Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Ferma lu' Mitica - legume bio

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
213 replies to this topic

#19
decoservicestil

decoservicestil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 05.06.2008
Daca te referi la mine eu vand la taraba in piata la Botosani  verdeturi fără pauza iarna produse  de mine .Mai exact in piata Viilor sub "brandul" producător Lunca.Cei care au fost in piata  peste iarna pot sa confirme .Nu stiu pe nimeni altcineva in Botosani sa producă non stop.

#20
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
eram curios daca vinzi mai scump pentru că nu bagi chimicale in culturile care leai enumerat mai devreme.

#21
decoservicestil

decoservicestil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 05.06.2008
Sile poate cel mai bun sfat pentru un legumicultor de cursa lunga :când tratezi chimic primul si cel mai afectat esti tu .Eu nu spun ca nu tratez dar nici n-ai sa vezi culturi cu vegetatie scurta tratate si sa mai mănânc din produsele respective.Asa ca prefer sa dau atentie la dirijarea unor factori  climatici decât sa ma fersc sa pun mana pe legume.
Preturile sunt cele mai mici din piata din totdeauna. Mai am si clienti cu bani care îmi lasă 10-20lei in plus pentru marfa mea .

Edited by decoservicestil, 23 March 2018 - 10:17.


#22
alexupit

alexupit

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 23.09.2008
Intreb si eu ceva din curiozitate, fara rautate. Am avut mereu curiozitatea asta. Un producator e certificat bio. Cum stiu eu, consumatorul, ca chiar nu isi trateaza chimic produsele? Bun, vine cineva, te certifica, dar ma gandesc ca nu sta apoi cineva mereu la fundul producatorului de dimineata pana seara sa vada daca foloseste ceva interzis. Se verifica cumva daca producatorul pastreaza permanent conditiile promise cand a devenit certificat bio? Prin extrapolare, aceeasi intrebare ar fi valabila si la animale crescute eco. Multumesc anticipat pentru raspuns!

#23
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postalexupit, on 23 martie 2018 - 10:15, said:

...Cum stiu eu, consumatorul, ca chiar nu isi trateaza chimic produsele?...
Poți duce cel mai simplu şi adevărat răspuns la întrebarea ta?
Nu știi.

Cu cât îi mai mic producătorul, cu atât îi mai ticălos.
La fel o spun, fără răutate.

#24
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
teoretic sant supuse la analizele legumele inopinant. practic nu ai nici o garanție. mai ales la noi in tara :)
au diluat ei dezinfectantii din spitale...

nu neapărat cu cat îi mai mic.. mai degraba vin si controleaza la aia mai micii decat la o ferma bio care apartine unui grangur din administratia locala..

#25
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postsilesax, on 23 martie 2018 - 10:33, said:

...mai degraba vin si controleaza la aia mai micii...
Știi cât costă o analiză departe de a fi completă (doar pentru pesticide)?
Vreo sută de E.
Știi cât durează?
Vreo săptămână.

Cel care are o afacere adevărată din asta nu se joacă cu prostii, nu vrea să își riște banii și numele.
Altora, nu le pasă.
Că n-au băgat nici bani adevărați, nici nume n-au.

Da' mi-e că ne îndepărtăm de subiect şi nu-i pică bine tractoristului.
Ori tractoirstului, cum îşi zice.

#26
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Pornind de la plante "hibride" obtinute in laboratoare prin modificari genetice, (pentru ca degeaba se sustine ca mai exista material semincer nemodificat genetic), culturi pe pamaturi care ani de zile au fost "hranite " cu uree, azotati, fosfati, cu pesticide aduse de "dincolo" care in realitate erau deseuri chimice, facem productie bio.  Si spargem buzunarele cumparatorilor destul de neinformati care iau de bune toate povestile pentru adormit copii. Ca unele produse sunt mai putin toxice decat altele, asta depinde inclusiv de organismul uman, de reactia la diferitele substante "naturale si ecologice" folosite in procesul de pregatire a terenului, de crestere si depozitare a produselor finite,dar asta nu inseamna bio.

#27
Solar-1

Solar-1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 08.01.2015

View Postalexupit, on 23 martie 2018 - 10:15, said:

Intreb si eu ceva din curiozitate, fara rautate. Am avut mereu curiozitatea asta. Un producator e certificat bio. Cum stiu eu, consumatorul, ca chiar nu isi trateaza chimic produsele? Bun, vine cineva, te certifica, dar ma gandesc ca nu sta apoi cineva mereu la fundul producatorului de dimineata pana seara sa vada daca foloseste ceva interzis. Se verifica cumva daca producatorul pastreaza permanent conditiile promise cand a devenit certificat bio? Prin extrapolare, aceeasi intrebare ar fi valabila si la animale crescute eco. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai bine este să se cunoască bine producătorul . Dacă ai uşa deschisă la solar permanent , tu ca şi client oricând doreşti să faci o vizită şi când soliciţi că vrei să duci o probă din sol , apă la analize în care creşte cultura din care te alimentezi şi tu şi nu este nici o reţinere din parte producătorului , eşti pe drumul cel bun . Doar că cel care va permite asta , niciodată nu îţi va da produsele lui la preţul pieţei , asta trebuie de reţinut bine .

#28
dan.smarandoi

dan.smarandoi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 11.03.2007
Suna mai mult a reclama....toata lumea vede cum se modifica clima,si intelege ca nu se mai face nimic fara chimicale,si chiar si cu ele.
Daca chiar incerci sa faci treaba asta nu o sa-ti scoti niciodata banii decat poate cu unele compromisuri.Bio nu exista,este doar o eticheta

#29
Solar-1

Solar-1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 08.01.2015
Aici greşiţi total . Cunosc cazuri concrete , aşa că nu au rost contrazicerile .

Edited by Solar-1, 23 March 2018 - 11:13.


#30
dan.smarandoi

dan.smarandoi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 11.03.2007
Poate doar pentru casa asa....sa ai o parloaga acolo.Spune-mi si mie cum face el rosii bio,cand sunt tot felul de boli si in special virusi pentru care nu exista nici chimicale....cu ce stopeste?.....tot cu zeama de urzica sau ardei iute?
Hai sa presupunem ca s-ar face,....ce faci cand afara sunt 50 de grade la umbra si sunt fierte toate.
Cine nu a vazut legume decat in raft la market poate presupune ca gresesc

#31
moraw

moraw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 10.06.2013
Felicitari pentru initiativa! asteptam cu interes update pe viitor, atat la cum merge merge cultura plantelor dar si partea de vanzare, daca tot ai mentionat de ea.

Un ultim lucru vreau sa adaug, pentru ca observ foarte mare confuzia si in general, lumea are impresia ca daca mananci legume/carne obtinute prin metode eco/organic/bio/bio-dynamic inseamna ca sunt si mai sanatoase pentru organism, de aici si pretul mai mare cerut pe aceasi unitate de masura al unui produs, lucru care este complet fals.

Pana in momentul de fata nu s-a gasit nici o diferenta semnificativa cum ca acest lucru ar fi fals. adevarat.

Las aici si o sursa peer-reviewed.

http://annals.org/ai...stematic-review

Mai citisem tot intr-un jurnal stiintific, cum ca in medie plantele obtionute pe cale bio/organica contin cu aproximativ 40% mai putine elemente nutritive fata de cele conventionale, si tot in medie ai nevoie de 25% mai mult spatiu pentru a obtine aceasi cantitate de legume, fata de cea conventionala. (din pacate nu am reusit sa gasesc momentant sursa, inca, asa ca  ultimul paragraf ar trebuii tratat cu indoiala.)


In rest toate cele bune, iar cum am mentionat mai sus, asteptam update cu mare drag!Spor la lucru si vanzare bogata.

Edited by moraw, 23 March 2018 - 11:24.


#32
decoservicestil

decoservicestil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 05.06.2008
Dan poate îmi spui cu ce sa le tratez chimic daca sunt 50 de grade 👂.

#33
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
se poate produce legume și complet bio, produc vecinii mei pentru ei.

#34
Solar-1

Solar-1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 08.01.2015
Am avut ocazia să cunosc producători faini şi corecţi şi clienţi mulţumiţi , chiar dacă plăteau poate şi de 3 ori mai mult ca la piaţă . Dar când se cumpără un pepene verde , o roşie şi ce mai vreţi dvs. de la asemenea oameni , se simte diferenţa . Şi cu puţină documentare şi atenţie se pot face condiţii foarte bune în solar pe timp de vară .

Edited by Solar-1, 23 March 2018 - 11:38.


#35
dan.smarandoi

dan.smarandoi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 11.03.2007

View Postdecoservicestil, on 23 martie 2018 - 11:25, said:

Dan poate îmi spui cu ce sa le tratez chimic daca sunt 50 de grade ��.
Pai tocmai asta incercam sa-ti spun,....ca n-ai ce-i face,poate la Suceava e mai racoare vara.Nu stiu cate rosii ai vandut tu la Galati,dar pot sa-ti spun ca eu am vandut la Suceava si chiar si la Gura Humorului.Sincer nu-ti mai vine sa pui nici pentru casa,dar n-ai incotro

#36
Mitica_tractoirstu

Mitica_tractoirstu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 23.03.2018

View Postdecoservicestil, on 23 martie 2018 - 08:46, said:

Pentru domnu tractorist Mitica spor la treaba��.Castraveti si dovleceii se pleostesc dimineata din cauza temperaturii din substrat  prea scăzute .Rasadul nu este retezat de gongi ci de un soarece ...vezi in zonele atacate daca ai depozitate plantutele verzi printre pahare undeva.
Multumesc de sfat. Da, soareci dar tare mi-e ca e si o buha, ca prea manca varzoasele inainte. Am postat si o poza cu unul prins.

View Postsilesax, on 23 martie 2018 - 08:43, said:

serifu nu a zis ca vrea sa vanda aici si ca doritorii pe pm..

Scopul topicului nu este vanzarea. Este un jurnal ca al Serrifului, in speranta ca invatam cu totii cate ceva (mai ales eu Posted Image)
Daca omul m-a intrebat, era sa-l refuz? In caz ca se doreste, evit astfel de situatii pe viitor

View Postrosix, on 23 martie 2018 - 08:56, said:

In primul rand respect pentru munca si stradanie si pentru faptul ca te-ai incumetat sa scrii atat.
Nu reiese clar, din ce ai scris, daca vinzi produsele in vreo piata, la consumatorul final, daca ferma e pe langa Bucuresti si se poate veni cu masina pana acolo... chestii din astea.
Cred ca te-ar ajuta foarte mult daca ai reusi sa dezvolti o clientela constanta care sa aprovizioneze de la tine, dar pentru asta iti trebuie ori taraba in piata, ori un mic chiosc undeva unde sa se vanda legume-fructe, ori ferma sa fie accesibila sa vina omul sa cumpere de acolo.  In plin sezon, cand toate sunt recoltabile cred ca te-ar ajuta foarte mult daca ai avea o baza de clienti care sa cumpere constant de la tine, adica sa ai un minim rulaj.  Distributia este o mare problema in acest domeniu.
Daca n-ai acces in piata sau te complici iti recomand cu caldura amplasarea unui chiosc (ghereta, vagon, gasesti tu o solutie) intr-o zona accesibila in oras (eu personal, as cumpara dintr-un astfel de chiosc).  Nici nu trebuie sa tii neaparat marfa peste noapte in el... poti s-o descarci dimineata din duba si s-o expui in niste lazi acolo... Locatia trebuie musai sa fie cunoscuta si accesibila.   Ar mai fi o solutie un mic magazin de curte, la periferia marilor orase, pe care il poti inchiria (sunt o gramada abandonate, de cand incerca lumea sa faca comert).
Multumesc pt sfaturi. Planul (in curs de realizare) este alcatuirea unei baze de date de clienti, plecand de la persoane cunoscute, si livrarea in anumite ore/puncte, ceea ce se si intampla de 2 luni, ce-i drept la scara mica.
In acelasi timp colaborari cu restaurante / magazine "mai de fite", care apreciaza un produs ecologic

View Postalexupit, on 23 martie 2018 - 10:15, said:

Intreb si eu ceva din curiozitate, fara rautate. Am avut mereu curiozitatea asta. Un producator e certificat bio. Cum stiu eu, consumatorul, ca chiar nu isi trateaza chimic produsele? Bun, vine cineva, te certifica, dar ma gandesc ca nu sta apoi cineva mereu la fundul producatorului de dimineata pana seara sa vada daca foloseste ceva interzis. Se verifica cumva daca producatorul pastreaza permanent conditiile promise cand a devenit certificat bio? Prin extrapolare, aceeasi intrebare ar fi valabila si la animale crescute eco. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ca si consumator, nu ai niciodata o garantie. Eu pot sa pacalesc certificatorul foarte usor. In principiu ei vin in inspectii neanuntate, care in realitate sunt rare. DACA observa ceva ciudat (zone curate de buruieni neprasite), mirosuri de pesticide, sau naiba stie dupa ce se uita ei, SAU te iau la intrebari si nu stii sa zici cu ce ai fertilizat / stropit (ca DA, sunt o groaza de tratamente bio in anul de gratie 2018, vezi mai jos poze cu ce am pe stoc acum), si te balbai, intra la suspiciuni.
Odata intrat certificatorul la suspiciuni, face analize de planta / sol. Daca gaseste ceva in neregula, bye-bye certificare.
Dar, sa nu ne ascundem dupa deget. Daca ai cat de cat ceva in cap, poti pacali certificatorul lejer.

View Postmoraw, on 23 martie 2018 - 11:22, said:

Felicitari pentru initiativa! asteptam cu interes update pe viitor, atat la cum merge merge cultura plantelor dar si partea de vanzare, daca tot ai mentionat de ea.
Un ultim lucru vreau sa adaug, pentru ca observ foarte mare confuzia si in general, lumea are impresia ca daca mananci legume/carne obtinute prin metode eco/organic/bio/bio-dynamic inseamna ca sunt si mai sanatoase pentru organism, de aici si pretul mai mare cerut pe aceasi unitate de masura al unui produs, lucru care este complet fals.
Pana in momentul de fata nu s-a gasit nici o diferenta semnificativa cum ca acest lucru ar fi fals. adevarat.
Las aici si o sursa peer-reviewed.
http://annals.org/ai...stematic-review
Mai citisem tot intr-un jurnal stiintific, cum ca in medie plantele obtionute pe cale bio/organica contin cu aproximativ 40% mai putine elemente nutritive fata de cele conventionale, si tot in medie ai nevoie de 25% mai mult spatiu pentru a obtine aceasi cantitate de legume, fata de cea conventionala. (din pacate nu am reusit sa gasesc momentant sursa, inca, asa ca  ultimul paragraf ar trebuii tratat cu indoiala.)

In rest toate cele bune, iar cum am mentionat mai sus, asteptam update cu mare drag!Spor la lucru si vanzare bogata.
Multumesc, promit ca imi fac timp sa citesc studiul cand am timp. Doar ca asta nu stiu cand se va intampla. Cu mentiunea ca sunt constient ca in cazul agriculturii conventionale, o reteta buna de fertilizare ce contine de la macro la microelemente, date la momentul optim, cuplat cu factorii de vegetatie optmi si respectarea timpului de pauza pana la recoltare, poate duce la aceleasi rezultate sau mai bune din pdv nutritional decat bio.
Asta din pdv al nutritiei. Din pdv al pesticidelor, instinctul imi spune ca sunt toxice si in doze mici. Fara peer - review si fara o baza stiintifica. Doar instinctul. Si poate se inseala, ca n-ar fi prima oara. Ma bazez pe istorie - de la omologari si scoateri din uz a diverselor substante, ai caror producatori au sustinut pana in ultima clipa ca nu sunt toxice, dar bineinteles, in capitalism vrei sa faci bani, chiar daca minti. Din nou, instinctul imi spune ca peste ani de zile se va ajunge la concluzia ca si unele din cele de acum sunt toxice. Cand spun toxic ma refer la potentiale efecte negative asupra organismului pe termen lung, nu-ti imagina ca mori instant.
Lasand idealismul la o parte, stiu foarte bine ca in Romania si in tari ca SPA, IT, nu se respecta timpii de pauza, nu sunt retete de fertilizare optimizate.
Eu aleg calea bio. E alegerea mea, poate se va dovedi ca e gresita. Nu stiu, dar deocamdata pe firul asta merg. Sunt deschis la schimbare, nu tripat pe o idee doar de dragul de a avea o parere
Referitor la studiu, in orice tine de stiintele vietii, ia totul cu "a grain of salt". In sensul ca sunt FOARTE multi factori de controlat intr-un sistem complex ca agricultura, si mi-e tare greu sa cred ca 1) ii stim pe toti 2) putem crea un experiment care sa-i ia in considerare. Asa ca doar daca e peer-reviewed, nu inseama ca il recit ca pe Tatal Nostru. Doar ca nu-l iau de bun, si imi las optiunea de a nu fi de acord.

Lasand acestea la o parte, nu as vrea ca topicul asta sa se dezvolte intr-o dezbatere bio/conventional. E alegerea mea, buna sau rea, cum o fi. Cine vrea s-o accepte bine, cine nu, eu nu mai dau explicatii de ce fac asa. Cred ca le-am dat suficient mai sus.

Ok, azi am facut poze.
E lunga lista

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate