Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Parlamentu' penal si legile justitiei - a cata parte?

* * * * - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
79 replies to this topic

#1
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Parlamentu' penal al Romaniei are, dupa cum poate vedea toata lumea, un singur scop: sa legifereze impotriva poporului si in favoarea infractorilor.

Caci asta inseamna sa faci legi ce au un singur scop: sa-l scape pe Dragnea de puscarie[si, mai nou, pe jigodia numita Tariceanu]. Aveam pragu' de 200.000 de lei dedicat lui Dragnea, astazi s-a mai introdus o propunere croita special pentru domnu' Liviu, fi-i-ar numele spurcat!

Quote

Liviu Avram 3 hrs ·

Mafia în acțiune. În Parlament

Când scrii Codul de procedură penală cu gândul la Liviu Dragnea. Exemplu.

Articolul 406, privind modul de redactare a hotărârilor judecătorești. Spune că motivarea se redactează în 30 de zile, maximum 90, de către unul dintre judecătorii completului și se semnează de către ceilalți membri. Apoi adaugă: „În caz de împiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecată de a semna, cauza se repune pe rol şi se reiau dezbaterile”.

Bine, veți spune, dar la Liviu Dragnea (unde doi din complet n-au mai semnat motivarea că s-au pensionat), decizia este definitivă, nu i se mai pot aplica viitoarele prevederi. A avut grijă Florin Iordache și de asta. Căci iată ce a băgat la articolul 453, care stabilește cauzele de revizuire a hotărârilor definitive:

„g) neredactarea şi/sau nesemnarea hotărârii de condamnare de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei”.

Dacă vor fi votate aceste prevederi, Liviu Dragnea va avea dreptul să ceară revizuirea sentinței în dosarul Referendumul.
QED


Quote

Una dintre cele mai flagrante propuneri de modificare a Codului Penal vizează redefinirea grupului infracțional organizat, astfel încât încadrarea în această infracțiune va fi foarte dificil de realizat, au explicat pentru G4Media.ro experți în drept penal. Noua definiție este vagă și presupune întrunirea mai multor condiții pentru ca fapta să fie infracțiune. DNA a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea în noiembrie anul trecut, acuzat între altele de constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit propunerii de modificare a Codului Penal, nu constituie grup infracțional organizat ”grupul format ocazional în scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infracțiuni și care nu are continuitate sau o structură determinată ori roluri prestabilite pentru membrii săi în cadrul grupuplui.”

[....]

”Texul nu este juridic, e pus cu mâna pentru cineva anume. Este practic o dezincriminare a unor fapte. Pe lângă Dragnea, vor beneficia și alți infractori din dosare de trafic de droguri sau alte infracțiuni grave care vor spune: noi ne-am organizat ocazional, nu avem roluri prestabilite, deci nu suntem grup infracțional organizat”, au explicat pentru G4Media.ro sursele citate.


Ce-a facut, dom'le, da' ce-a facut? s-a intalnit si ei ca baietii, o data, si au pus la cale un tun! de ce sa-i bagam la grup infractional organizat? de ce suntem oameni fara inima? cum zicea fostu' presedinte.. a luat si ei mita o data, sa le stricam toata viata, tot viitoru' pentru atata lucru?


Proiectul de Cod penal modifică și prevederile privind mărturia mincinoasă. Tăriceanu, printre beneficiari


Pana cand? pana cand va trebui sa-i mai suportam si sa-i intretinem? pana cand vom mai rabda aceasta sleahta de ticalosi? pana cand?

Si de parca legiferarea pentru un singur om nu ar fi suficient de pacatoasa, PSD-ALDE vrea[din nou] sa macelareasca codu' de procedura penala.

Quote

Bogdan Gabor (Asociaţia Procurorilor): Prevederi extrem de nocive, în proiectele Codurilor

La o primă lectură, putem lua de exemplu situaţia în care în cadrul unei percheziţii informatice sau normale găseşti şi alte chestiuni, bunuri, care pot sluji la săvârşirea altor infracţiuni sau care provin din săvârşirea unor infracţiuni, pe care tu nu le vei putea valorifica în cadrul unei alte proceduri penale.

De exemplu, în situaţia în care te duci la o percheziţie, ai mandat pentru a ridica arme şi ai bănuieli că găseşti arme şi la locul respectiv găseşti şi droguri. Ei bine, nu te vei mai putea sesiza pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri, oricât ar fi de mare cantitatea, pentru că va trebui să o distrugi, pentru că spune expres legea, aşa sună textul (...). Mi se pare o prevedere extrem de nocivă.

Proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală prevede că suspectul sau inculpatul poate participa la efectuarea oricărui act de urmărire penală sau la orice audiere, la solicitarea acestuia.

Bogdan Gabor critică propunerea: „Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie în cazul infracţiunilor de violenţă gravă sau în cazul infracţiunilor în care sunt implicaţi minori (...). Avem atâtea cazuri de pedofilie care au fost semnalate şi instrumentate. În situaţia în care vei pune victima, uneori minor sau într-o situaţie psiho-socială foarte complicată, faţă în faţă cu abuzatorul, uneori de o cruzime excesivă, oare mai poate fi numită acea audiere o audiere judiciară sau va fi o nouă traumă psihologică pentru victima infracţiunii?”.

Articolul privind infracţiunea de neglijenţă în serviciu se abrogă. Cu ce consecinţe? „Sunt atâtea situaţii în care o gravă neglijenţă conduce la pagube enorme, în condiţiile în care şi aici discutăm despre o neglijenţă gravă, pentru că neglijenţa în serviciu în forma în care ea este prevăzută în forma actuală presupune o neglijenţă gravă, culpa lata, în ceea ce priveşte exercitarea unei anumite atribuţii de serviciu.

Adică dacă tu aveai obligaţia să asiguri un loc împotriva incendiilor şi există posibilitatea să izbucnească un incendiu, neglijenţa în serviciu nu va mai putea fi incriminată. Nu exagerez, dar a fost o situaţie, cazul Colectiv. Din câte ştiu eu, acolo au fost trimise în judecată şi persoane pentru neglijenţă în serviciu. Dacă fi abrogată această infracţiune, cel puţin cei care au fost trimişi în judecată în cazul Colectiv pentru neglijenţă în serviciu vor fi achitaţi, pentru că neglijenţa în serviciu nu mai constituie infracţiune”, afirmă preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România.

Se fac doi ani de zile de cand majoritatea parlamentara/guvernu' si toti hotii si prostii de prin PSD incearca sa distruga legislatia penala a Romaniei. Doi ani de zile, iar eu revin cu intrebarea mea: pana cand ii mai rabdam?

Edited by Alecsandru010, 18 April 2018 - 18:22.


#2
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Dar totusi, nu este normal sa fie semnata motivarea sentintei de catre toti judecatorii care dau acea sentinta?

Mie mi se pare un lucru evident.

#3
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Normal ca tie ti se pare un lucru evident. Da' daca moare judecatoru' si n-apuca sa semneze motivarea? decizia de condamnare nu mai e buna, nu? tre' sa rejudecam dosaru'? corect?

#4
stateadrian

stateadrian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 03.05.2004
Sau daca iese la pensie.
Iar o baga pe aia cu stergerea datelor daca nu au relevanta in dosar.

#5
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,051
  • Înscris: 31.08.2006
Ei vor sa stearga istoria cu orice pret, dar nu tine figura, oricat s-ar stradui. In acte, vor ramane poate curati ca lacrima. In constiinta omului obisnuit nu vor fi decat niste penali. Niste modificari ale codului penal facute la disperare nu pot sa le stearga faptele penale ramase pe veci consemnate in dreptul lor. Se vede ca isi recunosc vinovatia din disperarea cu care cauta sa se albeasca, facand praf si pulbere legile justitiei. Astfel, nu fac decat sa se acuze si mai mult.

#6
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Cum adica moare? :))

De ce dureaza atat sa iasa motivarea aia?
Nu ar fi normal ca in urma motivarii sa apara sentinta?

Sau intai te bagam la beci si afli tu dup-aia despre e vorba? Asa e normal?

View PostAlecsandru010, on 18 aprilie 2018 - 18:25, said:

Normal ca tie ti se pare un lucru evident. Da' daca moare judecatoru' si n-apuca sa semneze motivarea? decizia de condamnare nu mai e buna, nu? tre' sa rejudecam dosaru'? corect?

Si daca s-ar rejudeca, ce?

E cumva meci de fotbal si poate iesi alt rezultat?

Intr-o justitie intreaga la cap in baza acelorasi fapte si acelorasi probe sentintele ar fi similare, nu gasesti ?

Edited by Damascus77, 18 April 2018 - 18:33.


#7
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
S-ar irosi timp si bani. Daca, in urma apelului, ai fost gasit vinovat si unu' din judecatori moare, se pensioneaza, se muta la alta instanta, dracu' sa-l ia, nu mai are nici un sens sa rejudeci cazu'. Mortu' de la groapa nu se mai intoarce.

Da' se pare ca asta il incurca pe domnu' Liviu. Grav il incurca. Si vrea sa fie ca el.

Iar sluga Iordache livreaza..

Quote

Liviu Avram 13 mins ·
Mafia în acțiune. La Parlament (II)

Se dezincriminează abuzul în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Mai exact, la art. 309 CP, abuzul înserviciu a fost eliminat din lista infracțunilor pentru care, dacă produc un prejudiciu mai mare de 2 milioane de lei, se majorează pedepsele cu jumătate (așa cum e acum). Adică orice abuz, oricât de mare e prejudiciul, va fi pedepsit ca un abuz simplu.

Și asta nu e totul. Pentru celelalte infracțiuni care produc consecințe deosebit de grave, majorarea de pedeapsă nu mai e de jumătate, ci doar de o treime. Cum justifică Florin Iordache această modificare?

Așa: „Modificarea propusă la art. 309 indiferent de prejudiciul produs în scop de îmbogățire fapta este foarte gravă. Astfel fiind, orice nesocotire a legii realizată în scop de îmbogățire este gravă și se impune a fi pedepsită în mod drastic. Așadar, nu se impune individualizare pe cuantumul prejudiciului a infracțiunii de abuz în serviciu”.

Ați înțeles ceva? Că eu nu...

E deja prea mult. Romania o sa ajunga Belarusul Uniunii Europene.. in aplauzele prostilor si ticalosilor.

Vor avea o tara numai a lor.

Quote

Mihai Polițeanu 1 hr ·

Ete, Franz. Alta. Dacă cineva e căutat, de exemplu, la pornografie infantilă și găsim pe calculator și un film în care omoară sau violează pe cineva, nu se pune. Mergi liniștit acasă. Ce țară mișto să fii infractor.

”171^1 – (1) Obiectele, înscrisurile sau datele informatice predate sau ridicate silit, potrivit art. 170 și 171 pot fi folosite ca probe numai pentru dovedirea infracțiunilor ce fac obiectul dosarului în care au fost solicitate."

...

Edited by Alecsandru010, 18 April 2018 - 18:44.


#8
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,119
  • Înscris: 21.08.2017
parlament penal, mars la tribunal.

#9
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Inca una faina, demna de Belarus.

Quote

Clotilde Armand 4 hrs ·

Propunere de modificare a Codului Penal marca Florin Iordache: Închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru declarații publice despre ''penali''. Haideți să vă spun eu cum stau lucrurile dle Iordache: Șeful dvs. este penal cu acte în regulă iar dvs. sunteți penibil.

Altă întrebare?

Bagati-ne, ba, la puscarie pe toti! Nu numai p-aia din administratie. Cretinii dracului. Sunteti niste penali tampiti.. meritati biciu' si taiatu' la stuf in Delta, 're-ati ai dracu' de penali.

#10
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Discutam, discutii ! Nu exista nici o urma de indoiala ca Romania a incaput pe mana unui grup infractional organizat.
Nu sunt solutii de rezolvare a problemei. Au cucerit toate institutiile statului. Mai exista putina rezistenta la DNA si la BNR, dar nu pentru mult timp.

#11
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Solutia-i una singura:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RibAQHeDia8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Dar de data asta sa o facem cum trebuie. Altfel directia Romaniei este una singura: ruina.

Edited by g_force, 19 April 2018 - 17:07.


#12
sceptic_schizo

sceptic_schizo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 23.02.2009
@ Damascus77  Hotararea - minuta -  se da, de unanimitatea sau majoritatea membrilor completului,  imediat dupa sedinta de judecata Hotararea completa, cu motivarea in fapt si drept, se redacteaza ulterior de un membru al completului si se semneaza de toti membrii cand e gata redactarea Deci daca un membru m oare/se pensioneaza nu ar trebui sa aiba mare relevanta, deoarece el si-a exprimat opinia imediat dupa sedinta de judecata, opinie materializata in minuta
Ce daca se rejudeca ? Ai auzit de prescriptia raspunderii penale ? Daca inculpatul nu e condamnat definitiv intr-un anumit termen de la savarsirea infractiunii, nu mai pote fi condamnat si procesul penal pe rol inceteaza Sa amintesc ca noul cod pro-penal a redus drastic limitele pedepselor si termenele de prescriptie ? Au fost numeroase voci care au zis ca ,in aceste conditii, prescriptia raspunderii penale nu ar mai trebui sa fie operanta odata ce a inceput procesul penal

#13
sergiuop

sergiuop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 984
  • Înscris: 18.06.2009
Incredibil, sa inteleg ca nu se considera grup infractional daca personajele implicate nu au numire pe functie, fisa de sarcini si asigurari sociale platite la zi.🙈

#14
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011

View Postsceptic_schizo, on 18 aprilie 2018 - 19:14, said:


@damascus e cu Liviu-n suflet. N-are el treaba cu ce zici tu acolo.

Edited by Alecsandru010, 18 April 2018 - 19:16.


#15
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
Am cetit si mult mo abatut , nu stiu ce militar so dus , decorat si suparat de necazuri si taieri de salar !

In mod sigur "jandarmi pirlitilor de penali " sunt pi cod rosu !

Astept stirea , "Unul cu salar marit si injumatatit , a "rezolvat" staful penalilor !"

P.S-Parca un evreu a fost primul terorist , a pus boambe in parlamentul Romaniei! Si pesedragne ii pupa in fund , doar pt "fond" si binenteles ceva spaga !

P.S.S - Pt situatia de azi , trebuie sa-i "multumim" lui Cretin Antonescu , "prostul nu-i prost destul daca nu-i si fudul !"!

Edited by tidicristi, 18 April 2018 - 19:37.


#16
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostAlecsandru010, on 18 aprilie 2018 - 19:13, said:

Dar de data asta sa o facem cum trebuie; sa nu mai ramana urma de PSD-ist in tara asta. Altfel directia Romaniei este una singura: ruina.
Un tren pierdut e pierdut.

Cei mai castigati din protestele din februarie 2017 au fost PSD&Co. Au invatat lectia si acum nu mai actioneaza brutal, ci in liniste cu multi pasi marunti, dar extrem de eficienti.


Nu avem opozitie adevarata. Singurii opozanti politici adevarati sunt cei din USR, dar extrem de mici si au experienta zero in lupta cu colosii distrugatori ai tarii.

Cred ca Romania a trecut de "Point of no return"

#17
Chriss_Summer

Chriss_Summer

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,811
  • Înscris: 22.05.2011
Bai frate, ce mai tura-vura, au pus curul pe tara asta. N-au opozitie politica de nici un fel, iar marea majoritate a romanilor e de acord cu ei, pentru ca daca n-ar fi, ar fi dat demult cu ei de pamant. Ne-am imbatat cu apa rece timp de 28 de ani. Cel mai rau ma mahnesc tampitii care desi au stat o gramada de ani prin cel occident , se intorc acasa mai vite decat au plecat. Nu se lipeste nimic de noi.

#18
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,491
  • Înscris: 22.12.2015

View PostAlecsandru010, on 18 aprilie 2018 - 19:13, said:

Solutia-i una singura:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RibAQHeDia8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Dar de data asta sa o facem cum trebuie. Altfel directia Romaniei este una singura: ruina.
E destul de trist daca poti sa consideri acest pseudo-documentar finantat de CIA ca fiind demn spre a fi urmarit.

Edited by g_force, 19 April 2018 - 17:08.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate