Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Va schimba creșterea în înălțime anume percepții?

* - - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
62 replies to this topic

#1
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
În România, mai până în perioade recente nu exista o așa de mare creștere în înălțime. După rezblel, înălțimea medie a început să crească, era resimțindu-se mai ales în cazul persoanelor de sex masculin. Pentru cei născuți cam la câțiva ani după 1989 fenomenul s-a accentuat și mai mult. Dacă de obicei persoanele de sex masculin erau cele care beneficiau de înălțare, au început să beneficieze și cele de sex feminin. La facultate (Istorie) aveam colege născute prin 1987-1989 și majoritatea aveau cel puțin 1,66-1,70 (erau și mai scunde, dar aveam și 2 înalte - subțiri, ce-i drept; că am văzut o dată și una sportivă care pe la vreo 1,85-1,90 era bine proporționată)... 1,68-1,70 nu-i rău pentru o fată. Dar acum văd și fete care la 13-14 ani m-au întrecut (sunt radar de înalte, așa că cum văd o ea mai înaltă, o studiez) au mai mult decât mine care are cam 1,69-1,70.

Această creștere în înălțime va schimba în vreun fel perceptele societății? Se face încă mișto prin unele școli de persoanele înalte (copii proști din păcate... proști ăia care fac mișto), dar se va mai face așa de mult mișto sau văzând copii din ce în mai mulți înalți îi vor accepta ca fiind ceva normal. Până acum, în general, a fi înalt e o chestie ce ține de frumusețea băieților și a bărbaților, nu a fetelor și femeilor (da, unii adoră înaltele, dar sunt destui cei care le adoră pe cele mici de înălțime)... dar se va considera că pentru ca o femeie să fie frumoasă trebuie să aibă o anume înălțime? Ori cum vor fi mai multe ele mai înalte, se va schimba percepția înălțimii societății față de diferența de înălțime dintre un el și o ea - gen, și ce dacă nu e înalt sau ce dacă sunt mai înaltă decât el; fiind mai multe înalte, aceste situații se pot repeta mai des și atunci oamenii devin mai "preocupați".

#2
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,328
  • Înscris: 29.07.2013

Quote

Va schimba creşterea în înălţime anume percepţii?

Da, imi vad sireturile mai mici !

#3
Aldulescu

Aldulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,794
  • Înscris: 04.01.2018

 djl, on 22 februarie 2018 - 19:42, said:

Dar acum văd şi fete care la 13-14 ani m-au întrecut (sunt radar de înalte, aşa că cum văd o ea mai înaltă, o studiez) au mai mult decât mine care are cam 1,69-1,70.
N-ar trebui sa te timoreze faptul ca sunt mai inalte, tu esti mai in varsta si ai mai multa experienta, asa ca da-i pe ele!

#4
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,852
  • Înscris: 20.10.2015

 djl, on 22 februarie 2018 - 19:42, said:

În România, mai până în perioade recente nu exista o aşa de mare creştere în înălţime. După rezblel, înălţimea medie a început să crească, era resimţindu-se mai ales în cazul persoanelor de sex masculin. Pentru cei născuţi cam la câţiva ani după 1989 fenomenul s-a accentuat şi mai mult. Dacă de obicei persoanele de sex masculin erau cele care beneficiau de înălţare, au început să beneficieze şi cele de sex feminin. La facultate (Istorie) aveam colege născute prin 1987-1989 şi majoritatea aveau cel puţin 1,66-1,70 (erau şi mai scunde, dar aveam şi 2 înalte - subţiri, ce-i drept; că am văzut o dată şi una sportivă care pe la vreo 1,85-1,90 era bine proporţionată)... 1,68-1,70 nu-i rău pentru o fată. Dar acum văd şi fete care la 13-14 ani m-au întrecut (sunt radar de înalte, aşa că cum văd o ea mai înaltă, o studiez) au mai mult decât mine care are cam 1,69-1,70.

Această creştere în înălţime va schimba în vreun fel perceptele societăţii? Se face încă mişto prin unele şcoli de persoanele înalte (copii proşti din păcate... proşti ăia care fac mişto), dar se va mai face aşa de mult mişto sau văzând copii din ce în mai mulţi înalţi îi vor accepta ca fiind ceva normal. Până acum, în general, a fi înalt e o chestie ce ţine de frumuseţea băieţilor şi a bărbaţilor, nu a fetelor şi femeilor (da, unii adoră înaltele, dar sunt destui cei care le adoră pe cele mici de înălţime)... dar se va considera că pentru ca o femeie să fie frumoasă trebuie să aibă o anume înălţime? Ori cum vor fi mai multe ele mai înalte, se va schimba percepţia înălţimii societăţii faţă de diferenţa de înălţime dintre un el şi o ea - gen, şi ce dacă nu e înalt sau ce dacă sunt mai înaltă decât el; fiind mai multe înalte, aceste situaţii se pot repeta mai des şi atunci oamenii devin mai "preocupaţi".


Cum sa nu?
Cei preocupati de problema asta au prea mult timp

#5
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,077
  • Înscris: 20.12.2007

 argonaut, on 22 februarie 2018 - 19:45, said:



Da, imi vad sireturile mai mici !
Ce bine ca exista niste rapoarte anatomice intre membre. O sa inaintam si prin alte clasamente

#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,235
  • Înscris: 24.02.2007
Te simti prea mic (la modul general)? Gandeste-te la Peter Dinklage

Edited by dani.user, 22 February 2018 - 20:05.


#7
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Trolleala curata făcută de djl

#8
Tywin

Tywin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 29.05.2017

 djl, on 22 februarie 2018 - 19:42, said:

Ori cum vor fi mai multe ele mai înalte, se va schimba percepţia înălţimii societăţii faţă de diferenţa de înălţime dintre un el şi o ea - gen, şi ce dacă nu e înalt sau ce dacă sunt mai înaltă decât el; fiind mai multe înalte, aceste situaţii se pot repeta mai des şi atunci oamenii devin mai "preocupaţi".

Probabil tinerii vor fi mai complexati sau vor juca mai mult baschet.
Eram la o coada la un mall recent si in fata mea erau doua adolescente. Una din ele m-a vazut, i-a placut ce a vazut, i-a facut prietenei ei semn sa se uite si ea, susoteli, chicoteli, chestii, incerca sa-i sugereze sa se "bage in seama"... Si am auzit-o pe respectiva replicand: nah, e prea scund, mie imi plac mai inalti.

#9
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 djl, on 22 februarie 2018 - 19:42, said:

se va schimba percepţia înălţimii societăţii faţă de diferenţa de înălţime dintre un el şi o ea - gen, şi ce dacă nu e înalt sau ce dacă sunt mai înaltă decât el; fiind mai multe înalte, aceste situaţii se pot repeta mai des şi atunci oamenii devin mai "preocupaţi".

Nu... Nu stiu daca se pune asa problema... In general oamenii mai inlalti sunt considerati a fi fost mai bine hraniti din neam si apartinand de familii mai bune... de boieri, cum se spune, de aceeea ei sunt preferati in functii de conducere, ca se pot impune in fata salariatilor comuni, prin statut, prin tinuta.. Din acest motiv, de multe ori sefii sunt mai inalti decat salariatii, nu-i poti privi in ochi usor, in caz ca indraznesti sa ridici privirea.

#10
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,619
  • Înscris: 02.10.2009
Din pacate infatisarea, inaltimea mai ales conteaza enorm de mult in ziua de azi. Subiectiv si fara o baza rationala uneori dar reprezinta calitate foarte importanta pentru a reusi in coletivitate sau in a gasi o slujba mai buna (sau orice slujba!).

Cai care nu beneficiaza de prea multa darnicie din partea naturii la capitolul acesta trebuie sa compenseze cu mai multe alte calitati, inteligenta, capacitate de munca, vointa pentru a razbi. Nu e de gluma si mai degraba as aprecia pe cineva mai modest la infatisare care a reusit bine in viata decat altul/alta care au avut acele avantaje fara sa aiba si un merit (in general) dar oamenii nu stau sa judece prea mult. Este deoasebit de greu mai ales pentru functii de administratie sau conducere. Depinde si de colectivitate desigur.

Deci aceia care sunt mai putin inzestrati la acpitolul fizic trebuie sa acopere asta prin atitudine, si cum am spus, munca suplimentara.
Toate astea desigur ca nu sunt batute in cuie, sunt destule exceptii, dar ar fi bine sa vedem ce se ascunde in spetele acelor exceptii.

#11
owl1960

owl1960

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,822
  • Înscris: 26.04.2017
Puteam să jur că topicul e deschis de djl.
Un topic cu importanța gumei de mestecat între anii 1947-1989 în România nu deschizi?

#12
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,071
  • Înscris: 04.03.2014
Nu cred ca inaltimea e o piedica, eu sunt destul de innalt dar nu cred ca m-a ajutat la ceva.

Un aspect peste medie poate fi un plus dar e doar aparent. Caracterul al drac de bun face un om, nu inaltimea.

P.s. gandeste-te la Sharkozy, Putin, Berlusconi, Churchill, Mussolini, Hirohito, Stalin, Lenin:))

#13
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
Churchill nu era chiar scund. Restul erau. Dar ne putem gândi şi la Wilhlem al II-lea al Germaniei, regii României, preşedinţii S.U.A. gen Abraham Lincoln, Theodor (Teddy) Roosvelt, Woodrow Wilson, Franklin Delano Roosvelt (F.D.R.) (rudă cu celălalt Roosvelt), Dwight "Ike" Eisenhower, John Fitzgerlad Kennedy (J.F.K.), Richard Nixon, Ronald Reagan, Bill Clinton (scrisesem Gates) sau la Preşedintele Rus Boris Ielţîn (R.I.P.)

Edited by djl, 22 February 2018 - 21:06.


#14
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Ce legătură între  înălțimea cu politica?

#15
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,077
  • Înscris: 20.12.2007
Bai Djl daca creste media generals de inaltime nu va exista o schimbare a "perceptiei". Inaltii tot inalti bor fi, scunzii la fel.
Iar despre preferintele femeilor, nu mai incercati sa le intelegeti. Pierdeti timpul si garantat nu vrti reusi

#16
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,619
  • Înscris: 02.10.2009
Toti aia enumerati au avut ale calitati cu totul deosebite care i-a ajutat.
Pentru unii tocmai constiinta ca trebuie sa dea din coate mai tare ca altii, ca sa fie luati in seama.

Pe de alta parte sunt destui si "inalti" tolomaci. Clar, nu zice nimeni ca numai inaltimea conteaza. Vezi blondele frumoase si inalte de la TV, cum deschid gura sa spuna ceva, gata, te-ai lamurit ce-i de capul lor :lol:

Edited by Rosebud09, 22 February 2018 - 21:14.


#17
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
@ Kokosh : depinde şi de procent. Că una e să vezi şi înalţi şi scunzi, alta e să vezi dintr-o dată mai mulţi înalţi.

Edited by djl, 22 February 2018 - 21:22.


#18
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,077
  • Înscris: 20.12.2007

 djl, on 22 februarie 2018 - 21:22, said:

@ Kokosh : depinde și de procent. Că una e să vezi și Ăźnalți și scunzi, alta e să vezi dintr-o dată mai mulți Ăźnalți.
Eu cred ca tu ai o problema cu "perceptia". Sau cu reprezentarea. Sau cu intelegerea. Sau cu exprimarea.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate