Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Republica Moldova

* * * * - 11 votes
  • This topic is locked This topic is locked
2376 replies to this topic

Poll: Ati fi de acord cu unirea RPM cu Romania ? (374 member(s) have cast votes)

Cum interpretati eventuala unire dintre cele doua tari ?

  1. Voted Sunt de acord, sunt fratii nostri si istoric si geografic, unirea este benefica ambelor tari (189 votes [50.53%] - View)

    Percentage of vote: 50.53%

  2. Nu sunt de acord, a trecut prea multa vreme de cand am fost despartiti, si-au schimbat majoritar mentalitatea, nu ar fi o actiune benefica (162 votes [43.32%] - View)

    Percentage of vote: 43.32%

  3. Viata e complicata, nu ma intereseaza subiectul (23 votes [6.15%] - View)

    Percentage of vote: 6.15%

Vote Guests cannot vote

#37
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Chiar dacă cu inima as dori unirea, e clar ca la ora asta nu ai cum sau cu cine. Ei nu și-o doresc majoritar, iar noi nu suntem Germania Federală sa cărăm în spate încă o țară.

Putem aștepta să asanam România întâi, sa o facem viabila, sa reducem corupția și sa devenim cu adevărat europeni, iar ei atunci sa aibe cum sa fie tractați economic. Acum ar fi ca și cum la o piatră de moară mai legam o piatră de moară ca să înota mai bine. Ar fi sinucidere economica, ar fi motiv ca rusii sa ne f^ta și pe față și pe dos, ca ar cere drepturi pentru minoritatea rusească, asta presupunând ca ar fi de acord în primul rand, plus cine știe câți ajenti băgăm direct în tara.

#38
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,999
  • Înscris: 07.11.2006

View PostDaco_Get, on 29 martie 2018 - 15:11, said:


Doar unu?
Exista 1000+1,toate sterile si fara efect.Doar vorbe goale.

#39
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
NU:

Moldovenii sunt foarte rusificati. Oameni ok, dar foarte rusificati.
Avem deja probleme de ordin etnic in Romania, cred că sunt de ajuns
Transnistria.
Economia


Înțelegeți că singurul motiv pentru care basarabenii vor unirea este cel economic și apartenenta la EU (pentru că momentan ei nu pot face parte din EU, pentru mult timp de acum încolo).

O singura basarabeanca știu care s-au mutat in România (deși toată familia e prin Italia și Rusia) și și-a făcut CI românesc. Restul, doar pașapoarte că le da voie să muncească unde vor.

Da, suntem prea diferiți. Exista diferente în România de la vest la est și de la sud la nord. Exista zone sărace (Vaslui,Dëj, Teleorman), zone ok (Constanta, Oradea) zone foarte ok (Iași, Timișoara, Cluj și umila capitala).
in Romania avem deja parte de diferente de ordin etnic, religios, politic sau doar mentalitatea diferita (atât de diferită încât nu ne suferim)


Daca anexăm Moldova, ne vom pricopsi cu inca alte 2 grupuri etnice, ambele foarte vocale (rușii și gagauzii). Limba rusa va fi a doua limba in România. Și dacă mulți faceți nazuri când ajungeți prin HarCov (că majoritatea stau acolo că la incubator, nu prea pleacă) să vedeți ce horosho o sa fie când va vine rusul pe la Iași sau București și are pretenția să vă vorbească în rusa că no, plm.
Da, un foarte mare procent din populația Basarabiei nu cunoaște limba romana, deloc. Rusa e baza. Chiar și cei din familii romane, tot rusa o folosesc (că limba de lucru, educație, social)

Sunt comuniști de-a binelea.

Cu mândria și fandosismele astea naționaliste nu oprim nici foametea, nici șomajul, nici probleme reale. Granițele sunt doar niste chestii imaginare, până să ne gândim ce fac niste așa zisi "frați" ar trebui sa ne rezolvam problemele din propria curte. Valabil și pentru jobbik.


Spasibo Vladimir Vladimirovic

#40
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Adevarat.
Intr-un scenariu 1000% perfect dar vai, neralizabil.
Romania este la ora actuala un asistat social economic UE si un asistat social militar NATO, Moldova e stat suveran iar Rusia Imperiu deci unde ne situam noi pe o scara a valorilor si a pretentiilor ???
Moldova nu este Romania cum nici Austria nu este Germania dar ok, daca reusim sa ne ridicam din jeg avem niste sanse reale SA CUCERIM Moldova, sa epuram etnic populatia ne-romana, sa abrogam legile minoritatilor din Romania si sa-i dam un Ippon lu' sensei Putin. In timp ce eu pun la cale amanuntele astea neesentiale va sfatuiesc sincer sa va prezentati la centrele de inrolare deoarece ca si Diktator luminat ce ma aflu doresc si ordon introducerea serviciului militar obligatoriu pe model evreiesc.



Cred ca multi ar trebui sa priceapa dupa ce se face dimineata si cad din pat ca ce au visat ei azinoapte sint vise, in viata reala este vorba despre sacrificii care mai decare mai dureroase.
E naspa.

#41
pro-civilizatie

pro-civilizatie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,012
  • Înscris: 19.02.2011
este irelevanta discutia deoarece majoritatea cetatenilor moldovei nu doresc unirea cu Romania .
ce se poate face este mentinerea democratiei in moldova si eliminarea tentativelor de dictatura.
mai importanta decat unirea este dreptul la libera exprimare ,dreptul la un proces corect,eliminarea legilor nedrepte etc

#42
FronT

FronT

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 01.02.2017

View Postadisz, on 30 martie 2018 - 09:16, said:

Doar vorbe goale.

Asta e definitia a 95% dintre topicurile de pe un forum generalist.

#43
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
,,Alegeri la Chișinău: spre o nouă surpriză în turul doi?

Teoretic, Ion Ceban are prima șansă în alegerile de astăzi de la Chișinău.  Are o paletă mai mare de voturi în primul tur, beneficiază de sprijinul de facto a celor două partide mari, PSRM și PDM, un holding media dacă nu favorabil, cel puțin al cărui client nu este, căci Andrei Năstase a fost principalul vizat al campaniilor negative din Republica Moldova, iar mobilizarea a noi părți din electorat pare dificilă.
Totuși, aveam, în mare, aceleași date brute și în primul tur de scrutin, iar confruntarea pentru intrarea în turul doi a fost câștigată en fanfare de Andrei Năstase, candidatul PAS-PPDA-PLDM, în fața Silviei Radu.  Asta cu tot suportul media pentru aceasta, al suportului PDM sau al desantului Partidului Social Democrat din România prin Gabriela Firea la Chișinău pentru  „dezvoltarea frumoaselor relații”.

Ion Ceban, candidatul socialist din turul doi al scrutinului de duminică din Chișinău, scria pe Facebook în urmă cu ceva vreme  că „Maia Sandu a pierdut la alegerile prezidențiale. Acum îi va permite lui Andrei Năstase să piardă la alegerile primarului. Vor fi chit. Ambii cu pierderi în fața socialistilor”.
Maia Sandu, probabil figura cea mai credibilă a opoziției pro europene din Moldova, a pierdut alegerile prezidențiale, dar nu în fața pro rusului Dodon. A pierdut în fața coalizării a celor două partide mamut din Moldova, PDM și PSRM, unul etichetat în teorie  „pro european” și unul pro rus, ce și-au folosit toate resursele în sprijinul lui Igor Dodon. Scenariul coalizării celor două partide se va repeta probabil și Duminică, 3 iunie, când are loc turul doi al alegerilor locale de la Chișinău între Andrei Năstase, candidatul PAS-PPDA-PLDM, și Ion Ceban, candidatul PSRM.
Însă, în 2016, Maia Sandu nu a pierdut la Chișinău, ci a câștigat pe fondul unei mobilizări foarte bune la vot, subliniind încă o data preferința pro europeană a capitalei de peste Prut.  Andrei Năstase, partenerul de coaliție al Maiei Sandu, a avut și el un rezultat excelent în primul tur de scrutin, de 32%, aproape dublu față de cum era creditat în sondajele de opinie.
Pe 20 mai, Ion Ceban acumula 40,97% din voturi, iar pentru Andrei Năstase au votat 32,12% din alegători. Silvia Radu venea pe locul trei, cu 17,65% din voturi, deși pornea ca mare favorită pentru accederea în turul doi, fiind candidata de facto a Partidului Democrat.  Rezultatul neașteptat a dat un pic calculele peste cap la Chișinău, dar planul B al partidelor de la putere, după eșecul Silviei Radu, se va activa: mobilizarea celor două mari partide prietene la nevoie, PSRM și PDM, va crea un scenariu similar celui de la prezidențiale. A fost un scenariu intuit și decriptat de coaliția care-l susține pe Andrei Năstase, încă dinainte de primul tur, despre care am mai scris și aici.
Pentru turul al doilea, majoritatea candidaților cu procente mici de pe eşicherul pro european din primul tur și-au anunțat susținerea pentru Andrei Năstase. Într-o analiză recentă a ZdG, deși nu e clar dacă se vrea serioasă sau ironică, pentru Ion Ceban și-au anunțat susținerea „Federația Internațională de Powerlifting în Moldova, Asociaţia Obştească „Clubul Sportiv de Lupte, Federația de Volei din Moldova şi de Federația Motorsport”
Însă Ion Ceban nu are nevoie de suportul altor partide mici. Pe lângă suportul PSRM, cel mai mare partid de peste Prut, acesta va avea probabil suportul și partidului cu cele mai multe resurse – Partidul Democrat-condus de controversatul Vladimir Plahotniuc. În urmă cu doi ani, PDM își anunța „suportul” pentru Maia Sandu.  Pentru turul doi al alegerilor de la Chișinău, nici măcar „suportul” verbal pentru candidatul pro european nu a mai fost anunțat, iar Silvia Radu nu a anunțat public nimic despre turul doi. Armand Gosu scria recent că „Pentru Plahotniuc, victoria în alegeri a lui Năstase ar fi cel mai mare cosmar”. Holdingul media al celui din urmă a desfășurat o campanie de susținere a Silviei Radu în primul tur coroborată cu una non favorabilă lui Andrei Natase ce a continuat și în perioada dintre cele două tururi de scrutin.
Departe de a fi candidatul ideal, Andrei Năstase reprezintă probabil cea mai bună șansă a Chișinăului de a da un semnal important pentru alegerile parlamentare. Căci marea miză a alegerilor din Moldova se joacă în toamnă, în cadrul alegerilor parlamentare. Odată cu schimbarea sistemului electoral, de la unul proporțional spre un sistem tip mixt, votat la comun de PDM și PSRM, șansa partidelor mici, extra parlamentare, de a obține un număr ridicat de deputați a scăzut simțitor. Coaliția PDM-PSRM a persiflat pe față și Uniunea Europeană, și Comisia de la Veneția, cu un scop precis: menținerea puterii între prieteni. Iar, în final, sistemul mixt va fi cel care va decide în toamnă noul Parlament din Moldova.
Primul tur al alegerilor din Chișinău, de acum două săptămâni, a înregistrat o prezenţă la vot scăzută, de numai 35%. O repetare a scenariului în turul doi pare a-l avantaja pe candidatul socialist, aflat în pole position. PSRM este clar partidul mult mai bine organizat, cu votanți loiali, iar ajutorul celor de la PDM poate fi decisiv. Urmează să vedem cum se vor împărți voturile celor care au votat-o pe Silvia Radu în primul tur, căci, în teorie, acolo se va juca câștigătorul din turul doi.
Eșecul sondajelor de opinie privind primul tur, în special a celor promovate de surse credibile, poate fi interpretat și în cheia unui sentiment de teamă de a declina adevărata intenție de vot. Cei din coaliția pro Năstase, precum și voci din societatea civilă, au înaintat acest argument.  Atât PAS, cât și PPDA, au făcut apeluri separate către funcționari publici, angajați din sistemul local, pensionari și locuitorii suburbiilor pentru a vota cu Andrei Năstase.
Cum este greu de crezut că toate voturile celorlați candidați se vor împărți între Năstase și Ceban, iar o parte vor rămâne acasă, este nevoia de mobilizarea unor noi părți din electorat.  Noi sondaje de opinie credibile între primul tur și al doilea nu au mai apărut, iar dezbaterile electorale au fost mai degrabă sterile,  astfel că e greu de anticipat ce se va întâmpla.
Matematic, Ion Ceban are prima șansă. Are o paletă mai mare de voturi în primul tur, beneficiază de sprijinul de facto a celor două partide mari, un holding media dacă nu favorabil, cel puțin al cărui client nu este, căci Andrei Năstase a fost principalul vizat al campaniilor negative din Republica Moldova, iar mobilizarea a noi părți din electorat pare dificilă.
Totuși, aveam, în mare, aceleași date brute și în primul tur de scrutin, iar confruntarea pentru intrarea în turul doi a fost câștigată en fanfare de candidatul PAS-PPDA-PLDM.  Asta cu tot suportul media pentru Silvia Radu, al desantului Partidului Social Democrat din România prin Gabriela Firea, la Chișinău pentru  „dezvoltarea frumoaselor relații” și al suportului PDM.
Victoria lui Ion Ceban ar fi una așteptată și dorită de mulți, o gură de aer pentru partidele aflate la putere la Chișinău. Totuși, pentru Partidul Socialist, creșterea accentuată a unui nou lider carismatic, cu un discurs diferit față de cel agresiv anti UE al lui Dodon, ar putea crea probleme interne. Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, persoanele influente din partid, ar putea avea un nou competitor. Totusi, opozitia de peste Prut l-a „transferat” deja pe acesta de facto la Partidul Democrat odată cu câștigarea primăriei.''
http://www.contribut...a-in-turul-doi/
O persoana care locuieste in Chisinau a afirmat ca locuitorii acestui oras au de ales intre doua rele adica intre un socialist si un gainar.
Intrucat oamenii activi, pro-occidentali, nu se afla in tara, functia de primar al Chisinaului va fi castigata de socialist.Adica de omul lui Dodon.

View Postpro-civilizatie, on 30 martie 2018 - 13:08, said:

este irelevanta discutia deoarece majoritatea cetatenilor moldovei nu doresc unirea cu Romania .
ce se poate face este mentinerea democratiei in moldova si eliminarea tentativelor de dictatura.
mai importanta decat unirea este dreptul la libera exprimare ,dreptul la un proces corect,eliminarea legilor nedrepte etc
Subscriu.
Opinia unui cetatean moldovean care locuieste in Republica Moldova despre unirea Romaniei cu aceasta provincie romaneasca.

,,Pentru toți exaltații care vor reîntregire cu Transnistria și Unire în același timp: Transnistria e un proiect politic antiromânesc! De la bun început. Și pe lîngă ocupație armată, fizică, mai există și ocupație a minții. De aia scapi mai greu. De ce? Pentru că bărbații neamului, moldovenii, nu sunt în stare de 25 de ani să pacifice, integreze, pună cu genunchii pe grăunțe să-i învețe limba română pe 100.000 de găgăuji. Dar au pretenții de să reintegreze Transnistria în „cadrul constituțional al R. Moldova”. Du-te mă.
Chiar și dincolo de chestiunea unirii, tolomacii de la Chișinău nu au capacități să integreze minoritățile pe malul drept, nu mai vorbim de malul stîng al Nistrului, unde 2/3 NU sunt moldoveni. De 25 de ani nu-i duce capul! Sau nu vor. Și vorbesc toți cu emfază - de la politicieni la „societate civilă” - despre „reintegrarea Transnistriei”. Niște pușlamale incompetente. Mai întîi arată model de bună integrare pe malul drept, și după asta propune fantasmagorii despre „reintegrarea” Transnistriei! Dar ei, săracii, tot de la politicieni la „societate civilă”, nu pot formula clar un discurs coerent despre identitatea majorității populației dintre Prut și Nistru: se împiedică în moldovenisme de tarabă finanțate de Ministerul de Externe al Germaniei, umblă și bat cîmpii despre „popoare civice” cu alde Tkaciuk, dar vor țară! Lajă, nu țară!
Pînă cînd n-o să-și asume elitele politice și „civice” din statul ăsta identitatea românească a moldovenilor, pînă cînd n-o să descrie eforturile noastre de civilizare și prin prisma revenirii la identitatea noastră organică românească, o brînză ce-o să aveți! Să se înțeleagă odată că nu poți integra niște găgăuzi sau ruși într-un surogat identitar, într-o minciună astronomică, într-o pretenție neacoperită, goală și mizerabilă așa cum este moldovenismul - „civic” sau necivic!''

Edited by max_01, 02 June 2018 - 20:54.


#44
HeavyMMMetal

HeavyMMMetal

    Membru amputat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 17.06.2009
DA, cu obiecţii: Transnistria, Găgăuzia. Dar DA.

#45
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,992
  • Înscris: 28.07.2014

View Postpro-civilizatie, on 30 martie 2018 - 13:08, said:

este irelevanta discutia deoarece majoritatea cetatenilor moldovei nu doresc unirea cu Romania .
ce se poate face este mentinerea democratiei in moldova si eliminarea tentativelor de dictatura.
mai importanta decat unirea este dreptul la libera exprimare ,dreptul la un proces corect,eliminarea legilor nedrepte etc
destul de adevarat , o gramada de moldoveni desi sustin  un parcurs european , nu accepta unirea cu Romania.

View PostLex404, on 30 martie 2018 - 09:50, said:

Spasibo Vladimir Vladimirovic
Eu cu rusii vorbesc in romana , niciodata de cat traiesc nu m-au pus sa vorbesc in rusa =)))

View PostLex404, on 30 martie 2018 - 09:50, said:

NU:
Rusa e baza. Chiar și cei din familii romane, tot rusa o folosesc (că limba de lucru, educație, social)
Sunt comuniști de-a binelea.
tin sa te contrazic , cunosc o gramada de familii din Republica , fiind ruse , au ales sa-si dea copii la scoli romanesti Posted Image in familie mai vorbesc rusa , dar in societate nu .
Bine acum nu se exagereaza cu rusa ca acum 5-10 ani Posted Image

Edited by exydos, 03 June 2018 - 07:52.


#46
geostorm

geostorm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2017
Am fost recent in Chisinau.
Chiar daca e destula saracie, orasul mi s-a parut curat, blocurile mai ingrijite si mai bine facuta ca la noi. Nu am vazut bronzati minoritari la cersit pe strada.
Si chestia interesanta e ca m-am simtit ca acasa in tara mea

Edited by geostorm, 03 June 2018 - 08:02.


#47
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,992
  • Înscris: 28.07.2014

View Postgeostorm, on 03 iunie 2018 - 08:01, said:

Nu am vazut bronzati minoritari la cersit pe strada.
Da , de lucrul asta am ramas si eu socat cand am fost in Romania, cersetori la orice colt la voi , la noi mult mult mult mai putini. Nu zic ca nu sunt saraci , dar isi cauta de treaba lor , nu cersesc.

Edited by exydos, 03 June 2018 - 08:19.


#48
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 17.09.2008

View Postexydos, on 03 iunie 2018 - 08:19, said:

Da , de lucrul asta am ramas si eu socat cand am fost in Romania, cersetori la orice colt la voi , la noi mult mult mult mai putini. Nu zic ca nu sunt saraci , dar isi cauta de treaba lor , nu cersesc.
Ce anume isi cauta de treaba lor?Ce fac minoritarii de culoare din Republica Moldova ca sa isi asigure banii necesari subzistentei?

View Postexydos, on 03 iunie 2018 - 07:51, said:

destul de adevarat , o gramada de moldoveni desi sustin  un parcurs european , nu accepta unirea cu Romania.
De ce?Din ce motiv?Acei moldoveni privesc cu simpatie Rusia?

#49
M4V3RiCk_

M4V3RiCk_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,672
  • Înscris: 01.08.2007

View Postlil debul, on 29 martie 2018 - 23:02, said:

Stateam si ma gindeam mai daunazi, noi am.pierdut Moldova cind le-am dat pasapoarte, singurul mod de a pune presiune pe ei.

Aia a fost cea mai mare prostie.

Practic am pierdut as-ul din maneca si puterea de a negocia ceva.

Asa moldovencele pot sa vina si fara unire Posted Image

Romanul o gandeste simplu:

- ce imi iese mie la afacerea asta ? Macar de o moldovenaca frumoasa si focoasa Posted Image
- ca de mai saraci ca noi, nu avem nevoie.
- de oameni care sa lucreze pe nasturi si sa scada salariile la patronache, iara nu avem nevoie.

Asta daca moldovenii de peste Prut ar fi prosti sa lucreze ptr patronache.
Dar cum se vad cu acte de Romania, cum au taiat-o in Vest !

Deci repet, noua ce ne iese ?!

Niste morti de foame, care sa stea 10 intr-un apartament de 2 camere si care sa traga salariile in jos?
Zilieri exploatati pe nasturi, pana ajunge fiecare sa o taie in Vest in decurs de 6 luni un an ?

De fapt asta e problema:

Romania nu prea mai are sclavi si trebuie adusi din alta parte.
Daca vorbesc si romana, cu atat mai bine !
Au gasit solutia.

PS: Sunt satul de moldovenii nostri care intre 2006-2008 au tras salariile in jos in Bucale -ca stateau claie peste gramada in chirie.


Cum a venit criza - cu salariile alea mici au devenit si mai mici au taiat-o in Vest. Tot la gramada.
I-a durut la basca.

Edited by M4V3RiCk_, 03 June 2018 - 12:55.


#50
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,992
  • Înscris: 28.07.2014

View Postdennis_2005, on 03 iunie 2018 - 12:44, said:

Ce anume isi cauta de treaba lor?Ce fac minoritarii de culoare din Republica Moldova ca sa isi asigure banii necesari subzistentei?


De ce?Din ce motiv?Acei moldoveni privesc cu simpatie Rusia?

Gen aia saraci nu o sa -ti ceara , o sa caute prin gunoi sau aduna vechituri sau vinde sticle de sticla , alte maruntisuri , cand trec pe langa casa mereu vad niste boschetari care fumeaza tigari cumparate =))). Minoritatile lucreaza sau deja au plecat din tara , sau prin piata vand =))
Nu neaparat ca privesc cu simpatie Rusia, dar ei considera  ca Republica o sa o duca mai bine independenta.

Edited by exydos, 03 June 2018 - 14:02.


#51
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
Ma asta e cam adevărat.

Nu prea sunt țâgani in Moldova. Nici cerșetori. Și eu am fost surprins.

Pe când la București, nici nu tre sa aterizezi ca ii ai deja in avion :)))

#52
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Alegerile de la Chisinau au fost castigate de catre Andrei Nastase, liderul  Partidului Platforma Dreptate şi Adevăr (PPDA), dreapta extraparlamentară proeuropeană, cu 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său Ion Ceban (Partidul Socialist, prorus)  a obtinut  47,43% din totalul voturilor exprimate.
Pentru Andrei Năstase au votat 129. 432 de alegători, iar pentru Ion Ceban - 116. 788.
Mandatul primarului ales este de un an, până la alegerile locale generale din 2019. Aceasta pentru că în vara anului viitor vor fi organizate alegeri locale generale, când primarii vor fi aleşi pentru o perioadă de patru ani.
La sfarsitul acestui an, in luna noiembrie, vor avea loc alegerile parlamentare in Republica Moldova care sunt vitale pentru viitorul acestei tari.Daca politicienii pro UE vor fi uniti si vor avea o lista comuna, vor castiga aceste alegeri.

Edited by max_01, 04 June 2018 - 13:29.


#53
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

Quote

Din România, au făcut campanie pentru Năstase PNL, USR şi Dacian Cioloş. Comparativ, PSD, prin Gabriela Firea, a fost alături de Silvia Radu. De altfel, PSD este înfrăţit cu PD, partidul lui Plahotniuc, nu cu PSRM, partidul socialist al lui Dodon.
Citeste mai mult: adev.ro/p9stuy

http://adevarul.ro/m...1055/index.html

#54
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,481
  • Înscris: 30.01.2008

View Postmax_01, on 04 iunie 2018 - 13:15, said:

Daca politicienii pro UE vor fi uniti si vor avea o lista comuna, vor castiga aceste alegeri.
Asta e o problema si in Romania ! Daca Opozitia s-ar uni si nu ar trage fiecare in 7 directii ar fi alta treaba !

Ca doar nu de prosti au ajuns aia in Occident +USA , sa aiba 2 partide mari care se tot rotesc !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate