Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Hamburgeri din vita - facuti acasa. CUM ?
Last Updated: Jan 20 2019 10:33, Started by
don_King
, Feb 20 2018 18:33
·
0
#37
Posted 21 February 2018 - 13:04
#38
Posted 21 February 2018 - 14:07
#39
Posted 21 February 2018 - 16:01
Pai piftele sa facem. Usturoi, ceapa, poate si niste sos de rosii, nu?
Pesmet poti pune doar daca nu ai carne grasa. Pesmetul va tine burgerul umed si suculent. Preferabil totusi sa ai carnea suficvient de grasa. Altfel prea multe condimente nu se pun. Noi romanii, nu avem traditia sosurile din peste. Europenii si americanii le folosesc mai mult, Ei asociaza aceste sosuri cu gratarele, ke folosesc la carne etc. Prin urmare, am vazut in multe retete de burger si am incercat si eu, sa adaugi un pic de sos de peste. Imbunatateste gustul. Cel mai comun si popular este worcester sos Edited by argentum, 21 February 2018 - 16:02. |
#40
Posted 21 February 2018 - 16:07
Orez. Nu s-a mai zis, nu?
Chiar si sarea se pune la urma, nu se pune in compozitie, explicatia cat se poate de practica, aici: http://aht.seriousea...round-beef.html Cumperi cea mai grasa bucata de antricot pe care o gasesti, o bagi asa cum e in masina de tocat, ce iese pe partea cealalta imparti in doua, sare si piper pe ambele parti, apoi aruncat in tigaie. Ce poate sa fie mai simplu de atat? P.S. Sosurile si condimentele si alte fantezii din astea se pun in carnea de slaba calitate, de obicei burgerii aia gata de cumparat se fac din toate mizeriile care raman dupa ce se transeaza vita. Daca o bucata de vita e buna ca friptura, doar cu sare si piper, un burger din aceeasi bucata va fi cel putin la fel de gustos. P.P.S Intamplator chiar am mancat unul din burgerii astia ai lui Ramsay si nu a fost absolut nimic remarcabil, am mancat burger infinit mai buni la tonete prin Londra, de exemplu aici: https://www.facebook.com/EatTheFarm/ Edited by nestorr, 21 February 2018 - 16:18. |
#41
Posted 21 February 2018 - 17:09
pfff, ce pofta mi s-a facut de un hamburger bun, suculent, si cu ce-i trebe pe langa!
anul trecut am vrut sa organizez un hamburger party, nu m-am mobilizat in timp util, dar anul asta se pare ca sunt motivata de topicul asta ) |
#42
Posted 21 February 2018 - 17:11
#44
Posted 21 February 2018 - 18:24
Nu știu de ce, dar când văd cuvântul asta e ca și când as avea creierul de sticla și cineva trece cu un cui pe suprafața lui. Inceeeet inceeet...
Nu știu de ce, este unul dintre foarte foarte putinele chestii care au efectul asta asupra mea.... |
#45
Posted 21 February 2018 - 18:29
Imi pare rau sa aud asta... le mai alintam piftici cateodata.
|
#48
Posted 21 February 2018 - 19:07
No shit... numa ca io am o radacina de taran in mine si indraznesc sa cred ca'i inca vie, cum spunea nea marcel.
Sau altfel, ca sa inteleaga si orasenii deveniti oraseni peste noapte: you can take a girl out of the bronx... |
#49
Posted 21 February 2018 - 19:42
ceanu1980, on 21 februarie 2018 - 10:20, said:
nu sari in zona la mine se spune piftele in alte locuri parjoale etc In ce zona se spune piftie (mai ales in contextul A LEGA O PIFTIE care are inteles clar) - nu piftele - la chiftele? Zona analfabeta? PS: cuvintul "adevarat" este chiftele, e introdus pe filiera otomana, variantae ale lui exisa si in bucataria indiana sau iraniana. In Romania in sud unii l-au transformat in "piftea", parerea mea e ca din cauza ca suna prea moldoveneste si ca sa sune mai "cult". Adica ei au crezut ca initial se spunea piftea dar moldovenii l-au facut chiftea si ei au incercat sa-l restaureze Oricum piftea in nici un caz nu vine de la tarani, ci de la tirgoveti, din mahalale. Edited by vrajitoruldinoz, 21 February 2018 - 19:43. |
#50
Posted 21 February 2018 - 19:50
ei, ce spun, doar's din berceni mancat'a's.
am si unghiuta crescuta la destu mic. si ia spuneti, avem voie sa zicem pirosti sau chirosti? sau trebe coltunasi, ca la oras? |
#52
Posted 21 February 2018 - 19:53
Si eu am crescut cu piftea, si multa vreme am crezut ca aia e varianta corecta si chiftea e varianta moldoveneasca.
|
#53
Posted 21 February 2018 - 20:05
don_King, on 21 februarie 2018 - 19:51, said:
hai sa revenim la hamburgeri de vita, va rog. ajungem si acolo. unii spun ca hamburger vine de la hamburg. dar totusi, in unele parti, se ignora originea cuvantului si hamburgeru inseamna un burger facut din ham. ham e pulpa de porc sarata. caz in care, poti baga in hamburger si ceapa. |
#54
Posted 21 February 2018 - 20:37
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users