Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Trebuie sa inceapa sa ne pese!

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
48 replies to this topic

#1
Stelaris

Stelaris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 13.06.2009
Salutare!
Mai, nu vi se pare si voua ca ne pasa prea mult de ce gagica tanara are Dragnea - si ne pasa prea putin spre deloc de alte chestii muuult mai grave, de exemplu ce se intampla cu aerul pe care il respiram si care devine din ce in ce mai rau si mai poluat? Ce aer vor respira copiii si nepotii peste 10-20 de ani?

Stiu si eu ca majoritatea tinerilor nu isi bat capul cu chestii de astea, ca ei daca au ce manca si cu ce se distra nu ii mai intereseaza nimic in rest, dar tocmai ei vor suferi de tot felul de boli peste 10-20 de ani, din cauza otravurilor din aer. Asa ca, E TIMPUL SA INCEAPA SA NE PESE... PE BUNE!

Toate masinile consuma SI OXIGEN, nu doar carburant, asa ca putem sa le privim ca pe concurenta noastra la consumul de oxigen din aer. Un om poate trai cel putin 3 zile cu oxigenul care se consuma la  arderea unui singur litru de benzina!!!

Dar nu e destul ca poluam aerul in halul asta, mai permitem si sa se taie padurile fara oprire, asa ca din ce in ce mai putini copaci vor absorbi dioxidul de carbon emis de masini ca sa produca din nou oxigen. Sper ca stie toata lumea ca padurile absorb CO2 si emit O2 in atmosfera.. deci se pare ca facem totul pentru a ne strica din ce in ce mai mult calitatea aerului pe care il respiram.

Cei care demonstreaza pe strada impotriva abuzurilor puterii ar face bine sa demonstreze in primul rand impotriva taierii padurilor, daca tot sunt dispusi sa iasa din casa, caci asta e o problema mult mai grava decat legile justitiei. Nu spun ca n-ar fi si astea importante, dar aerul pe care il respiram e cel mai important. Fara aer murim in cateva minute!!!

De ce credeti ca s-a dus naibii clima normala si avem parte doar de fenomene extreme? Pentru ca se taie masiv padurile! Fenomenul e simplu: padurile tin umbra solului, asa ca apa din ploi si zapezi nu se evapora prea repede, ci intra in pamant. Fara paduri, soarele usuca solul si apa se evapora rapid si ajunge imediat  inapoi in atmosfera, asa ca astazi avem mult mai multa apa (vapori + nori) in atmosfera decat era acum 50 de ani. Uitati-va si voi la cerul senin, cat e de albicios, nu mai vezi decat f. rar un albastru curat si intens. De aia sunt si averse si furtuni mai puternice, iar grindina cand cade, e mai mare decat normal, care ar fi cam cat o aluna. Acum cade si grindina mare cat o nuca, care sparge geamurile masinilor si chiar tabla mai subtire de pe acoperisuri. In curand vom avea si grindina mare cat piersica, care va cadea cu viteza si ne va sparge capul de-a dreptul. Nici nu ne mai trebuie vreun razboi ca sa murim pe strada sau in masini, ne face praf natura! Si asta e doar din prostia si nepasarea noastra.

Asa ca, cel mai urgent lucru (desi poate nu pare) este sa se opreasca imediat taierea abuziva a padurilor si sa se planteze si altele noi, altfel ne ducem naibii cat de curand. Aerul se umple de otravuri si noua nu ne pasa! E TIMPUL SA INCEAPA SA NE PESE din tot sufletul, nu doar asa, ca un apropo in discutii...

Ati face bine sa inceapa si voua sa va pese de voi insiva si de sanatatea voastra si a copiilor vostri si sa puneti mesajul asta pe toate retelele de socializare, ca sa ne trezim odata la realitate si sa inceapa sa ne pese si de lucrurile importante. ONG-urile ar trebui sa puna presiune pe guvernanti sa rationalizeze taierea padurilor si sa aloce fonduri FOARTE mari pentru reimpadurire. Acum, inainte sa ne sparga grindina capul pe strada! Puteti sa luati mesajul asta cu copy/paste si sa-l publicati unde vreti ca fiind al vostru, pe mine nu ma deranjeaza cu nimic sa fiu copiat.

Edited by althea, 22 March 2018 - 12:23.
editare link - 2.i din regulament


#2
soricelucut

soricelucut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 25.02.2015
Nu vreau. :)

#3
Stelaris

Stelaris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 13.06.2009

View Postsoricelucut, on 22 martie 2018 - 12:11, said:

Nu vreau. Posted Image

Atunci s-ar putea sa te trezesti prea tarziu la realitate, dupa ce o sa-ti sparga grindina capul pe strada.

#4
soricelucut

soricelucut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 25.02.2015

View PostStelaris, on 22 martie 2018 - 12:15, said:

Atunci s-ar putea sa te trezesti prea tarziu la realitate, dupa ce o sa-ti sparga grindina capul pe strada.

Asta e. O viata am. Trebuie sa o traiesc la maxim. :)

#5
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014

View PostStelaris, on 22 martie 2018 - 12:15, said:

Atunci s-ar putea sa te trezesti prea tarziu la realitate, dupa ce o sa-ti sparga grindina capul pe strada.
Sa ma gandesc la ce aer respira copiii mei peste 20 de ani in conditiile in care ma gandesc daca vor avea ce manca peste 5 ani? Oare mai respira peste20? Sau fac foamea ? Sau slugaresc printre straini? Aia e problema. Cand nu stii daca ai ce pune pe masa copiilor maine nu prea iti bati capul cu poluarea si clima ca nu ai timp. Nici macar cu gagica lu Dragnea nu iti bati capul, doar te uiti de curios sa vezi cum arata o parasuta.

Acum merg ca am de munca. Si sudura MMA polueaza destul de rau dar ce sa fac? Oare sa poluez sau sa imi tin copiii flamanzi? Am doar astea doua variante. Tu pe care ai alege-o ?

Edited by PoeOvidiu, 22 March 2018 - 12:22.


#6
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,522
  • Înscris: 18.10.2011
Cand am auzit ieri la stirile (online, mai urmaresc, asa...) pt ce are proces Dragnea ala al vostru, m-a bufnit rasul.

Sunt chestii ridicole, pt tabloide, pensionari, angajati la stat la mutat hartii (carora asemenea barfe le mai coloreaza viata), gospodine plictisite etc etc etc

Pe de alta parte, de ce m-ar preocupa ceea ce spui tu acolo? Ca nu poti face nimic, in cele mai multe cazuri. N-o sa schimb eu areul, n-o sa construiesc eu parcuri. Un vechi proverb spune ca e bine sa te preocupe ceea ce poti schimba.

Si cu sanatatea care e treaba? Vezi vreun pensionar fericit in Romania? E greu sa duci o boala oriunde in lume, dara-mi-te in Romania...

Eu ma preocup, dar situatia mea e diferita (nu mai am carte de munca in  Romania, nu mai am contact cu drumurile etc). Iar de restul chiar nu-mi pasa, ma mai uit la stiri... asa, pentru divertisment. Nu mizeze pe nicio chestie buna pentru Romania, daca se intampla bine, e un bonus, dar daca nu, nu-i o drama, ma asteptam.

Deci, nu are de ce sa-ti pese. Daca iti pasa si nu poti face nimic, atunci nu se intampla nimic, in afara de faptul ca iti consumi tu timpul, energia, dispozitia, tonusul de viata. Deci, iesi in paguba si nu se intampla nimic.

Cauzele le-am mai discutat - nu, nu e vorba ca romanii sunt prosti, hoti sau nu stiu cum. Se incearca sa se induca ideea asta, In realitate, sunt convins ca romanii nu-s cu mult diferiti de alte popoare, iar sondajele imi dau dreptate.

Edited by althea, 22 March 2018 - 12:30.
nu mai cita integral pe aceeasi pagină, încarci inutil topicul si-l faci mai greu de citit


#7
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Initiator, tu ce ai facut sa schimbi in bine situatia? Eu am plantat cativa copaci si intentionez sa mai plantez. Fara sa ma plateasca nimeni, fara sa imi ceara nimeni, vreau sa imi fac o minipadure de 1-2000 mp. Atat cat imi permite bugetul. Si nu pentru profit ci ca sa ma bucur de ea.
Tu inafara de a cere altora sa faca ceva, ce ai facut?

Nu pot opri defrisarile, fie ele legale sau ilegale. Dar pot sa imi fac padurea mea, nu sa caut una gata facuta si sa ma laud ca o pazesc.

Cere puieti la ocolul silvic si mergi dupa aia cu drujbele. Unde taie ei un copac plantezi tu 2. Dar e mai usor sa indemni pe altii sa faca. Sa le pese la altii. Tu doar cu propaganda :)

Edited by PoeOvidiu, 22 March 2018 - 12:31.


#8
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,840
  • Înscris: 01.11.2005

View PostStelaris, on 22 martie 2018 - 12:09, said:

Ati face bine sa inceapa si voua sa va pese de voi insiva si de sanatatea voastra si a copiilor vostri
Exact. Mi-e mi-a pasat de mult de aspectul asta asa ca de 10 ani am zis papa Romania. Si crede-ma ca tuturor carora le pasa, o sa zica curand la fel....
In ziua de astazi in Romania se merge pe doua principii: care pe care si scapa cine poate.

#9
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Ce treaba avem noi cu gagica lui Dragnea ? Poate o atrage mustata lui de strungar fruntas pe intrecerea socialista. Nu stiu – Nu ma intereseaza
Despre paduri – acum ceva timp discutam cu un PSD-ist pur sange care m-a intrebat;
- Daca trebuie sa taiem ultimul copac din tara iar de semnatura ta, pentru care vei primi 1.000.000 EUR, depinde acest lucru , ai semna ?
- Bineinteles ca nu ! i-am raspuns
- Eu m-as mai gandi, a replicat el zambind
Nu conteaza ce vrem noi. Conteaza ce vrea clasa politica deci – aveti grija ce votati

#10
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Poate "sa ne apese"! Ca altfel, pe cine deranjeaza in acel hal incat sa si reactioneze?

#11
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014

View Posttehnics, on 22 martie 2018 - 12:32, said:

Eu uneori ma gandesc cum dracu ar putea sa i-o suga...
  Cu pofta.....:D

#12
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003

View PostStelaris, on 22 martie 2018 - 12:15, said:

Atunci s-ar putea sa te trezesti prea tarziu la realitate, dupa ce o sa-ti sparga grindina capul pe strada.
Pai de ce stai pe strada cand e grindina ? :)

#13
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Indemna lumea sa nu respire ca e prea mult CO2.

Edited by PoeOvidiu, 22 March 2018 - 12:37.


#14
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,535
  • Înscris: 01.08.2006
Ca sa ne pese de chestiile astea, in primul rand trebuie sa avem mancarica, bani de trait. Adica sa nu mai ai probleme cand te gandesti ce faci ca sa supravietuiesti. Nevoile fizice, principale, trebuie satisfacute. Cand om trai bine, ne-om gandi si cum sa nu ardem oxigenul.

Sunt alte tari in care se traieste bine si se vede ca societatea respectiva se gandeste si la chestii superioare, gen ecologie, incalzire globala, etc.
Din pacate, sunt prea putine tari cu astfel de societati.

Cand la noi unii abia traiesc de pe o zi pe alta, nu ai cum sa le ceri sa se gandeasca la poluare.

Edited by bai3tzash, 22 March 2018 - 12:38.


#15
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014
Politicienii care conduc tara fac ce vor ! Si la voturi se mai fraudeaza...M-am saturat de minciunile si bataia lor de joc ! De aproape 30 de ani s-au imbogatit si au distrus tara asta !

#16
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005

View PostStelaris, on 22 martie 2018 - 12:09, said:

Salutare!
Mai, nu vi se pare si voua ca ne pasa prea mult de ce gagica tanara are Dragnea - si ne pasa prea putin spre deloc de alte chestii muuult mai grave, de exemplu ce se intampla cu aerul pe care il respiram si care devine din ce in ce mai rau si mai poluat? Ce aer vor respira copiii si nepotii peste 10-20 de ani?
din cate tin minte ne pasa
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RXfnLPlhuS0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Pai ne pasa ce aer va respira gagica lui Dragnea.

#18
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,665
  • Înscris: 05.02.2012

View PostStelaris, on 22 martie 2018 - 12:09, said:

Salutare!
Mai, nu vi se pare si voua ca ne pasa prea mult de ce gagica tanara are Dragnea
Poate tie iti pasa, nu stiu de ce vorbesti in numele tuturor. Am citit prima fraza din ce ai postat tu si am inteles tot Posted Image ...

Edited by Andreysc7, 22 March 2018 - 12:56.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate