Topic pentru incepatori
Last Updated: Jul 25 2021 08:36, Started by
Pollux
, Feb 24 2006 19:37
·
0

Posted 01 March 2006 - 16:26

<<Am uitat sa precizez scopul meu. Pe termen scurt/mediu as vrea sa incep sa fac aplicatii cu PIC16f84. Am auzit ca asta e cel mai simplu de programat.>> Aici te pot ajuta eu. Dar, sincer sa fiu trebuie sa stii ceva programare. Orice, fie Pascal, C++, Basic,..doar sa fii familiarizat cu algoritmi. Dar programare "seriosa" :) In rest iei PIC16f84 de la Comet cu 135.000 lei sunt f. bune. Daca poti la 20MHz e la acelasi pret. Am un programtor f. simplu pe care il poti realiza si tu. Ii poti atasa leduri, sau segmet de Led-uri (8-uri d-alea) se gasesc. Iii poti pune si push-uri pentru inceput. Ii pui sursa de 5V(7805 sau Zerner) si oscilator cu cuart. Postezi schema pe care ai gandit-o si o corectam noi. Parerea mea - PICurile sunt mai "solide" decat ATNELurile, mai greau de programat (mai low-level), dar ai f. multa documentatie. merci. programare stiu mai multa decat "ceva". :) Schema de programator de PIC am gasit pe net. O sa incerc cat de curand sa construiesc unul. Daca nu, pot sa fac rost de unul gata facut si testat. |
Posted 22 March 2006 - 12:05

Va salut!
Este vorba de un copil de 6 ani, pasionat (in perioada asta) de electronica. Va dati seama de "nivelul" lui in ale electronicii... :coolspeak: Oricum, se joaca toata ziua cu beculete, sarme, radiouri, leduri, etc... Tocmai a fost ziua lui, si m-am gandit sa-i fac cadou niste montaje (kit?) cum erau alea de pe vremea lui Ceausescu: primeai schema, cablajul si piesele, apoi le montai singur acasa cu pistolul de lipit (sirene, radiouri, semnalizatoare, etc)... Stiti despre ce este vorba! Unde gasesc asa ceva de cumparat in Bucuresti? Azi-maine trebuie sa cumpar cadoul... Poate imi dati un link sau o adresa. Mersi, Africanul. |
Posted 22 March 2006 - 13:20

pe vremea mea initierea in plantatul pieselor se facea pe carton pe care se desena cablajul, sau un pseudocablaj, se dadeau gauri cu acul acolo unde trebuiau plantate piesele, iar pe spate se lipeau fire intre piciorele pieselor.
Nu cred ca se mai gasesc in comert montaja banale ca astabile cu doua leduri, sirene, amplificatoare simple sau generatoare de ton, care sa incante un geniu de 6anisori :coolspeak: |
Posted 22 March 2006 - 17:16

Exista asa ceva pe Str. Maica Domnului. Incearca la magazinele de pe acolo si o sa gasesti sigur. Daca aveai mai mult timp la dispozitie poate iti faceam ceva oferte :)
|
Posted 22 March 2006 - 17:27

Mersi pentru raspunsuri.
Incerc sa ajung azi pe acolo, sper sa mai fie deschis in jurul orei 19:00. Daca ai chef, fa-mi niste oferte aici, poate ma intereseaza in continuare (daca nu mai gasesc deschis, sigur o sa ma intereseze!), sau poate intereseaza pe alte persoane... Mersi. |
Posted 22 March 2006 - 17:51

Vezi ca pe acolo este deschis pana la 18-19.00. Mai tarziu nu sta nimeni. Bafta. (Am sa iti fac o oferta azi sau maine).
|
Posted 23 March 2006 - 09:59

Ghinion! Programul este pana la ora 18:00... Mai erau cateva magazinase deschise, dar n-am gasit nimic pentru incepatori!
medvonok: help! In cazul cel mai nefericit (daca nu gasesc un astfel de kit pentru incepatori), poate imi dati niste scheme cu piese "comune" (nimic pretentios, gen BC170), scheme functionale (sa nu ma fac de ras!) si o sa cumpar eu piesele si niste cablaj din ala cu gaurele (pentru testare?) si facem montajul! Ceva simplu si spectaculos (pentru un copil)... Edited by Africanul, 23 March 2006 - 10:05. |
Posted 23 March 2006 - 10:39

![]() ![]() ![]() |
Posted 23 March 2006 - 10:39

555 urile sunt simplu de utilizat si poti face cu ele 1001 de lucruri!
|
|
Posted 08 April 2006 - 15:30

Dupa ce am corodat un cablaj in FeCl3, ce fac cu substanta rezultanta? O arunc pur si simlpu in canalizare?
|
Posted 08 April 2006 - 15:37

Se poate refolosi. Cand nu mai corodeaza bine, adica incepi sa te plictisesti langa ea pana corodeaza o placuta (1 ora si mai mult) - o arunci la WC - este bine sa adaugi multa apa peste ea inainte de a o arunca.
|
Posted 08 April 2006 - 15:49

Se poate refolosi. Cand nu mai corodeaza bine, adica incepi sa te plictisesti langa ea pana corodeaza o placuta (1 ora si mai mult) - o arunci la WC - este bine sa adaugi multa apa peste ea inainte de a o arunca. merci. este adevarat ca daca incalzesti solutia corodeaza mai repede? |
Posted 08 April 2006 - 15:56

Posted 08 April 2006 - 16:55

A nu se depasi 60 grade Celsius la incalzirea clorurii ferice (de fapt nu e indicat peste 40) deoarece te vei trezi cu toate obiectele metalice din jur corodate de vaporii rezultati. Plus ca inspirarea acelor vapori face rau (clor!).
|
|
Posted 08 April 2006 - 17:10

A nu se depasi 60 grade Celsius la incalzirea clorurii ferice (de fapt nu e indicat peste 40) deoarece te vei trezi cu toate obiectele metalice din jur corodate de vaporii rezultati. Plus ca inspirarea acelor vapori face rau (clor!). da... am vazut pe pielea mea... azi am incercat sa corodez un cablaj intr-un vas de inox. :death: |
Posted 08 April 2006 - 17:33

cu inoxul am furat-o si eu, am crezut ca daca bag o lingurita si invart e ok. a fost dezastru. Concluzia: inoxul nu se impaca bine cu clorura ferica.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users