Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Regim gluten free!
#19
Posted 13 April 2018 - 20:40
AMV, on 12 aprilie 2018 - 19:21, said:
Salut prieteni, sper ca am postat bine. Eu nu am intoleranta la gluten dar un regim ma face sa-l exclud din viata de zi cu zi si pana acum ori nu am stiut eu unde sa caut paine ori nu au avut ei. Cert este ca am gasit doar la Mega Image, decat nimic merge dar intrebarea mea este urmatoarea, ce fel de faina fara gluten sa folosesc care sa se asemene catusi de putin cu faina de grau? Ca painea fara gluten mi se pare cam dulceaga pentru gustul meu. |
#20
Posted 14 April 2018 - 06:05
intoleranta la gluten nu inseamna neaparat simptome majore, poate insemna ceva minor, si la cat de buni sunt doctorii nostri pe partea de nutritie si stil de viata, bajbaie si ei ca babele. oricine poate experimenta o perioada de cateva luni de zile fara gluten si sa observe vreo schimbare, nu costa nimic. pur si simplu elimini graul din alimentatie.
mi se pare ca a fost un tenismen care a facut chestia asta din cauza ca i s-a parut ca nu prea da randament. https://www.health24...player-20150708 Quote Around the age of 19, despte giving tennis his all, he felt that something was physically wrong with him. His doctors put it down to allergies, or exercise-induced asthma, or simply being out of shape. Whatever it was, nobody could fix it. Edited by rich1974, 14 April 2018 - 06:12. |
#21
Posted 14 April 2018 - 08:10
connectorxp, on 12 aprilie 2018 - 21:59, said:
Ai sa ramai surprins cati oameni perfect sanatosi o ard "gluten free", doar ca este la moda. the_lion, on 12 aprilie 2018 - 22:09, said:
esti pe din-afara ca mai pe orice topic de care te apropii. |
#22
Posted 14 April 2018 - 08:21
rich1974, on 14 aprilie 2018 - 06:05, said:
intoleranta la gluten nu inseamna neaparat simptome majore, poate insemna ceva minor, si la cat de buni sunt doctorii nostri pe partea de nutritie si stil de viata, bajbaie si ei ca babele. oricine poate experimenta o perioada de cateva luni de zile fara gluten si sa observe vreo schimbare, nu costa nimic. pur si simplu elimini graul din alimentatie. mi se pare ca a fost un tenismen care a facut chestia asta din cauza ca i s-a parut ca nu prea da randament. https://www.health24...player-20150708 Adică uita de pâine fără gluten, de exemplu. Glutenul ala are un rol foarte important in textura produselor de panificație și/sau patiserie, el le conferă elasticitatea și textura specifice. Nu vrei sa știi cu ce e înlocuit |
#23
Posted 12 May 2018 - 19:49
petit_christian, on 12 aprilie 2018 - 19:30, said:
Daca gasesti...tapioca (faina de manioc). Sau maniocul prajit se aseamana destul de mult la gust cu piinea. Probabil merge si cuptor Nu stiu insa daca ai sa gasesti. Multumesc de sugestie richelieu, on 13 aprilie 2018 - 20:40, said:
Pai dacă nu ai intoleranta la gluten, de ce te chinuiesti?! Pentru ca asa a spus doctorul. ronuquet, on 12 aprilie 2018 - 19:45, said:
E plin de produse fara gluten la Kaufland... Deci fix supermarketul pe care nu-l frecventez are. ) Bun asa, atunci acolo o sa ma duc. rich1974, on 12 aprilie 2018 - 19:57, said:
cum adica paine fara gluten? nu mai mananci pine si gata. sunt atatea alimente pe lume.... Daca ma nascusem in Germania sau Spania inainte mai reununtam de tot la paine dar cum m-am nascut in Romania si bucataria noastra include o tona de paine la fiecare masa, mai greu... grifonul_alb, on 12 aprilie 2018 - 20:03, said:
Se gaseste paine fara gluten la carefour, kaufland, penny. Dar trebuie sa cauti sau sa intrebi angajatii de acolo. Este un Penny aici in apropiere si n-au nici-un fel de produs gluten free rich1974, on 12 aprilie 2018 - 20:21, said:
mamaliga nu are gluten si e si mai sanatoasa si ieftina. Eram consumator de mamaliga inrait si inainte...Pacat na atunci cand ti-e pofta de o dulceata spre exemplu, n-o poti intinde pe o bucata de mamaliga ) SpeedDemon, on 12 aprilie 2018 - 20:22, said:
Pana acum vreo 2 ani nu stia nici drequ ce ii glutenul, acum toata lumea vrea fara gluten. Poate pentru ca s-au facut cercetari mai amanuntie si s-a dovedit ca este cam daunator pentru organism? Zic si eu. Si nici pana acum 10 ani nu prea se stresa lumea de e-uri dar acum 80% stie ca nu trebuie sa mai ia un produs ieftin si de rahat de pe raft pentru ca o sa contina zeci de chimicale. |
#24
Posted 12 May 2018 - 20:21
fqx, on 12 aprilie 2018 - 22:20, said:
Nu mai mananc paine de ani de zile.Odata ce te obijnuiesti, nu mai ai nevoie de ea. Mai greu...Unele produse pur si simplu nu pot fi mancate goale, cum ar fi ciorbele spre exemplu. Dar un lucru am invatat din acest regim, o sa mananc cu siguranta mai putina paine la masa pentru ca in viitor sigur n-o sa renunt la painea din grau dar am invatat un lucru. Si acum langa friptura cu garnitura de cartofi nu mai fac ca inainte ca un romanash autentic, am inteles ca acolo nu mai are ce cauta painea. Freddy12, on 13 aprilie 2018 - 14:08, said:
Categoric, asa este. Iata ce afirma Dr. Oz: <<€Iată de ce nu este bine să renunţi la gluten şi să consumi produsele din comerţ etichetate ca fiind fără gluten: 1.Dieta fără gluten este bogată ĂŽn grăsimi şi săracă ĂŽn fibre. 2.Studiile arată că dieta fără gluten produce un deficit de fier, folaţi, vitamina B3, vitamina B1, calciu, vitamina B12, fosfor şi zinc. 3.Produsele din comerţ etichetate fără gluten te pot ĂŽngrăşa, deoarece conţin multe calorii, zahăr şi grăsimi. Producătorii ĂŽnlocuiesc glutenul din ele cu diverse uleiuri, unt sau ouă, rezultând un produs ĂŽn multe cazuri hipercaloric. 4.Fără fibrele care se regăsesc ĂŽn produsele cu gluten vei fi tentat să mănânci mai mult, deoarece senzaţia de saţietate nu va mai fi una de durată. >> Painea fara gluten pe care am mancat-o eu de la Schar are seminte si mai multe prin ea ca sa fie bogata in fibre, deci "myth busted" Ca iti creste glicemia consumata in cantitati mari am mai auzit dar nu stiu cat este de adevarat. keta, on 13 aprilie 2018 - 00:59, said:
Daca nu ai intoleranta la Gluten nu ai de ce sa tii un regim gluten free. E cea mai mare prostie. Ce nu ai inteles din "un regim ma face sa-l exclud..."?? |
#25
Posted 12 May 2018 - 20:48
AMV, on 12 mai 2018 - 20:21, said:
Mai greu...Unele produse pur si simplu nu pot fi mancate goale, cum ar fi ciorbele spre exemplu. Dar un lucru am invatat din acest regim, o sa mananc cu siguranta mai putina paine la masa pentru ca in viitor sigur n-o sa renunt la painea din grau dar am invatat un lucru. Si acum langa friptura cu garnitura de cartofi nu mai fac ca inainte ca un romanash autentic, am inteles ca acolo nu mai are ce cauta painea. Painea fara gluten pe care am mancat-o eu de la Schar are seminte si mai multe prin ea ca sa fie bogata in fibre, deci "myth busted" Ca iti creste glicemia consumata in cantitati mari am mai auzit dar nu stiu cat este de adevarat. Ce nu ai inteles din "un regim ma face sa-l exclud..."?? |
#26
Posted 12 May 2018 - 21:28
fqx, on 12 mai 2018 - 20:48, said:
Ciorbele pot fi mancate fara paine linistit.Le mananc fara paine de ani de zile.Slanina de exemplu nu poate fi mancata fara paine.Sint putine alimentele care nu pot fi mancate fara paine dupa ce te acomodezi.Pana si salamul, chiftelele, le mananc fara probleme fara paine. Daca mananc ciorba fara paine peste 30 de minute mi-e foame din nou, trece prin stomac ca si o apa plata... |
#27
Posted 13 May 2018 - 06:26
#28
Posted 13 May 2018 - 18:13
@AMV , cred ca singurul "regim" (pe care nu-ti doresc sa-l ai) este cel de intoleranta la Gluten, asa ca mai lasa regimurile documentate de pe net si mananca normal. Corpul uman are nevoie de Gluten. problema este ca trebuie sa tii regim doar cand ai aceasta intoleranta. altfel nu este necesar.... indiferent ce zic blogurile...
Vad ca sunt multe confuzii intre paine si gluten..... Edited by keta, 13 May 2018 - 18:14. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users