Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...

Windows 8.1 Error Code: 0x800

Recomandare router wifi
 Clapeta soc L200 ?

Caut o aplicatie android / windows

Adobe Acrobat Reader RdrCEF consu...

Problema soft htc u ultra
 Ori nu stie sa numere, ori nu sti...

Austria - confiscarea masinii pen...

Licenta Windows 10

TRUMP: Un vis american -2017
 Ozempic

Sectii ale politiei chineze in Ro...

Viteza net Wifi de 5 ori mai mica...

Alegere cablu tv
 

Compatibilitate prin conexiune bluetooth intre sistemele audio si tv.

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#1
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,712
  • Înscris: 13.01.2011
Deschid acest subiect cu scopul de a rezolva o problema personala.
Dar, sper sa ajute si pe altii, din moment ce observ ca nu exista in arhiva un subiect dedicat problemei.

Ca si introducere... sistemul bluetooth face legatura intre diverse sisteme electronice, pe distante scurte, inlocuind cablurile, atentiune, nu alimentarea.
Folosit la inceput pe telefoane, a inceput sa se extinda in timp si pe alte aparate, motivul evident, eliberarea de sub ,,opresiunea " cablurilor :D

A devenit din ce in ce mai prezent si pe sistemele audio, si pe tv-uri.
Pentru nepretențiosi in ale ,,audiofiliei " si pentru cei care iubesc designul minimalist in casa, eliminarea cablurilor a venit ca o mana cereasca.

Subiectul se adresează acestora, dar si celor care doresc sa faca conexiuni exotice intre aparate care nu au aceasta functie, dar care se pot folosi de diverse emitatoare/receptoare bluetooth.

PROBLEMA mea: am un smart tv 2017 cu bluetooth si un sistem format din doua boxe Bose SoundTouch10.
A fost un pic de chin sa instalez aplicatia, greseam eu ceva.
Acum am aplicatia, au fost împerecheate prin aplicatie, stinga/dreapta, totul bun si frumos.

Doar ca au ,,intirziere la sunet ", imaginea din tv cu sunetul din boxe, cam patru secunde, destul de mult.
MENTIUNE: conexiunea intre o boxa si tv este impecabila, daca se face direct, NU prin aplicatie.
Doar ca pe direct nu pot conecta doua boxe, ca daca puteam mă lipseam de aplicatie.

Soluții?! Setari in tv sau aplicatie suplimentara pe telefon ? Alte variante, cu ce am eu ?
Un alt emitator bluetooth extern, conectat la tv ?
Am incercat din setari sunet tv, nu se schimba nimic, atașez si poze.

Attached Files


Edited by crisstonne, 17 April 2018 - 17:57.


#2
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,701
  • Înscris: 01.01.2008
Nu prea sunt solutii,este o problema inerenta a bluetooth-ului.

#3
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,712
  • Înscris: 13.01.2011

 xeleron, on 17 aprilie 2018 - 17:55, said:

Nu prea sunt solutii,este o problema inerenta a bluetooth-ului.

Pai nu este, tocmai ce am explicat, ca la conexiunea directa boxa/tv nu sint probleme, totul se petrece in timp real :)

L.E. Ma gindesc la o solutie...
Exista adaptor bluetooth care ca permita sa conectez mai multe aparate la el ?
Zic sa conectez adaptorul la tv si prin el ambele boxe, si renunt la aplicatie, ca aia face probleme.

Edited by crisstonne, 17 April 2018 - 18:11.


#4
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
alte aplicaţii nu există?
clar are latenţă exagerat de mare

#5
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,712
  • Înscris: 13.01.2011
Asta este de la mama ei, de asta intreb, poate primesc ceva sfaturi avizate.
Dar na, daca originala funcționează asa...

Attached Files



#6
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
eu le-aş instala pe toate...cîte pot fi? 10?

#7
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,645
  • Înscris: 13.10.2009
Nu poti incerca sa modifici setarile de delay ale imaginii, sa fie si ea intarziata?

Parca se putea face chestia asta, in anumite limite, ori din tv ori din sursa de
semnal video.

#8
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,712
  • Înscris: 13.01.2011

 sarac.lipit, on 17 aprilie 2018 - 18:51, said:

eu le-aş instala pe toate...cĂŽte pot fi? 10?

Am incercat cu Sonos, nu merge.
Astea de boxe au regim special, apar in aplicatie modelele producatorului, din meniu trebuie sa alegi modelul pe care il ai.

#9
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006

 dygey, on 17 aprilie 2018 - 19:19, said:

Nu poti incerca sa modifici setarile de delay ale imaginii, sa fie si ea intarziata?

Parca se putea face chestia asta, in anumite limite, ori din tv ori din sursa de
semnal video.
Unde te crezi.
Cu asa ceva nu poti jongla decat in domeniul profesional la mixerele video.
BT e inca la stadiul de part.
Cand se va perfectiona la nivelul in care sa poata fi acceptat in domeniul profesional ca alternativa la solutiile wireless actuale mai vorbim.
Daca era fezabil vedeai o gramada de lavaliere,microfoane,transceivere pe BT.


#10
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,712
  • Înscris: 13.01.2011
Cred ca @dygey se refera la televizor, setari din televizor.

Bun, am inteles ca nu pot sa pun alta aplicatie.
Am incercat si din tv, nu merge.
Mai ramine sa caut un adaptor multi point.

Sa vad unde gasesc in Ro, sa nu astept din China.
Daca aveti sugestii despre modele fiabile, va rog sa nu va sfiiți :D
Mulțumesc.

Edited by crisstonne, 17 April 2018 - 22:27.


#11
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,645
  • Înscris: 13.10.2009
o sa fac niste sapaturi maine, sa vad la tv-urile si decodoarele mele, ca sigur am
intalnit ceva functie de delay pe undeva prin meniuri, dar nu mai stiu ce altera...
era parca de tipul +/- pentru pista audio.

@crisstone: am avut si eu nevoie odata de trimis sunet wireless si am apelat la o
metoda mai neortodoxa...cum prin wifi era scump, iar pentru BT nu aveam "scule",
am ajuns la un modulator FM aproape cat juma de cutie de chibrituri (inca il mai
am, daca te coafeaza ma pot lipsi de el. merge cu 2 baterii AAA sau adaptor de 3v.
eu l-am folosit cu acumulatori si tineau peste 7 zile...) si un aparat de radio la care
conectasem boxele via iesirea de casti, o jucarie micuta si asta, dar chinezism high
end. a mers ca uns...

totusi, latenta aia e cam scandaloasa la 4 secunde, ceva nu percuteaza. adica nu
prea imi explic cum dracu' eu ma uit la tv online, youtube, streamuri din horizon go
sau orange tv go, etc. de pe laptop sau pc si trimit sunetul intr-un sistem Pioneer
fix prin BT. si am fix zero delay. ori e panarama tv-ul (nici nu ma mir, la ce-i duce capu'
p-astia si cat de cretini pot fi, fara exceptie), ori e de vina partea cu boxele si aplicatia
vietii, daca are si vreun alt amestec in poveste in afara de imperechere.

ia incearca un alt emitator BT bagat in mufa de casti a tv-ului...vezi pe la emag ce au
si in caz de tuseste (desi nu cred), il faci retur de-i merg fulgii. inclin sa cred ca 80% e
din cauza televizorului.

Edited by dygey, 18 April 2018 - 00:48.


#12
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,303
  • Înscris: 06.01.2005
S-ar parea ca e o problema mai mult decat cunoscuta:

https://community.bo...-Lag/td-p/26322

Nu am avut rabdare sa citesc pana la sfarsit sa vad daca au si o solutie.

PS

Am sarit la ultimul post de acolo (8.02.2018) si nu pare incurajator:

Re: SoundTouch 10 Stereo Pairing - Speaking and TV Lag
Hi Bangali,


Thanks for the question.  I don't know if there is a resolution for this in the near future.  If there is, we will make sure to update the community with a stickied thread,

If you have any more questions, please let us know.

Best,
Brandon - Bose Support

Edited by gelublabla, 18 April 2018 - 07:58.


#13
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,712
  • Înscris: 13.01.2011
Da, ma gindesc la un adaptor bluetooth, un coleg imi recomanda pe p.m. sa iau unul cu apt-x, banuiesc ca asta inseamna transfer mai mare de date, intre tv si boxe.

Repet: o boxa conectata direct la tv, se aude in timp real.
Imperecheate cele doua boxe prin aplicatie (ca altfel nu se pot conecta ca pereche) au intirziere.

Ca fapt divers, acum, cind dau cautare din tv, vede doar una, inteleg ca aia este șefa celei de a doua boxe.


L.E. Sa iau asa ceva ?

https://m.emag.ro/ad...jRoCuNsQAvD_BwE

Attached Files


Edited by crisstonne, 18 April 2018 - 12:53.


#14
trilogy

trilogy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 26.06.2009
Pai din ce intelegem, problema nu este de la TV catre boxa ci intre boxe, posibil procesarea primei boxe care primeste semnal de la TV, nu poate face in timp real conversia si de aici lagul.

#15
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,712
  • Înscris: 13.01.2011

 trilogy, on 18 aprilie 2018 - 15:11, said:

Pai din ce intelegem, problema nu este de la TV catre boxa ci intre boxe, posibil procesarea primei boxe care primeste semnal de la TV, nu poate face in timp real conversia si de aici lagul.

Cam asa ma gindeam si eu, tot testind.
De asta zic, cred (nu stiu) ca este posibil sa functioneze perfect, cu un adaptor bluetooth care poate sa imperecheze mai multe aparate o data, lucru pe care tv-ul nu il poate face.

Ma gindesc ca in acel moment boxele se conecteaza individual la adaptor, fiecare in parte cu adaptorul, nu ca acum, cind una se conecteaza prin cea de a doua la tv.

Imi este clar, ca am nevoie de un adaptor mai pricopsit, cu un cumul de specificatii, nu orice ,,chestie " cu bluetooth.

Edited by crisstonne, 18 April 2018 - 16:15.


#16
trilogy

trilogy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 26.06.2009
Daca ar merge imperechete cu acel adaptor ambele boxe, nu o sa ai sunet stereo, mutarea sunetelor dintr-o boxa in alta.

#17
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,712
  • Înscris: 13.01.2011
Atunci cu asta ?!
Permite doua dispozitive o data.
Nu stiu, intreb, ca nu ma pricep :habarnam:

https://m.emag.ro/ad...rch-Action=view

Are si iesire optica, banuiesc ca este mai calitativ semnalul pe optic, tv-ul meu are iesire optica.

Attached Files


Edited by crisstonne, 18 April 2018 - 17:14.


#18
trilogy

trilogy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 26.06.2009
Poate fi folosit doar ca transmitator sau receptor (da îl poți conecta prin cablu la tv) și nu știe sa îți facă imagine stereo între cele 2 boxe. De această imagine stereo se ocupă boxa

Poți încerca cu el, să vezi dacă merge, deși eu cred că delay-ul apare de la procesarea sunetului ce o face boxa pentru a da imaginea stereo.

Ai boxele setate ca aici? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FWNjuzb8C2U?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by trilogy, 18 April 2018 - 17:48.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate