Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Facultatea de farmacie

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#37
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003

View Postexceswater, on 17 aprilie 2018 - 14:50, said:

Ăla de la birt tot așa te îndrumă ce să iei când te doare ceva ?
Da. Nu cand te doare ca nici ala de la farmacie nu te indruma cand vrei altceva. Dar fiecare te indruma pe specificul sau.

View Postexceswater, on 17 aprilie 2018 - 14:50, said:

Eu mă refer la zona de recomandare medicamente când este solicitat de către pacient.
Pacientul are o problema de perceptie a realitatii in care traieste daca merge sa intrebe pe farmacist intai si nu pe medic. Stiu ca se intampla dar nu-i normal.

View Postexceswater, on 17 aprilie 2018 - 14:50, said:

Că la birt nu-i bai dacă îți dă cola în loc de pepsi.
Asta-i treaba de copii daca pe hartie scrie una si tu dai alta (ignoram substanta activa, produsul comercial etc.). Oricine poate face asta fara studii inalte. Nu coboram nivelul pana aici.

View Postexceswater, on 17 aprilie 2018 - 14:50, said:

Câte meserii de la noi bat pe la mia de euro lunar ?
Numaram cateva, nu-i exclusiva.
Chestiunea aici e alta, piata s-a umplut, diplomele concureaza din perspectiva patronatului, ca de vandut o face oricine a absolvit dupa cum spune legea, n-ai ce mare selectie sa faci, asa ca decizia se ia pentru cine cere mai putin. Mai mult patos e la reprezentatii medicali/agentii de vanzare in domeniu ca ei trebuie sa convinga clientii, la farmacie stai si astepti sa vina clientul (trimis sau nu de altii).

Edited by neagu_laurentiu, 17 April 2018 - 16:03.


#38
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016

View Postneagu_laurentiu, on 17 aprilie 2018 - 15:55, said:


Pacientul are o problema de perceptie a realitatii in care traieste daca merge sa intrebe pe farmacist intai si nu pe medic. Stiu ca se intampla dar nu-i normal.

Ei las ca nu merge nimeni sa-l intrebe pe farmacist daca are cancer. Merg la farmacist cei care au o durere in gat, sau ii doare o masea, sau sunt putin raciti, cazuri dintr-astea. Iar farmacistul mai da si el acolo un nurofen , ceva, ca legal cam atat are voie sa dea fara prescriptie medicala.

#39
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Cate meserii se invart de 1000 E lunar? Numai cei de care am pomenit eu (electricieni, instalatori - atentie nu vorbesc de oameni cu facultate de inginerie) pot lua lejer dublu decat banii astia lunar. Apoi ce rost are sa ne mai intrebam de joburi in IT, unde un tester entry fresh ia ceva pe langa banul asta, sau ajunge sa ia dupa vreun an (si aici nu mai pomenesc ca cerul este limita pe cand ca farmacist odata ajuns sef cam aia este. De-asta spun - nu mai are rost ca cineva sa faca aceasta facultate in zilele noastre (poate doar daca pleaca prin UK sau alte strainataturi).

#40
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,902
  • Înscris: 31.03.2003

View Postneagu_laurentiu, on 17 aprilie 2018 - 08:46, said:

A fost o perioada pana prin anul 2000 cand nu existau farmacisti suficienti in raport cu nr. de farmacii ce se infiintau si erau cautate diplomele, necesare la dosarul societatii. Pe urma scolile au scos diplome pe banda rulanta, s-a umplut piata.
Farmacologie nu prea se face/cauta la noi, de performanta nu poate fi vorba la joburile disponibile (la raft) asa ca doar diplomele concureaza, nu stiinta, ori hartii sunt destule azi in piata (activitatea o face orice absolvent).
Nici acum nnu sunt destui farmacisti, pe anumite zone.

View Postexceswater, on 17 aprilie 2018 - 07:51, said:


Nu se mai merită zic eu.
Terminati ma cu merita. Macar ca esti farmacist.

#41
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003
In acele zone nu vin oricum (undeva la tara, departe de oras, bani mai putini etc.).

#42
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,902
  • Înscris: 31.03.2003
Nu uitati un lucru : farmacistul este singurul specialist care acorda consultatii fara programare si fara onorariu.
Cum le da si el, acolo.
Sunt si uscaturi, nu zice nimeni.
Daca nu ar fi existat lanturile, ar fi fost mai bine. Atat pentru pacient, cat si pentru farmacist.
Singurul inconvenient ar fi fost preturile usor mai mari, dar ar fi compensat de profesionalismul farmacistilor.

#43
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Chestia asta cu "nu merită" venind de la unul care a făcut facultatea asta și după și-a făcut farmacie ... e cel puțin haioasă.

Sunt curios unde ați văzut unii de pe aici electricieni și instalatori cu peste 1000 de euro pe lună.
Și zic în România.

#44
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Mane, nu vorbesc prostii. In zona mea (Prahova) am dat pana acum pe instalatia electrica la casa 9500 de lei si tot mai sunt de facut ceva maruntisuri. E adevarat ca nu a durat doar o luna pentru ca electricianul meu lucreaza "de zi" la o firma si poate veni numai dupa program la mine. Nu mai vorbesc ca greu gasesti un electrician disponibil. La instalatii aceeasi treaba,toata lumea isi pune acum incalzire in pardoseala, o treaba destul de simplu de executat. Pentru o casa medie incalzire + instalatii sanitare sar lejer de 2000E doar manopera, daca instalatorul are ceva relatii pe la distributie mai pupa si de acolo destul discount.

IT - aici nu cred ca ma contrazici, pentru ca e clar ca lumina zilei ca si in Romania o pozitie de developer senior, architect sau mai stiu eu cum se numest posturile astea poate sa iti aduca oriunde intre 5000 si 10000 E.

In primele cazuri esti antreprenor practic, dar lucrezi la negru, nu dai socoteala nimanui ce faci cum faci, esti pe barba ta. In cazul meu, ca proprietar de farmacie am jdemii de controale, lucrez 100% fiscalizat, bani in toate partile si controlae si stress. Deci crede-ma ca vorbesc foarte serios cand spun ca nu merita sa faci facultatea. Adica merita din ce in ce mai putin sa detii o farmacie independenta, d-apoi sa lucrezi ca simplu aganjat, aici chiar nu incape discutie.

Tot legat de IT, fratele meu e programator in Brasov, a intrat direct pe un post de vreo 3800 lei parca, asta cand avea  vreo 25 de ani, acum, peste vreo 2 ani deja s-a mutat undeva unde ajunge la 6000 de lei, mai lucreaza in paralel la o firma din Danemarca, remote, nu stiu cat mai ia si de acolo. Adica el castiga acum lejer cat 2 farmacisti si nu are nici pe departe stress. Ca sa iei 4500-5000 de lei pe luna ca farmacist trebuie musai sa lucrezi in Bucuresti intr-o farmacie extrem de aglomerata, unde de-abia ai timp sa te duci la toaleta, ce sa mai discutam de luat pauza de masa.

Din nou, insist sa ma crezi pentru ca am multi colegi cu care tin legatura si stiu ce si cum. E drept ca sunt vreo cativa care au ajuns in joburi extraordinar de banoase (pe la agentia europeana a medicamentului sau manageri de tara pe diverse produse medicamentoase) si iau ceva gen 5000-7000-10000+ E pe luna, dar vorbim de o mana de oameni din 200 cati eram in an. Cei mai multi deja si-au dat seama de teapa luata si cauta sa faca altceva sau au ramas pe leafa sotilor (evident, vorbind de farmacie vorbim de o majoritate covarsitoare de femei).

Iar farmacia ca afacere nu mai renteaza de ceva timp, pentru un investitor oarecare ar fi o mare prostie sa deschida o farmacie. Marja medicamentului s-a mutat in mare parte in distributie, la punctul final ajung faramituri. Ea, marja in sine, aproape s-a injumatati acum fata de acum 5-7 ani. Motivul este ca medicamentele au pret impus (nu toate, dar o mare parte) si in functie de acest pret producatorul isi calculeaza profitabilitatea si daca poate oferi discounturi mai mari sau mai mici in piata. In Romania au ajuns atat de mici aceste preturi incat multi producatori deja si-au retras o parte din medicamente, nemaifiind profitabil pentru ei sa le aduca in Romania.

Ca cineva sa isi infiinteze acum o farmacie e aproape imposibil, marfa trebuie luata cu plata pe loc atunci cand vorbim de o noua societate, dar banii de la casa vin la 2-3 luni, deci trebuie sa ai un ban adevarat de bagat in marfa. Plus ca piata e ultra-saturata. Nu poti sa deschizi farmacii noi in nici un oras, trebuie sa cumperi licente costisitoare, la tara deja sunt mai multe decat e nevoie. Apoi este si razboiul preturilor, un nou intrat pe piata va avea conditii comerciale foarte proaste, ca sa va faceti o idee, pretul de lista al unui produs foarte cautat este 12.42 lei fara tva (tva 9%) si in unele farmacii este la vanzare catre pacient cu 10 lei. Cum ? Magie... discounturi si alte combinatii plus uneori dumping (concurenta neloiala, unde btw nu se baga nimeni, pe cei de la oficiul concurentei ii doare la basca).

Deci nu merita nici sa devii farmacist, nici sa iti deschizi o noua farmacie, nu exista nici o indoiala, nici nu poate incepe o dezbatere pe tema asta. Poti fii mai castigat daca iti faci o covrigarie, pentru o fractiune din investitie te alegi cu destui bani plus peace of mind.

#45
Daredevil666

Daredevil666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 27.03.2018

View Postexceswater, on 17 aprilie 2018 - 07:51, said:

1. Se plătește și bine, dacă înveți, dar e facultatea super foarte maxim de grea.
Dacă nu ai bani.
Mulți

2. Dar se merită doar pentru bani.


1. Hm ?
Facultatea e grea dacă nu ai bani ?
Poate dacă nu ai minte.

2. Fals.
Să faci o facultate de 5 ani pentru bani, când poți face acei bani și chiar mai mulți prin alte meserii ?
Lasă poveștile.

În altă ordine de idei, este o chestie să întrebi pe un forum despre o facultate de farmacie.
Câți de pe aici au făcut-o ?
Câți au făcut facultate de științe măcar ?
Câți au avut interes adevărat pentru științe ?
Că de trecut ca gâsca prin apă nu contează, e egal cu zero.

Deci așa se pune problema.
Dacă luăm majoritatea celor care răspund și tăiem minim jumate din ei, nu sunt persoane calificate pentru a răspunde la această întrebare.
Așa că inițiator, nu ești în locul potrivit din start.

Dacă tot îți scriu (și da, sunt din domeniu), îți dau un sfat în schimb: ori ai minte pentru ceva, ori nu ai.
Dacă pornești cu gândirea că ”Cine dracu ar face facultatea astea mega grea și lungă ?!”, atunci....
știi unde te încadrezi
Pentru că unul care are minte pentru științe, matematică, informatică, etc. nu se cramponează ,
nu este intimidat,
nu se pișă pe el că ”ioi, oare cum voi rezista și la final sper să am un loc călduț”
Așa nu merită făcut.
Merită făcut atunci când ești în stare să ai respect față de domeniul ales.
Și atunci nu pui problema așa cum o pui tu.

Edited by Daredevil666, 18 April 2018 - 17:40.


#46
Smarty23

Smarty23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 29.12.2007
Se arunca multe rautati, dar ca absolvent de farmacie ai si alte optiuni decat "vanzator" asa cum spun unii.
"Vanzatorul" poate modifica prescriptia/reteta medicala, poate recomanda ce medicatie sa iei, cand te duci direct la farmacie si nu vrei sa mai pierzi timpul pe la medicul de familie.
Facultatea e grea,dar eu cred ca merita, poti opta oricand pt un job bine platit in alte tari.
Intr-adevar, marile lanturi de farmacii nu mai fac preparate si poate de aici apare in ochii multora doar un vanzator...

Ce meserie e usoara???

#47
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007

View PostBylly00, on 18 aprilie 2018 - 08:33, said:

IT - aici nu cred ca ma contrazici, pentru ca e clar ca lumina zilei ca si in Romania o pozitie de developer senior, architect sau mai stiu eu cum se numest posturile astea poate sa iti aduca oriunde intre 5000 si 10000 E.

Nu prea iti aduc atat nici in tari vestice de prin UE. Ca angajat obisnuit, nu antreprenor cu cine stie ce contracte.

Edited by dani.user, 18 April 2018 - 18:22.


#48
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,776
  • Înscris: 25.11.2009
Se intra vad cu 5 la farmacie, ce diferenta fata de acum 10-20 de ani.

#49
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003
S-a cam umplut piata.

#50
Keyla

Keyla

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2007
Se intra cu 5 pentru ca aceasta ocupatie nu mai este atractiva pentru nimeni in ziua de azi,nici macar pentru cei care deja o practica.Facultatea este mult prea grea si nu merita efortul . Farmacistul de astazi este deprofesionalizat,prost platit si are o norma de lucru care nu este de invidiat. Tinerii s-au informat si se orienteaza spre profesii care le ofera satisfactii financiare si crestere profesionala. Si bine fac. Locurile nu se mai ocupa, tendinta e spre scadere si tot asa va fi. Evitati aceasta pierdere de timp care este Facultatea de Farmacie.

#51
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016
Basca vad ca si  cadrele didactice de la farmacie au acum unele probleme....
https://www.digifm.r...i-fictive-50507

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate