Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ecou in telefon

cum fac sa imi afiseze ultimele p...

Ce frumos e la tara

Este normal sa ti se verifice sac...
 modificare / export fisier DDS

Sfat achizitie televizor NEI

Cod Sony C394-CDI-RECT-KW2000

Vinuk din damigeana
 De astazi, proteste masive impotr...

Dealeri scutere sh București

Cum se numesc ?

Cum compilez mai multe fisiere ge...
 Alianta Volkswagen - Ford

instructori auto/scoli auto Const...

Miercuri, 20 iunie, este anun5...

Nokia X5
 

Retea mixta WiFi/cablu

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
tchoara

tchoara

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,405
  • Înscris: 05.02.2007
Intrebare de nub:

Se da un cablu de net al RDS care intra in casa pe la usa de la intrare. Intra imediat, apoi, intr-un router wireless Archer C7, montat pe perete langa usa de la intrare.

Problema: in living, la vreo 5-6m de routerul wireless, exista insirate pe o comoda o gramajoara de dispozitive carora tare mult le-ar placea sa stea conectate la retea pe cablu, nu pe WiFi. Dispozitive gen TV (care nu are vreo placa WiFi foarte performanta), media player Egreat (care nici nu are WiFi, numai Ethernet), si un laptop protapit intr-un docking station (laptopul neavand placa WiFi pe AC, numai N).

Nu iau in calcul sa trag efectiv cablu din Archer pana in living la comoda, pentru ca asta ar insemna gauri date, canal-cablu trase etc.

Ma gandesc ca daca as cumpara o jucarie performanta care sa stea si ea pe comoda, si care sa se conecteze prin WiFi la router, iar apoi sa dea mai departe net prin cablu la dispozitivele din jur, as rezolva multe din problemele de mai sus.

Intrebarea este: ce ar putea sa fie aceasta jucarie?

#2
Dorin1996

Dorin1996

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 13.03.2014
Poti folosi un Router in Bridge mode.
http://us.dlink.com/...ireless-bridge/

#3
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 07.02.2011

View Posttchoara, on 13 martie 2018 - 20:15, said:

...
Intrebarea este: ce ar putea sa fie aceasta jucarie?
-un router care are functia de access point, repetear sau extender.
Ai vre-un router mai vechi prin casa?

Edited by costeld69, 13 March 2018 - 20:33.


#4
bbrother59

bbrother59

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.05.2016
Kit Adaptor Powerline TP-LINK TL-PA4010, Ethernet 500Mbps ar putea fi o solutie ,sau orice alt model

#5
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,412
  • Înscris: 12.06.2006
Adica iei acelasi semnal prost dar in schimb il dai prin cablu? Nu rezolvi nimic asa, trage cablu, nu fi puturos.

#6
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,054
  • Înscris: 10.05.2006
O sa mearga mai exacrabil decat acum.
AC in 5Ghz e praf cand vine vorba de penetrare si distanta.
Solutia e una bucata cablu si un switch pe comoda.
Cablul se trage foarte usor prin plinta.




#7
DeuxEx

DeuxEx

    Dark Matter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,394
  • Înscris: 11.11.2007
Eu am luat un range extender TP-LINK TL-WA850RE (300Mbps) cu iesire LAN, din care a tras un cablu de 1 m la care am racordat un switch mai vechi. Se conecteaza si TV-ul, si mediaplayerul prin cablu la acest range extender si merg foarte bine. In plus, ai si WiFi excelent in zona lui.

#8
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,522
  • Înscris: 28.06.2005

View Postgeo123, on 13 martie 2018 - 21:58, said:

O sa mearga mai exacrabil decat acum.
AC in 5Ghz e praf cand vine vorba de penetrare si distanta..
Nici măcar 5-6m nu știe 5GHz?

tchoara, ce vrei tu e "făcubil". Doar un echipament secundar bun îți trebuie. :)

#9
addelin

addelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 17.12.2003
Mai iei un C7 pe care il conectezi prin AC de routerul principal, iar apoi toate celelalte echipamente le vei lega cu cablu.

La 5-6m si un perete (banuiesc?), vei avea lejer undeva intre 200-300mbps.

Solutia mai ieftina ar fi cum ti s-a recomandat mai devreme, sa tragi un cablu, iar pe comoda sa pui un switch "chior", dar daca e imposibil, atunci ramai la inca un C7.

#10
spooky51

spooky51

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 29.09.2006
Nu trebuie sa tragi cate un cablu de la router pentru fiecare dispozitiv conectat prin cablu, tragi un singur cablu catre un switch montat intr-o locatie cat mai apropiata de ele si conectezi dispozitivele la acel switch prin cabluri de retea scurte (gasesti patch-corduri gata sertizate la orice dimensiune)

#11
tchoara

tchoara

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,405
  • Înscris: 05.02.2007

View PostDorin1996, on 13 martie 2018 - 20:26, said:

Poti folosi un Router in Bridge mode.

View Postcosteld69, on 13 martie 2018 - 20:31, said:

-un router care are functia de access point, repetear sau extender.

Multumesc!

View PostdiZy, on 13 martie 2018 - 20:41, said:

Adica iei acelasi semnal prost dar in schimb il dai prin cablu? Nu rezolvi nimic asa, trage cablu, nu fi puturos.

Pai nu este semnal prost, ci sunt aparatele WiFi receptoare proaste.

Adica C7-le emite undeva la 280 Mbps (asta imi arata linux-ul de pe laptop la Network Status).

Un laptop pe care il mai am prin casa, care are placa WiFi AC, trage torenti cu vreo 30-33 MB/s.

Laptop-ul din docking station, neavand placa AC, prinde pe WiFi maxim 40-50 Mbps (6-7 MB/s viteza de download).

Media player-ul (Egreat) nici macar nu are WiFi, numai conexiune pe cablu, deci ala este in pom direct.

Iar televizorul (Philips) sta vreo 5 minute, dupa pornire, pana se conecteaza la WiFi, pe cablu, inainte, era mult mai rapid.

Deci eu urmaresc sa pun pe comoda ceva care sa preia WiFi-ul la viteza mare (asa cum face celalalt laptop, cu placa AC), si sa imparta apoi reteaua pe cablu la toate dispozitivele de pe comoda (laptopul din docking station fara AC, media player fara WiFi, si televizor).

View Postaddelin, on 14 martie 2018 - 09:02, said:

Mai iei un C7 pe care il conectezi prin AC de routerul principal, iar apoi toate celelalte echipamente le vei lega cu cablu.

La 5-6m si un perete (banuiesc?), vei avea lejer undeva intre 200-300mbps.

Solutia mai ieftina ar fi cum ti s-a recomandat mai devreme, sa tragi un cablu, iar pe comoda sa pui un switch "chior", dar daca e imposibil, atunci ramai la inca un C7.

Sunt 5-6m vedere libera intre C7 si comoda, nici macar nu este vorba de vreun perete intre, de-asta mi-e ciuda - ca as putea sa am o solutie eleganta fara fire, dar nu stiam care este acea solutie.

Am retinut, router in bridge mode, ma apuc de cautat :)

Probabil tot un C7, ca dupa ultimul update de firmware nu am mai avut probleme nici pe W7, nici pe Ubuntu, nici pe Fedora, merge blana.

#12
addelin

addelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 17.12.2003
Intre doua C7 obții sigur peste 500Mbps, mai ales daca nu ai pereti intre ele.

#13
DieselCRDI

DieselCRDI

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,006
  • Înscris: 28.04.2010
Eu am două TL-WA890EA de care sunt foarte mulțumit deși nu sunt fan TP-Link.
Le-am cumpărat de la eMag/PCGarage (nu mai țin minte)

#14
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 16.12.2003
Salut,
Daca iti sunt suficienti 100mbps incearca powerline, cum a zis colegul mai sus.

Anunturi


Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate