Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce inseamna C.I+?

O luna de permis si un Ford Monde...

Prioripost

ce puteam face in aceasta situatie?
 analiza disbioza in materii fecale

Ajutor cu un Chromecast 4 TV HD

Recomandare telefon

Media player Dune -streaming Andr...
 Ordinea corecta casa in roșu...

Aplicatii optimizate pentru Apple...

Inundatie casa si administratorul...

Statiuni balneo pentru recuperare...
 Smalt crapat lavoar - se poate re...

Biorinil, se mai poate gasi totus...

Lipire imagine foto pe cabochon d...

Motor 4 timp ohv.
 

Adaugare imagine(banner) cu link

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
brebnl

brebnl

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.02.2017
Salut, am un prieten care are un site facut in HTML acum vreo 10 ani, si vrea sa-i adaug pe home page sub meniu, o imagine cu un link.

Eu am mai facut pentru mine un site in Wordpress, dar pe un site facut doar in HTML nu am mai facut modificari niciodata. Am ceva notiuni vagi de HTML/CSS, adica stiu ce-i ala un header, footer dar in rest nu prea ma pricep.

Am intrat in cPanel/File Manager/public_html dar aici nu mai stiu ce fisier trebuie sa modific ca sa pun imaginea respectiva sub meniu.

#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,078
  • Înscris: 31.03.2012
Trebuie sa introduci in acel cod ceva de genul asta:

<p>
<a href="https://www.site.com">
<img border="0" alt="POZA" src="poza.gif" width="1000" height="100">
</a>
</p>

si sa ai grija ca acea poza (poza.gif) sa existe in acel folder.

Fisierul care trebuie modificat este ceva de genul: index.html sau home.html.

Edited by pasilla, 04 March 2018 - 22:08.


#3
brebnl

brebnl

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.02.2017
In "public_html" nu apare nici un fisier .html decat unul singur(detalii-produs.html) atat. Restul sunt fisiere .php inclusiv index.php.

#4
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,078
  • Înscris: 31.03.2012
Atunci modifica index.php

#5
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,635
  • Înscris: 24.09.2006
Acum depinde si de site daca e static HTML sau PHP cu baze de date, template-uri si alte cele.
index.orice este in mod obisnuit pagina principala a fiecarui site, insa daca in acel fisier.php de il ai acolo sunt interogate alte zeci de alte fisiere diferite cu cod, atunci e posibil sa fie nevoie sa editezi in alta parte.
Ce CMS foloseste site-ul? Sau e ceva din "bucataria" proprie a autorului?

#6
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,832
  • Înscris: 10.12.2006
Pune aici codul din index.php

#7
brebnl

brebnl

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.02.2017

View Postgumball3000, on 04 martie 2018 - 22:43, said:

Ce CMS foloseste site-ul? Sau e ceva din "bucataria" proprie a autorului?

Habar n-am. E un site destul de simplu, nu e responsive...

O sa incerc sa modific in index.php si revin daca mi-a iesit. Multumesc tuturor pentru ajutor!

#8
Bogdan__26

Bogdan__26

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 26.01.2016
Descarca index.php, deschide-l intr-un text-editor Notepadd++, Sublime, VS Code etc. si adauga codul acesta sub meniu:

<div>
<img src="myImage.jpg" alt="Image">   
<a href="www.google.com">Link</a>
</div>

Obs: src - calea unde ai pus imaginea
alt - alternativ text ( o scurta descriere a imaginii ) in cazul in care imaginea nu se incarca apare textul respectiv
href - destinatia link-ului unde vrei sa mearga utilizatorul cand da click

Dupa ce ai modificat fisierul incarca-l inapoi pe server. De asemenea trebuie sa incarci si imaginea. Daca pui src="image.jpg" atunci imaginea trebuie sa o pui in radacina adica chiar unde se afla index.php daca vrei sa creezi un folder pentru imagini atunci pui src="imagini/imagineaMea.jpg", imaginea o incarci in folderul respectiv.

Edited by Bogdan__26, 04 March 2018 - 23:31.


#9
brebnl

brebnl

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.02.2017
Attached File  noimage.PNG   11.42K   3 downloads

@Bogdan__26 am incercat asa, si im arata ca in imaginea de mai sus. Am incercat sa-l pun in mai multe locuri dar tot asa arata. Linkul merge, dar imaginea nu stiu de ce nu se incarca. Am pus-o in folderul "images" si se numeste "blank.png"

<div>
<img src="images/blank.png" alt="Image blank">  
<a href="www.google.com">Link</a>
</div>

LE: Nu stiu din ce motiv dar la descrierea imaginii urcate de mine in folderul "images" scrie : text/x-generic in loc de image/x-generic. O sa incerc sa o schimb, nu stiu.

LE1: Am pus alta imagine JPG si a mers, doar ca acum imaginea nu apare sub meniu ci se duce undeva mult in afara in dreapta si alaturi apare scris link care ala face trimitere la link. Dar eu vreau atunci cand dau click pe imagine sa se faca redirectionarea fara sa mai apara cuvantul link alaturi.

Edited by brebnl, 05 March 2018 - 00:24.


#10
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,078
  • Înscris: 31.03.2012
pune un slas inainte:

"/images/blank.png"

#11
brebnl

brebnl

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.02.2017
Acum apare imaginea sub meniu, dar tot asa cu cuvantul link alaturi care face redirectionarea, iar daca dau click pe imagine nu se intampla nimic.
Cum pot face ca intreaga imagine sa faca redirectionarea?

#12
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,078
  • Înscris: 31.03.2012
Sterge de acolo textul "link"
Pune link cu http:// sau https:// dupa caz
<div>
<img src="images/blank.png" alt="Image blank">
<a href="http://www.google.com" /a>
</div>


Vezi si postarea mea #2, daca ai nevoie sa dimensionezi poza.

Edited by pasilla, 05 March 2018 - 00:58.


#13
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,832
  • Înscris: 10.12.2006
<div>
<a href="http://www.google.com">
	 <img src="/images/blank.png" alt="Image blank">
</a>
</div>

Edited by Mizu, 05 March 2018 - 01:57.


#14
Bogdan__26

Bogdan__26

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 26.01.2016

View PostMizu, on 05 martie 2018 - 01:57, said:

<div>
<a href="http://www.google.com">
	 <img src="/images/blank.png" alt="Image blank">
</a>
</div>

Introdu codul pus de Mizu, in felul acesta imagine este insasi un link si seteaza la imagine in css

display: block;
width: 100%;

sau poti sa pui stilurile inline:  <img src="..." alt="..." style="display: block; width: 100%;"> astfel incat imaginea "sa nu mearga mult in drepata" asa cum ai zis tu.

#15
brebnl

brebnl

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 02.02.2017
Multumesc mult pentru ajutor, a iesit foarte bine. Posted Image

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate