![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce izolatie sa aleg? Comparatie intre materiale
Last Updated: Dec 01 2023 20:03, Started by
Adm
, Feb 25 2018 11:55
·
46

Posted 27 July 2023 - 05:19

arg, on 25 februarie 2018 - 12:09, said:
sau lipit cu spuna poliueretanica https://www.dedeman....-87-l/p/5007287 [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_5-LNk8wKiQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Eu am placat unui vecin care și-a făcut pereții casei dintr-un amestec bolțari+chirpici. Care nu erau la aceiași grosime. Așa că, am așezat 2 profile CD, ptr rigips pe perete, cam la 3 cm depărtare de perete. Unde aveam 3, unde erau 5, sau rămînea doar 1 cm. Puneam spumă "mămăligi" pe colțuri și pe mijloc. Așezăm placa pe poziție. dădeam găuri ptr dibluri, dar nu băteam cuiele. Lăsam 2-3 ore, apoi băteam și cuiele. Dacă nu foloseam metoda asta cu spumă, trebuia să tencuiesc 5 cm peretele. (O mulțime de nisip, ciment și timp. Așa a mers mai repede.) ![]() |
Posted 27 July 2023 - 05:52

STARTREK1, on 25 iulie 2023 - 21:45, said:
Este același lucru. În ce mă privește, doar numele diferă. Ce face unul, face și celălalt. Da. Ptr finisat poți aplica ori tinci, sau, ptr că zici că este la interior (tinci dai la exterior), poți veni cu un strat de amorsă (vezi că trebuie diluată) apoi cu glet, apoi var lavabil. Nu știu, dacă știi cum se lucrează cu acest adeziv ! Am văzut destui artiști !!! Aplici întîi pe perete un strat aprox de 5 mm adeziv. Adaugi plasa (preferabil derulată vertical, dacă te ajută cineva se poate placa și orizontal), apoi vii cu gletiera zimțată si trimiți plasa alături de polistiren. Preferabil, lași acele nervuri de 8-10 mm, pînă a doua zi. A doua zi, vi cu un dreptar și razi vîrfurile, apoi din nou, cu gletiera, cu partea cealaltă, lisă nivelezi peretele. Ai să zici, probabil că așa intră mult adeziv. E corect ! Dar cînd te vei rezema de perete, sau cînd îl vei lovi cu cotul, nu vei face gaură în acel loc. ![]() ![]() Așa rămîne în prima zi. ![]() ![]() Și așa arată în ziua următoare. |
Posted 28 July 2023 - 10:21

Astea-s inchipuiri din fundul satului. Daca vrei sa reziste la impact pui polistiren cu densitate mai mare cu cat astepti sa fie izbit cu corpuri mai grele si armezi cu plasa cu densitate mai mare.
Nici polistirenul si nici macar 1cm de tencuiala nu rezolva rezistenta la impact, doar va incarca peretele. |
Posted 28 July 2023 - 10:43

nu mai vazusem de mult genul asta de cârpaci
![]() |
Posted 15 August 2023 - 08:04

salut baieti !
am termoizolat casa cu polistiren de 15 si am dat si decorativa. Acum trebuie sa prind cateva sorturi de tabla la terasa si trebuie sa strapung polistirenul. Ce dibluri pot folosi pentru aceasta operatiune? Casa fiind din caramida. Am vrut sa folosesc suruburi de montaj tamplarie PVC, sa dau gaura fara percutie in caramida cu burghiu de 6 si sa infiletez aceste suruburi direct. Faza e ca cele mai lungi le-am gasit de 20 cm si mi se par prea scurte. Ca am 15 polistirenul, plus adezivul de lipire, adezivplasa si decorativa..zic ca se duc undeva la 16-18 cm...grosime...si as fi vrut sa intre macar 5 cm in caramida. Sugestii? |
Posted 15 August 2023 - 08:39

Posted 15 August 2023 - 08:50

Posted 15 August 2023 - 20:57

clar. e mai ieftin si sta mai bine sub o tabla incinsa
![]() |
|
Posted 16 August 2023 - 07:36

Posted 16 August 2023 - 11:50

fa un test inainte de a lua mai multe tuburi de spuma, cam toate alea "pt lipit" lipesc si tabla.
|
Posted 20 August 2023 - 10:14

Buna ziua, urmeaza sa termoizolez fatada unei constructii si nu stiu ce vata bazalatica sa aleg intre rockwool frontrock max plus si rockwool frontrock casa. Am gasit oferte similare, deci pretul / mp2 este foarte similar. Din ce m-am documentat am observat ca frontrock casa are indicele de transfer termic 0,34 in timp ce frontrock max plus 0,35 dar acesta din urma are indicele de rezistenta la compresiune mai bun. Mentionez ca e vorba de o casa normala cu 1 etaj. Voi ce ati alege?
Edited by flavius1990, 20 August 2023 - 10:17. |
Posted 21 August 2023 - 14:39

Mentionez ca e vorba de o casa normala cu 1 etaj. Voi ce ati alege? Aproape că nu contează pe care îl alegi, deci poți face o mică economie și să-l alegi pe cel mai ieftin... Din descrierea de pe site-ul producătorului rezultă că Frontrock Max Plus „este un produs care se adaptează pereților denivelați, incorporând în același timp și cea mai dura suprafață exterioară disponibilă în România, pentru aplicare”. S-ar putea ca partea interioară să fie ceva mai moale și mai deformabilă pentru a permite acest lucru. |
|
Posted 19 September 2023 - 11:04

Am de ales intre polistiren expandat de densitate 80 si cel de densitate de 90. Am inteles ca cel de 90 e mai rezistent la apasara si ca izoleaza mai bine.
Insa cumva cel de 80 e de preferat pentru evitarea mucegaiului? Comparativ cu cel de 90. Am vazut ca in fisa tehnica cele doua au valori diferite ale caracteristicilor rezistenta si permeabilitatea la vapori de apa. Poate e cineva care se pricepe si ma poate lamuri pe care sa-l aleg. Multumesc. |
Posted 19 September 2023 - 15:07

80 și 90 sunt intr-adevar rezistentele la compresiune, deci cel de 90 e mai dur un pic. Dar pentru izolatie mai buna cauta pe cel cu coeficientul lambda cel mai mic.
De asemenea, uită-te sa fie de la o firma mai cu ștaif. Dacă iei de la ceva srl o sa ai surpriza sa fie plăcile inegale și sa te chinui sa le croiești pe casa ori și mai rău să fie copăite și sa le arunci. Vorbesc de firma producătoare nu de cine le vinde. Mucegaiul ține mai mult de tot termosistemul nu doar de polistiren, dacă ai punți termice, zone reci, chestii din astea, unde se poate sa apară condens în anumite condiții. |
Posted 18 October 2023 - 08:24

Buna dimineata , ce izolatie ma sfatuiti sa aleg ??
Ce lucrari ar fi bine sa mai fac la casa si daca este ok sa mai fac anul acesta sau nu ? Pe la sfarsitul lunii iulie am inceput constructia. Zidaria am facut o prin luna august. Placa peste parter am turnat o pe 12 septembrie. Centura peste placa am turnat o pe data de 21 septembrie. Iar acoperisul pe la inceputul lunii octombrie. Avand in vedere ca nu arde nimic si nu ma grabesc sau nu este pentru vanzare casa ce ma sfatuiti..? In ideea ca stiu ca i bine sa las ceva timp sa se aseze , sa se mai usuce .. Dar daca este ok fac incerc sa fac cat mai multe ..ce parere aveti ? Voi pune cateva poze .. Am ales tigla ceramica creaton pentru invelitoare . Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users