Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Când și cum s-au lepădat catolicii de Hristos

* - - - - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
98 replies to this topic

#1
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
Catolicii se laudă că stau pe scaunul lui Petru și eu îi cred că ei sunt Petru. Dar, în acest caz, trebuie să admitem că, de-a lungul istoriei, s-au lepădat și ei de Hristos de trei ori, exact ca Petru, înainte să cânte cocoșul de două ori:

Marcu 14:30 Şi Isus i-a zis: „Adevărat îţi spun că astăzi, chiar în noaptea aceasta, înainte ca să cânte cocoşul de două ori, te vei lepăda de Mine de trei ori.”

Ba remarcați și expresia ”chiar în noaptea aceasta”. Iar acum, după ce ați remarcat-o, haideți să ne gândim care a fost ”noaptea” erei creștine? Ei bine, orice om cu o brumă de cultură știe că vorbesc despre ”evul mediu”. Și ce a făcut Biserica Catolică în evul mediu? Ce fapte rușinoase echivalente lepădării de Hristos a făcut? Păi, sunt... vreo trei:

1. Vânătoarea de vrăjitoare.

La o scurtă căutare pe net, am găsit că aceasta a avut loc cam în perioada 1480-1750

2. Inchiziția.

Și aceasta s-a întins pe vreo câteva secole, cam între 1100-1860. Bineînțeles că, în tot acest timp, a continuat și vânătoarea de vrăjitoare.

3. Marea Schismă.

Prin aceasta Biserica Catolică s-a lepădat categoric și explicit de Hristos, adică de Trupul Bisericii reprezentat de toate cele cinci Patriarhate inițiale: Alexandria, Antiohia, Ierusalim, Roma și Constantinopol. Oficial, a avut loc în 1054, dar de fapt a început ceva mai devreme.

După cum vedeţi, chiar dacă eu am început cu vânătoarea de vrăjitoare, de fapt toate aceste trei evenimente s-au întrepătruns și au avut loc simultan. Aș zice, totuși, că totul a început cu Schisma, care a avut loc, oficial, în 1054, deși începuse mult mai înainte.

Interesant este faptul că, urmărind simbolistica istoriei, ”cocoșul” este identificat cu regatul Franței. Iar acest ”cocoș” a ”cântat”, adică și-a declarat pretenția de supremație asupra întregii lumi, în timpul lui Napoleon Bonaparte, care a fost împărat de două ori: între 1804-1814 și timp de o sută de zile în 1815. Ori, pe la 1800, din cele scrise mai sus, se vede clar că Petru, alias Biserica Catolică, se lepădase deja de Hristos de trei ori, prin cele trei fapte arătate  mai sus. Și ”cocoșul” a cântat, după cum se vede, exact de două ori, imediat ce s-au terminat aceste trei lepădări! Și aceasta nu-i o coincidență....

Dar și mai interesant este ce a urmat după acestea: împăratul Napoleon este dat jos și Revoluția Franceză, inițial întârziată de Napoleon, continuă cu reformele ”iluministe”. Am pus între ghilimele ”iluministe” pentru că, de fapt, acea perioadă a fost în continuare una de teroare și întuneric. Au urmat o sută de ani de războaie, care s-au terminat o dată cu Al doilea război mondial. În tot acest timp, ”lumina” (adică binele) s-a amestecat cu ”întunericul” (adică răul). Doar că lumina a tot crescut și continuă să crească, semn că ”ziua cea mare” se apropie tot mai mult, dacă nu a început deja.
Oricum, din punct de vedere religios, mai întâi a apărut protestantismul, prin care Hristos a fost dat jos de pe cruce, de vreme ce protestanții nu se mai închină ei. După protestantism, a apărut ateismul, care efectiv l-a îngropat pe Hristos, considerându-l mort și om ca toți oamenii. Iar după protestantism și ateism a apărut satanismul (mai bine zis s-a ițit la suprafață, că de apărut apăruse de mult), care vrea să transforme lumea într-un iad al depravării și disperării și creștinii au ajuns să-l propovăduiască pe Hristos dracilor cu chip de om.

Vestea bună, din toate cele de mai sus, este faptul că, iată, s-a făcut ziuă și se va face și mai mult. Iar catolicii, care acum își plâng păcatele și lepădarea de Hristos, se vor alipi din nou, cu inima curățată de pocăință, de frații lor ortodocși. Apoi, uniți, vor porni la cucerirea întregii lumi și supunerea ei lui Hristos, cu tot cu dracii din ea care cred că Stăpânul nu-i acasă și ei pot juca tontoroiul pe a noastră masă!

Amin

Edited by Dorel666, 11 March 2018 - 17:28.


#2
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
Sfintul Paisie de la Neamt (+1794)
“Au ereticii sunt rimlenii (romano-catolicii) cu al lor papa? Bine stiu ca vei zice ca sunt eretici. Si de vreme ce sunt eretici, precum si cu adevarat sunt, atunci Sfinta noastra Biserica ii afuriseste pe dinsii. Si pe care Sfinta Biserica ii afuriseste si eu, impreuna cu Biserica, fiul ei fiind, ii afurisesc.”
“Iara preacuviosul asupra tuturor celor ce veneau de supt stapinirea papii, savirsea aceasta mare taina a Botezului, fara de nici o impiedicare sau indoire, ca pre o prea de nevoie la mintuirea omului”, iar despre uniati: “Ca pentru alte rataciri si erezii rimlenesti, ce nu se cuvine de acum sa-ti mai vorbim ca si cu toate ereziile cele rimlenesti s-au amestecat si cu ele se unesc si uniatii, precum sufletul de trup. Si cum le va fi lor nadejde de mintuire? Nicidecum. Numai pentru Botez iti voi vorbi tie din Scripturi, fara de care nu poate avea nimeni nadejde de mintuire.”

Sfintul Ioan de Krnostadt (+1908)
Catolicii, luteranii si reformatii au apostaziat de la biserica lui Hristos – ei nu sunt de un cuget cu noi
“De gresita intelegere de catre catolici a cuvintelor Mintuitorului: Tu esti Petru si pe aceasta piatra (pe Hristos, pe Care Petru L-a marturisit Fiu al lui Dumnezeu) voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui (Matei 16,18) depind toate ratacirile catolicilor si papilor si mai ales parelnicul primat papal in Biserica si parelnicul rang al papilor de loctiitori ai lui Hristos. Ci uitati-va cite rataciri sunt ingaduite in credinta papei (iar nu a lui Hristos) rataciri ciudate, hulitoare de Dumnezeu – si le veti intoarce spatele cu nemultumire si groaza! O trufie omeneasca! O trufie sataniceasca! Auzi, papa infailibil! O, iezuitism!”
“Catolicii recunoscindu-l drept cap al bisericii pe papa, pe adevaratul Cap al Bisericii – Hristos L-au pierdut si au ramas lipsiti de Cap. Intreaga istorie a papismului da marturie ca la catolici nu este Cap fiindca ei fac lucruri necuvioase, lupta impotriva Bisericii Ortodoxe. Iar in invatatura lor dogmatica – vai, cite erezii, inovatii, abateri de la adevar! O, pierzator sistem papist! Singurul Cap al Bisericii ceresti, pamintesti si din cele mai dedesubt este Hristos Dumnezeu!”

#3
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Oare sta cineva să citească ce știe asta?

#4
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,781
  • Înscris: 12.01.2018
cred că trebuie chemat vânătorul

#5
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017
zicea lumea Dorele, ca te plictisesti "rau de tot" ! ...
de ce ai nr "666" la nick-name ? ...Posted Image

Edited by realduc, 11 March 2018 - 18:09.


#6
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Dorele Dorele... Posted Image

#7
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
OK, s-or fi lepadat, nu stiu, treaba lor.
Si asta ce inseamna, ca nu mai au loc pe pamant, ca le ia aerul ortodocsilor?
Sunt ortodocsii mai crestini decat catolicii? Cu ce ii ajuta? Pe lumea asta, ca pe aialalta este doar o promisiune, niciodata dovedita.

#8
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Marea schisma a avut mai putin de a face cu lepadarea de Hristos si mai mult cu impartirea influentei politice asupra unor zone geografice . Fiecare vroia propria biserica si propriile multimi de enoriasi . Deja crestinismul se raspandise prea departe de sursa si in 1000 de ani a apucat pe cai materiale si ideologice diferite.

#9
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 claudiu1, on 11 martie 2018 - 18:54, said:

OK, s-or fi lepadat, nu stiu, treaba lor.
Si asta ce inseamna, ca nu mai au loc pe pamant, ca le ia aerul ortodocsilor?
Sunt ortodocsii mai crestini decat catolicii? Cu ce ii ajuta? Pe lumea asta, ca pe aialalta este doar o promisiune, niciodata dovedita.

Ideea este că s-au lepădat exact ca Petru. Adică au rămas în continuare fideli lui Hristos și, după ce își vor plânge îndelung păcatele, vor fi iarăși o singură adunare și o singură biserică, împreună cu ortodocșii și cu toți creștinii. Pentru că este scris: ”bate-voi Păstorul și se va risipi turma”. Și turma creștină este azi risipită. Dar Însuși Dumnezeu Păstorul va veni și îi va strânge pe toți la loc, ”cum își strânge cloșca puii sub aripi”.

#10
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,044
  • Înscris: 26.11.2001
Voi realizati ca teoretizati si intoarceti pe toate fetele ceva care s-ar fi intamplat acum 2000 de ani ? Intre timp viata oamenilor s-a schimbat radical, informatia e la indemana oricui e dispus sa o caute.
Oamenii traiesc mult mai mult in prezent decat in teoriile dintr-o carte veche. Si e un lucru foarte bun si firesc.

Pur si simplu povestile astea de adormit copii nu isi mai au rostul in 2018, sincer.

#11
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 don_King, on 11 martie 2018 - 21:14, said:

Voi realizati ca teoretizati si intoarceti pe toate fetele ceva care s-ar fi intamplat acum 2000 de ani ? Intre timp viata oamenilor s-a schimbat radical, informatia e la indemana oricui e dispus sa o caute.
Oamenii traiesc mult mai mult in prezent decat in teoriile dintr-o carte veche. Si e un lucru foarte bun si firesc.

Pur si simplu povestile astea de adormit copii nu isi mai au rostul in 2018, sincer.

Tocmai, că nu faci decât să confirmi ce a fost scris acum două mii de ani:

Matei 24:38 În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie
               39 şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.

Dar parcă și mai interesante sunt versetele următoare:

               40 Atunci*, din doi bărbaţi care vor fi la câmp, unul va fi luat şi altul va fi lăsat.
               41 Din două femei care vor măcina la moară, una va fi luată şi alta va fi lăsată.



Te-ai gândit vreodată că ai putea fi crescut exact cum se crește porcul sau puiul: spre a fi sacrificat atunci când stăpânul lui are nevoie sau poftă de carnea lui...? Ți se pare, cumva, că-i liniște și pace în lume? Și despre asta s-a vorbit acum două mii de ani:

1 Tesaloniceni 5:3 Când vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare.

#12
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017
frumoasa limba romana "te lamureste" ! ... Posted Image
exista o mica diferenta intre jertfa si sacrificiu !
unul este voluntar celalat este victima ! ...
D-zeu iubeste oamenii ! ... niciodata nu va pedepsi un om ! ...
sau nu va judeca un om ! ... punct !
este parerea mea (strict personala) despre faptul ca Isus este o inventie a bisericii
ptr a ne controla, pe noi muritorii de rand !... a ne face mai docili, mai contolabili, mai slcavizati in cele din urma !
D-zeu Creatorul, este dincolo de Biblie, Isus, biserica, control ,bani, proprietati, etc !
personal cred ca Isus a fost un excroc, ca biserica este o unealta de dominare, etc !
relatia mea cu D-zeu este speciala si unica ! ... nu am nevoie de biserica si de minciuni !

Edited by realduc, 11 March 2018 - 22:59.


#13
un huligan

un huligan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 11.09.2006
Eu vad ca catolicii il au pe Christos pe cruci, au la intersectiile drumurilor cruci numite Calvaire - referindu-se desigur la calvarul crucificarii, nu stiu de unde ideea asta ca l-au abandonat pe Christos in favoarea Papei, ca nu-l au pe Papa pe cruce.
Pare a fi doar o speculatie ignobila, ca toata povestea cu Napoleon, cocosul, vanatoarea de vrajitoare si restul.
Am mai intrebat in stanga si in dreapta si se pare ca Marcu a trait inainte de epoca napoleoniana. Si nici nu era cunoscut ca un clarvazator, nici bunicul lui Nostradamus nu a fost. Asa ca toata teoria ta se bazeaza pe premize false. Nu mai incercati voi ortodocsii sa demonizati tot timpul - si cu fel de fel de inventii - catolicismul. Aveti alte probleme de analizat : de ce ortodoxia a tinut in ignoranta si saracie popoarele ei pe cand catolicismul le-a dus cu o treapta mai sus iar reforma cu doua?

#14
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 un huligan, on 11 martie 2018 - 22:54, said:

Eu vad ca catolicii il au pe Christos pe cruci, au la intersectiile drumurilor cruci numite Calvaire - referindu-se desigur la calvarul crucificarii, nu stiu de unde ideea asta ca l-au abandonat pe Christos in favoarea Papei, ca nu-l au pe Papa pe cruce.
Pare a fi doar o speculatie ignobila, ca toata povestea cu Napoleon, cocosul, vanatoarea de vrajitoare si restul.
Am mai intrebat in stanga si in dreapta si se pare ca Marcu a trait inainte de epoca napoleoniana. Si nici nu era cunoscut ca un clarvazator, nici bunicul lui Nostradamus nu a fost. Asa ca toata teoria ta se bazeaza pe premize false. Nu mai incercati voi ortodocsii sa demonizati tot timpul - si cu fel de fel de inventii - catolicismul. Aveti alte probleme de analizat : de ce ortodoxia a tinut in ignoranta si saracie popoarele ei pe cand catolicismul le-a dus cu o treapta mai sus iar reforma cu doua?

Ți se pare că am demonizat catolicismul? Înseamnă că ai citit doar pe jumătate postarea mea. De fapt este cam pe dos: l-am ”dedemonizat”.

 realduc, on 11 martie 2018 - 22:50, said:

frumoasa limba romana "te lamureste" ! ... Posted Image
exista o mica diferenta intre jertfa si sacrificiu !
unul este voluntar celalat este victima ! ...
D-zeu iubeste oamenii ! ... niciodata nu va pedepsi un om ! ...
sau nu va judeca un om ! ... punct !
este parerea mea (strict personala) despre faptul ca Isus este o inventie a bisericii
ptr a ne controla, pe noi muritorii de rand !... a ne face mai docili, mai contolabili, mai slcavizati in cele din urma !
D-zeu Creatorul, este dincolo de Biblie, Isus, biserica, control ,bani, proprietati, etc !
personal cred ca Isus a fost un excroc, ca biserica este o unealta de dominare, etc !
relatia mea cu D-zeu este especiala si unica ! ... nu am nevoie de biserica si de minciuni !

Vorbești ca preotul propriei religii.  Caz în care te autodeclari Dumnezeu. Și asta-i nașpa...

#15
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017

 Dorel666, on 11 martie 2018 - 22:59, said:

Vorbești ca preotul propriei religii.  Caz în care te autodeclari Dumnezeu..
iti dau tema de casa ! ...
"judeca" ininte sa vb ! ,.. Posted Image
pe urma cand ai rezolvat "problema" intreba-te (sincer) de ce ai nevoie de preoti si Biblie ptr a-l
intalni pe D-zeu ! ... Posted Image
si daca iti mai raman resurse intreaba-te de ce crezi ca noi crestinii suntem "detinatorii adevaratei religii" !
si pe urma ce insemna cuvantul "religie" ?
de ce existi in aceasta lume ?
esti din alt "material" decat "paganii" ?
etc !
noapte buna ! ... Posted Image

Edited by realduc, 11 March 2018 - 23:09.


#16
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 realduc, on 11 martie 2018 - 23:04, said:

iti dau tema de casa ! ...
"judeca" ininte sa vb ! ,.. Posted Image
pe urma cand ai rezolvat "problema" intreba-te (sincer) de ce ai nevoie de preoti si Biblie ptr a-l
intalni pe D-zeu ! ... Posted Image
si daca iti mai raman resurse intreaba-te de ce crezi ca noi crestinii suntem "detinatorii adevaratei religii" !
si pe urma ce insemna cuvantul "religie" ?
de ce existi in aceasta lume ?
esti din alt "material" decat "paganii" ?
etc !
noapte buna ! ... Posted Image

Orice tâmpit, vrăjitor  și drac poate să-l întâlnească pe Dumnezeu. Problema nu este a-L întâlni, ci a fi parte din El!

#17
Tetelu1980

Tetelu1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 01.08.2007
Și psihiatrul ce a avut de spus legat de forma asta de schizofrenie paranoidă manifestată prin delir mistic prelungit?

Edited by Tetelu1980, 11 March 2018 - 23:31.


#18
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014
Dorele...si de tine o sa se lepede Hristos daca nu vei inceta sa mai vb.de asemenea subiecte !!!!!!!!!!!!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate