Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PLOIEȘTI marele SPAM

Numarare voturi la referendum

Radio Europa Libera in Romania

FTP Camera IP
 2.0

interferente relee comandate wifi

Tony Grebla ca Pasarea Phoenix ...

Problema CS:GO, sursa prea mica?
 Curatare ecran laptop

De la 100 KG la 70-80?

Probleme sutitrare pe apple tv 4k

Un sfat va rog la un land rover f...
 Pc pre-configured.

Exindere monitor pe un TV

Lacul Sf.Ana

Alternativa pentru Bitlocker
 

Problema conexiune RDS.

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
entio

entio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 11.05.2007
Ati mai intalnit o situatie de genul asta: ma trezesc ca nu mai merge conexiunea wifi de la router, il restartez de cateva ori dar nu obtin nimic, apoi conectez cablul RDS direct la desktop ca sa-l verific si totul merge normal?
Intreb asta pentru ca de fapt nu cred ca e normal sa se conecteze direct prin cablu, daca eu nu am configurat niciodata userul si parola conexiunii RDs pe desktop, deoarece totul a fost facut pe router.
Repet, eu n-am configurat niciodata conexiunea fixa (cu nume si parola) pe desktop, doar pe router si cu toate acestea, atunci cand am bagat cablul in PC acesta s-a conectat imediat la Internet. Ca si cum nu mai e folosita autentificarea PPPoE ci pur si simplu merge cu DHCP.
In schimb routerul nu se mai conecteaza, la status arata "PPPoE disconnected".
Ce sa inteleg din asta?

#2
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,594
  • Înscris: 12.06.2006
Ca ai net de la vreun vecin "darnic".

#3
entio

entio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 11.05.2007
Tocmai asta e, ca eu am conexiune proprie cu user si parola prin contract, nu de la un vecin. Doar ca userul si parola au fost stocate in router, nu pe PC si cu toate acestea PC-ul se conecteaza la Internet daca bag cablul RDS in portul Ethernet, creez o conexiune LAN fara nume si parola si voila! Precizez ca asta e in Linux, dar cred ca si pe Windows ar face la fel.
Iar eu nu inteleg cum de e posibil asta. Am sunat la RDS, vor veni sa vada care e problema.

#4
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,975
  • Înscris: 01.02.2008

View Postentio, on 12 martie 2018 - 20:34, said:

Repet, eu n-am configurat niciodata conexiunea fixa (cu nume si parola) pe desktop, doar pe router si cu toate acestea, atunci cand am bagat cablul in PC acesta s-a conectat imediat la Internet.

Pai si.. ai verificat IP-ul?  Ei IP extern de RDS sau vreunul care incepe cu 192.168.x.x ?  Adica problema e de tip Fringe si trebuie urmarita mai indeaproape.
Ia pune aici primele doua grupe de cifre din IP-ul pe care il obtii pe desktop fara sa bagi parola..

Edited by rosix, 12 March 2018 - 21:10.


#5
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,208
  • Înscris: 14.04.2016

View Postrosix, on 12 martie 2018 - 21:09, said:

Adica problema e de tip Fringe si trebuie urmarita mai indeaproape.
Ma faci sa rad, ca sa nu spun zambesc :)
Deoarece explicatia logica este ca:
- userul @entio a creat conexiunea PPPoE atat pe computer cat si pe router;
- routerul s-a "stricat" si nu mai are internet cand baga cablul principal in el;
- dar daca il baga direct in PC, are internet.

#6
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,975
  • Înscris: 01.02.2008

View Postsuper8, on 12 martie 2018 - 21:34, said:

- userul @entio a creat conexiunea PPPoE atat pe computer cat si pe router;

N-ai citit in primul post ca s-a jurat pe Biblie ca nu si-a bagat datele de logare in aceasta viata, pe desktop si ca are IP de DHCP ??  Hai sa vedem care e IP-ul de DHCP.

Edited by rosix, 12 March 2018 - 21:45.


#7
entio

entio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 11.05.2007
@rosix, eu nu m-am jurat pe nimic, doar am spus adevarul. Conexiunea PPPoE a fost creata doar pe router, nu si pe desktop, in plus eu am reinstalat recent ambele OS-uri (Windows si Linux) pentru ca am schimbat configuratia hardware, deci nu pot fi date de logare pe desktop.
Revenind la intrebarea ta, am testat acum cu cablul conectat direct la PC si ai avut dreptate, IP-ul incepe cu 192.168. Ce inseamna asta, mai exact? Ca e o problema la RDS?

#8
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,975
  • Înscris: 01.02.2008

View Postentio, on 12 martie 2018 - 22:08, said:

Revenind la intrebarea ta, am testat acum cu cablul conectat direct la PC si ai avut dreptate, IP-ul incepe cu 192.168. Ce inseamna asta, mai exact? Ca e o problema la RDS?

Asta inseamna ca trebuie sa te uiti din nou daca ai bagat in PC cablul care trebuie. Trebuie sa fie exact cablul RDS care intra pe usa sau care iese din convertorul de fibra si pe care l-ai avut pe WAN in router...  Pentru ca IPul ala e de DHCP, adica alocat de router.  De asta au facut astia cabluri colorate.. ca sa nu le incurci.  Verifica totusi.. ca e de cascadorii rasului... :)

Edited by rosix, 12 March 2018 - 22:58.


#9
Kagaroth

Kagaroth

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,641
  • Înscris: 21.01.2010
De fapt dupa cum bine a diZy mai sus, un vecin mai "darnic" a incurcat WAN / Internet cu LAN si acum initiatorul primeste IP prin DHCP de la vecin. De asta nu i se conecteaza router-ul lui ca a facut vecinul o "mica" bucla.

#10
jobist

jobist

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,479
  • Înscris: 23.04.2010

View Postentio, on 12 martie 2018 - 22:08, said:

... am testat acum cu cablul conectat direct la PC si ai avut dreptate, IP-ul incepe cu 192.168. Ce inseamna asta, mai exact? Ca e o problema la RDS?
Înseamnă că PCul tău e conectat cu cablul într-un router; cine ştie al cui; iar dacă îţi merge internetul , atunci acel router are conexiune la internet.

#11
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,975
  • Înscris: 01.02.2008

View PostKagaroth, on 12 martie 2018 - 23:02, said:

De fapt dupa cum bine a diZy mai sus, un vecin mai "darnic" a incurcat WAN / Internet cu LAN si acum initiatorul primeste IP prin DHCP de la vecin. De asta nu i se conecteaza router-ul lui ca a facut vecinul o "mica" bucla.

Pai cum drku.. cablul RDS, la oamenii care n-au fibra in casa (cazul meu) intra intr-un switch aflat pe casa scarii intr-o cutie... Deci, de unde IP din routerul vecinului?

#12
entio

entio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 11.05.2007
Eu chiar nu inteleg de ce vorbiti mereu de un "vecin", pentru ca eu stau la casa iar conexiunea mea e separata, cu nume si parola proprii. @rosix, sunt sigur ca am testat cablul RDS, cel care vine de afara si da, chiar cu acela mi se conecteaza PC-ul la Internet fara datele de logare.
Pur si simplu nu inteleg ce s-a intamplat, ieri totul era normal si astazi, deodata, nu m-am putut conecta la router cu telefonul. Asta-i tot.

#13
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,975
  • Înscris: 01.02.2008

View Postentio, on 12 martie 2018 - 23:29, said:

Eu chiar nu inteleg de ce vorbiti mereu de un "vecin", pentru ca eu stau la casa iar conexiunea mea e separata, cu nume si parola proprii. @rosix, sunt sigur ca am testat cablul RDS, cel care vine de afara si da, chiar cu acela mi se conecteaza PC-ul la Internet fara datele de logare.
Pur si simplu nu inteleg ce s-a intamplat, ieri totul era normal si astazi, deodata, nu m-am putut conecta la router cu telefonul. Asta-i tot.

A umblat un Dorel la switchul de pe stalp.. ce sa se intample?   In loc sa ai internet cu autentificare, ai fara user si parola.. dintr-un echipament de-al lor...altfel nu-mi explic.
S-or fi sucit aia de la RDS...

Edited by rosix, 12 March 2018 - 23:35.


#14
entio

entio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 11.05.2007
Posibil ca asta sa fie explicatia. Mai ales ca eu am Fiberlink 1000, dar pe speedtest obtin viteze de maxim 270 mbps cu cablul direct conectat. Oricum am lasat totul balta, astept sa vina cei de la RDS sa remedieze problema. Pana atunci folosesc netul 4G prin tethering, pentru ca mi se pare foarte nesigur sa ma conectez fara nume si parola.

#15
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,594
  • Înscris: 12.06.2006

View Postrosix, on 12 martie 2018 - 23:27, said:


Pai cum drku.. cablul RDS, la oamenii care n-au fibra in casa (cazul meu) intra intr-un switch aflat pe casa scarii intr-o cutie... Deci, de unde IP din routerul vecinului?

Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, dar daca nu intelegi retelistica nu-i nimic mai sunt si alte domenii in care iti poti da cu parerea.

#16
Kagaroth

Kagaroth

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,641
  • Înscris: 21.01.2010
@entio: Iti vine cablul de afara de la o cutie? Atunci acolo in echipamentul din cutie mai este un client conectat care are un router pe care l-a conectat gresit la reteaua RDS. Unu la mana da un arp -a din terminal, noteaza ce iti apare la 192.168.X.1, adica MAC-ul, apoi suna la RDS explica problema si mai apoi spunele si acel MAC. Vor avea ai grija sa deconecteze clientul care face probleme pana isi rezolva acel client problema in casa cu router-ul.

Edited by Kagaroth, 12 March 2018 - 23:52.


#17
entio

entio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 11.05.2007
@Kagaroth: da, cablul meu vine dintr-o cutie de afara. Nu stiu daca sunt si alti clienti conectati la ea, dar daca da, tot ce se poate sa fie cum zici tu. Sau poate @rosix are dreptate. Eu nu prea cunosc din retelistica decat cateva notiuni de baza.
Oricum, vor veni cei de la RDS sa vada care-i problema si va tin la curent cu rezultatul. Chiar sunt curios care este explicatia, nu mi s-a mai intamplat pana acum asa ceva.

#18
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,975
  • Înscris: 01.02.2008

View PostdiZy, on 12 martie 2018 - 23:49, said:

Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, dar daca nu intelegi retelistica nu-i nimic mai sunt si alte domenii in care iti poti da cu parerea.

Pai tocmai asta e rostul, sa explice cineva care se pricepe..  Eu nu stiam sa fie posibil asa ceva.... Atat de slabe sunt echipamentele RDS, incat oricine schimba cablurile intre ele, in propriul router, poate da net la tot cartierul?  Eu stiam ca au protectie, porturi blocate, etc...

Edited by rosix, 13 March 2018 - 00:36.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate