Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Delațiune patriotică

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
13 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
,,
Aud că dl Cristian Preda, europarlamentar român, urmează să fie certat de membrii Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua României“ (Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Mircea Geoană etc.) pentru „defăimarea ţării“.

Ca şi alţi trădători, a vorbit de rău România, arătînd că anumite lucruri merg în derivă, cînd, de fapt, totul merge uns. Se pregăteşte, de altfel, o lege care să propună sancţiuni pentru orice bombăneală critică la adresa mult încercatei noastre patrii. Eu zic, însă, că dacă tot pornim pe acest drum, să mergem pînă la capăt. Să o luăm de la unii înaintaşi. Dau mai jos citate grav defăimătoare din lucrările lor (pe multe dintre ele le-am mai semnalat şi cu alt prilej) şi propun eliminarea autorilor de mai jos din manualele şcolare, retragerea cetăţeniei române şi judecarea lor în contumacie. Iată cîteva probe:

Dimitrie Cantemir: „…dragostea ce avem pentru patria noastră ne îndeamnă, pe de o parte, să lăudăm neamul din care ne-am născut (…), iar pe de altă parte, dragostea de adevăr ne împiedică, într-aceeaşi măsură, să lăudăm ceea ce ar fi, după dreptate, de osîndit. Le va fi lor mai folositor dacă le vom arăta limpede în faţă cusururile care-i sluţesc, decît dacă i-am înşela cu linguşiri blajine şi cu dezvinovăţiri dibace (…). Din această pricină, vroim să mărturisim curat că noi, în năravurile moldovenilor, în afară de credinţa cea adevărată şi ospeţie nu găsim prea lesne ceva ce am putea lăuda (…). Năravurile bune sînt rare la ei. (…) Trufia şi semeţia sînt muma şi sora lor. (…) …nu cunosc măsura în nimic: dacă le merge bine sînt semeţi, dacă le merge rău îşi pierd cumpătul“ (Descrierea Moldovei, II, cap. XVII).

Mihai Eminescu: „Iubesc poporul românesc fără a iubi pe semidocţii şi superficialităţile sale“ (din manuscrise, Opere, vol. IX, pp. 459-460). Tot Eminescu, dintr un text din 12 noiembrie 1880 (pe care mi l a semnalat, de curînd, dl Eugen Ciurtin): „Pretutindeni, în administraţie, în finanţe, în universităţi, la Academie, în Corpurile de selfgovernment, pe jeţurile de miniştri, nu întîlnim în mare majoritate decît iarăşi şi iarăşi acele fatale fizionomii nespecializate, aceeaşi protoplasmă de postulanţi, de reputaţii uzurpate, care se grămădeşte înainte în toate şi care tratează c-o egală suficienţă toate ramurile administraţiei publice. (…). [Continuăm] a perpetua rămînerea la putere a unei clase de paraziţi sociali, de oameni fără ştiinţă de carte şi fără caracter, slugi ai oricărui guvern şi ai oricărui sistem, dar duşmani meritului şi adevărului sub orice sistem şi sub orice guvern. E neauzit, dar aşa este“.

Ion Luca Caragiale: „Elementele de succes: măgulirea tuturor ideilor şi formulelor populare, pe care oricine le aplaudă automatic, sau prin imitaţie, precum: tinerimea română, economia română, femeia română, ţăranul român, muncitorul român, regatul român şcl., şcl. – în genere fraza goală, declamaţia şarlatanească, lătrătura patriotică, naţională, română – cu un cuvînt, moftul…“ (…) „M-am exilat şi atîta tot. Aerul aici [la Berlin, n.m., A.P.] îmi prieşte, sînt mulţumit cu ai mei şi nu am ce căuta acolo, unde linguşirea şi hoţia sînt virtuţi, iar munca şi talentul viţii demne de compătimit“ (apud I.L. Caragiale, Despre lume, artă şi neamul românesc, ed. Dan C. Mihăilescu).

Emil Cioran: „În România, tipul omului inteligent şi unanim simpatizat este chiulangiul sistematic, pentru care viaţa este un prilej de capriciu subiectiv, de exerciţiu minor al dispreţului, de negativitate superficială. N-am întîlnit om care să aibă o mai slabă aderenţă la valori ca românul“ (Schimbarea la faţă a României). Culmea e că pînă şi dreapta – de tip Goga (fatalmente „naţionalistă“) –, dar chiar şi „extrema“ dreaptă – de tip Ion Antonescu – păcătuiesc în acelaşi mod. Exemple:

Octavian Goga, 1916: „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei. Aici ne au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vîndut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti. Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală“ (apud Florin Constantiniu, O istorie sinceră a poporului român).

Ion Antonescu: „Toţi fură. Ţară de tîlhari.“ Sau: „În ce hal de dezorganizare se găsesc Şcoala, Familia, Biserica noastră. Trebuie făcută o educaţie serioasă în această privinţă. Este o ruşine să se comită furturi la centrele de colectare ale Ajutorului de Iarnă. Mă întreb eu: aceasta este o naţie care poate lupta pentru idealurile ei naţionale? Tîlhari! Şmecheri aici, şmecheri pe cîmpul de luptă; dar şmecheria aceasta se repercutează asupra viitorului naţiei“ (apud Mariana Iancu). Dacă ne înfuriem, vom găsi defăimători de aceeaşi speţă şi pe alte meleaguri. N-avem timp acum. Poate doar, spre ilustrare, cazul Schopenhauer: „În perspectiva morţii mele, doresc să fac această confesiune: dispreţuiesc naţiunea germană datorită prostiei sale nesfîrşite şi roşesc la gîndul că îi aparţin“.
Nu-i aşa că, faţă de asemenea monstruozităţi, cîrcotelile lui Cristian Preda sau ale dnei Macovei sînt apă de ploaie? Dar n-are a face! Trebuie stîrpiţi de mici! Trebuie daţi pe mîna dnei Gabi şi a dnei Cati! Avem cu cine ne mîndri la Bruxelles. Păi, numai la gîndul că ne reprezintă acolo madam Grapini, că ne apără onoarea figuri monumentale ale neamului ca Pleşoianu, Cătălin Rădulescu sau Codrin Ştefănescu şi e destul ca să dormim liniştiţi! Vom învinge! Lupul dacic va devora vesel toate oile mioritice ale dlui Daea.’’
http://adevarul.ro/n...c99d/index.html

Plesu a punctat din nou foarte bine, insa pana la urma, fiecare dintre noi, avem propriile valori morale si intepretam articolul de mai sus, in functie de caracterul nostru.
La noi, hotul striga hotii.Imoralii dau lectii de moralitate.Cum poate sa fie situatia intro tara cand aceasta este administrata de imorali?

Edited by max_01, 22 March 2018 - 15:15.


#2
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,261
  • Înscris: 06.01.2007
Cristian Preda si Monica Macovei sunt printre cei mai buni politicieni de-ai nostri.
Pe mine ma reprezinta. Critica/autocritica e buna. Sa nu ne imbatam cu apa rece, "strainii" stiu cum suntem noi, iar daca ne referim la clasa politica si scremarile ei impotriva justitiei, nici nu e greu de crezut ca lucrul asta nu se vede doar de la noi, ci si din orbita geostationara.

E un act de demnitate sa-ti cunosti si sa-ti recunosti defectele fata de "straini". Si de aia zic ca acesti politicieni, pe mine ma reprezinta.
Acuma, ar trebui sa ne aplecam asupra a ce inseamna de fapt "straini".
Am si aici a observa ca "strainii" sunt de mai multe feluri.
Straini sunt si Europenii, si Rusii, si Chinejii, si Americanii, si Madagascarenizenirezinii.
Dar, e totuna?
Si aici vine si parere a mea.
Nu.
Din contra, europenii nu sunt straini. Ba din contra, eu mi-as dori mai multa amprenta a politicii europene in politica noastra. Am mai multa incredere in europa decat in "dragii" nostri conducatori.
Eu nu am putut constata altceva decat ca ne vor binele. Vor un stat de drept in Romania, vor dezvoltare (DA, altfel ei stiu ca le mai trimitem cateva milioane de fomisti pe cap). Europa primeste orice cetatean roman sa-si faca de cap pe unde vrea. Ea nu ne selecteaza prin vize sau alte mecanisme. Si stie ca, cu cat suntem mai saraci, cu atat le trimitem mai multi saraci, hoti si prost educati pe capul lor.
Eu cred ca europenii nu ne sunt straini. Avem interese comune. Sunt de-ai nostri. Si unii romani de sange, adica 100% de-ai nostri au ales sa-si traiasca viata in Europa. Multi, un procent semnificativ. Asta-i un alt motiv sa zicem ca europenii sunt de-ai nostri.
Si .. da. Spiritul european prin astfel de gesturi se naste. Individualismul pseudonationalistic, populismul nu sunt valori care sa duca acest proiect inainte. Si eu cred ca acest proiect trebuie sa mearga inainte, nu inapoi. Nu avem nicio sansa, asa se pare ca se aseaza lumea. N-avem noi parteneriate mai bune, altele decat cele din cadrul uniunii europene.

Deci inca un punct pentru Cristian Preda si Monica Macovei. Si inca un punct in minus pentru aia care critica modul lor de a face politica si diplomatie.

Edited by maccip, 22 March 2018 - 15:34.


#3
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Cu ce ajută acest copy paste ?
E pentru cei care au internet și nu au acces la ziarele online sau cum ?

Dezbaterea care conține "intro" nu mai e dezbatere.

#4
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,024
  • Înscris: 07.11.2006
Mai lipsesc declaratiile lui Burebista si Decebal ca tabloul sa fie complet.
Oare ce-or zice patriotii de serviciu de pe forum cititnd cele de mai sus?Ca este posibil sa fie mana ungurilor,sau mai rau,toti cei citati sa fie unguri ei insisi?
Ptiu drace!

#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Da, asa e.

What the hook, Goldstein, tu esti ?

Edited by loock, 22 March 2018 - 15:40.


#6
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Vai de capul meu auzi Macovei și preda cei mai buni politicieni.



#7
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Asa-i vai de capul tau!Posted Image
  Cat despre cei doi, din punct de vedere politic, sunt corecti. Ca poate ca moral, morala lor difera de morala noastra, e de discutat.

Edited by myshyk, 22 March 2018 - 15:59.


#8
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 zzhunt, on 22 martie 2018 - 15:48, said:

Vai de capul meu auzi Macovei și preda cei mai buni politicieni.
Ai vreun alt exemplu ?

#9
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

 myshyk, on 22 martie 2018 - 15:57, said:


  Cat despre cei doi, din punct de vedere politic, sunt corecti.
Pentru ca deocamdata sunt de "partea ailalta".Daca vor trece la putere isi vor regandi actiunile,ca orice politician.

#10
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 daniMMM, on 22 martie 2018 - 16:37, said:

Pentru ca deocamdata sunt de "partea ailalta".Daca vor trece la putere isi vor regandi actiunile,ca orice politician.
Deocamdata discutam de ce avem. Ca ce-om avea, vor discuta aia de-or mai fi.

Edited by althea, 23 March 2018 - 05:41.
răspuns+citat mesaj sters


#11
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016

 max_01, on 22 martie 2018 - 15:10, said:

Si asta ce naiba facu de are aceasta decoratie? Tot vad diferiti politruci de doi lei care sunt cu aceasta stea. Am mai vazut si colonei facuti la apelul bocancilor si vai de curul lor.

Edited by althea, 22 March 2018 - 19:06.
nu mai cita integral mesajele foarte lungi de pe aceeasi pagină, lasă în citat doar la ce răspunzi


#12
dea_dimi

dea_dimi

    cocksucker

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,637
  • Înscris: 12.02.2018

 daniMMM, on 22 martie 2018 - 16:37, said:

Pentru ca deocamdata sunt de "partea ailalta".Daca vor trece la putere isi vor regandi actiunile,ca orice politician.
Nu exista asa ceva, si vor fi renegati?!?

#13
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Autocritica este foarte benefica unei societati ca a noastre. Autocritica inseamna supraconstiinta , adica un fel de constiinta next level necesara evolutiei, necesara performarii.

Sa te minti singur ,asta inseamna labareala .

Edited by Benderbut, 22 March 2018 - 18:58.


#14
alx42

alx42

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 26.06.2014
faci niste confuzii, ori esti rau intentionat.
problema e ca Preda asta a cerut sanctiuni impotriva Romaniei, nu ca a zis nasoale de nu stiu  ce partid.
si asta e tradare in cea mai pura forma.
omul e politician, si in loc sa reprezinte interesele romaniei, el este impotriva lor. sa vii cu scuze ca vrea sa arate cat de corupt e dragnea sau iliescu.. e penibil. actiunile sale ne afecteaza pe noi toti, nu pe dragnea sau iliescu.

eu nu cred ca a facut-o la comanda vreunui grup de interese extern. omul e un fanatic crescut de regimul fostului presedinte, la fel ca macovei, deci probabil a facut-o din prostie. insa consecintele sunt la fel de grave pt Romania.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate