Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ne-ati furat viata, copilaria, li...

CFM

Mancarime in ureche

Intre forta si pricepere
 Fisier AC3 sau DTS care sa arate ...

Marfa cumparata de la Arizona Mar...

Slabit la sala?

Tapet textil
 Unde as putea gasi un tutorial In...

Obturatie de canal bine facuta - ...

De ce smartu' se vinde ca pai...

Defilare cu Soimii Patriei la Pit...
 Xiaomi Redmi 5 Plus - pareri?

Stepway/Sandero/C-Elysee/Hyundai ...

Led h4 cu lupa de ceata

Hai sa adunam impreuna toate dove...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Pornire sistem de la distanta

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
vice

vice

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 08.12.2004
  • ID membru: 26,900
  • Locație: Bucuresti
Salut,
Am o stație grafica Dell Precision 3620 ce o folosesc remote (cu TeamViewer) într-o locație. Nu are monitor atașat. Este alimentata printr-o priza inteligenta, la care pot opri / porni alimentarea dintr-o aplicație pe telefon. Am nevoie de o soluție de a porni calculatorul automat din shut down când primește curent. In BIOS nu am găsit decât sa pornească după o cădere de tensiune.
Este legat wireless la un model RDS.
Merci,
Vicentiu.

#2
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,100
  • Înscris: 06.09.2004
  • ID membru: 22,760
pai si nu functioneaza pornitul dupa cadere de tensiune, daca tai curentul la priza? la mine merge, desi pe alta platforma.

#3
vice

vice

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 08.12.2004
  • ID membru: 26,900
  • Locație: Bucuresti
Parțial. Pornitul după o cădere de tensiune merge doar dacă nu s-a dat shut down (doar dacă calculatorul mergea când a picat curentul). Daca ii da cineva shut down si ii opresc curentul ulterior si ii dau drumu, nu mai pornește.

#4
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,100
  • Înscris: 06.09.2004
  • ID membru: 22,760
ah, am inteles acum. tu de fapt spusesei clar ca ai nevoie de solutie de pornit din shut down, nu din curent taiat. in cazul asta, wake on lan, daca suporta. alta idee n-am.

#5
pustiu_22

pustiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,519
  • Înscris: 19.01.2007
  • ID membru: 130,013
  • Locație: Bucuresti
Mai cumperi o priza inteligenta la care ii atasezi un releu de 230v si pe contactele acestuia(NO - O) legi firele de la butonul de "power". Din aplicatie comanzi scurt on/off priza si uite asa pornesti calculatorul de la distanta!

Edited by pustiu_22, 16 April 2018 - 12:42.


#6
pexCom

pexCom

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 15.01.2014
  • ID membru: 844,053

Vizualizare mesajborn2lose, pe 16 aprilie 2018 - 12:35, a scris:

ah, am inteles acum. tu de fapt spusesei clar ca ai nevoie de solutie de pornit din shut down, nu din curent taiat. in cazul asta, wake on lan, daca suporta. alta idee n-am.

Dell Precision 3620 suportă WOL. Problema e că în cazul de față e conectat la WiFi, așa scrie în postul inițial. După câte știu WOL nu funcționează pe WiFi (Wake on LAN).
Ori ar trebui direct legat la LAN, ori achiziționat un bridge de genul ăsta:
https://www.amazon.c...uct/B007CO5DZ4/

Edited by pexCom, 16 April 2018 - 13:05.


#7
florin1008

florin1008

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 17.11.2013
  • ID membru: 834,280
Daca nu gasesti solutii software, iei un releu si il legi la firele butonului de pornit calculatorul si la un dispozitiv conectat la priza aia. Se poate face foarte usor cu un Arduino si un script foarte simplu bazat pe scriptul "blink", cu mentiunea ca elimini partea repetitiva. Cand primeste Arduino curent, actioneaza releul o singura data si calculatorul porneste. Cu vreo 20-30 RON faci sistemul cumparand componentele de la noi la suprapret sau mai ieftin daca astepti sa vina din China.

Edited by florin1008, 16 April 2018 - 14:27.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users