Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Parere ac sh

Dividende - Cat am de plata la st...

Teren de vanzare. O agentie imobi...

Alegere tableta
 Cine poate lamuri extra-judiciar ...

Cum se numeste boala de piele ?

Pompa submersibila pe 12 v

M-am saturat de cei care distrug ...
 telefon fix cu cartela SIM plus e...

Comercianti (inclusiv PFA) obliga...

Recomandare cazare tranzit, 1 noa...

Inchidere stalpi in placa de la u...
 Acceleratie sacadata Vespa 300ccm

Microfon pentru un Sony A6100?

Chiar asa de prosti sunt englezi?

La mulți ani @xperia_ray!
 

Cum se compileaza surse (kernel-ul) ?

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
Buna
Sunt nou in linux am instalat Slackware 10.2 , am configurat placa de sunet , si acum as vrea sa imi instalez modemul de adsl alcatel speedtouch 330. Din ce am gasit cu Google zice ca ar trebui sa recompilez nucleul pt ca nu are suport pt modemul meu. Cum sa incep? de unde iau o sursa pt kernell si o configurare standard a kernelului ? multumesc.

#2
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

View Postcosminnci, on Feb 24 2006, 19:45, said:

Buna
Sunt nou in linux am instalat Slackware 10.2 , am configurat placa de sunet , si acum as vrea sa imi instalez modemul de adsl alcatel speedtouch 330. Din ce am gasit cu Google zice ca ar trebui sa recompilez nucleul pt ca nu are suport pt modemul meu. Cum sa incep? de unde iau o sursa pt kernell si o configurare standard a kernelului ? multumesc.

Pe linga download de surse sau luare de surse de pe cd si aplicarea de diff-uri pt a ajunge la versiunea curenta, citire de readme samd, urmatorul pas e sa inveti foarte bine sistemul tau. lspci si lsmod sint prietenii tai pa a vedea ce detecteaza linuxul (lspci) si ce incarca (lsmod). Apoi, iarasi e bine sa te uiti pe configul din slackware default si sa incepi pe acela sa il modifici (daca zici ca numai la modem ai probleme). O copie gzipata a config-ului ar trebui sa o gasesti in /proc/config.gz. Compilezi, butezi, testezi, mai faci tweaking la config, compilezi din nou. Cam ca la sampoane: spalati, clatiti, repetati operatia.  :) In final salvezi config-ul intr-un loc sigur pt urmatoare folosiri. Spor!

PS: daca folosesti slackware, instaleaza-ti swaret pt update de pachete daca nu ai facut deja lucrul asta.

#3
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
Uou da e ... cam mult asa de odata. Hai sa incerc sa vad ce am inteles :) ,Pe cd-ul de instalare am surse de Kernell(pe cd-ul original unde gasesc surse de kernell si cum le zice?) , apoi in /proc/config.gz am o copie a config-ului si mai am nevoie de "driverele" pt modem si apoi cam pot sa ma apuc de treaba.
Da problema ar mai fi ca am instalat Slackware acum vreo 2 saptamani si nu prea stiu sa compilez kernell sau altceva eu in prima faza vreau sa fac modemul sa mearga netul sa mai pot cauta ce vreau , nu vreau sa compilez neaparat kernelu da vad ca altfel nu se prea poate :(

#4
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Sursele sint in cd-uri separate. Primele 2 daca nu ma insel sint binarele, urmatoarele 2 sint sursele. De ultimele 2 ai nevoie. Daca ti se pare mai usor, ai sursele pe kernel.org (mirror in ro, vezi sa iei kernelul 2.6.15.4 - aprox 30M). Despre driverele de modem nu stiu nimic (url ceva?); sint fie incluse in kernel, fie sint proprietare, fie se folosesc tot felul de wrappere pt drivere de windows. Daca sint deja incluse in kernel nu iti mai trebuie decit recompilare de kernel. Daca nu, atunci va trebui sa citesti cu atentie in pagina modemului sa vezi ce trebuie sa setezi in config inainte de a te apuca de compilarea in sine.

#5
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
Am gasit link-ul asta pe una din pagini dar acolo explica cum se face in Suse
http://download.etho...peedmgmt.tar.gz

asta e tutorialul
http://www.linuxques...speedtouch adsl

Pot face si eu asa sau tre sa modific?

Edited by cosminnci, 24 February 2006 - 22:14.


#6
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
ceea ce e in tutorialul al 2-lea NU implica recompilare de kernel. E pur si simplu o compilare a unui program din surse, nimic altceva. So go ahead, compileaza-l pe ala si esti gata, dureaza 5 minute.

Edited by cianura, 24 February 2006 - 23:12.


#7
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
am downloadat fisierul l-am dezarhivat ,l-am copiat in /usr/local/squid/src/ ,am rulat make si make install
am modificat fisierele
Now we have to change a line in the start script and in the file "usb.usermap". To do so, open the file /etc/hotplug/usb/speedtouch with an editor (like KEditor) and change the line "modprobe -k speedtch" to "modprobe -k speedtouch".
Now open the file /etc/hotplug/usb.usermap. Add one "0x0000" after the already existing "0x0000".
Restart the hotplug service with the command:
$ rchotplug restart
doar ca rchotplug restart nu merge

Now start "YaST2" and open the module Network/Basic -> DSL Configuration. You will be asked if T-Online is your provider, answer 'No'. In the next dialog enter user name, password, VPI/VCI numbers (ask your provider), and switch the "PPP mode" to "PPP over ATM".

start YaST2 ce anume e acesta si de unde il pornesc in Slackware?

Si atasat fisierul din pachetul de instalare

Attached Files



#8
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

View Postcosminnci, on Feb 25 2006, 11:10, said:

Restart the hotplug service with the command:
$ rchotplug restart
doar ca rchotplug restart nu merge

executi ca root:

/etc/rc.d/rc.hotplug restart

View Postcosminnci, on Feb 25 2006, 11:10, said:

Now start "YaST2" and open the module Network/Basic -> DSL Configuration. You will be asked if T-Online is your provider, answer 'No'. In the next dialog enter user name, password, VPI/VCI numbers (ask your provider), and switch the "PPP mode" to "PPP over ATM".
start YaST2 ce anume e acesta si de unde il pornesc in Slackware?

Yast e un instrument de configurare specific distributiei SuSe, nu exista sub Slackware. Problema e ca nu stiu unde anume scrie acest yast atunci cind dai "dsl configuration". Daca as sti, ti-as spune si fisierele corespondente din slackware care sint modificate. Aici va trebui sa mai cauti tu prin docs si/sau internet (sau sa gasesti un tutorial similar pt slackware sau fedora)

#9
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
Am atasat logul si driverele , inca mai am eroare la instalare.
Poate ma ajutati sa vad unde e greseala.

Attached Files


Edited by cosminnci, 25 February 2006 - 16:52.


#10
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

View Postcosminnci, on Feb 25 2006, 16:48, said:

Am atasat logul si driverele , inca mai am eroare la instalare.
Poate ma ajutati sa vad unde e greseala.

Ai rulat speedtouch-setup? Ai citit aici docs: "You will find the documentation and example script files in : /usr/local/share/doc/speedtouch" ? Mai spune ce ai facut ca deocamdata nu vad inca erori pe acolo! Sint niste scripturi, niste mesaje de succes de la compilare si cam atit.

#11
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
Am schimbat versiunea de microcod si merge dar nu se conecteaza.
in atasament am copiat ce imi afisa consola.
am verificat user parola VPI VCI sunt in regula da tot nu merge.parca am citit in ceva topic ca daca este "@" in user name nu il recunoaste in mod consola, poate fi asa?

Attached Files



#12
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Nu stiu, e posibil, nu am configurat un asemenea modem. Totusi verifica faptul ca ai ppp0 in /dev. Daca nu il ai, fie il creezi cu mknod:
mknod /dev/ppp0 c 108 0 -m 660 si apoi chown root:uucp /dev/ppp0 ,
fie faci un symlink de la ppp->ppp0 cu ln -s

#13
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
Ceva mi-a scapat cred: de ce eu am introdus VPI = 0 si VCI =35 asa cum e corect si el in eroare imi arata  VCI=16 ????
© Steve Parker, 17 Oct 2002 - 2005 (http://steve-parker.org)
speedtouchconf comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type:
    ./speedtouchconf.sh -gpl
This is free software, and you are welcome to redistribute it
under certain conditions.
See the included file COPYING for more details.

************************************************
*                                              *
*       speedtouchconf.sh by Steve Parker      *
*                                              *
*    http://speedtouchconf.sourceforge.net/    *
* based on speedtouch.sourceforge.net project  *
*                                              *
************************************************

If you have any problems with this script, mail me
(steve at steve-parker dot org) with the files
/tmp/speedtouch.txt and /var/log/messages for diagnosis.
  Linux kernel version 2.4 okay.
/usr/local/speed/src/speed_conf
*******************************************
*                                         *
*     Please select your ISP Settings     *
*                                         *
*******************************************

  Country/ISP            VPI    VCI
  Belgium, ?              8     35
  Denmark, Orang          8     35
  France, Wanadoo         8     35
  France, ?               8     67
  Italy, ?                8     35
  Netherlands, ?          8     48
  Netherlands             0     35
  Poland (NeoStrada)      0     35
  UK, Any                 0     38
  Austria (AON)           8     48
  US, BellSouth           8     35
  Singapore Pacificnet    0    100
Please type your VPI VCI numbers (eg, 0 38 for UK)
0 35

Please enter your ISP Login ID (eg [email protected])
0261user@SIP1
Please enter your ISP Password
pwd
Settings:
  VPI / VCI : 0 / 35
  Login     : 0261user@SIP1
  Password  : pwd
Are these correct? (Y/N)
y

No further user interaction is required.
Configuring SpeedTouch Driver...
Software Configuration - SUCCESS
Building SpeedTouch Driver...
Software Build - SUCCESS
Installing SpeedTouch Driver...
Software Installation - SUCCESS
Creating ppp files in /etc/ppp
You can ignore any insmod hints here...

   *** Configuration finished. Starting the connection ***

Sat Feb 25 23:12:37 EET 2006
The modem lights should start flashing for approx. 60 seconds...
You might see some messages about USBDEVFS_BULK failed - you can ignore this.
Sat Feb 25 23:13:23 EET 2006
The lights should both be solid green now.
Feb 25 23:13:23 darkstar modem_run[7111]: ADSL synchronization has been obtained
Feb 25 23:13:23 darkstar modem_run[7111]: ADSL line is up (2048 kbit/s down | 512 kbit/s up)
Running : /usr/sbin/pppd call adsl
Called pppd - you should see some messages about IP addresses now...
Feb 25 23:13:33 darkstar pppd[7127]: pppd 2.4.4b1 started by root, uid 0
Feb 25 23:13:33 darkstar pppd[7127]: Using interface ppp0
Feb 25 23:13:33 darkstar pppoa3[7130]: pppoa3 version 1.3.1 started by root (uid 0)
Feb 25 23:13:33 darkstar pppd[7127]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/3
Feb 25 23:13:33 darkstar pppoa3[7130]: Control thread ready
Feb 25 23:13:33 darkstar pppoa3[7142]: host  --> pppoa3 --> modem stream ready
Feb 25 23:13:33 darkstar pppoa3[7143]: modem --> pppoa3 --> host  stream ready
Feb 25 23:13:33 darkstar pppoa3[7143]: Cell had wrong VPI(0)/VCI(16)[/color] (OAM?) PTI=0x01
Feb 25 23:13:56 darkstar last message repeated 5 times
Feb 25 23:14:04 darkstar pppd[7127]: Connection terminated.
Feb 25 23:14:04 darkstar pppoa3[7130]: Write to usb Canceled
Feb 25 23:14:04 darkstar pppoa3[7130]: Exiting
Feb 25 23:14:04 darkstar pppd[7127]: Modem hangup
ppp0: error fetching interface information: Device not found
*********************************
* Don't seem to have connected. *
*********************************
Please check the username and password in /etc/ppp/*-secrets.
Also check the VPI/VCI in /etc/ppp/peers/adsl
Then run /etc/rc.d/speedtouch start
Current settings: 0261user@SIP1 / pwd / 0 / 35

root@darkstar:/usr/local/speed/src/speed_conf#

#14
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
undeva in scriptul de initializare zice asa: check for existense of /etc/speedtouch.conf . Ia vezi ce ai in acel fisier. Editeaza-l daca nu sint datele corecte, porneste modemul (cu scritpul din /etc/rc.d), vezi daca se conecteaza si  daca nu, mai verifica inca o data fisierul de configurare sa nu fi fost suprascris. Daca a fost suprascris, il modifici, il faci read-only si rulezi inca o data scriptul de pornire a modemului.

Edited by cianura, 26 February 2006 - 21:23.


#15
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
Da am gasit sectiunea cu check for existense of /etc/speedtouch.conf si am gasit si /etc/speedtouch.conf dar in el


# SpeedTouch Config File
# Created by speedtouchconf.sf.net version 2.0_25-Nov-2005
# The speedtouch rc script assumes /usr/local/sbin is in the path...
# It does a . /etc/speedtouch.conf, so we can just add it to the PATH here.
PATH=/usr/local/sbin:$PATH
# LOAD_ directives should be 1 for modules, 0 if built into the kernel
LOAD_PPP_GENERIC=1
LOAD_PPP_SYNCTTY=1
LOAD_USBCORE=1
LOAD_USBINTERFACE=1
LOAD_NHDLC=1
# USB Interface - UHCI / OHCI / EHCI
DEFAULT_USBINTERFACE="uhci"
# Path to microcode (eg. mgmt.o or alcudsl.sys from the official Alcatel drivers)
MICROCODE="/etc/ppp/microcode.dat"
# modem_run verbosity
VERBOSE=0
# Set this to 1 if you have configured the script
CONFIGURED=1



Nu vad unde se refera la VPI si VCI
Unde sa mai caut?

#16
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
Am mai vazut ca ruleaza usr/sbin/ppp0a3 -m -l -c -vpi0 -vci35
si fisierul pppoa3 atasat

Attached Files



#17
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Fisierul atasat e un binar, mai precis o comanda si nu cred ca ma ajuta prea mult de vreme ce nu am bibliotecile adiacente si un modem cu care sa testez. Incearca sa rulezi manual comanda sa vezi ce se intimpla. Cauta si prin /var/log daca gasesti informatii referitor la modem, conectare reusita/nereusita, neinitializare etc eventual chiar valorile cu care se initializeaza, daca se initializeaza tot cu valorile default si nu cu cele date de tine.

#18
cosminnci

cosminnci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 19.08.2005
In log nu am gasit nimic sau nu inteleg eu , comanda in forma aceea nu face nimic.
dar cum pot sa stiu de unde afiseaza efectiv textul erorii

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate