Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Povestioara: aproape accident, cum ati fi reactionat?

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
ioppo

ioppo

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,424
  • Înscris: 20.02.2008

View Postalexpet, on 13 martie 2018 - 10:37, said:

si ca veni vorba, mai au o metoda, vazuta de mine personal. Merg in grup pe marginea soselei, in localitate, si cand ii depasesti intind o mana cat sa te atinga in oglinda laterala. Chestie asta le garanteaza supravietuirea, ramane o vanataie si o oglinda imprastiata pe jos (dovada impactului). Urmeaza scandalul si amentarile, de regula soferul sare cu banul imediat. Legea desigur este de partea infractorilor chiar daca politistii cunosc schema, nu prea au ce sa faca, ma duc sa vomit.....
Am patit eu o chestie din asta acum vreo 5 ani prin Arges. Un individ s-a lasat brusc de pe marginea soselei pe carosabil (probabil era beat) astfel incat s-a lovit practic de oglinda mea cu cotul. Initial am oprit sa vad ce s-a intamplat dar cand am vazut ca se strand magraonii cu gura mare am demarat urgent si mi-am bagat pla. Pai daca ramaneam ce m-ar fi asteptat?

#38
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Putin offtopic, cer scuze, dar sa va explic eu in ce fel de tara traim. O tara in care chipurile proprietatea este aparata si garantata de stat iar cand niste tigani iti intra abuziv in casa si iti iau casa, trebuie sa ii actionezi in instanta sa se judece acolo, daca ii dau sau nu afara ! In loc ca, in secunda doi, de la sesizarea politiei sa intervina politia si sa-i evacueze pe aia....si sa-i pedepseasca cu inchisoare, sau alte masuri sa le piara cheful se astfel de practici.
...asadar ce visam noi cauciucuri ...oglinzi ...reparatii. Oamenii raman fara case si nu se face nimic.

Edited by MembruAnonim, 13 March 2018 - 11:39.


#39
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View PostAnn0nyym0us, on 13 martie 2018 - 09:33, said:

Drum in afara localitatii, relativ sinuos. 70km/h, inainte de o curba iese dintr-o cocioaba alaturata drumului un pui de... om. Nu vreau sa-i zic rrom, dar urmariti discutia si decideti voi.

Copilul asta a iesit alergand, fara sa se uite stanga-dreapta, si sare in fata masinii condusa de subsemnatul. Trag stanga de volan ca sa-l evit, ajung pe contrasens si lovesc un crater care imi sparge anvelopa. Am reusit sa controlez masina si sa o opresc pe marginea drumului.

Ma dau jos, ma uit dupa copil, nicaieri de gasit. Ma uit la masina, janta de tabla indoita de pe spate-stanga, anvelopa taiata pe talon pe o portiune de vreo 6 cm. Nu-i bai, ma gandesc, tocmai ce-am comandat gume de vara si cele de iarna de pe spate erau la ultimul sezon din cauza uzurii.

Dau sa merg la portbagaj sa scot cele necesare pentru inlocuirea rotii cu pricina. Apare copilul, de mana cu tatal, mama, fratii, unchiul si vreo cateva alte rude.

Dialog, pe fundal de susoteli ale alora mai din spate:



Discutia a continuat pe sistemul asta, pana am realizat ca nu e cale de scos la capat. Sun la Politie, explic situatia. Mi se recomanda sa raman la locul faptei si sa astept calm un echipaj (pare-se ca trebuia sa fac abstractie de faptul ca existau sanse sa fiu facut bucatele si-apoi salam.

Vine echipajul surprinzator de repede, n-apuc sa deschid gura, ca sar respectivii ante-mentionati sa explice la duamnu' politist cum am vrut eu, animalul, sa le omor copilul cand am trecut cu doo sute la ora.

Concluzia. S-au calmat spiritele, dupa ce au turbat ca eu nu primesc amenda, iar respectivul agent de politie imi spune ca e decizia mea daca vreau sa fac plangere, ca respectivii sa primeasca o amenda pentru nesupravegherea minorului. Anvelopa distrusa nu prea am cum (in traducere, deloc) sa o recuperez.

N-am vrut sa fac plangere. Am schimbat roata, si-am plecat.

Voi ce-ati fi facut? Ati fi mers mai departe cu plangerea? De ce?

nu, foarte bine ai facut..oricum nu primeai nimic..pierdeai mai mult timp...bine ca l-ai evitat

#40
Assur

Assur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 844
  • Înscris: 14.07.2017
Asta va duce in timp la acumularea de tensiuni majore, si in cele din urma va izbucni furtuna(...). Vor plati cu dobanda toate aceste mizerii, in mod tragic.

#41
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,533
  • Înscris: 16.03.2004
Dacă le calcă vreun șofer puradelul antrenat să producă ”accidente” de acest tip, nu-i nimic, mai au puradei, dar va mai dura până mai antrenează unul...

#42
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View PostAnn0nyym0us, on 13 martie 2018 - 09:43, said:

Posibil si asta, desi n-au dat de inteles, ori nu m-am prins eu. O tineau lunga cu puscaria.

asta ca să te introducă în atmosferă

#43
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

View Postjmek4you, on 13 martie 2018 - 10:10, said:

Ai putea sa spui si in ce localitate (sau langa care) s a intamplat asta , eu de obicei cand stiu ca trebuie sa tranzitez localitati de rromi conduc super prudent si legal tocmai ca sa nu am de a face cu incidente de genul.
O sa-ti dea o caramida in parbriz,si vor zice ca te-ai luat de caramida lor.

View Postalexpet, on 13 martie 2018 - 10:37, said:

Urmeaza scandalul si amentarile, de regula soferul sare cu banul imediat. Legea desigur este de partea infractorilor chiar daca politistii cunosc schema, nu prea au ce sa faca, ma duc sa vomit.....
Depinde pe cine prind
http://www.romaniatv...lub_185502.html
http://www.stirileka...tor-k1-17145346

#44
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015
In locul tau as fi sunat la politie de cum vedeam ca vine ala cu tac-su

#45
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Metode de genul ăsta cred că-s vechi. În filmul "Viraj periculos" (1983) sunt 2 adolescenţi care vor să practice un fel de şantaj din ăsta.
Acum aproape 21 de ani eram într-o excursie auto cu noua familie a tatălui meu. Prin Jud. Sibiu un individ mai bronzat a făcut vânt unei vaci în faţa maşinii. Noroc că cine era la volan a oprit la timp.

Cu plângerea nu cred că se rezolva mare chestie. Însă se pare că e bine că atunci când treci pe lângă anume grupuri de persoane să încetineşti.
La noi în România din păcate nu e precum în Rusia, adică înregistările făcute cu camera video montată pe bord să fie folosite drept probă.

#46
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View Postdjl, on 13 martie 2018 - 13:37, said:

La noi în România din păcate nu e precum în Rusia, adică înregistările făcute cu camera video montată pe bord să fie folosite drept probă.
nu este obligatoriu sa fie luate in seama, insa ramane la latitudinea judecatorului daca pot fi admise sau nu ca si probe iar tu esti dator sa aduci in apararea ta toate dovezile de care dispui, fie ca sunt martori, inscrisuri, inregistrari si ce mai ai....De regula judecatorii nu-s chiar nascuti dupa ultima ploaie si fac distinctia intre o inregistrare reala si una falsificata, eventual cer o expertiza daca se impune

Edited by alexpet, 13 March 2018 - 14:01.


#47
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Stiti ce ma mira cel mai mult? Faptul ca , insfarsit, s-a gasit cineva sa ne scrie o intamplare care i s-a intamplat lui, personal si nu unui "prieten, coleg, tovaras, cunostinta,..."
Un lucru demn de bagat in seama.
Cat despre rezolvare, cerd ca a ales solutia cea mai corecta pentru el si familia lui, raportata la conditiile de la noi.
Toata stima initiatorului!

#48
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,096
  • Înscris: 17.01.2012

View PostAnn0nyym0us, on 13 martie 2018 - 09:57, said:

De camera, nu stiu cat renteaza la 8000km pe care-i fac eu pe an.

o dată dacă te salvează și cei 200 de lei i-ai scos
eu postez in fiece săptămână (pe net) tembeli surprinși de camera mea făcând idioțenii pe șosea... nu să-i sancționeze cineva, dar măcar să-i vadă și alții, și poate-poate s-or mai cuminți!

View Postalexpet, on 13 martie 2018 - 10:57, said:

tarile civilizate au ajuns civilizate pentru ca cineva, candva si-a pierdut timpul cu mizerii din astea, adica nu a lasat ghiolbaneala sa triumfe. Daca te trezesti cu mii de astfel de plangeri cineva o sa se intrebe  pana la urma ce se intampla....altfel cainii latra, ursul trece....

când intervin in ecuație rromii, nu merge civilizat!
dacă nu știți - toți europenii au scăpat de ei prin metode neortodoxe (pt că vesticii sunt neortodocși?) (căutați și citiți despre gulagurile nordicilor din anii 50...)

View Postdark, on 13 martie 2018 - 12:24, said:

Dacă le calcă vreun șofer puradelul antrenat să producă ”accidente” de acest tip, nu-i nimic, mai au puradei, dar va mai dura până mai antrenează unul...

te-nșeli..., au deja o armată...

Edited by gushpi, 14 March 2018 - 10:23.


#49
aflorin27

aflorin27

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 842
  • Înscris: 06.06.2014
1. camera in bord e sfanta
2. au vrut bani sau sa ciordeasca ceva din masina, daca nu erai atent
3. plangerea e fix pepsi, vor lua o amenda pe care nu o vor plati niciodata

#50
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

View Postdjl, on 13 martie 2018 - 13:37, said:


La noi în România din păcate nu e precum în Rusia, adică înregistările făcute cu camera video montată pe bord să fie folosite drept probă.

Da, dar politia se orienteaza dupa imagini si poate decide sa continue sau nu cercetarea. Practic, camera a fost de ajutor multora.

#51
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,551
  • Înscris: 15.06.2007

View Postadisz, on 13 martie 2018 - 09:44, said:


Avand in vedere contextul,a fost cea mai inteleapta decizie.Oricum n-ai fi rezolvat nimic cu plangerea,n-ai fi vazut un chior de la ti.gani.Ba mai mult,ti i-ai fi facut dusmani.
Au trecut vremurile cand ti.ganii stiau de frica legii si mai ales a militiei.
Acuma am si eu o curiozitate.. groapa tot ciorile  au sapato?  Sau , daca nu era groapa si nu facea pana, mai statea la discutii cu ciorile?

Edited by tfmercedez, 16 March 2018 - 23:49.


#52
Monstruozitate

Monstruozitate

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 18.04.2017
Ia-ti runflaturi... si ideal ar fi si jante pe care sa poti monta inel aditional de suport... o micro-anvelotpa plina in interiorul anvelopei tale.

https://upload.wikim...sreifen_BMK.jpg

View PostAnn0nyym0us, on 13 martie 2018 - 09:33, said:

Voi ce-ati fi facut? Ati fi mers mai departe cu plangerea? De ce?
As fi ocolit groapa Posted Image... n-as fi luat decat maxim anularea permisului si 1 an restrictie...
O cioara in minus; nepretuit!

Edited by Monstruozitate, 17 March 2018 - 00:19.


#53
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

View PostAnn0nyym0us, on 13 martie 2018 - 09:33, said:

Drum in afara localitatii, relativ sinuos. 70km/h, inainte de o curba iese dintr-o cocioaba alaturata drumului un pui de... om. Nu vreau sa-i zic rrom, dar urmariti discutia si decideti voi.

Copilul asta a iesit alergand, fara sa se uite stanga-dreapta, si sare in fata masinii condusa de subsemnatul. Trag stanga de volan ca sa-l evit, ajung pe contrasens si lovesc un crater care imi sparge anvelopa. Am reusit sa controlez masina si sa o opresc pe marginea drumului.

Ma dau jos, ma uit dupa copil, nicaieri de gasit. Ma uit la masina, janta de tabla indoita de pe spate-stanga, anvelopa taiata pe talon pe o portiune de vreo 6 cm. Nu-i bai, ma gandesc, tocmai ce-am comandat gume de vara si cele de iarna de pe spate erau la ultimul sezon din cauza uzurii.

Dau sa merg la portbagaj sa scot cele necesare pentru inlocuirea rotii cu pricina. Apare copilul, de mana cu tatal, mama, fratii, unchiul si vreo cateva alte rude.

Dialog, pe fundal de susoteli ale alora mai din spate:



Discutia a continuat pe sistemul asta, pana am realizat ca nu e cale de scos la capat. Sun la Politie, explic situatia. Mi se recomanda sa raman la locul faptei si sa astept calm un echipaj (pare-se ca trebuia sa fac abstractie de faptul ca existau sanse sa fiu facut bucatele si-apoi salam.

Vine echipajul surprinzator de repede, n-apuc sa deschid gura, ca sar respectivii ante-mentionati sa explice la duamnu' politist cum am vrut eu, animalul, sa le omor copilul cand am trecut cu doo sute la ora.

Concluzia. S-au calmat spiritele, dupa ce au turbat ca eu nu primesc amenda, iar respectivul agent de politie imi spune ca e decizia mea daca vreau sa fac plangere, ca respectivii sa primeasca o amenda pentru nesupravegherea minorului. Anvelopa distrusa nu prea am cum (in traducere, deloc) sa o recuperez.

N-am vrut sa fac plangere. Am schimbat roata, si-am plecat.

Voi ce-ati fi facut? Ati fi mers mai departe cu plangerea? De ce?
Nu as fi făcut nicio plângere. Nu ar fi făcut bine nimănui. Lor sub nicio forma, pentru ca nu ai cum sa ii educi in legea noastră și mai mult, oricum se lasă cu NUP, iar pe mine nu m-ar fi ajutat cu nimic. Crestineste vorbind, singurul lucru pe care l-as putea face, ar fi sa ma rog pentru ei și sa ii las in mâinile Domnului.
Roata as fi lăsat-o in mâinile asiguratorului CASCO :)

#54
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

View PostMembruAnonim, on 13 martie 2018 - 10:37, said:

Ai procedat foarte bine. In situatia in care erai in alta tara, in care legile sunt logice si mai si functioneaza, da, trebuia sa depui reclamatie iar tIganii (parintii copilului) sa-ti plateasca reparatia si piesele deteriorate, in Romania nu are rost, este pierdere de timp.
De fapt reparațiile, oriunde in lumea asta, le plătea administratorul drumului.

View PostMonstruozitate, on 17 martie 2018 - 00:08, said:

Ia-ti runflaturi... si ideal ar fi si jante pe care sa poti monta inel aditional de suport... o micro-anvelotpa plina in interiorul anvelopei tale.

https://upload.wikim...sreifen_BMK.jpg


As fi ocolit groapa Posted Image... n-as fi luat decat maxim anularea permisului si 1 an restrictie...
O cioara in minus; nepretuit!
Ce ma distrează pe mine cocoșii ăștia care cred ca a lua viața cuiva, nu doar ca e o chestie la îndemâna oricui, ci chiar ii împlinește așa...ca oameni.
Cocos, îți garantez ca in situația aia ai fi făcut fix la fel: ai fi evitat cu orice preț. Și dacă Doamne ferește l-ai fi omorât, n-ai mai fi fost bun toată viața.
Tu crezi ca e ca la GTA? Sau ca genul asta de afirmații puerile sunt altceva decât bravadă ieftină?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate