Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Regim gluten free!
Last Updated: May 13 2018 18:13, Started by
AMV
, Apr 12 2018 19:21
·
0
#1
Posted 12 April 2018 - 19:21
Salut prieteni, sper ca am postat bine.
Eu nu am intoleranta la gluten dar un regim ma face sa-l exclud din viata de zi cu zi si pana acum ori nu am stiut eu unde sa caut paine ori nu au avut ei. Cert este ca am gasit doar la Mega Image, decat nimic merge dar intrebarea mea este urmatoarea, ce fel de faina fara gluten sa folosesc care sa se asemene catusi de putin cu faina de grau? Ca painea fara gluten mi se pare cam dulceaga pentru gustul meu. |
#2
Posted 12 April 2018 - 19:30
Daca gasesti...tapioca (faina de manioc). Sau maniocul prajit se aseamana destul de mult la gust cu piinea. Probabil merge si cuptor
Nu stiu insa daca ai sa gasesti. |
#4
Posted 12 April 2018 - 19:57
cum adica paine fara gluten? nu mai mananci pine si gata. sunt atatea alimente pe lume....
|
#5
Posted 12 April 2018 - 20:03
Se gaseste paine fara gluten la carefour, kaufland, penny. Dar trebuie sa cauti sau sa intrebi angajatii de acolo.
|
#6
Posted 12 April 2018 - 20:12
Glutenul este acel ceva care face produsele fainoase sa fie placute, eliminand-ul ramai cu o chestei dezgustatoare. Asta este o chestie promovata de tot felul de pseudo-blogger-i care vor sa para interesanti.
Am cumparat cateva chestii fara gluten si au fost mizere, atat la gust cat si la aspect, iar pretul mult mai mare decat la un produs conventional. Documenteaza-te si nu mai inghitit tot ce se scrie pe internet. |
#7
Posted 12 April 2018 - 20:21
mamaliga nu are gluten si e si mai sanatoasa si ieftina.
|
#8
Posted 12 April 2018 - 20:22
Pana acum vreo 2 ani nu stia nici drequ ce ii glutenul, acum toata lumea vrea fara gluten.
Edited by SpeedDemon, 12 April 2018 - 20:23. |
#9
Posted 12 April 2018 - 20:23
AMV, on 12 aprilie 2018 - 19:21, said:
Salut prieteni, sper ca am postat bine. Eu nu am intoleranta la gluten dar un regim ma face sa-l exclud din viata de zi cu zi si pana acum ori nu am stiut eu unde sa caut paine ori nu au avut ei. Cert este ca am gasit doar la Mega Image, decat nimic merge dar intrebarea mea este urmatoarea, ce fel de faina fara gluten sa folosesc care sa se asemene catusi de putin cu faina de grau? Ca painea fara gluten mi se pare cam dulceaga pentru gustul meu. Din pacate ai sa constati cu stupoare ca glutenul, sau mai bine zis, painea noastra cea de toate zilele, nu este chiar asa daunatoare precum pare. De exemplu, ca sa fac o comparatie, mai degraba daca mananci doar pui fara porc ai vedea efecte mai benefice pentru sanatate decat sa nu mananci paine. Nu ca am ceva cu porcul, ceafa de porc pe gratar e sfanta. Insa sunt studii care nu sunt facute pe picior de unde reiese ca glutenul nu este inamicul numero uno al secolului. Insa asta e doar o mica problema, pentru ca sa zicem ca poti sa stai fara paine. Chiar si eu mananc o paine per total in 2-3 zile. Ce o sa constati cu stupoare este ca un procent FOARTE MARE din alimentatia ta de zi cu zi contine gluten, pana si fideaua de o pui in supa. Ca sa fiu ontopic totusi, poti sa iti iei faina de orez, este in orice mall, si amidon de porumb separat, si iti faci paine din asta. Nu o sa iti placa, dar iti atingi telul. Acum nici sa o dai in extrema cealalta si sa mananci numai buruieni nu e ok. Ajungi sa iti ploua in gura cand tunzi gazonul cum imi ploua mie in gura cand face vecinu ceafa la gratar. |
#10
Posted 12 April 2018 - 20:27
AMV, on 12 aprilie 2018 - 19:21, said:
Salut prieteni, sper ca am postat bine. Eu nu am intoleranta la gluten dar un regim ma face sa-l exclud din viata de zi cu zi si pana acum ori nu am stiut eu unde sa caut paine ori nu au avut ei. Cert este ca am gasit doar la Mega Image, decat nimic merge dar intrebarea mea este urmatoarea, ce fel de faina fara gluten sa folosesc care sa se asemene catusi de putin cu faina de grau? Ca painea fara gluten mi se pare cam dulceaga pentru gustul meu. Nu mai manca paine. Painea fara gluten e ca berea fara alcool si femeia gonflabila. Painea aia neagra cu cartofi facuta la Covasna o avea gluten ? Ok, nu sunt mancator de paine. Vorba unei colege, mamaliga ce are ? Edited by DANANDREI2001, 12 April 2018 - 20:28. |
|
#11
Posted 12 April 2018 - 20:34
Eu cred ca initiatorul (poate confirma) are alergie la proteina gluten... adica diaree, gaze, stare proasta, probleme cu respiratia etc... daca consuma gluten, si astfel cauta un regim fara el. Dar e stupid sa nu mananci gluten atunci cand organismul e in regula si permite...
Deci nu e vorba de o alegere ci de o obligatie a organismului... si da exista o gramada fara gluten si sunt inscriptionate ca atare, painea speciala etc... Edited by andreic, 12 April 2018 - 20:35. |
#12
Posted 12 April 2018 - 21:59
Ai sa ramai surprins cati oameni perfect sanatosi o ard "gluten free", doar ca este la moda.
|
#13
Posted 12 April 2018 - 22:09
andreic, on 12 aprilie 2018 - 20:34, said:
Eu cred ca initiatorul (poate confirma) are alergie la proteina gluten... adica diaree, gaze, stare proasta, probleme cu respiratia etc... daca consuma gluten, si astfel cauta un regim fara el. Dar e stupid sa nu mananci gluten atunci cand organismul e in regula si permite... Deci nu e vorba de o alegere ci de o obligatie a organismului... si da exista o gramada fara gluten si sunt inscriptionate ca atare, painea speciala etc... Avand in vedere ca omul incepe mesajul cu "Eu nu am intoleranta la gluten...", esti pe din-afara ca mai pe orice topic de care te apropii. |
#14
Posted 12 April 2018 - 22:20
AMV, on 12 aprilie 2018 - 19:21, said:
Salut prieteni, sper ca am postat bine. Eu nu am intoleranta la gluten dar un regim ma face sa-l exclud din viata de zi cu zi si pana acum ori nu am stiut eu unde sa caut paine ori nu au avut ei. Cert este ca am gasit doar la Mega Image, decat nimic merge dar intrebarea mea este urmatoarea, ce fel de faina fara gluten sa folosesc care sa se asemene catusi de putin cu faina de grau? Ca painea fara gluten mi se pare cam dulceaga pentru gustul meu. |
#15
Posted 13 April 2018 - 00:59
Daca nu ai intoleranta la Gluten nu ai de ce sa tii un regim gluten free. E cea mai mare prostie.
|
|
#16
Posted 13 April 2018 - 14:08
keta, on 13 aprilie 2018 - 00:59, said:
Daca nu ai intoleranta la Gluten nu ai de ce sa tii un regim gluten free. E cea mai mare prostie. <<Iată de ce nu este bine să renunți la gluten și să consumi produsele din comerț etichetate ca fiind fără gluten: 1.Dieta fără gluten este bogată Ăźn grăsimi și săracă Ăźn fibre. 2.Studiile arată că dieta fără gluten produce un deficit de fier, folați, vitamina B3, vitamina B1, calciu, vitamina B12, fosfor și zinc. 3.Produsele din comerț etichetate fără gluten te pot Ăźngrășa, deoarece conțin multe calorii, zahăr și grăsimi. Producătorii Ăźnlocuiesc glutenul din ele cu diverse uleiuri, unt sau ouă, rezultĂąnd un produs Ăźn multe cazuri hipercaloric. 4.Fără fibrele care se regăsesc Ăźn produsele cu gluten vei fi tentat să mănĂąnci mai mult, deoarece senzația de sațietate nu va mai fi una de durată. >> Edited by Freddy12, 13 April 2018 - 14:09. |
#17
Posted 13 April 2018 - 14:15
cum adica nu am fibre fara gluten? daca mananc patrunjel, marar si salata, nu am fibre? asta e o prostie.
|
#18
Posted 13 April 2018 - 18:39
rich1974, on 13 aprilie 2018 - 14:15, said:
cum adica nu am fibre fara gluten? daca mananc patrunjel, marar si salata, nu am fibre? asta e o prostie. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users