Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Viata de Viena

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
231 replies to this topic

#217
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Plătești foarte mult.

Eu pt 19 in apartament cu 64 mp și doua balcoane imense gen terasa plătesc 1150e.

Facilități în clădire sau in curte ( piscină încălzită, crama la subsol, garaj subteran , cinematograf cu 25 locuri, sauna de 3 tipuri sala de fitness, sala de forță, sala de conferinte, curte privată cu bănci și mese. Stau la 2 minute de snellbahn care e la o stație de metrou. Că să ajung de la mine în centru fac 25 minute max.

Districtul 19 are cea mai multa verdeata din toată Vienna . Totodată e districtul cu cei mai mulți vienezi/austrieci.

Am stat doua luni pe strada dintre canal și Prater. Nu mi a placut, zonă liniștită dar umezeala, gălăgie de la strada. Acu stau pe o străduță secundara și e mult mai bine.

Edited by Deenman, 22 August 2018 - 08:00.


#218
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010
Facilitatile alea sunt foarte misto, e drept, dar cum ziceam, ar fi venit cu vreo ora si jumatate in plus pierduta in fiecare zi catre birou. Asa, in 15 minute ajung de acasa in birou, centrul e la 2 statii de metrou. Garaj este in cladire, dar trebuie inchiriat separat(99E/pe luna). Galagie si umezeala nu e, din cauza pozitionarii blocului si apartamentului.

Dar da, districtul 19 e chiar misto, mi-a placut si mie. Partea cu vienezii/austriecii, n-am fetisuri de-astea, cata vreme oamenii sunt ok.

#219
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,800
  • Înscris: 13.07.2011
Ca si sectoare ai destul de multe sectoare in care calitatea este ridicata. Nu putem spune per total ca sectorul 19 este bun, cand ma uit la strada Billrothstraße si toate gassele pe langa nu prea este foarte civilizat, dar intr-adevar sectorul 19 are parti foarte frumoase, mai alese cele unde intalnim Heurigen si nu numai, fiind un sector mai "pe deal" si mai traditional luand in calcul plantatiile de struguri.

Ca si verdeata sectorul 22 este la mare departare cel mai verde sector dintre toate, fiind urmat de sectoarele 13 si 14 mai periferice si sectorul 21. In 22 gasesti apartamente in zone foarte ok si la un pret bunicel. Sectorul 19 urcand spre Kahlenberg este un sector luxos unde doar avocati, doctori si alti milionari isi permit sa locuiasca, astfel devenind un sector mai "luxos" gen zona Herastrau din Bucuresti. Pe departe nu este cel mai calitativ sector, tinand cont de lipsa de metrou si drumurile lungi pana in centru.

Ca si pret intr-un bloc nou construit poti calcula cu 50qm pornind de la 850eur in sus, blocurile vechi le gasesti la 600-650eur in sus.

#220
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
22 mi s a părut penibil. Acolo am vrut noi sa stăm dar dupa ce ne a plimbat cu mașina prin cartiere și am văzut câteva apartament nu știam cum să fugim mai repede de acolo.

Apartamentele toate construite pe stil nou, mici, lungi, înguste. Camerele împărțite pe stil modern, multe și mici, cămăruțe. Balcoanele mici cat sa se numească balcoane.

Un balcon de al meu are 6m lungime x2.5 m lățime. Am curte închisă de câteva sute de mp.

Verdeata la ei era unde sunt casele spre exterior. Pe lângă bulevardele mari unde sunt blocurile nu prea aveau verdeață.

Desi voiam să vad blocuri mari când am venit prima data in Viena am văzut clădirile alea din 22 și mi am dat seama că nu se integrează deloc în peisajul orașului. Și când merg pe kalenberg și mă uit la oraș, clădirile alea nu se integreaza la fel cum o fac și turnurile din parcul Ausgarten.

Per total mie nu mi a plăcut deloc districtul 22. Poate daca as fi stat la o casa pe o strada mai ferita de trafic.

Mi a mai plăcut 9-18-20-14.

Alea din sud și centru deloc. 23 mi s a părut iar nasol. De Florisdorf nu mai zic.

Multe locuinte din 22 au fost date de stat, că un fel de ajutor, sau vândute după o perioada de chirie la preț mai.mic chiriașilor.de asta sunt așa de mici.


Că să zic și de bine, vorbim de apartamente in blocuri cu 3-4-10 etaje.

Că așa sunt duplexuri excelente pe malul Dunării în sectorul 22. Și sunt ieftine pt ce oferă, dar nu mai sunt considerate apartamente.

Edited by Deenman, 22 August 2018 - 11:52.


#221
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,800
  • Înscris: 13.07.2011
da iti dau dreptate clar, pentru ca 22 este impartit in sectorul social partea de sub U-Bahn, despartita de Wagramer Straße, partea cu Rennbahnweg unde sunt foarte multe blocuri sociale si ieftine si partea nordica in spre sectorul 21, unde a fost construit City Gate-ul, dar si partea dunarii si in jurul parcului Donau (la Donauturm) care sunt cartiere de case foarte frumoase.

La fel este si sectorul 2, care in momentul de fata are o parte luxoasa (Viertel Zwei) in jurul OMV-ului si restul pana la Tabor este mai cam ghetto. Etc etc cam pentru toate sectoarele.

#222
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Exemplu:

https://www.willhabe...iert-265510646/

Stiu bine zona, e un capat de strada, langa o  biserica. E liniste mare. Parcarea free oriunde pe strada. Problema este ca faci 50 minute pana in centru, ca schimbi 2-3 mijloace de transport in comun. 50 minute este mult, parerea mea. Oricat mi-ar placea natura, si linistea, nu as putea sa ma impac cu gandul ca pierd 2 ore dus-intors ca sa ajung undeva.


Chiria cred ca mai lasa din ea, dar dupa cum vezi, ai depozit 3000euro si nu ai comision de agentie.

Insa iti cere dovada de venit pe ultimele luni.

Noi am refuzat un apartament acolo cu o terasa de 35 mp, la etajul 1 fix peste drum de biserica respectiva. Un must pt noi era sa nu faca nevastamea mai mult de 30 minute pana la munca. Iarna timpul de naveta creste putin.

Am gasit chirii foarte bune si in 13, mai la sud -vest de gradina Zoologica (cam la 1 km) la preturi foarte foarte bune: 850 euro apartament la etajul 1 intr-o vila cu 3 etaje, primi chiriasi, totul nou, electrocasnice myele.  La noi i-am zis clar agentei imobiliare, vrem iarba, vrem compaci, vrem sa fie liniste,  sa nu vad betoane, birouri, si sa nu-mi fie frica sa ies din casa la ora 3 am.

Edited by Deenman, 22 August 2018 - 13:43.


#223
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
In Viena merge inca sa iti alegi tu ca si chiarias locuinta? Nu te aleg ei pe tine?
Intreb pt ca unde locuiesc eu sunt cateva zeci de candidati pentru o locuinta, nu prea mai conteaza parerea ta ca si chirias, totul e sa te aleaga proprietarul din gramada cea mare :)

#224
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Exista o intalnire cu proprietarul si daca vrea poate sa te refuze. Pe diverse motive, de ex nu ii place unde lucrezi, sau ca ce lucrezi. Sau nu ii place igiena ta corporala.

Sau nu ii place ca ai 2 copii si aia distrug tot.

Sunt n motive.

Noi suntem privilegiati, pentru ca firma plateste chiria, deci orice proprietar isi doreste sa aiba chiriasi cu contract carora le plateste firma chiria. Asta inseamna 0 sanse de teapa, sau plata banilor cu intarziere.

#225
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,800
  • Înscris: 13.07.2011
Depinde de apartamente, daca este un apartament unde sunt 10-15-20 de interesati, clar ca va fi ales cel care are cea mai buna situatie financiara (job), cel care arata cel mai ok si simpatic. In alte cazuri daca vezi un apartament slab cautat, sansele sa il si primesti sunt in functie de interesul tau.

Eu detin 3 imobile si la fel eu ma uit la situatia financiara, nimeni nu doreste sa inchirieze un apartament si dupa cateva luni chiriasul sa nu mai poata plati, si care mi se par mai simpatici.

#226
Byt

Byt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,232
  • Înscris: 05.02.2002
Va multumesc pentru feedback, e intotdeauna util sa primesti impresii la prima mana.
Noi vom sta aproape un an cu incepere de la sfarsitul lui Ianuarie, poate mai mult. Activitatea mea va fi in zona Josefstadt din spatele primariei, dar tranzitul nu ma intereseaza in mod deosebit, primand aspectele familiale: locuinta buna, spatii verzi (poate ceva cu minigradina), aerisit etc. Chiriile despre care vorbiti sunt ok pentru bugetul nostru, garantia asta este, nu e ca si cum la banca am castiga ceva :) ce e incomod este intr-adevar comisionul agentiei, mai ales ca se distribuie pe relativ putine luni, dar cine stie poate avem noroc.

Planuim sa venim o saptamana la Viena undeva in noiembrie pentru a parcurge unele zone dintr-o perspectiva neturistica si pentru alte formalitati si probabil ca atunci o sa luam si decizia finala. O alternativa la care m-am gandit recent sunt unele listinguri de pe airbnb la care la plata lunara si scazand service fee-ul ajungi tot in zona de pret a chiriilor medii la gazde bine cotate si cu apartamente deja mobilate.

Iar daca partea cu apartamentul o rezolvam sigur avand experiente anterioare cu astfel de proceduri in strainatate, la gradinite o sa fie alta distractie :D

#227
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010
Pentru regim "temporar", vezi www.flatio.com, eu asa am stat primele 3 luni, si mai poti negocia una alta cu proprietarul inainte.

De gradinite/scoli nu am ce sa zic, n-am fost in situatia aia.

#228
undesignus

undesignus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,505
  • Înscris: 28.06.2006

 Deenman, on 22 august 2018 - 13:37, said:

Insa iti cere dovada de venit pe ultimele luni.

Toti (si privat si agentie) iti cer ultimii 3 fluturasi de salariu. Asta pentru ca chiria nu poate sa fie mai mult de 40% din venit (sau venituri, in cazul in care contractul se face cu mai multi chiriasi).

 giuliani, on 22 august 2018 - 17:13, said:

In Viena merge inca sa iti alegi tu ca si chiarias locuinta? Nu te aleg ei pe tine?
Intreb pt ca unde locuiesc eu sunt cateva zeci de candidati pentru o locuinta, nu prea mai conteaza parerea ta ca si chirias, totul e sa te aleaga proprietarul din gramada cea mare Posted Image

Daca proprietarul e privat, atunci da, el te va alege pe tine. Daca e o firma, atunci in principiu primul venit, primul servit.

#229
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Există și excepții.

Nevasta mea venita că expat din Ro cu salariu de Ro.

Daca ii cerea ultimele 3 luni salariul nu acoperea nici macar cât e chiria.
Deci ce era să facă?

#230
undesignus

undesignus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,505
  • Înscris: 28.06.2006

 Byt, on 22 august 2018 - 19:16, said:

ce e incomod este intr-adevar comisionul agentiei, mai ales ca se distribuie pe relativ putine luni, dar cine stie poate avem noroc.

Comisionul agentiei e de maxim 2 chirii brute. Pentru ca stai un an, iti recomand sa iei de la privat sau firme care inchiriaza in regim hotelier. In acest din urma caz iti convine ca practic tot ei iti cam dau si tot mobilierul. Daca stai un an nu prea are sens sa iei mobila ta. Iti mai recomand regim hotelier si din urmatoarea perspectiva: contractele de inchiriere sint pe minim 1 an. Dupa anul ala poti sa depui preaviz (3 luni), deci tu vei sta (citeste plati) minim 15 luni. La regim hotelier pe perioade mari, preavizul e de 30 de zile.

#231
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Are specificat in contract că în cazuri special se poate desface contractul

Pierderea locului de munca. Sau mutarea Intr o alta țară cu locul de munca, nu știu dacă îl scutește de cele 3 luni.

#232
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Deenman, ce ne mai zici despre Viena?Nostalgii dupa Bucuresti?Va mai doriti sa va mutati in Romania?

Edited by max_01, 02 April 2019 - 19:21.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate