Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Educatie financiara in scoli de u...

Optiune Garmin distanta in km

Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate
 Filmul Netflix nu se vede tot ecr...

Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...
 Alegere CPU + Motherboard + Memorie

Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...
 Problema ștergatoare

Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Ce izolatie sa aleg? Comparatie intre materiale

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
697 replies to this topic

mcjohn

mcjohn

Senior Member

• Grup: Senior Members

arg, on 25 februarie 2018 - 12:09, said:

sau lipit cu spuna poliueretanica
https://www.dedeman....-87-l/p/5007287

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_5-LNk8wKiQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Păi tipul acesta pune spumă pe toată  suprafata plăci de polistiren. (Mă rog, contur).
Eu am placat unui vecin care și-a făcut pereții casei dintr-un amestec bolțari+chirpici. Care nu erau la aceiași grosime.
Așa că, am așezat 2 profile CD, ptr rigips pe perete, cam la 3 cm depărtare de perete. Unde aveam 3, unde erau 5, sau rămînea doar 1 cm.
Puneam spumă "mămăligi" pe colțuri și pe mijloc.
Așezăm placa pe poziție. dădeam găuri ptr dibluri, dar nu băteam cuiele.
Lăsam 2-3 ore, apoi băteam și cuiele.
Dacă nu foloseam metoda asta cu spumă, trebuia să tencuiesc 5 cm peretele.
(O mulțime de nisip, ciment și timp. Așa a mers mai repede.)
Attached File  Screenshot_QuickPic_20200405-105307.png   1.06MB   70 downloads

mcjohn

mcjohn

Senior Member

STARTREK1, on 25 iulie 2023 - 21:45, said:

Salutare
vreau sa pun plasa din fibra  de sticla la interior pe pereti, iar din greseala cei de la depozit mi-au adus adeziv eco, nu premium
dupa ce pun plasa dau cu tinci,
are ceva daca folosesc eco? (repet, lucrarea e la interior)
Este același lucru.
În ce mă privește, doar numele diferă.
Ce face unul, face și celălalt.
Da. Ptr finisat poți aplica ori tinci, sau, ptr că zici că este la interior (tinci dai la exterior), poți veni cu un strat de amorsă (vezi că trebuie diluată) apoi cu glet, apoi var lavabil.

Nu știu, dacă știi cum se lucrează cu acest adeziv !
Am văzut destui artiști !!!
Aplici întîi pe perete un strat aprox de 5 mm adeziv.
Adaugi plasa (preferabil derulată vertical, dacă te ajută cineva se poate placa și orizontal), apoi vii cu gletiera zimțată si trimiți plasa alături de polistiren.
Preferabil, lași acele nervuri de 8-10 mm, pînă a doua zi.
A doua zi, vi cu un dreptar și razi vîrfurile, apoi din nou, cu gletiera, cu partea cealaltă, lisă nivelezi peretele.

Ai să zici, probabil că așa intră mult adeziv. E corect ! Dar cînd te vei rezema de perete, sau cînd îl vei lovi cu cotul, nu vei face gaură în acel loc.
Attached File  IMG_20161124_160133.jpg   2.03MB   57 downloadsAttached File  IMG_20161124_160116.jpg   1.33MB   61 downloads
Așa rămîne în prima zi.
Attached File  IMG_20161124_160052.jpg   1.76MB   58 downloadsAttached File  IMG_20161124_160033.jpg   1.93MB   55 downloads
Și așa arată în ziua următoare.

sebulbus

sebulbus

cereal killer

Astea-s inchipuiri din fundul satului. Daca vrei sa reziste la impact pui polistiren cu densitate mai mare cu cat astepti sa fie izbit cu corpuri mai grele si armezi cu plasa cu densitate mai mare.

Nici polistirenul si nici macar 1cm de tencuiala nu rezolva rezistenta la impact, doar va incarca peretele.

laffin

laffin

Senior Member

nu mai vazusem de mult genul asta de cârpaci :lol: numai gherle..

bogdanhbc

bogdanhbc

Active Member

• Grup: Members
salut baieti !

am termoizolat casa cu polistiren de 15 si am dat si decorativa.
Acum trebuie sa prind cateva sorturi de tabla la terasa si trebuie sa strapung polistirenul.

Ce dibluri pot folosi pentru aceasta operatiune? Casa fiind din caramida.

Am vrut sa folosesc suruburi de montaj tamplarie PVC, sa dau gaura fara percutie in caramida cu burghiu de 6 si sa infiletez aceste suruburi direct. Faza e ca cele mai lungi le-am gasit de 20 cm si mi se par prea scurte.

Ca am 15 polistirenul, plus adezivul de lipire, adezivplasa si decorativa..zic ca se duc undeva la 16-18 cm...grosime...si as fi vrut sa intre macar 5 cm in caramida.

Sugestii?

san-62

san-62

Member

Găsești mai lungi,,,
https://www.dedeman....50-mm/p/5011121

bogdanhbc

bogdanhbc

Active Member

san-62, on 15 august 2023 - 08:39, said:

mai am cateva ramase si eu de astea cu floare, doar cuiele sunt de plastic.

merci

pexic

pexic

Senior Member

nu poti lipi sorturile de tabla cu spuma ?

Prototype2

Prototype2

Active Member

Mai degraba bitum.

pexic

pexic

Senior Member

clar. e mai ieftin si sta mai bine sub o tabla incinsa :)

bogdanhbc

bogdanhbc

Active Member

View Postpexic, on 15 august 2023 - 17:23, said:

nu poti lipi sorturile de tabla cu spuma ?
nu m-am gandit la varianta asta. Este spuma care sa adere la tabla, la vopseaua de pe tabla?

pexic

pexic

Senior Member

fa un test inainte de a lua mai multe tuburi de spuma, cam toate alea "pt lipit" lipesc si tabla.

ginseng

ginseng

Member

Vezi aici daca iti convine ceva. Citisem anul trecut de un produs de-al lor care lipea si boltari (doar pereti interiori). Nu mai tin minte denumirea lui...
Baietii care mi-au pus termopane au recomandat produsele lor.

Edited by ginseng, 16 August 2023 - 14:46.

flavius1990

flavius1990

Member

Buna ziua, urmeaza sa termoizolez fatada unei constructii si nu stiu ce vata bazalatica sa aleg intre rockwool frontrock max plus si rockwool frontrock casa. Am gasit oferte similare, deci pretul / mp2 este foarte similar. Din ce m-am documentat am observat ca frontrock casa are indicele de transfer termic 0,34 in timp ce frontrock max plus 0,35 dar acesta din urma are indicele de rezistenta la compresiune mai bun. Mentionez ca e vorba de o casa normala cu 1 etaj. Voi ce ati alege?

Edited by flavius1990, 20 August 2023 - 10:17.

subss

subss

Active Member

View Postflavius1990, on 20 august 2023 - 10:14, said:

Mentionez ca e vorba de o casa normala cu 1 etaj. Voi ce ati alege?

Aproape că nu contează pe care îl alegi, deci poți face o mică economie și să-l alegi pe cel mai ieftin...

Din descrierea de pe site-ul producătorului rezultă că Frontrock Max Plus „este un produs care se adaptează pereților denivelați, incorporând în același timp și cea mai dura suprafață exterioară disponibilă în România, pentru aplicare”. S-ar putea ca partea interioară să fie ceva mai moale și mai deformabilă pentru a permite acest lucru.

greenlife

greenlife

Active Member

Am de ales intre polistiren expandat de densitate 80 si cel de densitate de 90. Am inteles ca cel de 90 e mai rezistent la apasara si ca izoleaza mai bine.
Insa cumva cel de 80 e de preferat pentru evitarea mucegaiului? Comparativ cu cel de 90.
Am vazut ca in fisa tehnica cele doua au valori diferite ale caracteristicilor rezistenta si permeabilitatea la vapori de apa.
Poate e cineva care se pricepe si ma poate lamuri pe care sa-l aleg.
Multumesc.

akeem

akeem

Senior Member

80 și 90 sunt intr-adevar rezistentele la compresiune, deci cel de 90 e mai dur un pic. Dar pentru izolatie mai buna cauta pe cel cu coeficientul lambda cel mai mic.
De asemenea, uită-te sa fie de la o firma mai cu ștaif. Dacă iei de la ceva srl o sa ai surpriza sa fie plăcile inegale și sa te chinui sa le croiești pe casa ori și mai rău să fie copăite și sa le arunci. Vorbesc de firma producătoare nu de cine le vinde.
Mucegaiul ține mai mult de tot termosistemul nu doar de polistiren, dacă ai punți termice, zone reci, chestii din astea, unde se poate sa apară condens în anumite condiții.

Livia2021

Livia2021

Member

Buna dimineata , ce izolatie ma sfatuiti sa aleg ??
Ce lucrari ar fi bine sa mai fac la casa si daca este ok sa mai fac anul acesta sau nu ?
Pe la sfarsitul lunii iulie am inceput constructia.
Zidaria am facut o prin luna august.
Placa peste parter am turnat o pe 12 septembrie.
Centura peste placa am turnat o pe data de 21 septembrie.
Iar acoperisul pe la inceputul lunii octombrie.
Avand in vedere ca nu arde nimic si nu ma grabesc sau nu este pentru vanzare casa ce ma sfatuiti..?
In ideea ca stiu ca i bine sa las ceva timp sa se aseze , sa se mai usuce ..
Dar daca este ok fac incerc sa fac cat mai multe ..ce parere aveti ?
Voi pune cateva poze ..

Am ales tigla ceramica creaton pentru invelitoare .

Attached Files

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate