Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren
 

Cumparat teren pentru "Country House"... planuri de viitor

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018

View Postroadmaster969, on 31 martie 2018 - 20:38, said:

Cum ai ajuns la concluzia asta,ca poti modifica permeabilitatea solului astfel ,DOAR prin scarificare,asa se numeste tehnologia
Te intreb pentru ca sunt intr o situatie similara,cu apa care balteste,sol greu,bonus panza freatica f sus .
Ai consultat vreun specialist sau e ideea ta ?
Caut si eu solutii Posted Image

Nu stiu mai nimic despre dar citisem pe undeva ca daca intorci pamantul favorizezi fenomenul de retentie al apei.
Care apa,cea ce izvoraste din subteran sau cea de la ploaie,nu am retinut.
Dar,de aici,banueisc ca sftaul dat de @fqz cu drenare si cu canale face sens.
Nu sunt stresat "astazi" de acea problema pentru ca poate fi un major avantaj la ceea ce vreau sa fac in acea zone:un helesteu cu canale/parauri si cu multa vegetatie / fauna proiectata de mine si nu de salbaticia de acolo,neatinsa de cativa ani.
Am inteles ca pentru a avea un helesteu sanatos trebuie apa curgatoare (am un parau voinic ce este alimentat de munti) si multe izvoare subterane cu apa proaspata(prezente si acelea,chiar mai mutl decat am nevoie) !



View Postfqx, on 31 martie 2018 - 21:09, said:

Nu il rezolvi decat prin drenare.E sol greu, impermeabil, e zona de munte cu precipitatii abundente si temperaturi mai scazute.Daca il ari, sub el tot impermeabil va ramane si vei obtine mocirla.Singura solutie, sapi canale adanci de un metru in care se va scurge apa , iar acele canale se vor scurge in paraul de care ziceai.

Nu sunt sigur,dar se pare ca sfatul tau este corect.
Acuma,vreau sa folosesc in avantajul meu si sa creez acele santuri ca un fel de alimentare/ laguna ce imi va asigura tot anul helesteul si va contribui la starea de sanatate a lui,a faunei si a vegetatiei.
Deci,lucrand cu natura pot converti un dezastru vizual intr-unul care face bine la toti.
Multumesc,


View Postbaribalu, on 31 martie 2018 - 21:37, said:

Parerea mea sincera este ca te-ai c-am aruncat cu capul inainte si o sa ai mult de tras si cu pamantul si cu autoritatile locale. De cand nu m-ai ai contact cu Romania? Dupa cum te exprimi ai plecat inainte de 1989. Nu vreau sa te dezamagesc dar sa te astepti la ce este mai rau aici. Nu investi bani in continuare, daca vezi ca ti-se baga bete in roate, vinde si cumpara oriunde in lume, ai sanse sa fi mult mai linistit. Daca imaginile acelea sunt de pe terenul unde vrei sa iti construiesti casa, uita de aceasta idee... Esti in zona inundabila a paraului respectiv... La orice ploaie mai sanatoasa o sa se inunde acel teren.. Singura solutie este casa pe piloni cu posibilitate sa o poti ridica in caz de inundatie pe plilonii respectivi, precum platformele marine mobile...


In mare parte ai dreptate,probabil ce am citit sau auzit.
Dar,fiecare cu experienta sa si iti respect sfatul,sper ca nu ai avut parte de acea experienta.

Personal,am intalnit niste straini care mi-au vorbit frumos si respectuos.
Primaria a rezolvat actele terenului in mod civilizat si legal.
Am toate actele la zi si chiar acuma cateva ore am sunat la Primarie si la Cadastru si mi s-a spus sa vin cu actele de prorpietate si rezolvam acolo in oficiu, orice intrebare as avea.
Primaria a rezolvat toate actele in timp decent si fara complexe descrise de postul tau.

Am cumparat terenul acolo fara sa stim unde este exact.
Singurul motiv care ne-a facut sa scotem banii si sa il platim inainte de al atinge a fost doua troite mari si decente,ghici unde...in mijlocul Comunei Recea !
Apoi,fiecare drum are cateva troite pe marginea drumului.

Attached File  CentruComunei_DouaTroite.jpg   300.22K   49 downloads

Sa tii cateva biserici si manastiri in viata,nu cred ca oamenii de acolo au un suflet asa de negru...
Chiar de la Manastire mi s-a spus ca oamenii sunt foarte harnici si saritori iar Primaria ii ajuta daca pot si cand au nevoie.
Bieninteles sau probabil ca voi avea parte de acea mentalitate veche despre care se vorbeste peste tot, dar astia sunt oamenii nostri si trebuie sa ii acceptam.
Nu ma vad eu arogantul mergand acolo sa schimb sistemul...voi face in asa fel sa tin un "low profile" si sa fiu acceptat / integrat in comunitate chiar daca va trebui sa beau o bere in fiecare vineri seara la birtul local ! Posted Image Facem treaba cu oamenii si prin oameni...sunt deschis la provocari si sa vedem un lucru contradictoriu transformat in unul pozitiv si contructiv !
Fratele meu este Preot...si a spus ca traditia si obiceiurile noastre vechi vor fi prezente atat atimp cat mai avem avem femeile cu baticuri !

Noi am fost acasa prima oara in ultimii 10 ani si am vazut un Brasov schimbat,curat si decent.
Nu mai sunt acei oameni stresati si urati vorbitori si claxonari ca inainte.
multe sutn schimbate,cadrul legislativ si investitiile din afara,tineretul care a fost si vine inapoi,copiii din scoli vot fi cheia schimbarii in mai bine,
Fagarasul s-a schimbat,se investeste mult de Primarie pe acolo,o Catedrala mare si frumoasa,apoi un centru pietonal si cu mult verde in cativa anisori.
Sper ca cu drumul pe sub munte,cu aeroportul de la Brasov si cu autostrada la Brasov,zona va exploda economic,social si turistic (mai putin sper).

Nu poate fi mai rau decat aici unde se poarta o lupta de a indeparta religia de la orice nivel,unde ti se spune in scoala ca se redefineste familia ca un ceva rau... si ca unii copiii pot avea doi tati sau doua mame. Unde se bat numai pentru influenta si putere pentru ca banii nu mai au valoare... Normalul pe care noi am trait si ne-am construit presentul a devenit abnormal,un abnormal ce va creea numai probleme in viitor este impus ca fiind noul normal.

Dar,se poate sa ma insel,stau sa fiu contrazis de istoria viitorului !

#20
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,212
  • Înscris: 23.08.2014
Cu vointa si cu buget suficient, poti face ceva acolo.Cat despre inundatii, daca iti faci casa cu elevatie mai inalta, nu o sa ai probleme.Paraul respectiv o sa iasa cateodata, insa nu e dunarea...

#21
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Interesanta optica ta, ca se schimba lucrurile in bine. Tineretul vine inapoi in tara si copii din scoli vor fi cheia schimbarii in mai bine. Apoi afla Romania este pe locul 2 la migratie dupa Siria, tara distrusa de razboi. 1 din 5 romani e plecat in straintate, ceea ce inseamna efectiv jumatate din forta de munca (pentru ca printre aia 5 romani sunt si copii si pensionari). Afla ca situatia sistemului de educatie este deplorabila, calitatea invatamantului e intr-un continuu declin, nimeni nu e motivat sa ramana in sistem ca profesor (banii sunt de toata jena) + rezultatele examenelor nationale au niste rezultate de iti sta mintea in loc.

Asa ca lucrurile merge spre mai rau mai degraba decat spre bine, cel putin asta e parerea mea, nu stiu ce presa citesti tu, dar ce spun eu e destul de aproape de realitate.

Ca se indeparteaza religia din tarile civilizate nu e neaparat un lucru rau, daca ratiunea ii ia locul. Religia este in mare parte un instrument de manipulare, dar nu e singurul. Crezi ca e mai ok ca un orfan sa creasca fara parinti si fara oportunitati, intr-un sistem impersonal sau sa fie adoptat de un cuplu de lesbiene? Lucrurile nu sunt intotdeauna alb/negru.

#22
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018
Ok,vesti mai bune...
S-a rezolvat cu drenaj si cu inundatii.
Se pare ca acel curs de apa a decis sa imi faca viata mai buna !
Din cauze naturale,o latura / un colt al parcelei se termina undeva la mijlocul albiei ...dar cum raul s-a "miscat natural" am aproape tot cursul pe terenul meu...

Asta imi da curaj sa realizez o copie ceva ca in pozele mai jos,undeva aici la mine ,unde este amenajata un fel de parc natural cu un curs de apa mic si cu un pond / helesteu. Sper ca proprietarii de la ferma sa nu ma acuze de furt intelectual,la urm azilei,sursa este natura...

Gasiti albumul pe Flickr A I C I ,multumesc.

Il voi amenaja sa deviez cursul lui original sa intre pe parcela,voi face ceva meandre / bucle / laguna sa il pot controla in caz de nevoie si apoi il voi devarsa intr-un helesteu unde vegetatia si fauna va creste in voie... Caut acuma ce plante,ce flori si ce arbori pot sa se dezvolte frumos in acel eco-environment si sper sa le gasesc din timp sa le plantez.

In legatura cu buruienile,am inteles ca trebuie ierbicidate prima data,arat adanc,iara arat,iara discuit si asa mai departe.
Cum nu am de gand sa folosesc pamantul pentru cativa ani buni,voi avea timp sa scap de buruieni,sa il acoper cu balegar de grajd de la localnici,sa il ar si sa il amestec, apoi sa il ar si sa il discui iara.Voi pune ceva vegetatie ce se dezvolta in mediu de sol acid si apoi natura isi va lua cursul.

Lucrez la a identifica prioritatile,ca de exemplu:

nume:drumul de access
prioritate:
serial sau parallel:
Timp de start:
Timp completare
Durata completare:
Utilaje necesare
Cine,de unde
Buget

Apreciez comentarii,multam.

#23
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Daca ai curs de apa natural o sa ai o viata mai complicata "Apele Romane " o sa iti faca viata un calvar , mai ales daca vrei sa faci ceva si teoretic te folosesti de cursul de apa o sa mergi sa dai cu subsemnatul pe pe la Mediu. Apele Romane si ce mai e pe acolo. Dar poate sa iasa ceva interesant.

#24
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018

View Postlestad_25, on 11 aprilie 2018 - 10:19, said:

Daca ai curs de apa natural o sa ai o viata mai complicata "Apele Romane " o sa iti faca viata un calvar , mai ales daca vrei sa faci ceva si teoretic te folosesti de cursul de apa o sa mergi sa dai cu subsemnatul pe pe la Mediu. Apele Romane si ce mai e pe acolo. Dar poate sa iasa ceva interesant.


Multam.

Am cautat pe mediul online si am gasit ceva informatii.
Datorita faptului ca amenajarea este de o suprafata mica,trebuie sa ma adresez la SGA Brasov (web site aici)
Tot pe acel site,am gasit ce acte imi trebuie ca sa fac aceasta amenajare sa ii zicem agro-piscicola de sub 150ha in marime.Mai multe aici
Banuiesca,ca in cativa ani acel rau va misca granite si atunci,voi face cerere de amenajare,cu scopul de ami proteja,nu stiu,sa zicem gardul de plasa de sarma...Cei de la Gospodarirea apelor vor trebui sa raspunda la cererea mea si vor fi bucurosi sa le dau eu optiuni,pe timpul si banii mei.
Din cauza ca terenul este situate in zona protejata Natura 2000,va trebui mai mult ca sigur sa dovedesc ca nu voi afecta / polua / modifica cursul,volumul sau mai stiu ce a raului.
Asa este denumirea official,Raul Racovita , care pare a fi permanent si nu numai in primavara,cand se topesc zapezile pe culmile din apropiere.
Iar eu,un ecologist si verde si perma-culturist inrait, nu voi avea problem sa dovedesc technic si moral acest lucru:angajat un Engineer de la SGA care sa faca un proiect si cu cele necesare.

Am primit raspuns de la Directia Judeteana Brasov care mi-a confirmat ca la dimensiunile mele pentru o livada cu pomi fructiferi mai mica de jumate de hectar nu imi trebuie proiect sau consultat un Inginer care sa imi dea sfaturi technice,legale.

Am gasit un localnic cu tractor puternic si cu plug/discuit si voi ara la circa 40-50 si discui pamantul de ceteva ori anul acesta,sa elimin intr-un mod decent acele buruieni.O data vara,cand este cald si va usuca radacinile si al doilea in toamna,inainte de marile friguri,care va efectua o alta selectie naturala.
La anul,mai mult ca sigur ca va trebui ierbicid care sa aiba grija de ierburi intr-un mod mai agresiv.

Am inceput sa caut un generator electric,o betoniera portabila si un tractoras cu bulldozer / excavator de inchirat pentru o saptamana,sper sa reusesc la vara,in concediu,la rulota sau la cort.
Vreau sa cumpar cativa stalpi de beton si sa incep sa dau gaura in pamant si sa plantez acei stalpi de beton,in jurul carora voi turna beton de la betoniera.
Voi avea o linie de circa 10-20cm adancime de beton in pamant intre ei,de asemenea de beton,sa tin animalele mici la distanta.
Apoi,plasa de circa 180cm inaltime si la 250cm distanta, cu ochi mici si dublata de 4 fire electrice,montate la circa 30cm distanta intre ele.
Mi s-a confirmat de catre un vecin ca sunt ceva specii de vizitatori de departe, care au obiceiul sa inspecteze gardurile de sarma si sa le faca viata mai usoara la animale sa treaca pe tot pamantul...adica,fura practic sarma de pe gard...
In fata acestui "zid",catre zona locuibila, voi planta la grosimea /latimea de circa 50cm un gard verde de circa 200cm inaltime din plante ce stau verde tot timpul si care dau flori (pentru albine) si fructe(pentru pasari).Am gasit sa cumpar online puieti de plante ,la inaltimea de 80-100cm.


Studiul geotechnic se pare ca va fi facut de doua firme,sper ca tot in iunie/iulie vara asta si alt studiul la primavera.
Am gasit ceva online,trebuie sa le contactez si sa aranjam deplasarea si chestiunile financiare.
AS aprecia daca cineva imi poate ajuta cu in raport detaliat ,ce at trebui sa intreb sau sa caut de la reultatul sondajului.
Sa vad realistic diferenta dintre in sol uscat de soarele de vara si alt sol inundate de apele zapezii de peste iarna.
Voi da trei puturi ca sa determin unde este terenul propice pentru parc/helesteu,pentru casa si pentru anexe/livada.


Sunt la stagiul de design al intregului complex,cu zone de la 0 la 7,fiecare cu cerintele si constraints specifice zonei.
Voi reveni cu un design basic,la prima mana.

Nu in ultimul rand,inca ma gandesc la o scrisoare catre Primaria locala la care as avea nevoie de intrebari legate de cursul de apa,de drumul de acces si alte chestii legale.

Trebuie sa caut cum se face un drum de access la munte...cum sa calculeaza distanta,adancimea si unghiul de fuga pentru apa.
Sa vad daca sa gaseste o cariera de piatra pe langa mine,sa aduc un pietris pentru fundatie,batut / compactat cu un utilaj mechanic si apoi,banuiesc,alt pietris si alt utilaj pentru stratul de deasupra,final,care va fi si el din pietris.
Imi va trebui catavi metri cubi / tone de pietris,sa vad de unde gasesc basculante asa mari...
Primaria a "spus" ca nu sunt fonduri dar I hope nu imi vor face probleme la proiectul technic.
De asemenea ,sapat pe langa drum pentru viitoarele cabluri sa zicem,daca trag current de la stalpul de la drum.

Multumesc.

Edited by EmeraldCountryHouse, 17 April 2018 - 01:36.


#25
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Te sfatuiesc sa treci si pe la pROTECTIA MEDIULUI - unde vei face niste sedinte pe bani tai.  -  inca nu imi dau seama ce vrei sa faci mai exact,  iti trebuie ceva documentatii pentru astfel de documentatii. (ma ganesc ca ai intrebat si la  primarie)
-pentru pamant  nu discuit  ci - SCALIFICAT cu cat mai adanc cu atata mai bine. La un punct si eu visam chesti de astea dar m-am calmat Posted Image

#26
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018

View Postlestad_25, on 17 aprilie 2018 - 08:35, said:

Te sfatuiesc sa treci si pe la pROTECTIA MEDIULUI - unde vei face niste sedinte pe bani tai.  -  inca nu imi dau seama ce vrei sa faci mai exact,  iti trebuie ceva documentatii pentru astfel de documentatii. (ma ganesc ca ai intrebat si la  primarie)
-pentru pamant  nu discuit  ci - SCALIFICAT cu cat mai adanc cu atata mai bine. La un punct si eu visam chesti de astea dar m-am calmat Posted Image

Corect...SCALIFICAT se numeste ... am gasit AICI mai multe info,are avantaje si cu baltile de apa si cu resturile vegetale / buruieni.

Buna ideea cu cei de la "mediu",am sa incep sa caut info.

De ce te-ai calmat ,de la ce sau de la cine ? Posted Image
Multam

Edited by EmeraldCountryHouse, 17 April 2018 - 17:00.


#27
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018
Si mai jos,email-ul trimis ca introducere de noul proprietar de teren in comuna (adica eu),catre Primaria locala:

Buna ziua,

Am vorbit cu Dvoastra la telefon acum cateva zile.
Multumesc pentru raspuns si informatii.
Din pacate nu voi putea sa discut personal cu DVoastra pana prin lunile Iunie/Iulie vara aceasta,cand voi avea oportunitatea sa vizitez iara acele locuri minunate.

Am cumparat un teren ce apartine de Comuna Recea, dupa cum reiese din documental atasat la acest email.
Aveti o copie dupa actul official de cumparare / vanzare, eliberat de un notar din Brasov.
Terenul este inscris in CF nr xxx,identic cu tarla TT,parcela A PPP ,conform extras CF numarul xxxx/21.03.2018

Pentru moment nu suntem in posibilitatea de a face prea multe cu el, deci el va ramane asa cum este inainte de vanzare.
Am vorbit cu un vecin si este posibil sa il impartim la faneata.
As dori la anul sa efectuez o aratura si o discuire ca sa il amenejez improtriva buruienilor si sa improspatez suprafata verde.
De asemenea,lucram la o posibilitate de al ingradi cu un gard de sarma si /sau gard verde.

Planul meu pe un termen mai indelungat,probabil peste 3-5 ani este sa construiesc o ferma agricola ( cu origine vegetala si nu cu animale),cu livada pomi fructiferi, cateva solarii pentru legume,o suprafata de gradina pentru legume si faneata si posibil o cladire / casa / pensiune ecologica cu o posibilitate de cazare in regim cu caravane si/sau cu corturi.
Daca puteti sa ma ghidati in ce formalitati legale trebuie sa urmez,ce anume trebuie sa depun la Dvoastra in asa fel incat sa pot demara acest proiect,v-as ramane dator.

O alta nelamurire la care as fi iara obligat mult este sa ma lamuriti cum este cu acel curs de apa din spatele terenului…am inteles ca un colt de parcela mea se termina pe albia raului,in mijloc.
As dori mult sa il pot deversa pe terenul meu si sa amenajez un helesteu / suprafata de apa /cu destinatie piscicola.
Sunt informat ca terenul face parte din programul Natura 2000,deci va trebui sa platesc atentie la mediu si conditiile de amenajare ale acestei balte,pe interiorul suprafetei mele de teren.
Cursul de apa va intra pe terenul meu,va alimenta / improspata iazul si apoi va iesi nemodificat pe partea opusa,inapoi in albia originala.
Cred ca va trebui sa contactez SGA Brasov (Gospodarirea Apelor) si sa discut cu un inginer de acolo… Apoi,cu cineva de la Mediu.
As aprecia daca puteti sa ma lamuriti pe aceste aspecte.

As fi obligat daca pute-ti sa ma lamuriti in legatura cu drumul de access de la strada principala, daca poate fi amenajat de Primaria locala si … daca da, cam in ce perioada de timp si daca nu,ce formalitati trebuiesc completate in asa fel incat vecinii din zona sa il poata amenaja sa fie treversabil in timpul verii dar si pe timpul iernii.Banuiesc ca va trebui facut un proiect technic,daca stiti pe cineva care se poate ocupa, as ramane dator.

Iara,as fi interest daca puteti sa imi raspunde cum se poate face un bransament la curent electric de la stalpul localizat pe drumul spre
Manastire ,distanta de circa 300 metri. Este ceva ce cade in sarcina  Primariei sau trebuie sa demarez un proiect technic cu un electrician sau firma din localitate sis a aranjez totul ca o persoana private.

Nu in ultimul and,as aprecia daca imi puteti confirma statutul financiar / taxe locale al acestui teren.
Daca este ceva datorii,puteti sa imi comunicati balanta si modalitatea de plata.

Si la sfarsit, tin foarte mult sa va multumesc pentru ceea ce faceti pentru comuna si locuitorii ei.
Am fost profund impresionat de case,de oameni si spiritual de acolo,pot spune ca ne-am incarcat sufleteste sa ne tina cateva luni !..si sa ne tina visand pana cand vom ajunge inapoi !
Ca un locuitor official al zonei,daca credeti ca va pot ajuta cu ceva, va rog sa nu ezitati sa ma contactati oricand.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima…

#28
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Posted Image sa nu astepti ceva raspuns genial din partea primariei, pe la orasele mai mari au personal mai ok , dar in mediul rural rar gasesti personal de calitate.
Eu aveam in plan cand am fost mai tanar sa cumpar un teren (efectiv o bucata de deal) sa fac o vie sa realizaez  o crama - dar odata cu munca de birou si activitatea mea  m-am linistit,  mi-am ridicat o casa si cred ca mi-a ajuns  experienta,

#29
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Poate te ajuta - https://www.oar.arch...i-documente-oar , niste ghiduri de constructii armonioase in zona rurala,

#30
Tedy2018

Tedy2018

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 01.01.2018
In fata acestui "zid",catre zona locuibila, voi planta la grosimea /latimea de circa 50cm un gard verde de circa 200cm inaltime din plante ce stau verde tot timpul si care dau flori (pentru albine) si fructe(pentru pasari).Am gasit sa cumpar online puieti de plante ,la inaltimea de 80-100cm.


Buna seara. Despre ce planta este vorba si de unde se poate cumpara? Multumesc.

#31
mpascuy

mpascuy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 20.08.2007

View PostEmeraldCountryHouse, on 17 aprilie 2018 - 01:20, said:

Multam.

Am cautat pe mediul online si am gasit ceva informatii.
Datorita faptului ca amenajarea este de o suprafata mica,trebuie sa ma adresez la SGA Brasov (web site aici)
Tot pe acel site,am gasit ce acte imi trebuie ca sa fac aceasta amenajare sa ii zicem agro-piscicola de sub 150ha in marime.Mai multe aici
Banuiesca,ca in cativa ani acel rau va misca granite si atunci,voi face cerere de amenajare,cu scopul de ami proteja,nu stiu,sa zicem gardul de plasa de sarma...Cei de la Gospodarirea apelor vor trebui sa raspunda la cererea mea si vor fi bucurosi sa le dau eu optiuni,pe timpul si banii mei.
Din cauza ca terenul este situate in zona protejata Natura 2000,va trebui mai mult ca sigur sa dovedesc ca nu voi afecta / polua / modifica cursul,volumul sau mai stiu ce a raului.
Asa este denumirea official,Raul Racovita , care pare a fi permanent si nu numai in primavara,cand se topesc zapezile pe culmile din apropiere.
Iar eu,un ecologist si verde si perma-culturist inrait, nu voi avea problem sa dovedesc technic si moral acest lucru:angajat un Engineer de la SGA care sa faca un proiect si cu cele necesare.

Am primit raspuns de la Directia Judeteana Brasov care mi-a confirmat ca la dimensiunile mele pentru o livada cu pomi fructiferi mai mica de jumate de hectar nu imi trebuie proiect sau consultat un Inginer care sa imi dea sfaturi technice,legale.

Am gasit un localnic cu tractor puternic si cu plug/discuit si voi ara la circa 40-50 si discui pamantul de ceteva ori anul acesta,sa elimin intr-un mod decent acele buruieni.O data vara,cand este cald si va usuca radacinile si al doilea in toamna,inainte de marile friguri,care va efectua o alta selectie naturala.
La anul,mai mult ca sigur ca va trebui ierbicid care sa aiba grija de ierburi intr-un mod mai agresiv.

Am inceput sa caut un generator electric,o betoniera portabila si un tractoras cu bulldozer / excavator de inchirat pentru o saptamana,sper sa reusesc la vara,in concediu,la rulota sau la cort.
Vreau sa cumpar cativa stalpi de beton si sa incep sa dau gaura in pamant si sa plantez acei stalpi de beton,in jurul carora voi turna beton de la betoniera.
Voi avea o linie de circa 10-20cm adancime de beton in pamant intre ei,de asemenea de beton,sa tin animalele mici la distanta.
Apoi,plasa de circa 180cm inaltime si la 250cm distanta, cu ochi mici si dublata de 4 fire electrice,montate la circa 30cm distanta intre ele.
Mi s-a confirmat de catre un vecin ca sunt ceva specii de vizitatori de departe, care au obiceiul sa inspecteze gardurile de sarma si sa le faca viata mai usoara la animale sa treaca pe tot pamantul...adica,fura practic sarma de pe gard...
In fata acestui "zid",catre zona locuibila, voi planta la grosimea /latimea de circa 50cm un gard verde de circa 200cm inaltime din plante ce stau verde tot timpul si care dau flori (pentru albine) si fructe(pentru pasari).Am gasit sa cumpar online puieti de plante ,la inaltimea de 80-100cm.


Studiul geotechnic se pare ca va fi facut de doua firme,sper ca tot in iunie/iulie vara asta si alt studiul la primavera.
Am gasit ceva online,trebuie sa le contactez si sa aranjam deplasarea si chestiunile financiare.
AS aprecia daca cineva imi poate ajuta cu in raport detaliat ,ce at trebui sa intreb sau sa caut de la reultatul sondajului.
Sa vad realistic diferenta dintre in sol uscat de soarele de vara si alt sol inundate de apele zapezii de peste iarna.
Voi da trei puturi ca sa determin unde este terenul propice pentru parc/helesteu,pentru casa si pentru anexe/livada.


Sunt la stagiul de design al intregului complex,cu zone de la 0 la 7,fiecare cu cerintele si constraints specifice zonei.
Voi reveni cu un design basic,la prima mana.

Nu in ultimul rand,inca ma gandesc la o scrisoare catre Primaria locala la care as avea nevoie de intrebari legate de cursul de apa,de drumul de acces si alte chestii legale.

Trebuie sa caut cum se face un drum de access la munte...cum sa calculeaza distanta,adancimea si unghiul de fuga pentru apa.
Sa vad daca sa gaseste o cariera de piatra pe langa mine,sa aduc un pietris pentru fundatie,batut / compactat cu un utilaj mechanic si apoi,banuiesc,alt pietris si alt utilaj pentru stratul de deasupra,final,care va fi si el din pietris.
Imi va trebui catavi metri cubi / tone de pietris,sa vad de unde gasesc basculante asa mari...
Primaria a "spus" ca nu sunt fonduri dar I hope nu imi vor face probleme la proiectul technic.
De asemenea ,sapat pe langa drum pentru viitoarele cabluri sa zicem,daca trag current de la stalpul de la drum.

Multumesc.

Stimate EmeraldCountryHouse, care o fi numele tau, BRAVO !!! asta e atitudinea care trebuie si romanilor din Romania. se vede ca in timp i-au doborat cei care si-au batut joc, dar din pacate nu-i mai vad si pe cei care muncesc, nu mai vad si ce e bun.
eu stiu ca sunt multi oficiali care isi bat joc, dar nici noi nu ne straduim sa le facem ceva, in mod direct. daca ai primit un raspuns incorect de la Primarie, nu incepi sa te vaiti , nu cauti sa dai spaga, ci cauti metode sa aduci in atentia publica , sa se rezolve in mod legal.
ai vazut pe strada ceva incorect ? faci sesizare la Primarie, la Politie. INSA trebuie sa fie o atitudine a fiecaruia, nu doar unul, ci TOTI sa procedam asa.
pana si presedintele sau guvernul ii putem da jos daca suntem uniti si actionam. vorbesc la general fara sa ma gandesc la cineva anume din politica. doar ca noi stam si comentam si ne vaitam. sa stiti ca mi-au spus-o mai multi straini care nu se cunosteau intre ei, cum ca noi romanii ne cam vaitam in loc sa actionam.
As vrea sa va intrebati sincer fiecare in sinea voastra daca e asa sau nu, sa incercati sa gasiti argumente pro sau contra.
Cu drag!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate