Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Hamburgeri din vita - facuti acasa. CUM ?

- - - - -
  • Please log in to reply
173 replies to this topic

#19
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,092
  • Înscris: 30.04.2007
de vita, fara nimic ... mai bine faci un tartar Posted Image

un raw vegan de vita .. :D

Edited by r_murphy, 20 February 2018 - 20:30.


#20
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016
Antricot cat mai impanat, daca nu vrei sa te complici. O combinatie de piept de vita care e cam jumatate grasime si pulpa, pana nimeresti proportia. Masina de tocat sita cea mai mare, adica cea normala. Nimic altceva in compozitie, sare si piper inainte sa ii pui pe plita.

#21
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,627
  • Înscris: 21.06.2016
Brinza merge. Cheddar, cubulete.

View Postceanu1980, on 20 februarie 2018 - 20:24, said:

mai bine renunta,vei strica carnea daca nu sti lega o piftie


Tu stii ce insemna a lega o piftie? Posted Image

#22
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View Postdon_King, on 20 februarie 2018 - 18:33, said:


Am incercat sa fac acasa insa nu mi-a iesit, pur si simplu carnea "nu se leaga", in momentul in care o pun in tigaie se destrama in bucati mari. Ceva lipseste ... va rog sa ajutati !

multumesc anticipat

Carnea tocată trebuie frământată bine și apoi presată la fel de bine.
Se găsesc prese speciale pentru hamburgheri dar merge și cu mâna dacă nu te deranjează că nu ies perfect rotunzi.
Nu e nevoie de nici un fel de ”liant”, ou sau altceva.

#23
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,791
  • Înscris: 03.02.2007
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/z5hwo3XxN0c?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ia și tu de la maeștri.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sP7pjDnnJfk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#24
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Am incercat de cateva ori dai nu prea a iesit ce mi-am dorit
Am incercat sa fac din carne de vita,de porc si de pui...dar nu prea au fost ce mi-am dorit si chiar nu sunt fraier in ale bucatariei(fara sa ma laud)
Poti sa faci o comparatie,cumperi un hamburger crud din magazin..il frigi si il mananci si dupa incerci sa faci si tu unu cu aceleasi ingrediente...si  vei vedea ca nu o sa iasa ca ala

Edited by I2O, 20 February 2018 - 21:26.


#25
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
Majoritatea carnii din RO e plina de apa (saramura). De aia ti se face praf in tigaie. Cumpara carne cat de cat maturata (gasesti la arabi), si-ti faci un burger cum trebuie. Ca si condimentare, ai suficiente retete pe net. Si da, asa cum au zis si altii inaintea mea, tigaie / grill sa fie foarte incinsa.

#26
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

View Postdon_King, on 20 februarie 2018 - 18:33, said:

Hamburgeri din vita - facuti acasa. CUM ?
As vrea sa imi fac acasa niste hamburgeri din vita. Se gasesc in market (ex Lidl, proaspeti) sau Metro (congelati), insa prefer sa ii fac acasa, fara altceva in afara de carne si ceva mirodenii. Fara dextroza sau alte prostii (aviz Lidl).

Aveti vreo reteta pentru asa ceva ?

Concret:
- ce dimensiune de sita recomandati pentru tocator ?
- ce carne de vita ? (poate fi de lucru, trebuie din anumite piese, etc)
- procent grasime/carne ?
- alte detalii / secrete de fabricatie ? Posted Image

Am incercat sa fac acasa insa nu mi-a iesit, pur si simplu carnea "nu se leaga", in momentul in care o pun in tigaie se destrama in bucati mari.
Ceva lipseste ... va rog sa ajutati !
Mie imi "suna" a hamburger Sloppy Joe !
Daca asta vrei sa gatesti in casa, uite aici "How to Make Sloppy Joes":
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/UzUqoLe4At0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#27
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postpetit_christian, on 20 februarie 2018 - 19:08, said:

Auzi dta, ou si pine la hamburgeri!  Pai nu mai e hamburger.


Astea le stiu de la retetele unor bucatari celebri, nu le-am inventat eu. Mie mi-au iesit ca la restaurant ca si gust, atata tot ca se imprastiau mult mai usor, dar asta nu o consider o problema asa de mare pana la urma.

#28
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,678
  • Înscris: 29.03.2010
Eu cred ca cele din magazin au si ceva amidon, sau faina care le leaga asa (chiar daca nu scrie in lista de ingrediente). La fel cum au iaurturile

#29
CONSTANT1708

CONSTANT1708

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 21.04.2007
Incearca cu adaos de catel in proportie de 30 %.

#30
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,036
  • Înscris: 02.09.2005
atata chin pentru nimic, avand in vedere ca sunt 7 lei la lidl si e chiar buna carnea aia

#31
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,141
  • Înscris: 15.05.2008

View Postvrajitoruldinoz, on 20 februarie 2018 - 20:39, said:

Brinza merge. Cheddar, cubulete.




Tu stii ce insemna a lega o piftie? Posted Image
nu sari in zona la mine se spune piftele in alte locuri parjoale etc

View Postjericho, on 21 februarie 2018 - 08:40, said:

atata chin pentru nimic, avand in vedere ca sunt 7 lei la lidl si e chiar buna carnea aia
ai incercat vreodata sa dai la caine sau pisica sa vezi daca le papa?

#32
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,036
  • Înscris: 02.09.2005
n-am nici caine nici pisica

#33
Anushk90

Anushk90

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 05.01.2009
Eu am combinat doua retete ale lui Adi Hadean si pot sa zic ca de atunci doar asa fac burgerii. Ies foarte buni, daca nu este carnea suficient de grasa sunt un pic mai sensibili dar nu sa se farame pe gratar, si sunt foarte zemosi si gustosi.

Contin urmatoarele: carne de vita (eu de lene o iau de multe ori gata tocata), usturoi + ceapa date prin blender, pasta de ardei, ceva pesmet, sare, piper si BERE!! Eu cred ca berea e secretul. :) Ce mai pun eu (si nu e foarte sanatos): ceva sos barbecue de calitate in amestecul de carne. Pentru ca ii da putin gust de fum ca si cum ar fi fost facut pe gratar cu carbune.

In general prepar carnea cu ceva timp inainte. Nu stiu daca asta ajuta sau nu, dar nu am facut pana acum burgerii direct dupa prepararea carnii ca sa am un termen de comparatie.

#34
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,141
  • Înscris: 15.05.2008
se mai tine carne in bere pt fragezire,daca are si efect nu-mi dau cu parerea

#35
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postjericho, on 21 februarie 2018 - 08:40, said:

atata chin pentru nimic, avand in vedere ca sunt 7 lei la lidl si e chiar buna carnea aia

Cred ca nu e vorba neaparat de bani.

Attached Files


Edited by giuliani, 21 February 2018 - 11:49.


#36
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,038
  • Înscris: 26.11.2001

View PostI2O, on 20 februarie 2018 - 21:20, said:

Am incercat de cateva ori dai nu prea a iesit ce mi-am dorit
Am incercat sa fac din carne de vita,de porc si de pui...dar nu prea au fost ce mi-am dorit si chiar nu sunt fraier in ale bucatariei(fara sa ma laud)
Poti sa faci o comparatie,cumperi un hamburger crud din magazin..il frigi si il mananci si dupa incerci sa faci si tu unu cu aceleasi ingrediente...si  vei vedea ca nu o sa iasa ca ala

Iti inteleg frustrarea, de asta am si deschis acest topic

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate