Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

Credința pruncilor în Hristos!

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
54 replies to this topic

#37
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostDorel666, on 17 aprilie 2018 - 16:07, said:



Domnia ta crezi în Hristos? Pentru că El spune:

Matei 12:30 Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu strânge cu Mine risipeşte.

Deci, cine nu este cu Dumnezeu, este împotriva Lui! Că dumneata te amăgești că ateii n-ar fi împotriva creștinilor... este strict problema domniei tale. Dar eu îl cred pe Hristos!
Nu mi-ai răspuns la intrebare. tu confunzi ateismul cu comunismul? Se pare că da.

View PostDorel666, on 17 aprilie 2018 - 16:14, said:


În întunericul veșnic: nu văd, nu aud, nu simt... nu există! Cei din iad, măcar știu că există și au în ei puțină lumină a cunoașterii.
"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)

#38
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,257
  • Înscris: 06.07.2007

View PostDorel666, on 17 aprilie 2018 - 16:14, said:

În întunericul veșnic: nu văd, nu aud, nu simt... nu există! Cei din iad, măcar știu că există și au în ei puțină lumină a cunoașterii.
aha. Si copiii care au murit inainte sa apuce sa fie botezati? Aia unde merg? Care e vina lor?
Sa inteleg ca parerea ta e ca in iad e mai bine?

Edited by dan1980_25, 17 April 2018 - 16:20.


#39
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postdan1980_25, on 17 aprilie 2018 - 16:19, said:

aha. Si copiii care au murit inainte sa apuce sa fie botezati? Aia unde merg? Care e vina lor?
Sa inteleg ca parerea ta e ca in iad e mai bine?

1. Depinde de fiecare caz în parte.
2. Este bine că există lumina cunoașterii, este rău că există chin. Adică este bine și rău, în același timp. Exact ca un copac... al binelui și răului. Apropo, de ce crezi că tocmai în acest copac să lăfăia șarpele, stând la taclale...?

#40
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostDorel666, on 17 aprilie 2018 - 16:24, said:

Exact ca un copac... al binelui și răului. Apropo, de ce crezi că tocmai în acest copac să lăfăia șarpele, stând la taclale...?
Pentru că i-a fost permis. Ghici de cine?Posted Image

#41
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,257
  • Înscris: 06.07.2007
esti primul eretic pe care-l aud sa foloseasca in aceeasi propozitie cuvantul "bine" si "iad".
Habar nu am ce religie ai, ortodox sigur nu esti...probabil adept al vreunei secte noi....conteaza mai putin. Ce vreau sa exprim e faptul ca in nici o religie din lumea asta in care exista termenul iad, nu se spune ca exista o parte buna acolo. E ca si cum ai spune ca cancerul e bun pentru ca daca esti constient de el inseamna ca inca traiesti.
Deci ce spui acolo e o aberatie mare cat catedrala alimentarii orgoliului romanesc.

Hai ca te ajut eu sa-ti cunosti credinta, ca vad ca esti repetent la unele lucruri de baza.
La ortodocsi, cei nebotezati ajung de la caz la caz:
1. In iad(cei nebotezati care sunt adulti si care nu s-au botezat pentru ca se consedera atei)
2. undeva...nu se stie unde(copiii nebotezati)
Adaug in citat al unui episcop ortodox
Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul spune că este o taină a lui Dumnezeu care va fi starea copiilor nebotezaţi (decedaţi înainte sau după naştere) dincolo de moarte, în veşnicie. "După Sfinţii Părinţi, aceşti copii nu au avut cum să păcătuiască, ca să sufere din motive personale, ci doar moştenesc, în virtutea solidarităţii cu firea umană, a protopărinţilor noştri Adam şi Eva, păcatul strămoşesc. Orice om se naşte cu aceste consecinţe ale păcatului strămoşesc. Acesta este şters prin Taina Sfântului Botez, dar asta nu înseamnă că nu rămân afectele, rămân în fiinţa umană consecinţele sale ca predispoziţii spre păcat. După Sfinţii Părinţi, aceşti copii nu suferă chinurile iadului. Mi-aduc aminte o formulă pe care o învăţam noi la ora de dogmatică: "Nu se împărtăşesc de lumină, dar toţi se cinstesc cu liniştea". Aşa au trăit şi drepţii Vechiului Testament, care nu s-au împărtăşit de lumina dumnezeiască, până nu a coborât la iad Domnul nostru Iisus Hristos. Drepţii Vechiului Testament nu au suferit de chinurile iadului (înţelese ca stare de întristare, de singurătate), dar nu s-au împărtăşit de lumină, în schimb, s-au împărtăşit de o pace, de o linişte sufletească. Abia în momentul în care Mântuitorul Hristos a coborât la iad, a introdus starea de lumină, Lumina Învierii, şi astfel s-a făcut începutul Raiului. Primul cetăţean al Raiului este tâlharul de pe cruce; tot atunci i-a scos din iad şi pe protopărinţii Adam şi Eva, şi toţi drepţii Vechiului Testament. Cred că în aceeaşi manieră se va întâmpla şi cu aceşti prunci nenăscuţi, sau care au murit înainte de botez, în sensul că nici nu ar fi drept ca să sufere chinurile iadului, aşa cum se întâmplă cu cei care nu s-au pocăit, şi care au avut timp de pocăinţă. Rămâne o taină pe care Dumnezeu o cunoaşte. Noi doar ne gândim cum este moral să se întâmple cu aceste fiinţe umane".

Diferenta dintre iad si locul unde ajung copiii nebotezati e ca diferenta din a trai paralizat de la gat in jos / si a fi trimis in somaj de la locul de munca. Ambele-s nasoale...dar o prefer pe a doua.
Dorele....te declari ortodox dar nu-ti cunosti credinta. Va...Vai.

Edited by dan1980_25, 17 April 2018 - 16:41.


#42
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Dorel666 spune lucruri trăznite!

Așa ar trebui să se numească orice topic deschis de acest personaj.

#43
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016

View PostDorel666, on 17 aprilie 2018 - 16:07, said:

Domnia ta crezi ĂŽn Hristos? Pentru că El spune:
Matei 12:30 Cine nu este cu Mine este ĂŽmpotriva Mea şi cine nu strânge cu Mine risipeşte.
Deci, cine nu este cu Dumnezeu, este ĂŽmpotriva Lui! Că dumneata te amăgești că ateii n-ar fi ĂŽmpotriva creștinilor... este strict problema domniei tale. Dar eu ĂŽl cred pe Hristos!
Si cum extrapolezi aceste cuvinte ale lui Hristos la toate generatiile de dupa Hristos, oameni din alte religii sau fara, din toate popoarele, care nici macar n-au auzit de crestinism, Biblie sau Dumnezeu ? Desi ei au fost buni, conform standardelor crestine, dar doar intr-o maniera naturala...
Sau chiar la crestinii din trecut, care n-au beneficiat de studiul Bibliei cum e azi, care n-au auzit niciodata in vreo predica cuvintele respective ?
Poate ca sensul cuvintelor e mai adanc decat crezi, oricum as zice glumind ca mai am o speranta: voi fi judecat de Dumnezeu, nu de oameni...cu idei ca ale tale.




#44
heinz

heinz

    Cheers!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,585
  • Înscris: 11.02.2016

View PostDorel666, on 17 aprilie 2018 - 15:01, said:

Plecând de la afirmațiile următoare ale lui Didimus, dintr-o postare  mai veche,

https://forum.softpe...z/page__st__414


Concluzii false, deoarece
Bebelușii nu pot manifesta încă nici necredință, nici credință în Domnul Hristos
Nu botezul mântuie, ci credința ca primă condiție, urmată de botez. Dacă prima condiție nu este îndeplinită, nici nu poate avea loc botezul. Cum poți boteza cu forța pe cineva care nu crede și nu-și mărturisește această credință cerând să fie botezat? Asta înseamnă o siluire a conștiinței cuiva!





am început să mă întreb dacă pruncii pot avea sau nu credință în Hristos și mai ales dacă  și-o pot manifesta. Și nu mică mi-a fost mirarea să văd că, într-adevăr, credința pruncilor în Hristos există și poate fi  probată. Nu pentru că așa zic eu sau așa zice înțelepciunea omenească, ci pentru că așa zice învățătura lui Hristos:


Marcu 9:40 Cine nu este împotriva noastră este pentru noi.

Matei 12:30 Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu strânge cu Mine risipeşte.




După cum vedeți, Hristos spune că, dacă cineva  nu este împotriva Lui, atunci este cu El. Deci, dacă cineva nu își manifestă expres împotrivirea față de Hristos, atunci acel cineva este sigur cu Hristos. Da, noi oamenii nu putem vedea asta cu înțelepciunea și ochii noștri omenești, dar trebuie să avem credință în Hristos, că nu ne minte și ne învață Adevărul. Amin
Pe de altă parte, Hristos ne învață că un om poate fi PENTRU El, dar trebuie să fie și CU El. Iar cine este pentru El, dar nu este cu El, este împotriva Lui. Ceea ce înseamnă că, dacă avem un copil și acel copil nu este dăruit Lui, atunci acel copil va fi pentru El dar, nefiind și CU El,  va fi împotriva Lui și orice va strânge, va risipi! Și cine nu ajută un copil să fie cu Hristos nu respectă manifestarea de voință a acelui copil și mai ales manifestarea de voință a lui însuși Hristos!
Dar cum faci ca un copil să fie pentru Hristos, atunci când acel copil nu poate vorbi și nu-și poate manifesta dorința de a se boteza și a intra în Biserica Domnului? Păi, Hristos ne-a dat răspunsul: nemanifestâdu-și împotrivirea pentru Hristos, acel copil este pentru Hristos, deci VREA SĂ FIE botezat pentru Hristos. Și cine vrea să respecte voința copilului trebuie să-l boteze imediat și să dea, astfel, lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu! Și astfel copilul nu va fi doar pentru Hristos, ci va fi și cu Hristos, întru totul și de-a pururea și orice va strânge va înmulți și orice își va propune, va izbândi!
Amin
Voi chiar credeți tâmpeniile astea? Arata-mi  și mie unde e Iisus, Dumnezeu, sfântu Petru, dracu, îngeri, draci...
Ah, da, nu exista! Așa pot ți zic și eu CA CRed in Zeus. Și mă crezi nebun. Daca zic că cred in Dumnezeu sunt considerat creștin.  
După moarte nu mai exista, pur și simplu! Asta i adevărul, accepta,-l!

#45
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,494
  • Înscris: 18.10.2011
Doar copiii pot crede in Cristos. Pruncii sunt prea mici ca sa inteleaga. Iar ca adult ai prea multa minte ca sa mai crezi. Ma rog, asa se presupune...

:D

Edited by aaaa4567, 17 April 2018 - 18:43.


#46
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View Postadrian919, on 17 aprilie 2018 - 15:24, said:

haide-ti sa savuram o discutie teologica ( deci inutila) initiata de cineva  numit Dorel666 despre prunci ( care nu au capacitate de discernamant sau expresie) folosind citate pe care autorul clar nu le intelege.

ar fi timpul totuşi să trecem de sec XII... cînd un text scris cu sens are sens.
că dacă scrii bălării, bălării citeşti şi tot bălării înţelegi.

#47
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
@Dorel666 prietene de forum, iar intri in extaz religios?

Am o intrebare pentru dv. . Daca stergeti sistemul de operare de pe calculatorul desktop sau laptop de pe care scrieti, mai puteti sa intrati pe Softpedia??? sau scrie "sistem de operare lipsa"? Asa e si cu religia, se incarca ca si sistemul de operare la un calculator sau mai exact ca un program numit "credinta ortodoxa.exe". Eu am instalat programul "ateu.exe" care nu dezinstaleaza programul "credinta ortodoxa.exe" asa cum dezinstaleaza "credinta ortodoxa.exe" programul "ateu.exe". Am instalat "ateu.exe" pentru ca  celalalt dadea erori multe si bloca sistemul fiind necesar un restart de fiecare data. Am auzit ca la altii "credinta ortodoxa.exe" merge bine iar la altii se pare ca preia controlul sistemului de operare facand download la doua programe "personalitate multipla.exe" si "extaz.exe" iar daca "extaz.exe" este instalat acesta daca are net S3 nelimitat poate da eroare si descarca "fanatism.exe" care este de fapt un virus deghizat.

Revenind la o intrebare mai "terestra", copii crescuti de animale cred in zeitati??? Se pot lua ca reper acesti copii pentru ca nu au avut contact cu civilizatia umana.

PS: Dorel666 e un mai vechi cunoscut de pe forum si ii place sa intre in polemici religioase interminabile. Aviz amatorilor.

Edited by The Stressmaker, 17 April 2018 - 19:24.


#48
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View PostThe Stressmaker, on 17 aprilie 2018 - 19:23, said:

interminabile
ador interminabilele!
interesante explicaţiile .exe'urilor !
felicitări.

#49
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Răilor!
L-ați supărat pe Dorel și acum nu mai postează.
Sau l-au prins parinții iar la calculator?

Posted Image Posted Image Posted Image

#50
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View Postaaaa4567, on 17 aprilie 2018 - 18:42, said:

Doar copiii pot crede in Cristos. Pruncii sunt prea mici ca sa inteleaga. Iar ca adult ai prea multa minte ca sa mai crezi. Ma rog, asa se presupune...

Posted Image

un cimpanzeu matur este comparabil cu un copil de 4 ani la inteligenţă
sunt curios ce părere are.... despre discuţia de aici....

Edited by sarac.lipit, 17 April 2018 - 19:39.


#51
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostXlander, on 17 aprilie 2018 - 16:50, said:

Si cum extrapolezi aceste cuvinte ale lui Hristos la toate generatiile de dupa Hristos, oameni din alte religii sau fara, din toate popoarele, care nici macar n-au auzit de crestinism, Biblie sau Dumnezeu ? Desi ei au fost buni, conform standardelor crestine, dar doar intr-o maniera naturala...
Sau chiar la crestinii din trecut, care n-au beneficiat de studiul Bibliei cum e azi, care n-au auzit niciodata in vreo predica cuvintele respective ?
Poate ca sensul cuvintelor e mai adanc decat crezi, oricum as zice glumind ca mai am o speranta: voi fi judecat de Dumnezeu, nu de oameni...cu idei ca ale tale.

Ortodoxia este Calea. Dar Hristos nu este numai Calea, ci este și Adevărul și Viața. Deci extrapolez în felul  următor: Cine nu este cu Adevărul (Viața) este împotriva lui Hristos și cine nu strânge cu Adevărul (Viața), risipește.

Mulțumit? După cum vezi, se poate aplica oricărui om, din orice generație, chiar și Omului de Neanderthal, zis și omul maimuță!

View Postheinz, on 17 aprilie 2018 - 18:38, said:

Arata-mi  și mie unde e Iisus, Dumnezeu, sfântu Petru, dracu, îngeri, draci...


În Soare! Dacă poți să te uiți dincolo de perdeaua lui de foc, poți să-i vezi și pe toți aceștia.

View PostThe Stressmaker, on 17 aprilie 2018 - 19:23, said:

@Dorel666 prietene de forum, iar intri in extaz religios?

Am o intrebare pentru dv. . Daca stergeti sistemul de operare de pe calculatorul desktop sau laptop de pe care scrieti, mai puteti sa intrati pe Softpedia??? sau scrie "sistem de operare lipsa"? Asa e si cu religia, se incarca ca si sistemul de operare la un calculator sau mai exact ca un program numit "credinta ortodoxa.exe". Eu am instalat programul "ateu.exe" care nu dezinstaleaza programul "credinta ortodoxa.exe" asa cum dezinstaleaza "credinta ortodoxa.exe" programul "ateu.exe". Am instalat "ateu.exe" pentru ca  celalalt dadea erori multe si bloca sistemul fiind necesar un restart de fiecare data. Am auzit ca la altii "credinta ortodoxa.exe" merge bine iar la altii se pare ca preia controlul sistemului de operare facand download la doua programe "personalitate multipla.exe" si "extaz.exe" iar daca "extaz.exe" este instalat acesta daca are net S3 nelimitat poate da eroare si descarca "fanatism.exe" care este de fapt un virus deghizat.

Revenind la o intrebare mai "terestra", copii crescuti de animale cred in zeitati??? Se pot lua ca reper acesti copii pentru ca nu au avut contact cu civilizatia umana.

PS: Dorel666 e un mai vechi cunoscut de pe forum si ii place sa intre in polemici religioase interminabile. Aviz amatorilor.

Am și eu o întrebare pentru dvs: de ”kernel”, care este inima sistemului de operare, ați auzit? Ei bine, în kernel este inserată credința ortodoxă a fiecărui copil și, oricât ai șterge sistemul de operare, kernelul rămâne acolo, chiar și dacă mori!

Edited by Dorel666, 17 April 2018 - 23:06.


#52
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postsarac.lipit, on 17 aprilie 2018 - 19:36, said:

un cimpanzeu matur este comparabil cu un copil de 4 ani la inteligenţă
sunt curios ce părere are.... despre discuţia de aici....

Iar un calculator de ultimul tip este mai inteligent decât copilul și cimpanzeul  la un loc și chiar mai inteligent decât un om adult. Dar asta nu înseamnă că poate avea vreo părere.

#53
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,494
  • Înscris: 18.10.2011

View PostDorel666, on 17 aprilie 2018 - 23:11, said:


Iar un calculator de ultimul tip este mai inteligent decât copilul și cimpanzeul  la un loc și chiar mai inteligent decât un om adult. Dar asta nu înseamnă că poate avea vreo părere.
depinde ce intelegi prin parere. Si partea cu inteligenta e relativa...

#54
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postaaaa4567, on 18 aprilie 2018 - 00:13, said:

depinde ce intelegi prin parere. Si partea cu inteligenta e relativa...

Mai ales când vine vorba de cimpanzei... Sau să zic CIMPAN ... ZEI?

Edited by Dorel666, 18 April 2018 - 10:07.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate