Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...
 Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...
 Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu
 Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart
 

Riscuri cumpărare garaj

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,261
  • Înscris: 11.10.2006
Am vrut acum 3 ani sa cumpar un garaj, din spatele blocului. Pana am luat legatura cu vanzatorul, pana am cautat un notar, pana ma interesam ce acte imi trebuie, vanzatorul m-a anuntat ca mai este un client. Eu, am incercat sa merg pe calea legala si cat mai corecta. De la notar, a ramas discutia atunci ca pentru vanzare-cumparare, garajul trebuie sa fie intabulat, pentru ca altfel nu se poate. Cat am mai vorbit cu vanzatorul si tot tragea de timp si tot zicea ca o sa-l intabuleze, garajul a fost dat la celalalt client.

Acum, dupa 3 ani, este din nou de vanzare ! Ca locatie, spatiu etc pentru mine ar fi foarte favorabil. Chiar si ca pret.
Garajul are la baza, placa de beton, este facut din caramida si acoperit cu tabla, are si beci. In zona, mai sunt cam 20 garaje.

1. Autorizatie de constructie - din ce m-am interesat, politia locala si primaria, de obicei de asta se leaga. Daca ai autorizatie de constructie nu vin, teoretic, sa iti darame garajul. Dar, aurotizatie de constructie se da pentru un garaj cu pereti din tabla, nu garaj cu pereti din caramida cu fundatie de beton si in acest caz autorizatia ar fi neconforma si nula. Deci, ar putea sa-l darame oricand ?

2. Concesiune - cand a fost garajul construit, normal ca era concesiunea pe 25 de ani. Timpul a trecut si posibil sa mai fi ramas vreo 2 ani de concesiune. Din ce am inteles, discutiile sunt aprinse in primarie, ca nu vor sa mai acorde concesiune decat pe 1 an, maxim 3 ani. Multi prefera 1 an ! Se poate dupa vanzare, primaria sa nu accepte sa imi mai concesioneze terenul ?

3. Intabulare - la ce m-am blocat anul trecut cred ca a fost la asta. Unii zic ca garajele nu se intabuleza, dar la notar, atunci, parca a zis, pentru a nu fi nici un fel de problema, trebuie intabulat.

Ma confrunt din nou cu problemele de atunci. Unii zic sa ma bag cu contract de vanzare-cumparare fara intabulare, altii zic sa stau linistit ca primaria poate oricand sa imi dea ordin de demloare in 5 zile si nu am ce face, chiar cu autorizatia de constructie, care daca e luata legal, e nula.

Garajul este in centrul orasului si terenul este "cautat" de dezvoltatorii de imobiliare. Imi este sa nu vina un om de afaceri, vorbeste pe la primarie ca ar fi mai util un bloc in zona si se duc toate garajele. Daca sctrica 20 de garaje si ar mai fi ceva spatiu, poate sa faca chiar mai multe scari.

Mi se pare un pic ciudata vanzarea asta. Ciudat si ala care a cumparat, acuma vrea sa-l vanda. Tare ma tem ca se  termina concesiunea sau trebuie sa se construiasca ceva pe acolo.
Ciudat, ca daca vrei sa cumperi legal un garaj, esti intr-o incertitudine permanenta. Mereu stai sa nu vina sa iti darame garajul.

#2
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Pai ce acte are ala cu garajul ? Incepe de acolo , sa-ti arate actele .

#3
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Orice constructie (definitiva) se intabuleaza ( ex. put, fosa ).
Nu te baga.

Edited by pasilla, 18 March 2018 - 17:24.


#4
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,654
  • Înscris: 30.10.2009
Chiar și cu acte poate ajunge în discuție pentru demolare dacă apare ce zice el:

View Postlopi, on 18 martie 2018 - 17:04, said:

Garajul este in centrul orasului si terenul este "cautat" de dezvoltatorii de imobiliare. Imi este sa nu vina un om de afaceri, vorbeste pe la primarie ca ar fi mai util un bloc in zona si se duc toate garajele. Daca sctrica 20 de garaje si ar mai fi ceva spatiu, poate sa faca chiar mai multe scari.

Quote

S-a discutat despre desfiinţarea mai multor baterii de garaje din zona străzilor Lidia – Luminii, sau Mareşal Constantin Prezan – Martir Vasile Balmuş, cum se numesc ele astăzi.
Autorităţile locale au decis să acorde despăgubiri de 2.000 de euro per garaj, o astfel de propunere urmând să fie supusă la vot în consiliul local.
http://www.tion.ro/u...tructii/1573161

E o chestie interesantă în articol:

Quote

„S-a demarat procedura de negociere cu proprietarii garajelor care au înscrise în contract clauze de despăgubire, respectiv, cu acei proprietari ale căror garaje au fost edificate cu autorizație de construire şi care sunt situate pe amplasamentele pentru care a fost declarat interesul public local, pentru eliberarea acestor amplasamente şi desfiinţarea acestor garaje”
Ar trebui să vezi contractul, există în el clauză de despăgubire? Dacă da, poate ar trebui să te gândești bine dacă are rost să-l cumperi.
Chiar și fără clauză, având în vedere zona în care zici că e făcut  te poți aștepta la așa ceva.

#5
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Cum garajul nu e intabulat când faceți contractul de vânzare cumpărare la notar, oare ce trece notarul in contractul de vânzare cumpărare? Doar contractul de concesiune și autorizația de construire?

Posibil ca primăria sa-ti mai prelungească concesiunea, posibil sa nu.

Eu am un garaj cu terenul de sub garaj concesionat și vecinii spuneau ca nu se mai prelungesc contractele de concesiune dar văd ca l-au prelungit pt zece ani dar in contract scrie ca in perioada asta dacă primăria are planuri cu terenul, garajul se va dărâma.
Verișoara mea are tot așa un garaj câteva străzi mai încolo și ei nu i-au mai prelungit contractul de concesionare și nici nu i-au dărâmat garajul.
Așa ca eu plătesc 500 lei pe an concesiunea, iar vara mea nu plătește nimic.

Dacă tu cumperi garajul, care oricum nu-i intabulat, te vei folosi de el pana primăria are alte planuri cu terenul de sub garaje.

#6
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Nu lua garajul pt ca primaria poate oricand sa demoleze garajele

Caz identic la mine la bloc.

In spate blocului teren viran al primariei, erau niste magazine si foarte multe garaje.

Parca era Piedone pe atunci primar in primul mandat le-a luat bani pe garaje la impozit si dupa 2 luni le-a dat ordin sa-si ridice garajele si tot terenul l-a dat la unii sa faca camine si blocuri

#7
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017
Nu rata oportunitatea asta.
da-i incolo de bani, mai tarziu vei sta cu ei in cont si masina o vei parca la distanta

#8
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,566
  • Înscris: 07.12.2014
Pe la Cluj mai era o practica. Primaria a dat voie sa se construiasca garaje demontabile pe unele locuri de parcare. Problema este ca tu trebuie sa iti platesti locul de parcare in continuare ca altfel il pierzi. Practic cel care vinde vinde de fapt locul de parcare. Si la notar se face un fel de donatie sau vanzare a materialelor. Adica tabla, etc .

Multi le iau mai mult pentru a se asigura ca nu le ocupa nimeni locul de parcare. Eventual mai tin maruntisuri in ele. Multe nu au pereti intre ele. Practic au un acoperis comun si usi separate pe fiecare parcare. Pereti despartitori daca pun risca sa nu poata deschide usile la masina ca e prea ingust.  Si se vand la preturi rezonabile. 3-5000 de euro.

La cele de zidarie nu stiu care este situatia.
Dar daca e la un pret decent eu cred ca merita riscul. Doar prin simplul fapt ca nu iti ocupa nimeni locul de parcare. Stiu ca la bloc e un adevarat stres cu asta.

Edited by PoeOvidiu, 18 March 2018 - 17:40.


#9
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostOPEDI, on 18 martie 2018 - 17:29, said:

Nu rata oportunitatea asta.
da-i incolo de bani, mai tarziu vei sta cu ei in cont si masina o vei parca la distanta
Si mie imi vine sa rad, dar un garaj pentru un orasean, posesor de autoturism, este visul suprem. Si este o realitate, nu o ironie.

#10
lexis1

lexis1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,110
  • Înscris: 28.02.2018
S-ar putea sa iei teapa... cam prin toata tara incepe sa se imputa treaba si sa evacueze domeniul public de improvizatiile alea numite garaje.
Si e foarte bine ca se intampla asta, ca de obicei acele garaje ocupa 2 locuri de parcare numai cu spatiul garajului si in plus proprietarii isi parcheaza masinile tot pe domeniul public langa garaj, deci tripla teapa.

Edited by lexis1, 18 March 2018 - 18:19.


#11
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Cum faci doua locuri de parcare dintr-un garaj?  Nu poți. Am garaj ca oricare garaj și e cât masina și puțin loc sa deschizi usa. Cam cât un loc de parcare.
Și nu sunt improvizații, ci garaje din placi de beton, așa scrie in Cf.
In zona unde am eu garajul, lumea își tine masina in garaj. Alea parcate pe strada sunt a celor fără garaj.
Plus pt fiecare garaj primăria încasează 500 lei pe an. Dacă ar face parcări gratuite, n-ar mai încasa banii aia.

Nu înțeleg de ce nu e intabulat garajul de care vb și cum nu e intabulat, ce se vinde totuși?


#12
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,458
  • Înscris: 18.10.2011

View Postlopi, on 18 martie 2018 - 17:04, said:

...

Side comment:

Stai si te uiti ce complicat e numai sa ai unn garaj, nu mai spun de acte pt masini.

Oameni buni, ce faci cu masina aia? Produce bani? Cati?

Faci ceva afaceri, transport cu ea?

Am vandut si eu un garaj si am ramas interzis de cate acte trebuie si cat de complicat e totul. Nu era garajul meu, ci al unei rude etc.

#13
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015

View Postlexis1, on 18 martie 2018 - 18:18, said:


Si e foarte bine ca se intampla asta,

asa este, mai bine sa dea primarul la unii terenul pe 99 de ani sa faca blocuri si camine in loc de parcari si locuri de joaca.

La mine la bloc a vrut unu sa faca din bani lui un teren de fotbal porti si gazon numai, si niste leagane numai sa-i dea voie primaria si nu i-a dat voie

#14
lexis1

lexis1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,110
  • Înscris: 28.02.2018
Decat garaje improvizate, mai bine blocuri... sincer iti spun.
Decat sa fie furate terenurile de niste cetateni jegosi care improvizeaza custi si incing gratare, depoziteaza varza, fac atelier ilegal de reparat rable, etc... mai bine sa fie luat de unul la costum care face un bloc frumos.

Edited by lexis1, 18 March 2018 - 19:50.


#15
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,609
  • Înscris: 01.10.2002

View Postlexis1, on 18 martie 2018 - 18:18, said:

S-ar putea sa iei teapa... cam prin toata tara incepe sa se imputa treaba si sa evacueze domeniul public de improvizatiile alea numite garaje.
Si e foarte bine ca se intampla asta, ca de obicei acele garaje ocupa 2 locuri de parcare numai cu spatiul garajului si in plus proprietarii isi parcheaza masinile tot pe domeniul public langa garaj, deci tripla teapa.
Majoritatea sunt construite cam cand s-au facut si blocurile, prin anii 70-80. Arata ca dracul, si oricum in jumate din ele sunt in loc de masini canapele vechi, butoaie cu varza etc. Chiar doua locuri de parcare dintr-un garaj nu faci, dar din 3 ies cu siguranta 4 locuri de parcare, ca le faci mai inguste, doar cat sa poti deschide portiera masinii. Oricum, masinile noi nu mai ruginesc de la statul in aer liber, nu prea isi mai au rostul...

In toate orasele mari a inceput daramarea garajelor si organizarea de parcari in locul lor. Te poti astepta ca in cativa ani sa dispara si asta...

#16
lexis1

lexis1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,110
  • Înscris: 28.02.2018
Aveti voi garaje mici.
Alea facute prin anii 90 cu aparatul de sudat sunt generoase.
Aveam la un moment dat un vecin care avea asa ceva si avea acolo si frigider, lada frigorifica, masa si ii incapea si masina daca dorea.
Alea construite la subsol/demisol la bloc sunt mai mici, la fel ca alea construite pe o latura a parcarii... pe care pe vremuri numai nomenclaturistii le aveau.

Edited by lexis1, 18 March 2018 - 19:59.


#17
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Acum zece ani când încă nu erau atâtea mașini poate oamenii nu-și băgau masina in garaj si o lăsau in spatele blocului. Dar acuma când ajungi seara acasă de la lucru și nu găsești loc de parcare și ai garaj, sigur o bagi in garaj.

Și blocurile arată urat, nu doar garajele. Mai ales blocurile cu mansarda in care-s amenajate apartamente.

Cred ca ar arată groaznic încă un bloc construit între blocuri. Mai bine parcări, dar sa se întabuleze fiecare parcare separat și vanduta câte una sau doua pt fiecare apartament. Așa nu va putea ca o persoana ce aduce mașini din Germania sa ocupe 5 locuri de parcare și tu când vii acasă tot n-ai loc de parcare.


#18
lexis1

lexis1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,110
  • Înscris: 28.02.2018
Nu o bagi, o tii in fata garajului, ca e liber.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate