Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Miei , targuri , preturi , etc.
#19
Posted 04 April 2018 - 11:14
Ieri in piata Radauti SV, carcasa miel de 8-9 kg la pretul de 25 lei/kg.
Insa am cumparat pulpa de porc fara os la 18 lei/kg. |
#20
Posted 04 April 2018 - 11:17
qawHaq1, on 04 aprilie 2018 - 10:50, said:
28 de lei sfert posterior si 24 sfert anterior, la Kaufland. Depinde de zona. In ardeal te indoaie mirosul. In dobrogea nici nu stii ca-i oaie. |
#21
Posted 04 April 2018 - 11:18
Daca nici iarba nu naturala.. .Sant rase de carne.Da ca sa-ti zic alta:mielu de noua zeelanda costa un ochi(uman) sanatos. Hai ca te citesc(ne vedem) pe agro.
|
#22
Posted 04 April 2018 - 11:49
#23
Posted 04 April 2018 - 12:12
fqx, on 04 aprilie 2018 - 11:17, said:
Te asigur ca, carnea miroase la fel:)Conteaza cum e gatita.Daca o marinezi, dispare mirosul, dar sint o gramada pe care nu ii deranjeaza. |
#24
Posted 04 April 2018 - 12:19
fqx, on 04 aprilie 2018 - 10:33, said:
Daca e gras/tinut cum trebuie ramane 14-15 kg, chiar mai mult daca il nimeresti cu stomacul gol cand il cumperi. Fii serios. Raman cel putin 20 de kg dupa taiere la cel de 30 de kg viu.Dar din pacate mielul de 30 de kg nu se mai numeste miel. fqx, on 04 aprilie 2018 - 11:17, said:
Te asigur ca, carnea miroase la fel:)Conteaza cum e gatita.Daca o marinezi, dispare mirosul, dar sint o gramada pe care nu ii deranjeaza. Secretul mirosului carnii de oaie nu consta in marinarea carnii.Consta in felul in care o se curata. Marinarea este un procedeu foarte des folosit care din pacate face sa dispara gustul adevarat al carnii,ramanand pregnant gustul mirodeniilor folosite. Eu folosesc foarte rar marinarea,doar atunic cand carnea este mai "batrana".Atat. In rest,cum a iesit din gaoace Dar fiecare face cum doreste si cum crede de cuviinta.Eu fac cum am spus mai sus. |
#25
Posted 04 April 2018 - 12:47
Daca nu vrei sa miroasa a miel, mananca porc sau mai rau, pui..ca ala nu miroase a nimic, zici ca mananci lemne.
|
#26
Posted 04 April 2018 - 12:49
adisz, on 04 aprilie 2018 - 12:19, said: Fii serios. Raman cel putin 20 de kg dupa taiere la cel de 30 de kg viu.Dar din pacate mielul de 30 de kg nu se mai numeste miel. Secretul mirosului carnii de oaie nu consta in marinarea carnii.Consta in felul in care o se curata. Marinarea este un procedeu foarte des folosit care din pacate face sa dispara gustul adevarat al carnii,ramanand pregnant gustul mirodeniilor folosite. Eu folosesc foarte rar marinarea,doar atunic cand carnea este mai "batrana".Atat. In rest,cum a iesit din gaoace Dar fiecare face cum doreste si cum crede de cuviinta.Eu fac cum am spus mai sus. vezi, daca nu crezi:P https://fermadorper....miei-randament/ Mirosul carnii depinde de multe lucruri, alimentatie, vremea de afara, cum se indeparteaza pielea/curata , dar poti face cum vrei, tot va avea miros, daca nu o gatesti cum trebuie. |
#27
Posted 04 April 2018 - 13:13
Mielu n-o sa mai fie la moda, acum ma uit prin piete cumpara lumea carne de iepure sau de curcan. Nu este rentabil sa mai cumperi miel, carne multa nu au, sacrifici bietul animal degeaba pentru 2 kile de carne si 3 kile de oase fara sa mai iau in calcul matzele. De aceea au si scazut pretul la ei si cine-i vinde deja taiati o sa stea cu ei mult si bine ca i-au belit degeaba crezand ca se imbogatesc belind mielu de Paste
zzhunt, on 04 aprilie 2018 - 10:26, said:
Nu știu cum pot manca unii carne de oaie. Am incercat și eu și pute a oaie rău carnea. parintele, on 04 aprilie 2018 - 12:47, said:
Daca nu vrei sa miroasa a miel, mananca porc sau mai rau, pui..ca ala nu miroase a nimic, zici ca mananci lemne. Edited by laurentiu230480, 04 April 2018 - 13:35. |
#28
Posted 04 April 2018 - 14:42
laurentiu230480, on 04 aprilie 2018 - 13:13, said:
Mielu n-o sa mai fie la moda, acum ma uit prin piete cumpara lumea carne de iepure sau de curcan. Nu este rentabil sa mai cumperi miel, carne multa nu au, sacrifici bietul animal degeaba pentru 2 kile de carne si 3 kile de oase fara sa mai iau in calcul matzele. Banuiesc ca iepurii aia au cate 30-40 de kg taiati,nu? |
|
#30
Posted 04 April 2018 - 15:01
adisz, on 04 aprilie 2018 - 14:42, said:
Banuiesc ca iepurii aia au cate 30-40 de kg taiati,nu? Iepurii sunt mai rentabili, carnea este mai gustoasa si sanatoasa si nu platesti mare parte oase si matzaraie. Daca o fi miel si nu ham-ham . Azi am fost prin obor la mine in zona, stau cu miei de vanzare la 10 lei kilu ca nu-i cumpara nici dracu, sunt vai de mama lor saracii si prin marketuri mielu taiat sta si se impute ..asta in timp ce la Lidl s-au vandut toti iepurii la 24 de lei kilu . Oricum, dpdv al meu, in maxim 2-3 ani foarte rar o sa mai cumpere lumea miei, sunt scumpi, carne nu au, nici gust, nu sunt rentabili, stai cu oasele pe masa de Paste. Este la moda acum iepurele si curcanul pentru masa speciala de Paste Edited by laurentiu230480, 04 April 2018 - 15:11. |
#31
Posted 04 April 2018 - 15:44
laurentiu230480, on 04 aprilie 2018 - 13:13, said:
Mielu n-o sa mai fie la moda, acum ma uit prin piete cumpara lumea carne de iepure sau de curcan. Nu este rentabil sa mai cumperi miel, carne multa nu au, sacrifici bietul animal degeaba pentru 2 kile de carne si 3 kile de oase fara sa mai iau in calcul matzele. De aceea au si scazut pretul la ei si cine-i vinde deja taiati o sa stea cu ei mult si bine ca i-au belit degeaba crezand ca se imbogatesc belind mielu de Paste Oricum, in Romania e subdezvoltata piata carnii de miel -- daca vrei sa iei cateva cotlete frumos ambalate trebuie sa umbli de nebun pe la supermarketuri, dar nici acolo nu gasesti intotdeauna. Am vazut azi la un magazin pulpa de miel (spate) ambalata la casoleta -- 35 lei kilu. Poate iau de la aia, macar nu baga capatana sau coaste. |
#32
Posted 04 April 2018 - 20:06
si eu sunt deacord cu mieii mai tot timpul anului.
de la 3 luni , chiar un an jumate , maxim. eu sunt inebunit dupa carnea de miel, oaie mai putin. mieii de la pasune , nu au gustul sau izul de oaie. dupa ce trec pe fan , incep sa aibe. dar anul asta am sacrificat o mioara care nu a ramas gestanta, iar pulpele sunt extraordinar de fragede. eu am o reteta , cu o sticla de vin roze , demisec, usturoi taiat marunt , nu pisat cu sare doar taiat, foi de dafin rozmarin, cimbru salbatec de la noi , sare si piper. 24 ore uitat de el , apoi bagat la cuptor cu tot cu baitul respectiv si acoperit sa se inabuseasca 1 ora la foc mic. dupa ce il scot , las sa se odihneasca si pregatesc jaratec de gratar , unde il termin de preparat. in zeama si baitul lasat in tava , pun ceapa, morcov , pastarnac , cartofi , usturoi, si le inabus , mai pun apa si apoi le las sa se prajeasca un pic . cu un vin rosu alaturi , va doresc pofta buna. anul trecut de craciun am taiat un berbecut , si am ales carnea pe care am pus-o la bait iar apoi , am pus o tigaie pe jaratec unde am prajit-o un pic, fara sa se piarda aromele printre gratar , iar la final am aruncat-o pe gratar pentru crusta si gustul de fum. am facut asta si cu vita , si a iesit extraordinar de frageda. eu ma gandeam sa tin mieii de anul asta pentru celalalt paste , si atunci sai ii dau. cred ca ar fi carne mai multa si mai gustoasa. cu un leu doi mai putin la kil , ar fii excelent. |
#33
Posted 04 April 2018 - 20:58
|
#34
Posted 04 April 2018 - 22:44
zzhunt, on 04 aprilie 2018 - 10:26, said:
Nu știu cum pot manca unii carne de oaie. Am incercat și eu și pute a oaie rău carnea. redbotos, on 04 aprilie 2018 - 10:32, said:
Si din ala viu de 30 kg , cat mai rămâne in carcasa? Peter Blood, on 04 aprilie 2018 - 10:41, said:
Bagi carnea de miel 24 de ore într-un baiţ cu vin alb şi mirodenii, apoi o pui pe grătar şi... mmmmm... te lingi pe-unde iese Edited by jobist, 04 April 2018 - 22:47. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users