![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
"Fundatia" de Isaac Asimov, productie Apple
Last Updated: Jan 28 2022 17:01, Started by
catalinn
, Apr 11 2018 21:40
·
8

Posted 25 January 2022 - 17:46

Asta mi se pare și mie treaba. Din bula mea aia care n-au citit cartea l-au găsit ok(ish). Puristii ca mine s-au oprit maxim la al treilea episod. Pana la urma e vorba de așteptări...
|
Posted 25 January 2022 - 19:42

Eu incerc sa-l consider o noua serie Star Trek; asa devine mai digerabil
![]() |
Posted 25 January 2022 - 22:30

Valeu... episodul 2... ce-a-ti facut mai nenicilor?
![]() Ma intreb daca mai rezist un episod. Edited by TS030, 25 January 2022 - 22:30. |
Posted 26 January 2022 - 11:13

Pana acum - si incercand sa nu repet ce s-a zis anterior:
- la Demerzel, ce ma deranjeaza nu e ca e femeie (schimbare absolut nenecesara), ci ca e "robotica", si n-are nici un rost. Asta ar fi cea mai mare problema de continuitate... Daneel a fost de altfel motivul pentru care exista Fundatia; a lucrat in secret, ascunzand cu grija faptul ca e (singurul) robot. Cum sa-l transformi intr-o dadaca inutila? - Salvor Hardin, iarasi schimbare absolut ne-necesara, "hai sa-l facem femeie neagra pentru ca". Dar, iarasi, problema o reprezinta celelalte schimbari. Ah, da, e femeie neagra si trebuie sa aiba si puteri speciale... n-ajunge intelectul si abilitatile politice. - Imperiul care e prezentat drept agresiv/opresiv, exista o logica in Fundatia, ceva cu decaderea lenta, greu de observat... dar aia nu face bum-bum si n-ai executii in piata publica ![]() - Terminus transformat intr-un survival game, si nu unul politic. Artifactul luat dintr-un alt film. Monstri. Oamenii aia au fost trimisi acolo sa lucreze la Enciclopedia Galactica (out of sight), nu sa moara. - Daca n-as fi citit cartea, nici n-as fi stiut ca scopul lor declarat era sa lucreze la Enciclopedia Galactica. OK, parca au mentionat asta o data ![]() - Raych. De ce-ar face asta? Ce s-a intamplat cu Gall Dornick? Apropo de Gaal, au insistat pe acest personal, tampenia cu recitat numere prime, si... n-a facut nimic! - Arcuri si sageti? Aia au venit cu vreo nava spatiala, ceva... ![]() Nici o mentiune despre a doua Fundatie. Dar poate au lasat loc pentru asta, prin chestia cu ecuatiile incomplete. |
Posted 26 January 2022 - 11:59

Se mentioneaza si a doua fundatie, poate nu ai terminat inca sezonul.
Problema mea cu negresele e ca uneori le confundam, ar fi putut sa bage si cate o asiatica acolo ![]() |
Posted 26 January 2022 - 14:50

Asa e, n-am terminat sezonul.
Si da, e cam confuza treaba. Ma-ntrebam cine-i "Salvor Hardin" si daca are vreo legatura cu Gaal... Apropo de Gaal, trebuia sa fie responsabil cu constuirea acelui time vault - iar obiectul "extraterestru" nici macar n-are vreo caracteristica pentru care sa fie numit "vault" (la inceput, cel putin). Au zapacit totul. Edited by TS030, 26 January 2022 - 14:51. |
Posted 26 January 2022 - 14:59

Tu esti masochist daca te uiti la tot serialul. Eu am cedat dupa 3 sau 4, deja devenea penibil. Sa ai o carte fantastică ca model dar sa faci serialul praf, este ceva.
|
Posted 26 January 2022 - 15:05

Eu am sperat ca artefactul ala sa fie de fapt capsula aia a timpului din carte care programata sa apară holograma lui Hari din când în când când apar crizele. Însă de fapt e un pur rahat adresat ălora cu supranaturalul. Ca deh demographics, trebuie și ăștia sa primească ceva altfel nu se mai uita si pierdem bani.
Edited by KiloW, 26 January 2022 - 15:07. |
Posted 27 January 2022 - 20:04

Pe masura ce ma uit, are din ce in ce mai putin sens. O Criza Seldon care depinde de existenta unei nave anume?
![]() Un numar redus de indivizi, care cumva descopera Invictus, si decid sa o repare, pun la cale un plan anume implicand Terminus, pentru plan avand nevoie de anumiti indivizi (pe care s-a intamplat sa nu-i impuste in atac), si care plan va fi dat peste cap de o singura persoana "speciala". Psihoistoria, stiinta care poate prezice matematic comportamentul maselor. Ceva nu se leaga ![]() Intr-un fel inteleg, filmele acum sunt facute pentru retarzi (in sensul ca "povestea" nu trebuie sa necesite nici un pic de gandire); golul fiind umplut cu alte chestii - efecte, love story, drame ieftine si mult pew-pew-pew. Persoane "speciale". Si comportament stupid, pentru ca altfel se termina totul in 15 minute ![]() Mda. "An entire galaxy pivoting on the actions of an individual" ![]() Edited by TS030, 27 January 2022 - 20:10. |
Posted 27 January 2022 - 22:01

Cum a ramas cu "toate drumurile duc la Trantor, si acolo se termina toate stelele"?
![]() |
Posted 28 January 2022 - 17:01

Gata cu sezonu'.
Au macelarit mai mult decat ma temeam, au reparat... de fapt n-au reparat absolut nimic. Burhnam a salvat situatia. Aia neagra de respira greu era ma-sa. Daneel e compromis total; e atat de compromis incat nici nu exista. Fundatia e pew-pew-pew, un nou imperiu nascent construit exact ca orice alt imperiu. Psihoistoria e totul despre cativa "speciali" care fac ce trebuie, cand trebuie. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users