Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP
 Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese
 Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie
 TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...
 

Sony spune ca Nikon si Canon vor adauga in portofoliu modele FF mirrorless in maxim un an

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
195 replies to this topic

#55
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
Mi se pare normal - pentru stabilizare dubla  - 6.5 stopuri.  Am scris mai sus de functia asta. Din cate stiu o au Panasonic, Olympus, Fuji. Sony nu stiu....


Sony e un pic alta poveste. Am citit despre ceva probleme cu montura mica. De aici poate nevoia suplimentara de IS optic.

Edited by katran, 20 March 2018 - 13:08.


#56
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,905
  • Înscris: 28.12.2006
Posibil la tele sa nu fie suficienta deplasarea senzorului, la focala mare se deplaseaza foarte mult imaginea in planul focal.

Edited by crokodilu, 20 March 2018 - 14:52.


#57
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
Tot ce se poate, insa nu doar in tele-uri lungi au bagat IS optic.

Edited by katran, 20 March 2018 - 15:16.


#58
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

View Postkatran, on 20 martie 2018 - 12:34, said:

Ar trebui sa precizam ca D850 nu are focus stacking in camera. Are doar "focus bracketing", pentru ca lipirea pozelor ("stacking") se face acasa cu ajutorul unui software.
...
Da, așa este. Dar tu ce ai prefera - focus bracketing și prelucrare atentă acasă sau focus stacking procesare în cameră? Funcția asta este mai degrabă pentru fotografi avansați și eu cred că aceștia preferă prima variantă, dar e numai o opinie personală. Cel puțin eu așa aș prefera. Nu mai vorbim că prima variantă implică resurse importante în cameră pe care le plătești vrei / nu vrei.

View Postkatran, on 20 martie 2018 - 12:34, said:

...
Daca vii acum si-mi spui ca stabilizarea din unele obiective la Canon/Nikon e o alternativa la stabilizarea din camera, eu iti spun ca e o doar o consolare slaba.
La capitolul asta Canon si Nikon au ramas cu multi ani in urma si singura lor sansa ca sa recupereze este sa cumpere tehnologia de la cineva, asa cum Sony a cumparat stabilizarea de la Olympus.
...
Acuma eu nu am încercat ML-uri la această funcție. Pot numai să-ți spun că cele 4 stopuri de stabilizare optică funcționează fără probleme la ce am eu. La tele totuși nu prea am ocazia să profit de facilitate pentru că subiectele mele de tele sunt cam mișcăcioase. Iar la obiectivele wide stabilizarea merge până pe la 1s sau chiar și mai mult, dar iarăși îmi trebuie scene unde nu mișcă nimic (cu excepția cazului de cadre la acre se folosesc creativ obiecte / persoane care se mișcă). Recent am avut de fotografiat un peisaj cu luna în cadru. Crezi că puteam să merg la 1s sau chiar la 1/10s? Poate că alți oameni au alte aplicații, probabil că există. Dar în ceea ce mă privește nu văd avantajul de a fotografia peste 1/25s la 400mm sau cu 4s vs. 1s la focale scurte. Deci mă cam lasă rece că tu spui că ar fi o consolare slabă. A da, la marketing dă bine să anunți 6 stop-uri de stabilizare.

View Postkatran, on 20 martie 2018 - 12:34, said:

...
As mai zice ca, DSLR-urile entry-level si mid-level nu au precizie extraordinara a AF-ului iar vizoarele sunt mici, camerele butucanoase. Le mai si castreaza producatorii.
Zic ca aceste camere sunt primii candidati pentru switch. Un mirrorless entry-level le cam da clasa la toate capitolele : stabilizare, precizie, vizorul mare, filmare, functii, dimensiuni...etc
Eu unul consider 5D3 / 5D4 / D850 / D750 / etc. drept camere dSLR mid-level. Am 5D3 și am utilizat 5D4. Pot să-ți spun că vizoarele sunt bune, iar în conjuncție cu obiective mid-level (să zicem în zona 1K-2K USD/EUR) precizia AF, viteza și tracking sunt excelente - și zic unii că la D850 / D500 ar fi chiar și mai bune. Nu știu de ce te încăpățânezi tu să crezi că ar fi altfel. Poate tu compari cu ce putea dSLR-ul tău Oly, dar ăla e deja istorie. Acuma, dacă un ML de clasă medie "dă clasă" sau nu unui mid-level dSLR - nu știu că n-am utilizat ML, dar m-aș cam îndoi. Poate la dSLR entry-level da. Iar faptul că pui un ML mai mic în coada unui tele mare, care e cam la fel de mare și pe ML și pe dSLR, nu mi se pare neapărat un avantaj.

Eu văd chestia asta precum EV vs. DV. Se face mare vorbire cu exaltare despre trecerea la EV. Accelerație 0-100km/h în 5s vs. 10s, cost consum infim, etc., etc.. Moamă-moamă! Să ne gândim numai ce-ar însemna 0-100km/h în 5s pentru bizonul de rând. Pe mine mă ia groaza... Cost consum mic? Acum da. Dar stații de încărcare cam ioc. Ok, în viitor vor fi, dar cât va dura? Gândește-te numai că energia necesară, care acuma este transportată sub formă de combustibil lichid și care va trebui să treacă prin rețele electrice care vor trebui să fie construite și asta va dura ani de zile. Valabil chiar și pentru Germania, SUA și China. Iar când vor fi gata aceste rețele și stații de încărcare - ghici ce - nici curentul nu va mai fi așa ieftin Posted Image

Edited by calexe, 20 March 2018 - 16:00.


#59
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
@Cristi

In ML-uri ai ambele optiuni:  "focus bracketing" si "focus stacking" - adica libertate deplina in a alege varianta potrivita.
Eu prefer "focus stacking" direct in camera pentru ca vad la fata locului rezultatul final, pot sa remediez eventualele probleme daca este nevoie.

Legat de stabilizare, spun ca e o consolare slaba din 2 motive:
-este o diferenta reala de 3 stopuri intre stabilizare optica si stabilizare dubla (adica senzor + obiectiv) cum este implementata pe mirrorless-uri;
-fara IS in camera nu ai sanse sa dezvolti alte functii : high-res, dubla stabilizare, filtru moiree si alte minuni....

Stiu ca tu ai folosit mult DSLR-uri PRO. Si eu am folosit si mai folosesc ocazional un DSLR PRO.
Dar discutia nu se rezuma doar la segmentul PRO. De aia am scris acel paragraf despre entry-level si mid-level.


Nu conteaza cat de exaltat sunt eu de mirrorless, sau tu de DSLR.
Piata decide ce se intampla, care sunt trendurile. Reactiile nostre subiective nu sunt relevante pentru ce se va intampla.
Eu cred ca se vor mai face DSLR-uri mult timp de acum incolo. Probabil 10-15 ani. Nu cred ca sunt motive de ingrijorare pentru nimeni. Singura limitare care se poate intampla - mai putine modele dintre care sa alegi.

Edited by katran, 20 March 2018 - 16:59.


#60
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Nu știam că ML-ul tău are și focus bracketing. Sorry. Observația cu resursele este însă validă.

Obiectivele mele au 4 stop-uri de stabilizare optică (pe încercatelea). La ML s-a ajuns la "dublu", adică la 8 stop-uri? Funcția High-Res "din mână" - adică aceea care ar avea nevoie de stabilizare de nivel mare - nu știu ce să zic, ai dreptate, dar eu nu prea mă văd utilizând-o. Pentru că dacă se mișcă ceva prin cadru și situația nu se pretează la T necesar celor n expuneri shiftate se trece în CGI pentru eliminarea artefactelor. În rest, High Res cu trepied - aici sunt dSLR-uri care au această facilitate; Pentax de ex.. Nu e neapărat o caracteristică ML, mai degrabă una negeneralizată la dSLR. Probabil că e o funcție utilă pentru cei care fac foto de produs.

Eu nu folosesc și n-am folosit niciodată dSLR-uri PRO. De ex. 1Dx/1Dx2 (PRO) am "atins" dar n-am folosit. Eu folosesc dSLR mid-level. Actualmente 5D3, dar am fotografiat preț de 1/2 zi și cu 5D4, D810, D750 - tot mid-level. Cred că faci o confuzie în privința claselor de dSLR.

Da, piața decide ce se va comite și am fost de acord cu asta. Am dat și argumentele pe care le văd eu. Unul, poate cel mai gregar, dar care cred eu că este decisiv, este acela că la ML vezi expunerea înainte de a declanșa, ceea ce va îndulci calvarul începătorilor, care pricep foarte greu cum e cu expunerea la dSLR. Recunosc, cu ani în urmă am trăit și eu acest calvar și nu pricepeam neam de ce pe același cadru camera scoate expuneri diferite cu până la 2 stop-uri (de ex. în funcție de tonalitatea zonei din cadru pe care e pus punctul AF). Și la ML e la fel, numai că vezi înainte de declanșare care e expunerea. Culmea ironiei, eu cred că acesta e argumentul suprem al ML-urilor, restul sunt chestii pe care utilizatorul începător nu le poate deduce importanța în practică, dar care sună bine. Cum spuneam, 700 puncte AF vs. 150. Posted Image

Edited by calexe, 20 March 2018 - 17:30.


#61
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View Postcalexe, on 20 martie 2018 - 17:26, said:

Funcția High-Res "din mână" - adică aceea care ar avea nevoie de stabilizare de nivel mare - nu știu ce să zic, ai dreptate, dar eu nu prea mă văd utilizând-o. Pentru că dacă se mișcă ceva prin cadru și situația nu se pretează la T necesar celor n expuneri shiftate se trece în CGI pentru eliminarea artefactelor. În rest, High Res cu trepied - aici sunt dSLR-uri care au această facilitate; Pentax de ex..
Stai asa, ca Pentax are si "high res" din mana (dynamic pixel shift), functie proaspat introdusa pe K-1 II.

#62
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005

View PostTS030, on 20 martie 2018 - 17:35, said:

Stai asa, ca Pentax are si "high res" din mana (dynamic pixel shift), functie proaspat introdusa pe K-1 II.

Respect maxim ! Chiar este de apreciat Pentax ca face eforturi si duce stacheta mai sus.



View Postcalexe, on 20 martie 2018 - 17:26, said:

Nu știam că ML-ul tău are și focus bracketing. Sorry. Observația cu resursele este însă validă.

Orice ML de la Olympus din gama OMD are focus bracketing, chiar si un entry-level gen E-M10 II.
Insa focus stacking nu au pus decat in modelele mai rasarite.
La celelalte marci nu stiu cum este.

Acum or sa vina cei care fac macro cu tuburi de microscop si pun camera pe sine. Or sa spuna ca ei n-au nevoie de niciuna din functiile astea. Posted Image

View Postcalexe, on 20 martie 2018 - 17:26, said:

Obiectivele mele au 4 stop-uri de stabilizare optică (pe încercatelea). La ML s-a ajuns la "dublu", adică la 8 stop-uri?

Am zis o diferenta reala de 3 stopuri, nu de 4.
ML-istii spun ca IS-ul rezolva cam 6.5 stopuri. Deci , conform declaratiilor oficiale este o diferenta de 2.5 stopuri.  In practica diferenta mie mi s-a parut mai mare, dar n-am facut teste in sensul asta.



View Postcalexe, on 20 martie 2018 - 17:26, said:

Eu nu folosesc și n-am folosit niciodată dSLR-uri PRO. De ex. 1Dx/1Dx2 (PRO) am "atins" dar n-am folosit. Eu folosesc dSLR mid-level. Actualmente 5D3, dar am fotografiat preț de 1/2 zi și cu 5D4, D810, D750 - tot mid-level. Cred că faci o confuzie în privința claselor de dSLR.

7D nu este camera PRO ?
Daca nu, atunci ai dreptate.

Edited by katran, 20 March 2018 - 18:19.


#63
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

View Postkatran, on 20 martie 2018 - 18:12, said:

...
Acum or sa vina cei care fac macro cu tuburi de microscop si pun camera pe sine. Or sa spuna ca ei n-au nevoie de niciuna din functiile astea.
...
Mie mi-ar fi utilă funcția. Am încercat s-o fac manual, dar e greu, mai ales dacă nu ai un subiect perfect "înghețat". Dar, cum spuneam, funcția se poate implementa pe dSLR. D850 o are.

View Postkatran, on 20 martie 2018 - 18:12, said:

...
7D nu este camera PRO ?
Daca nu, atunci ai dreptate.
Acuma, eu am făcut ceva bănuți mai demult cu 7D, dar cameră PRO n-a fost niciodată. :)
1Dx2 și D5 sunt camerele foto dSLR FF actualmente în categoria PRO, precum și predecesoarele acestora. Iar în alte formate mai sunt și altele.

#64
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
Vad intr-adevar ca 7D nu este considerata camera PRO de catre Canon si sunt surprins, aveam senzatia ca este.


In schimb 5D III si 5D IV sunt considerate camere PRO de catre Canon.

Uite aici:
https://www.canon-eu...o-dslr-cameras/


La Nikon, D850 este prezentat ca si camera PRO.
https://www.nikonusa...cameras/fx.page

Iar D750 si D610 sunt  entry-level.

Edited by katran, 20 March 2018 - 19:10.


#65
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Ok. Atunci 1Dx2 o fi SUPER-PRO iar 6D2/6D SEMI-PRO. :)

Edited by calexe, 20 March 2018 - 23:03.


#66
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
6D2 este sigur entry-level.   Posted Image
Si specificatiile sunt de entry-level : un singur slot de card, obturator 1/4000s care iti creeaza probleme daca vrei sa faci poze cu obiective luminoase in lumina soarelui....etc.

Dar eu ma refeream in primul rand la gama APS-C.
Camere gen Canon 1200D sau Nikon D3XXX. Poate chiar D5XXX. Dupa parerea mea nu mai sunt viabile/competitive, au vizoare mici, AF-uri slabe si nu foarte precise, sunt butucanoase....etc.

Edited by katran, 21 March 2018 - 09:11.


#67
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
Au aparut zvonuri ca unii fotografi profesionisti au primit pentru testare un FF mirrorless facut de Canon:
https://www.dpreview...o-photographers

Stirea e postata de dpreview. Banuiesc ca nu iese fum fara foc.

#68
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012
DPReview posteaza si multe tampenii, in ultima vreme. Parca se "zvonea" ca atat Canon cat si Nikon or sa-si anunte mirrorless-urile FF la CP+...

#69
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
Acum aia de la Canon saracii, vor nu vor, trebuie sa scoata FF-ul mirrorless. Se pune presiune pe ei.  Posted Image Nu mai pot da inapoi.

De ce nu mai pot da inapoi ?
1. In urma acestor zvonuri cei de la Nikon iau decizia sa faca si ei un mirrorless FF ca raspuns la posibilul mirrorless a lui Canon (pe care Canon de fapt nu voia sa-l scoata);
2. Si apoi Canon, chiar daca nu avea de gand sa faca mirrorless-ul, o sa-l scoata ca raspuns la camera lui Nikon.  Posted Image

Edited by katran, 24 March 2018 - 22:53.


#70
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012
Eu cred ca cei de la Nikon sunt prea bine informati despre ce face competitia, pentru a se lua dupa site-uri de zvonuri ;)

Sorry. Poate Canon vor scoate acel MILC FF (desi in continuare am dubii ca montura EF-M e proiectata pentru asa ceva). Dar Nikon sa sara direct la FF, greu de crezut.

#71
puiugr

puiugr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 485
  • Înscris: 01.11.2007
Ma gandesc ca cei de la nikon trebuie sa scoata ceva pentru ca se fac 4 ani de cand d610 si d750 sunt aparute si nici urma de succesori pentru ele.

#72
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005

View PostTS030, on 24 martie 2018 - 23:02, said:

Eu cred ca cei de la Nikon sunt prea bine informati despre ce face competitia, pentru a se lua dupa site-uri de zvonuri Posted Image

Eu mai si glumesc.
Dar si zvonurile, adevarate sau nu, pun ceva presiune si ridica semne de intrebare.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate