam aici? Asta e si ideea daca Adobe sau mai stiu eu ce panarama de companie de dezvoltare soft isi da interesul sa scoata ceva okay si pentru GNU/Linux posibil sa vedem o migrare mai mare catre el dinspre ferestre. Desi personal as prefera sa nu, nu de alta dar prefer userii de GNU/Linux care au ceva intre urechi si anume ceva creier si cu care ai ce discuta.

#61
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Hai totusi sa nu exageram, sunt destui useri de windows priceputi, inteligenti si destui useri de Linux pe care nu m-as incumeta sa-i numesc asa...
In rest ai dreptate 100%, sunt schimbari majore fata de acum 2-3-5-10 ani!

Edited by shogun1, 16 July 2018 - 15:35.
Typo


#62
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
De asta am si pomenit de prototip-ul respectivului user, sigur ca fiecare OS are useri si useri, nu am zis niciodata ca nu ar fi useri priceputi si useri nepriceputi, useri inteligenti si useri mai putin inteligenti in ambele tabere. Doar ca raportul e fix invers sau era. Adica useri priceputi erau majoritari pe GNU/Linux, poate inca sunt, pe cand pe ferestre majoritari sigur nu erau cei priceputi de asta ferestre e inca vazut ca OS pentru cei total dezinteresati si care vor doar sa faca X sau Y pe cand GNU/Linux a fost vazut, si poate inca este, ca OS-ul celor interesati de ce se petrece si care vor sa aibe un control mai mare asupra OS-ului. De aici si multitudinea de distributii, de WM-uri, de DE-uri, etc.

Era prin 2010 cand m-am inscris pe forum cineva cu o semnatura foarte tare, pe care o am pusa bine apropo, legata de OS-uri. Era pe acolo  macOS, GNU/Linux, DOS si fereste. Daca nu ma inseala memoria acolo se zicea ceva aproximativ asa: "Windows is for those who don't want to know why their computer dosn't work". Pana si DOS statea mai bine cu: "DOS is for those who want to know why their computer dosn't work". De GNU/Linux si macOS nu zic ca de primul se zicea ca e pentru cei ce vor sa stie de ce le functioneaza computer-ul iar al doilea pentru cei ce nu vor sa stie de ce le functioneaza computer-ul.

Acum daca ma gandesc bine acolo se vorbea exact de prototipul utilizatorului fiecaruia dintre sistemele de operare mentionate si continea si ceva adevar. Chiar mai mult de ceva.

PS: Imi cer scuze dar nu mai tin minte a cui era semnatura asa ca daca respectivul user mai frecventeaza aceasta arie sper sa ma ierte ca nu i-am retinut numele.

Edited by MembruAnonim, 16 July 2018 - 16:04.


#63
tar1901

tar1901

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 15.05.2018

View Postneagu_laurentiu, on 15 iulie 2018 - 11:11, said:

E chiar ultima problema instalarea, aceasta poate decurge click, click, next si sub Linux.

Ai fi surprins dar majoritatea utilizatorilor nu stiu sa faca asta si nici nu-si pun problema ca sa schimbe OS-ul. Browser-ul se deschide la fel si pe Windows si pe Linux iar ambele au Office. Restul nu conteaza. Un lucru care i-ar deranja este ca jocul X nu merge pe "Windows" ala cara arata putin mai diferit.

In schimb Desktop Linux are niste avantaje pe care Windows-ul nu le are cel putin pentru moment. Copii care au vazut cum sa instaleze apliatii pe Android se descurca usor cu Software Manager.

Eu zic ca 90% din utilizatori au sa ramana cu au avut instalat cand au cumparat PC-ul. Daca e cu Windows, Linux sau ceva WebOS nu conteaza

#64
UlrichVans

UlrichVans

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 28.06.2018

View Posttar1901, on 20 iulie 2018 - 09:43, said:

Ai fi surprins dar majoritatea utilizatorilor nu stiu sa faca asta si nici nu-si pun problema ca sa schimbe OS-ul. Browser-ul se deschide la fel si pe Windows si pe Linux iar ambele au Office. Restul nu conteaza.
Neah. Nu ramane lumea pe linux, ca mai instaleaza o imprimanta, mai aduce un program de la servici ce aproape sigur e pentru windows, mai vede pe la colegi/prieteni te miri ce programe instalate, compatibilitatea cu ms office nu e 100%, multi probabil au mai lucrat deja pe windows si sunt obisnuiti, samd.

Se vand multe laptopuri de 15" cu linux, caci ms vrea bani pentru os pe laptopuri mari(pentru alea mici, ultrabooks, am impresia ca-i gratis sau mult mai ieftin) si e o diferenta de vreo 400-500 de lei in general.. dar n-ai sa vezi linux decat la pasionati...

#65
GT_Xpress

GT_Xpress

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,881
  • Înscris: 18.07.2018
Inca nu se desfiinteaza PCurile si Microsoft a spus ca acest Windows 10 e ultima versiune lansata, dar va primi update-uri.  Inca de la primul PC produs de la iventarea lui si pina in prezent a sufert o multime de modificari. Sunt doar presupuneri, idei. Nimic concret.

#66
UlrichVans

UlrichVans

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 28.06.2018
E posibil sa se treaca(sau poate deja e windows 10, nu stiu) la os cu update-uri frecvente, unde nu prea mai conteaza versiunea, cam cum se intampla cu chrome...

#67
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostUlrichVans, on 20 iulie 2018 - 13:37, said:

Nu ramane lumea pe linux, ca mai instaleaza o imprimanta
Multe sunt compatibile.

View PostUlrichVans, on 20 iulie 2018 - 13:37, said:

mai aduce un program de la servici ce aproape sigur e pentru windows
Mai aduce un virushel mic si dragalas :).

View PostUlrichVans, on 20 iulie 2018 - 13:37, said:

mai vede pe la colegi/prieteni te miri ce programe instalate
Exista echivalente.

View PostUlrichVans, on 20 iulie 2018 - 13:37, said:

compatibilitatea cu ms office nu e 100%
Depinde, ca sa scrii un text merge cat se poate te ok.

View PostUlrichVans, on 20 iulie 2018 - 13:37, said:

dar n-ai sa vezi linux decat la pasionati...
Neah, foloseste maica-mea de vreo doi ani si este complet atehnica, habar nu are ce e pe laptop. Oricum, pentru un browser ci unvideo player, adica ce foloseste 90% din utilizatori, nici nu mai conteaza sistemul de operare.

#68
UlrichVans

UlrichVans

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 28.06.2018

View Postlucifer76, on 20 iulie 2018 - 14:04, said:

Exista echivalente.
De multe ori nu exista, si de multe ori nici daca ar exista n-ar conta - pt. unii e suficient sa vada doua butoane altfel asezate, ca-s pierduti. :)

View Postlucifer76, on 20 iulie 2018 - 14:04, said:

Neah, foloseste maica-mea de vreo doi ani si este complet atehnica, habar nu are ce e pe laptop. Oricum, pentru un browser ci unvideo player, adica ce foloseste 90% din utilizatori, nici nu mai conteaza sistemul de operare.
Din propria initiativa, sau i l-a bagat fiul pasionat pe gat? :) Aha, de aia are linux 1% cota de piata in ciuda faptului ca se vand destule laptopuri cu el.. :)

#69
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostUlrichVans, on 20 iulie 2018 - 14:16, said:

De multe ori nu exista, si de multe ori nici daca ar exista n-ar conta - pt. unii e suficient sa vada doua butoane altfel asezate, ca-s pierduti. Posted Image
E si greu sa dai un click pe film ca sa se deschida singur :).

View PostUlrichVans, on 20 iulie 2018 - 14:16, said:

Din propria initiativa, sau i l-a bagat fiul pasionat pe gat? :)
Repet, habar nu are ce e acolo, important e sa mearga. Crezi ca stie ce e ala windows?

View PostUlrichVans, on 20 iulie 2018 - 14:16, said:

Aha, de aia are linux 1% cota de piata in ciuda faptului ca se vand destule laptopuri cu el.. :)
Se vand porcarii de versiuni, nu SO-uri adevarate. Laptopul meu teoretic avea ceva linux, ca asa e legea, practic nu avea o interfata grafica asa ca de nevoie a trebuit sa instalez ceva folosibil.

#70
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,060
  • Înscris: 30.04.2007
apropo de era uindaus ..
fiind cunoscut ca un fel de chior in tara orbilor, destui cunoscuti apeleaza la mine cind "nu le merge calculatorul" .. dupa n solicitari, am ajuns sa umblu cu o bratara usb cu un linux live ... usb. m-a scos din "foame" de nenumarate ori.

#71
alexandrupope

alexandrupope

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 21.08.2018
Ei da, la cat de comozi am devenit nu o sa disparã nimic. Linux e pentru cei pasionați.

#72
wather

wather

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,377
  • Înscris: 09.05.2018
Eu mai degraba as schimba titlul din - Era Windows s-a terminat ? - in - Era Linux s-a terminat ?
Nu stiu daca nici in proportie de 10% mai e asa de sigur cum era acum 15/20 de ani
De a lungul anilor am incercat si eu diferite variante , dar pana la urma tot la windows am revenit
Foarte multe sau schimbat dupa windows , ma refer la iconuri/ferestre/mod de folosire
Dupa mine linux-ul a copiat foarte multe de la windows , fiindca acum 15/20 de ani nu orisicine putea sa instaleze/foloseasca un linux
Pe cand in ziua de azi........ , la cate variante exista si toate care de mai care cosmetizate gen windows

Asta e parerea mea personala si tratati-o ca atare

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate