Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Curatare jante aluminiu bicicleta

Plafoniera led cu backlight

Am pierdut contractul de munca, a...
 Certificat TVA pentru Auto SH de ...

Sectorul 4 ridica masini abuziv?

N-are vlaga in a 5 a

Motorul se supraincalzeste?
 Monitor max 24 inci , programare...

avarie usoara

KIA XCEED PE 1.5 T-GDi Hybrid Ele...

Rotoare, statoare și alte ge...
 Achizitie logan nou (ce cutie, ce...

La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!
 

Java alert

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,926
  • Înscris: 24.08.2005
Salutare.
Am un formular simplu in care am 2 elemente:
1. input text cu name: text1
2. un buton normal care are ca actiune: onclick="alert('Hello World!')"

Intrebarea mea este cum pot modifica acel alert astfel incat la apasarea putonului sa imi apara in alert textul introdus in input? (doar daca se poate face ceva simplu printr-o cancatenare, ceva)

Multumesc.

#2
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013
Cred ca te referi la Javascript. Pai se face simplu:

var campInput = document.getElementByid('ce_id_dai_tu_la_camp');
var text = campInput.value;
alert(text);


Hai un edit mai detaliat ca poate esti incepator grav. Faci o functie:

function arataCeScriu() {
var campInput = document.getElementByid('ce_id_dai_tu_la_camp');
var text = campInput.value;
alert(text);
}


si la button
<input type="button" onclick="arataCeScriu();" />


Edited by potae, 05 March 2018 - 13:40.


#3
mybrandnewmail59

mybrandnewmail59

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 21.01.2018
Nu situ cit e de elegant sctiprul asta, dar poate il ajuta mai multe exemple:

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<button onclick="myFunction2()">BUT2</button>
<input name="searchTxt" type="text" maxlength="512" id="searchTxt" class="searchField" value="dsadsads"/>
<script>
function myFunction2() {
alert(document.getElementById("searchTxt").value)
}
</script>
</body>
</html>



#4
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,926
  • Înscris: 24.08.2005
Va multumesc pentru sfaturi dar ma intereseaza ceva foarte simplu, fara functii - nici nu stiu daca se poate.
Uitandu-ma la ce mi-ati scris am incercat asaȘ
<input name="text1" type="text" /><br />
<br />
<input name="Button1" type="button" value="button" onclick="alert(document.getElementById("text1").value)"/><br />

dar nu functioneaza si cred ca din cauza faptului ca nu am acel <script>
Se poate modifica ce am scriu eu mai sus in ceva functional? Sa scriu codul Javascript in onlick?

Edited by vdingo11, 05 March 2018 - 14:04.


#5
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,271
  • Înscris: 14.03.2013

View Postvdingo11, on 05 martie 2018 - 14:01, said:

Va multumesc pentru sfaturi dar ma intereseaza ceva foarte simplu, fara functii - nici nu stiu daca se poate.
Uitandu-ma la ce mi-ati scris am incercat asaȘ
<input name="text1" type="text" /><br />
<br />
<input name="Button1" type="button" [b]id="text1"[/b] value="button" onclick="alert(document.getElementById("text1").value)"/><br />

dar nu functioneaza si cred ca din cauza faptului ca nu am acel <script>
Se poate modifica ce am scriu eu mai sus in ceva functional? Sa scriu codul Javascript in onlick?
Am adaugat ce trebuie.
<input name="Button1" type="button" id="text1" value="button" onclick="alert(document.getElementById("text1").value)"/><br />

Edited by jm2010, 05 March 2018 - 14:05.


#6
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,926
  • Înscris: 24.08.2005
Am scris asa:
<input name="text1" type="text" /><br />
<br />
<input name="Button1" type="button" id="text1"  value="button" onclick="alert(document.getElementById("text1").value)"/><br />
<br />

Nu afiseaza nimic.
Acel id="text1" nu trebuie adaugat la butonul input text ca sa ia textul de acolo? Am incercat si asa si nu merge.

#7
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013
Problema e ca tu faci document.getElementById si nu ai tag id pus pe input ci doar la name.

tre sa pui

<input id="text1" name="text1" type="text" /><br />


Tu iei dupa id input textu ca acolo ai valoarea nu pe buton. La buton nu are sens sa-i dai id ca nu faci nimic cu el momentan :)

Edited by potae, 05 March 2018 - 14:35.


#8
pexCom

pexCom

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.01.2014
In plus, s-ar putea sa trebuiasca single quotes la getElementById("text1").value.
Adica asa: getElementById('text1').value

#9
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,926
  • Înscris: 24.08.2005

View PostpexCom, on 05 martie 2018 - 14:42, said:

In plus, s-ar putea sa trebuiasca single quotes la getElementById("text1").value.
Aici era greseala. Acum este perfect.
Faptul ca am pus acel id="text1" la button era ca asa l-a pus jm2010 si de aceea am intrebat daca este corect.

Ma mai intereseaza un lucru: cum pot concatena in alert 2 sau mai multe texte: de ex doresc sa concatenez un text fisat si ceva scris in input adica: "text1" si document.getElementById("text1").value
Ma intereseaza direct in alert nu cu document.write, etc

Multumesc.

Edited by vdingo11, 05 March 2018 - 14:57.


#10
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<input type="text" id="textBoxValue"/>
<br>
<br>
<input name="Button1" id="text1" type="button" value="START" onclick="alert('customText'.concat(document.getElementById('textBoxValue').value))"/>
<br>
<br>
</body>
</html>


Cam asta înțeleg că ai vrea tu, cu orice alt text preferat în loc de 'customText', desigur.

Dar, încă o dată, e extrem de neelegant. De ce nu faci o funcție simplă pe care să o apelezi, în care să scrii cod js cătinel?
Deja ai exemplu mai sus de la colegi, n-o să te poți feri la nesfârșit de asta. :)

Părerea mea. :)

Edited by vlad29marko, 05 March 2018 - 16:06.


#11
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,926
  • Înscris: 24.08.2005

View Postvlad29marko, on 05 martie 2018 - 15:54, said:

Cam asta înțeleg că ai vrea tu, cu orice alt text preferat în loc de 'customText', desigur.

Da exact asa doresc.
Deocamdata ma intereseaza lucruri foarte simple fara complicatii. Ulterior evident se ajunge inevitabil la functii
Multumesc.

Edited by vdingo11, 06 March 2018 - 09:18.


#12
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Cum consideri. Cu plăcere!
Succes!

#13
mybrandnewmail59

mybrandnewmail59

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 21.01.2018

View Postvlad29marko, on 05 martie 2018 - 15:54, said:


De ce concat si nu un simplu + ??
https://stackoverflo...s-concat-method

#14
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Sau:

onclick="alert('customText'+(document.getElementById('textBoxValue').value))"


Desigur.

Scrisese inițiatorul: "doresc să concatenez" și mi-a venit instant "concat" în minte.
Nu găsesc diferențe între ele oricum, dar văd că băieții de pe stack spun că e mai rapid operatorul +.
Se poate, dar de ce se mai păstrează metoda atunci?

Mă rog, astea-s chestii de nuanță. Ideea e că merge either way.
Mulțumesc de completare!

Edited by vlad29marko, 06 March 2018 - 11:14.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate