Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
[Unde] Gasesc vopsitorie de texti...

Leo de la Kuweit si Marinica Namo...

Cum se numește acest arbore ?

5 telefoane
 Policlinica mare din Iași ?

De unde cumpar acest tip de surub...

Sfat Achizitie VW Passat B6

Dilema persista in termeni extremi
 Upgrade placa video

Troliu manual

Ce marca de masina este asta?

Telefon max 2000
 Roaccutane, ultima solutie?

Problema Saunier Duval Semia

Telefon 3000-3300 RON

Ulefone S9 Pro
 

Comanda bat cand porneste Windows

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
imasnake

imasnake

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.04.2018
Sssalut, am si eu o mica problema.
Odata ce Windows-ul porneste, mi se deschide automat Internet Explore-ul si mi se acceseaza un site cel putin ciudat pentru mine, si anume "www2.bat/" ca apoi sa imi apara ca nu poate fi accesat.Din cat m-am documentat eu, fiind novice in domeniu, am inteles ca este un fel de comanda .bat pe care am reusit eu cu marea mea indemanare sa o fac sa se produca la fiecare pornire de Windows.Ma puteti ajuta internauti sa scap de acest mic ghimpe?
Multumesssc!

https://imgur.com/a/l2MO5
[ http://i64.tinypic.com/2w6592d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by imasnake, 15 April 2018 - 11:49.


#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 43,222
  • Înscris: 15.06.2004
Urmeaza pasii de aici - https://forum.softpe...hide-topic-nou/
Cand ajungi la CCleaner mergi si in tab-ul tools si la Startup vezi ce ai pus sa porneasca in startup si sterge ce e inutil.

Windwos 10 nu ruleaza comenzi bat la startup - doar cmd si numai puse cu chiu cu vai in Task Scheduler. Din motivede securitate.
Iar chestia cu deschiderea IE la startup o mai am si eu ocazional pe tableta - e programul care il folosesc cel mai mult si cum pe ea am si fast startup activat ocazional il deschide.

Doar ca la mine se deschide cu pagina de startup - adica google. Ca asa e setat.

Daca vrei sa scapi si de fast startup e simplu - dezactivezi hibernarea:
Deschizi CMD cu Run as Administrator ( click dreapta ) apoi scrii powercfg -h off dai enter si gata.

#3
imasnake

imasnake

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.04.2018

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 12:00, said:

Urmeaza pasii de aici - https://forum.softpe...hide-topic-nou/
Cand ajungi la CCleaner mergi si in tab-ul tools si la Startup vezi ce ai pus sa porneasca in startup si sterge ce e inutil.

Windwos 10 nu ruleaza comenzi bat la startup - doar cmd si numai puse cu chiu cu vai in Task Scheduler. Din motivede securitate.
Iar chestia cu deschiderea IE la startup o mai am si eu ocazional pe tableta - e programul care il folosesc cel mai mult si cum pe ea am si fast startup activat ocazional il deschide.

Doar ca la mine se deschide cu pagina de startup - adica google. Ca asa e setat.

Daca vrei sa scapi si de fast startup e simplu - dezactivezi hibernarea:
Deschizi CMD cu Run as Administrator ( click dreapta ) apoi scrii powercfg -h off dai enter si gata.

Sssalut , multumesc pentru raspuns.

Am facut ce mi-ai zis insa nu am reusit sa scap.Din lista pe care mi-ai dat-o, spre rusinea mea, recunosc ca din vasta mea lipsa de cunostinte, nu am facut primul pas si anume "Dezactivati System Restore", nestiind cum.

Am folosit ADW Cleaner, din urma acestuia mi-au rezultat aproximativ 15 file pe care le-am sters si am dat restart.Filele rezultate (poate ajuta):

https://imgur.com/a/W0hHV

Am folosit Junkware Removal Tool, a rulat conform planului.

Am folosit CCleaner, am curatat TAB-ul Cleaner exact asa:

https://imgur.com/a/xsKbO

De asemenea, am verificat in tab-ul Tools -> Startup dar pur si simplu nu am gasit nicaieri Microsoft Edge.

https://imgur.com/a/YkgPY

Daca ai nevoie de filele LOG de la ADW Cleaner sau Junkware Removal Tool, spune-mi si le voi urca.

BONUS: Am mai mesterit si eu cat am putut prin setarile advanced ale lui nenea Microsoft Edge insa nu am gasit pe nicaieri optiunea sa dezactivez start when windows starts, am setat Google ca pagina pe care sa mi-o deschida dar fara succes, in continuare se deschide acea pagina fantoma "www2.bat/" si de asemenea am umblat si la Settings -> Privacy -> Background Apps de unde am dat OFF la Microsoft Edge dar fara succes, in continuare se deschide odata cu pornirea windows-ului.

Edited by imasnake, 15 April 2018 - 12:55.


#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 43,222
  • Înscris: 15.06.2004
Pai e cazul sa clarificam - ori e Internet Explorer cum ai scris in primul post, ori e Edge.

Ai dezactivat fast startup ?
Pune un print screen cu ce apare in CCleaner sau msconfig la Startup.
Ai verificat in Edge care e pagina de start ? Ai incercat sa setezi alta ca default ?

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,296
  • Înscris: 21.03.2013
Topic mutat: Windows 10 > ... Devirusare.

#6
imasnake

imasnake

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.04.2018

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 13:59, said:

Pai e cazul sa clarificam - ori e Internet Explorer cum ai scris in primul post, ori e Edge.

Este Microsoft Edge, imi pare rau pentru incurcatura.Avand iconitele aproximativ la fel le-am confundat.

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 13:59, said:

Ai dezactivat fast startup ?

Am deschis Windows Powershell cu drepturi de administrator si am tastat ce mi-ai dat tu, si anume "powercfg -h off" dupa care am dat enter.Trebuia sa imi apara ceva dupa aceasta comanda?Nu mi-a mai aparut nimic decat o alta linie in caz ca mai vreau sa scriu alta comanda.

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 13:59, said:

Pune un print screen cu ce apare in CCleaner sau msconfig la Startup.

Print Screen cu CCleaner -> Tools -> Startup:

https://imgur.com/a/1VrVO

https://imgur.com/a/s4XPI

https://imgur.com/a/jEpvR

Print Screen cu msconfig -> Startup:

https://imgur.com/a/ldd94

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 13:59, said:

Ai verificat in Edge care e pagina de start ? Ai incercat sa setezi alta ca default ?

Am modificat ca pagina de start sa fie Google insa setarea este valabila doar cand deschid eu Microsoft Edge, cand se deschide singur odata cu windows-ul, pagina este in continuare www2.bat/

#7
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,299
  • Înscris: 30.10.2006
Deschizi regedit, tastezi Ctrl+F, cauti www2.bat si le stergi. Dupa care repornesti calculatorul.

Adica procedezi similar ca si aici:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/KkuYIYeLRmM?rel=0 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by alalaltu, 15 April 2018 - 15:13.


#8
imasnake

imasnake

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.04.2018

 alalaltu, on 15 aprilie 2018 - 15:10, said:

Deschizi regedit, tastezi Ctrl+F, cauti www2.bat si le stergi. Dupa care repornesti calculatorul.

Adica procedezi similar ca si aici:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/KkuYIYeLRmM?rel=0 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sssalut,
Am facut exact cum este in video, atat CTRL+F dupa ce s-a deschis registerul cat si click dreapta -> find cum e in video, in ambele cazuri doar a terminat cautarea fara sa gaseasca nimic.
De asemenea am dat copy-paste la site direct de pe Microsoft Edge, nu am scris eu de mana www2.bat/ tocmai ca sa fie exact ca in videoclip dar fara succes.

Edited by imasnake, 15 April 2018 - 15:39.


#9
imasnake

imasnake

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.04.2018
Un mic update:
Am schimbat default browser-ul in Google Chrome si acum la startup, Google Chrome este cel ce cauta acel site fantoma, deci problema nu este probabil de la browser caci in orice as schimba, acel browser va cauta www2.bat/.
De asemenea am dat disable la Microsoft Edge schimband numele folderului si in loc sa se mai deschida la startup cu www2.bat/, nu se mai deschide si primesc eroarea aceasta:

https://imgur.com/a/rlyD0

Am incercat sa il sterg insa aceasta nu este o optiune.
Am repetat procedeul din register, cautand www2.bat/ acum cand Chrome este default browser dar in continuare nu gaseste nimic in register.
Daca ma puteti ajuta sa scap de eroarea de mai sus, mie imi convine sa stau cu el disabled, doar ca as vrea sa nu primesc erori cand pornesc windows-ul.

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 43,222
  • Înscris: 15.06.2004
Hmmm... si nu-ti pare nimic inutil in startup ??
Din ce e acolo 3/4 sunt inutile, ba vreo 2-3 chestii par chiar dubioase. Ba unele chiar ma mir ca nu au fost sterse de Adwcleaner.

Sterge ce e cu rosu:
Attached File  Jmf4b2V.jpg   288.06K   28 downloads

La ala cu CCleaner mpoti sa mergi la Options - Monitoring si debifeaza ce e acolo.

Ultimele 5 intrari sunt extrem de suspecte - sunt linkuri si scripturi. - eu as merge sa vad unde duc - mai ales acel Nvidia Cryptex ar trebuyi sters complet.

In rest ai multe inutilitati care nu e nevoei sa porneasca odata cu sistemul ci cand e nevoie le poti porni manual.
Si de ce folosesti Log Me In ? Tu l-ai instalat ca sa dai acces cuiva la tine in calculator ? Ca daca nu l-ai instalat tu e cam naspa treaba.

Edited by eiffel, 15 April 2018 - 17:17.


#11
imasnake

imasnake

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.04.2018

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 17:08, said:

Hmmm... si nu-ti pare nimic inutil in startup ??
Din ce e acolo 3/4 sunt inutile, ba vreo 2-3 chestii par chiar dubioase. Ba unele chiar ma mir ca nu au fost sterse de Adwcleaner.
Sterge ce e cu rosu:
Jmf4b2V.jpg
Am dat disable/sters tot ce mi-ai spus.

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 17:08, said:

La ala cu CCleaner mpoti sa mergi la Options - Monitoring si debifeaza ce e acolo.
Done.

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 17:08, said:

Ultimele 5 intrari sunt extrem de suspecte - sunt linkuri si scripturi. - eu as merge sa vad unde duc - mai ales acel Nvidia Cryptex ar trebuyi sters complet.
Nu sunt atat de bun in domeniu, nu prea stiu cum sa urmaresc aceste intrari.

 eiffel, on 15 aprilie 2018 - 17:08, said:

In rest ai multe inutilitati care nu e nevoei sa porneasca odata cu sistemul ci cand e nevoie le poti porni manual.
Si de ce folosesti Log Me In ? Tu l-ai instalat ca sa dai acces cuiva la tine in calculator ? Ca daca nu l-ai instalat tu e cam naspa treaba.
Eu l-am instalat acum cateva luni cu scopul de a-l folosi in gaming, stii si tu toata treaba cu Hamachi log me in insa l-am dezinstalat acum caci nu mai am nevoie de el.

Problema a fost rezolvata, nu se mai deschide browser-ul la startup, iti multumesc pentru timpul acordat!

Anunturi

Bitdefender 2019 - reducere 40% Bitdefender 2019 - 40% discount!

Afla mai multe despre gama de produse Bitdefender 2019 pentru acasa si beneficiaza de o reducere de 40%!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate