Ferma lu' Mitica - legume bio
Last Updated: Feb 23 2020 19:54, Started by
Mitica_tractoirstu
, Mar 23 2018 06:29
·
0

#19
Posted 23 March 2018 - 09:51

Daca te referi la mine eu vand la taraba in piata la Botosani verdeturi fără pauza iarna produse de mine .Mai exact in piata Viilor sub "brandul" producător Lunca.Cei care au fost in piata peste iarna pot sa confirme .Nu stiu pe nimeni altcineva in Botosani sa producă non stop.
|
#20
Posted 23 March 2018 - 09:58

eram curios daca vinzi mai scump pentru că nu bagi chimicale in culturile care leai enumerat mai devreme.
|
#21
Posted 23 March 2018 - 10:13

Sile poate cel mai bun sfat pentru un legumicultor de cursa lunga :când tratezi chimic primul si cel mai afectat esti tu .Eu nu spun ca nu tratez dar nici n-ai sa vezi culturi cu vegetatie scurta tratate si sa mai mănânc din produsele respective.Asa ca prefer sa dau atentie la dirijarea unor factori climatici decât sa ma fersc sa pun mana pe legume.
Preturile sunt cele mai mici din piata din totdeauna. Mai am si clienti cu bani care îmi lasă 10-20lei in plus pentru marfa mea . Edited by decoservicestil, 23 March 2018 - 10:17. |
#22
Posted 23 March 2018 - 10:15

Intreb si eu ceva din curiozitate, fara rautate. Am avut mereu curiozitatea asta. Un producator e certificat bio. Cum stiu eu, consumatorul, ca chiar nu isi trateaza chimic produsele? Bun, vine cineva, te certifica, dar ma gandesc ca nu sta apoi cineva mereu la fundul producatorului de dimineata pana seara sa vada daca foloseste ceva interzis. Se verifica cumva daca producatorul pastreaza permanent conditiile promise cand a devenit certificat bio? Prin extrapolare, aceeasi intrebare ar fi valabila si la animale crescute eco. Multumesc anticipat pentru raspuns!
|
#23
Posted 23 March 2018 - 10:21

#24
Posted 23 March 2018 - 10:33

teoretic sant supuse la analizele legumele inopinant. practic nu ai nici o garanție. mai ales la noi in tara
![]() au diluat ei dezinfectantii din spitale... nu neapărat cu cat îi mai mic.. mai degraba vin si controleaza la aia mai micii decat la o ferma bio care apartine unui grangur din administratia locala.. |
#25
Posted 23 March 2018 - 10:45

silesax, on 23 martie 2018 - 10:33, said:
...mai degraba vin si controleaza la aia mai micii... Vreo sută de E. Știi cât durează? Vreo săptămână. Cel care are o afacere adevărată din asta nu se joacă cu prostii, nu vrea să își riște banii și numele. Altora, nu le pasă. Că n-au băgat nici bani adevărați, nici nume n-au. Da' mi-e că ne îndepărtăm de subiect și nu-i pică bine tractoristului. Ori tractoirstului, cum își zice. |
#26
Posted 23 March 2018 - 10:49

Pornind de la plante "hibride" obtinute in laboratoare prin modificari genetice, (pentru ca degeaba se sustine ca mai exista material semincer nemodificat genetic), culturi pe pamaturi care ani de zile au fost "hranite " cu uree, azotati, fosfati, cu pesticide aduse de "dincolo" care in realitate erau deseuri chimice, facem productie bio. Si spargem buzunarele cumparatorilor destul de neinformati care iau de bune toate povestile pentru adormit copii. Ca unele produse sunt mai putin toxice decat altele, asta depinde inclusiv de organismul uman, de reactia la diferitele substante "naturale si ecologice" folosite in procesul de pregatire a terenului, de crestere si depozitare a produselor finite,dar asta nu inseamna bio.
|
#27
Posted 23 March 2018 - 11:01

alexupit, on 23 martie 2018 - 10:15, said:
Intreb si eu ceva din curiozitate, fara rautate. Am avut mereu curiozitatea asta. Un producator e certificat bio. Cum stiu eu, consumatorul, ca chiar nu isi trateaza chimic produsele? Bun, vine cineva, te certifica, dar ma gandesc ca nu sta apoi cineva mereu la fundul producatorului de dimineata pana seara sa vada daca foloseste ceva interzis. Se verifica cumva daca producatorul pastreaza permanent conditiile promise cand a devenit certificat bio? Prin extrapolare, aceeasi intrebare ar fi valabila si la animale crescute eco. Multumesc anticipat pentru raspuns! |
#28
Posted 23 March 2018 - 11:02

Suna mai mult a reclama....toata lumea vede cum se modifica clima,si intelege ca nu se mai face nimic fara chimicale,si chiar si cu ele.
Daca chiar incerci sa faci treaba asta nu o sa-ti scoti niciodata banii decat poate cu unele compromisuri.Bio nu exista,este doar o eticheta |
|
#29
Posted 23 March 2018 - 11:05

Aici greşiţi total . Cunosc cazuri concrete , aşa că nu au rost contrazicerile .
Edited by Solar-1, 23 March 2018 - 11:13. |
#30
Posted 23 March 2018 - 11:20

Poate doar pentru casa asa....sa ai o parloaga acolo.Spune-mi si mie cum face el rosii bio,cand sunt tot felul de boli si in special virusi pentru care nu exista nici chimicale....cu ce stopeste?.....tot cu zeama de urzica sau ardei iute?
Hai sa presupunem ca s-ar face,....ce faci cand afara sunt 50 de grade la umbra si sunt fierte toate. Cine nu a vazut legume decat in raft la market poate presupune ca gresesc |
#31
Posted 23 March 2018 - 11:22

Felicitari pentru initiativa! asteptam cu interes update pe viitor, atat la cum merge merge cultura plantelor dar si partea de vanzare, daca tot ai mentionat de ea.
Un ultim lucru vreau sa adaug, pentru ca observ foarte mare confuzia si in general, lumea are impresia ca daca mananci legume/carne obtinute prin metode eco/organic/bio/bio-dynamic inseamna ca sunt si mai sanatoase pentru organism, de aici si pretul mai mare cerut pe aceasi unitate de masura al unui produs, lucru care este complet fals. Pana in momentul de fata nu s-a gasit nici o diferenta semnificativa cum ca acest lucru ar fi Las aici si o sursa peer-reviewed. http://annals.org/ai...stematic-review Mai citisem tot intr-un jurnal stiintific, cum ca in medie plantele obtionute pe cale bio/organica contin cu aproximativ 40% mai putine elemente nutritive fata de cele conventionale, si tot in medie ai nevoie de 25% mai mult spatiu pentru a obtine aceasi cantitate de legume, fata de cea conventionala. (din pacate nu am reusit sa gasesc momentant sursa, inca, asa ca ultimul paragraf ar trebuii tratat cu indoiala.) In rest toate cele bune, iar cum am mentionat mai sus, asteptam update cu mare drag!Spor la lucru si vanzare bogata. Edited by moraw, 23 March 2018 - 11:24. |
#32
Posted 23 March 2018 - 11:25

Dan poate îmi spui cu ce sa le tratez chimic daca sunt 50 de grade 👂.
|
#33
Posted 23 March 2018 - 11:26

se poate produce legume și complet bio, produc vecinii mei pentru ei.
|
|
#34
Posted 23 March 2018 - 11:36

Am avut ocazia să cunosc producători faini şi corecţi şi clienţi mulţumiţi , chiar dacă plăteau poate şi de 3 ori mai mult ca la piaţă . Dar când se cumpără un pepene verde , o roşie şi ce mai vreţi dvs. de la asemenea oameni , se simte diferenţa . Şi cu puţină documentare şi atenţie se pot face condiţii foarte bune în solar pe timp de vară .
Edited by Solar-1, 23 March 2018 - 11:38. |
#35
Posted 23 March 2018 - 11:37

decoservicestil, on 23 martie 2018 - 11:25, said:
Dan poate îmi spui cu ce sa le tratez chimic daca sunt 50 de grade . |
#36
Posted 23 March 2018 - 19:15

decoservicestil, on 23 martie 2018 - 08:46, said:
Pentru domnu tractorist Mitica spor la treaba��.Castraveti si dovleceii se pleostesc dimineata din cauza temperaturii din substrat prea scăzute .Rasadul nu este retezat de gongi ci de un soarece ...vezi in zonele atacate daca ai depozitate plantutele verzi printre pahare undeva. silesax, on 23 martie 2018 - 08:43, said:
serifu nu a zis ca vrea sa vanda aici si ca doritorii pe pm.. Scopul topicului nu este vanzarea. Este un jurnal ca al Serrifului, in speranta ca invatam cu totii cate ceva (mai ales eu ![]() Daca omul m-a intrebat, era sa-l refuz? In caz ca se doreste, evit astfel de situatii pe viitor rosix, on 23 martie 2018 - 08:56, said:
In primul rand respect pentru munca si stradanie si pentru faptul ca te-ai incumetat sa scrii atat. Nu reiese clar, din ce ai scris, daca vinzi produsele in vreo piata, la consumatorul final, daca ferma e pe langa Bucuresti si se poate veni cu masina pana acolo... chestii din astea. Cred ca te-ar ajuta foarte mult daca ai reusi sa dezvolti o clientela constanta care sa aprovizioneze de la tine, dar pentru asta iti trebuie ori taraba in piata, ori un mic chiosc undeva unde sa se vanda legume-fructe, ori ferma sa fie accesibila sa vina omul sa cumpere de acolo. In plin sezon, cand toate sunt recoltabile cred ca te-ar ajuta foarte mult daca ai avea o baza de clienti care sa cumpere constant de la tine, adica sa ai un minim rulaj. Distributia este o mare problema in acest domeniu. Daca n-ai acces in piata sau te complici iti recomand cu caldura amplasarea unui chiosc (ghereta, vagon, gasesti tu o solutie) intr-o zona accesibila in oras (eu personal, as cumpara dintr-un astfel de chiosc). Nici nu trebuie sa tii neaparat marfa peste noapte in el... poti s-o descarci dimineata din duba si s-o expui in niste lazi acolo... Locatia trebuie musai sa fie cunoscuta si accesibila. Ar mai fi o solutie un mic magazin de curte, la periferia marilor orase, pe care il poti inchiria (sunt o gramada abandonate, de cand incerca lumea sa faca comert). In acelasi timp colaborari cu restaurante / magazine "mai de fite", care apreciaza un produs ecologic alexupit, on 23 martie 2018 - 10:15, said:
Intreb si eu ceva din curiozitate, fara rautate. Am avut mereu curiozitatea asta. Un producator e certificat bio. Cum stiu eu, consumatorul, ca chiar nu isi trateaza chimic produsele? Bun, vine cineva, te certifica, dar ma gandesc ca nu sta apoi cineva mereu la fundul producatorului de dimineata pana seara sa vada daca foloseste ceva interzis. Se verifica cumva daca producatorul pastreaza permanent conditiile promise cand a devenit certificat bio? Prin extrapolare, aceeasi intrebare ar fi valabila si la animale crescute eco. Multumesc anticipat pentru raspuns! Odata intrat certificatorul la suspiciuni, face analize de planta / sol. Daca gaseste ceva in neregula, bye-bye certificare. Dar, sa nu ne ascundem dupa deget. Daca ai cat de cat ceva in cap, poti pacali certificatorul lejer. moraw, on 23 martie 2018 - 11:22, said:
Felicitari pentru initiativa! asteptam cu interes update pe viitor, atat la cum merge merge cultura plantelor dar si partea de vanzare, daca tot ai mentionat de ea. Un ultim lucru vreau sa adaug, pentru ca observ foarte mare confuzia si in general, lumea are impresia ca daca mananci legume/carne obtinute prin metode eco/organic/bio/bio-dynamic inseamna ca sunt si mai sanatoase pentru organism, de aici si pretul mai mare cerut pe aceasi unitate de masura al unui produs, lucru care este complet fals. Pana in momentul de fata nu s-a gasit nici o diferenta semnificativa cum ca acest lucru ar fi fals. adevarat. Las aici si o sursa peer-reviewed. http://annals.org/ai...stematic-review Mai citisem tot intr-un jurnal stiintific, cum ca in medie plantele obtionute pe cale bio/organica contin cu aproximativ 40% mai putine elemente nutritive fata de cele conventionale, si tot in medie ai nevoie de 25% mai mult spatiu pentru a obtine aceasi cantitate de legume, fata de cea conventionala. (din pacate nu am reusit sa gasesc momentant sursa, inca, asa ca ultimul paragraf ar trebuii tratat cu indoiala.) In rest toate cele bune, iar cum am mentionat mai sus, asteptam update cu mare drag!Spor la lucru si vanzare bogata. Asta din pdv al nutritiei. Din pdv al pesticidelor, instinctul imi spune ca sunt toxice si in doze mici. Fara peer - review si fara o baza stiintifica. Doar instinctul. Si poate se inseala, ca n-ar fi prima oara. Ma bazez pe istorie - de la omologari si scoateri din uz a diverselor substante, ai caror producatori au sustinut pana in ultima clipa ca nu sunt toxice, dar bineinteles, in capitalism vrei sa faci bani, chiar daca minti. Din nou, instinctul imi spune ca peste ani de zile se va ajunge la concluzia ca si unele din cele de acum sunt toxice. Cand spun toxic ma refer la potentiale efecte negative asupra organismului pe termen lung, nu-ti imagina ca mori instant. Lasand idealismul la o parte, stiu foarte bine ca in Romania si in tari ca SPA, IT, nu se respecta timpii de pauza, nu sunt retete de fertilizare optimizate. Eu aleg calea bio. E alegerea mea, poate se va dovedi ca e gresita. Nu stiu, dar deocamdata pe firul asta merg. Sunt deschis la schimbare, nu tripat pe o idee doar de dragul de a avea o parere Referitor la studiu, in orice tine de stiintele vietii, ia totul cu "a grain of salt". In sensul ca sunt FOARTE multi factori de controlat intr-un sistem complex ca agricultura, si mi-e tare greu sa cred ca 1) ii stim pe toti 2) putem crea un experiment care sa-i ia in considerare. Asa ca doar daca e peer-reviewed, nu inseama ca il recit ca pe Tatal Nostru. Doar ca nu-l iau de bun, si imi las optiunea de a nu fi de acord. Lasand acestea la o parte, nu as vrea ca topicul asta sa se dezvolte intr-o dezbatere bio/conventional. E alegerea mea, buna sau rea, cum o fi. Cine vrea s-o accepte bine, cine nu, eu nu mai dau explicatii de ce fac asa. Cred ca le-am dat suficient mai sus. Ok, azi am facut poze. E lunga lista |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users