Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
CFM

Mancarime in ureche

Intre forta si pricepere

Viteza si rezistenta alergare
 Fisier AC3 sau DTS care sa arate ...

Marfa cumparata de la Arizona Mar...

Slabit la sala?

Tapet textil
 Unde as putea gasi un tutorial In...

Obturatie de canal bine facuta - ...

De ce smartu' se vinde ca pai...

Defilare cu Soimii Patriei la Pit...
 Xiaomi Redmi 5 Plus - pareri?

Stepway/Sandero/C-Elysee/Hyundai ...

Led h4 cu lupa de ceata

Hai sa adunam impreuna toate dove...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

deschidere geam electric skoda

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
crisiasi2018

crisiasi2018

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.04.2018
  • ID membru: 1,011,368
Salutare,

Am urmatoarea problema la Skoda Fabia: geamul electric stanga nu mai raspunde la comenzile de la butonul de pe consola, nu se aude niciun zgomot ca ar cupla. Am verificat siguranta, cablurile de la burduf portiera, contactele de la panoul de comanda, macaraua tocmai a fost schimbata si functioneaza, motorasul l-am verificat pe direct si e bun. La comanda de la cheie, in broasca, geamul functioneaza, se ridica si coboara.
Ce as mai putea sa verific?

#2
LouisCyphre

LouisCyphre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,802
  • Înscris: 24.01.2012
  • ID membru: 738,612
  • Locație: Paris
butonul de pe consola
in general, mergi pe traseu si verifici cu un multimetru daca ai curent

#3
stoshiba

stoshiba

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 22.02.2014
  • ID membru: 851,074
De regula se intepenesc periile(carbunii), si nu mai fac contact cu rotorul.Canalul in care culiseaza periile este dintr-un plastic nerezistent la temperaturi mai mari,si din aceasta cauza se formeaza o bavura intre canalul de culisare si perie. Se va cutata aceasta bavura si periile vor ajunge din nou in contact cu rotorul.

#4
crisiasi2018

crisiasi2018

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.04.2018
  • ID membru: 1,011,368

Vizualizare mesajLouisCyphre, pe 15 aprilie 2018 - 14:31, a scris:

butonul de pe consola
in general, mergi pe traseu si verifici cu un multimetru daca ai curent
am verificat doar pe cei doi pini care vin de la alimentare si am 12V, cu si fara contact pus.
sa verific si daca am curent la iesire cu butonul apasat?

Vizualizare mesajstoshiba, pe 15 aprilie 2018 - 14:49, a scris:

De regula se intepenesc periile(carbunii), si nu mai fac contact cu rotorul.Canalul in care culiseaza periile este dintr-un plastic nerezistent la temperaturi mai mari,si din aceasta cauza se formeaza o bavura intre canalul de culisare si perie. Se va cutata aceasta bavura si periile vor ajunge din nou in contact cu rotorul.
motorasul e bun, functioneaza pe direct si la testul cu cheia in broasca.

#5
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,583
  • Înscris: 14.12.2007
  • ID membru: 260,281
  • Locație: wonderland

Vizualizare mesajcrisiasi2018, pe 15 aprilie 2018 - 14:57, a scris:

am verificat doar pe cei doi pini care vin de la alimentare si am 12V, cu si fara contact pus.
sa verific si daca am curent la iesire cu butonul apasat?

Tu ce zici?

#6
JurasikMan

JurasikMan

    Adevarata balanta a dreptatii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,242
  • Înscris: 30.10.2006
  • ID membru: 105,970
Cumpăra butoanele cu placa . Costa64 lei noua.

#7
crisiasi2018

crisiasi2018

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.04.2018
  • ID membru: 1,011,368

Vizualizare mesajericmario, pe 15 aprilie 2018 - 15:42, a scris:

Tu ce zici?
Inteleg ca da. Doar ca nu prea stiu ce sa verific mai exact

#8
crisiasi2018

crisiasi2018

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.04.2018
  • ID membru: 1,011,368

Vizualizare mesajcrisiasi2018, pe 15 aprilie 2018 - 15:59, a scris:

Inteleg ca da. Doar ca nu prea stiu ce sa verific mai exact
Am verificat placuta de la panoul de comanda. Este curent doar la contactele pentru blocare si deblocare usi. La celelalte, pentru actionarea geamurilor nu este curent. Ledurile se aprind toate, atat pentru butoanele de blocare/deblocare cat si pentru actionarea geamurilor.

Vizualizare mesajJurasikMan, pe 15 aprilie 2018 - 15:50, a scris:

Cumpăra butoanele cu placa . Costa64 lei noua.
Am verificat placa si intr-adevar nu am curent la contactele pentru actionarea geamurilor, doar la butoanele pentru blocare/deblocare usi.
In cazul acesta e necesar schimbarea placii sau sa mai verific ceva pe circuit?

#9
al bundy ro

al bundy ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 851
  • Înscris: 22.02.2007
  • ID membru: 146,361
  • Locație: Bucuresti
tu crezi ca butoanele comanda direct motorasele geamurilor ?

Fabia 1 sau 2?

#10
crisiasi2018

crisiasi2018

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.04.2018
  • ID membru: 1,011,368

Vizualizare mesajal bundy ro, pe 16 aprilie 2018 - 11:39, a scris:

tu crezi ca butoanele comanda direct motorasele geamurilor ?

Fabia 1 sau 2?
e clar ca circuitul e mai complicat.
in plus, am constatat azi ca nu mai functioneaza nici oglinzile electrice, deci problema trebuie sa fie in alta parte.

modelul e Fabia 1 (2006)

#11
crisiasi2018

crisiasi2018

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.04.2018
  • ID membru: 1,011,368

View Postcrisiasi2018, on 16 aprilie 2018 - 11:47, said:

e clar ca circuitul e mai complicat.
in plus, am constatat azi ca nu mai functioneaza nici oglinzile electrice, deci problema trebuie sa fie in alta parte.

modelul e Fabia 1 (2006)
desi am scris in deschidere ca doar geamul stanga nu functioneaza, in final, problema e urmatoarea: ambele geamuri electrice dr/sg nu raspund la comenzile de pe consola si nici oglinzile electrice.

#12
crisiasi2018

crisiasi2018

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.04.2018
  • ID membru: 1,011,368

View Postcrisiasi2018, on 16 aprilie 2018 - 13:27, said:

desi am scris in deschidere ca doar geamul stanga nu functioneaza, in final, problema e urmatoarea: ambele geamuri electrice dr/sg nu raspund la comenzile de pe consola si nici oglinzile electrice.
rezolvat simplu: inlocuit siguranta de la computer.
in concluzie, se verifica toate sigurantele, nu doar cele dedicate pentru geamuri.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users