Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Hamburgeri din vita - facuti acasa. CUM ?
Last Updated: Jan 20 2019 10:33, Started by
don_King
, Feb 20 2018 18:33
·
0
#19
Posted 20 February 2018 - 20:30
de vita, fara nimic ... mai bine faci un tartar
un raw vegan de vita .. Edited by r_murphy, 20 February 2018 - 20:30. |
#20
Posted 20 February 2018 - 20:32
Antricot cat mai impanat, daca nu vrei sa te complici. O combinatie de piept de vita care e cam jumatate grasime si pulpa, pana nimeresti proportia. Masina de tocat sita cea mai mare, adica cea normala. Nimic altceva in compozitie, sare si piper inainte sa ii pui pe plita.
|
#21
Posted 20 February 2018 - 20:39
#22
Posted 20 February 2018 - 20:55
don_King, on 20 februarie 2018 - 18:33, said: Am incercat sa fac acasa insa nu mi-a iesit, pur si simplu carnea "nu se leaga", in momentul in care o pun in tigaie se destrama in bucati mari. Ceva lipseste ... va rog sa ajutati ! multumesc anticipat Carnea tocată trebuie frământată bine și apoi presată la fel de bine. Se găsesc prese speciale pentru hamburgheri dar merge și cu mâna dacă nu te deranjează că nu ies perfect rotunzi. Nu e nevoie de nici un fel de ”liant”, ou sau altceva. |
#23
Posted 20 February 2018 - 21:17
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/z5hwo3XxN0c?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ia și tu de la maeștri. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sP7pjDnnJfk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#24
Posted 20 February 2018 - 21:20
Am incercat de cateva ori dai nu prea a iesit ce mi-am dorit
Am incercat sa fac din carne de vita,de porc si de pui...dar nu prea au fost ce mi-am dorit si chiar nu sunt fraier in ale bucatariei(fara sa ma laud) Poti sa faci o comparatie,cumperi un hamburger crud din magazin..il frigi si il mananci si dupa incerci sa faci si tu unu cu aceleasi ingrediente...si vei vedea ca nu o sa iasa ca ala Edited by I2O, 20 February 2018 - 21:26. |
#25
Posted 20 February 2018 - 21:48
Majoritatea carnii din RO e plina de apa (saramura). De aia ti se face praf in tigaie. Cumpara carne cat de cat maturata (gasesti la arabi), si-ti faci un burger cum trebuie. Ca si condimentare, ai suficiente retete pe net. Si da, asa cum au zis si altii inaintea mea, tigaie / grill sa fie foarte incinsa.
|
#26
Posted 20 February 2018 - 21:56
don_King, on 20 februarie 2018 - 18:33, said: Hamburgeri din vita - facuti acasa. CUM ? As vrea sa imi fac acasa niste hamburgeri din vita. Se gasesc in market (ex Lidl, proaspeti) sau Metro (congelati), insa prefer sa ii fac acasa, fara altceva in afara de carne si ceva mirodenii. Fara dextroza sau alte prostii (aviz Lidl). Aveti vreo reteta pentru asa ceva ? Concret: - ce dimensiune de sita recomandati pentru tocator ? - ce carne de vita ? (poate fi de lucru, trebuie din anumite piese, etc) - procent grasime/carne ? - alte detalii / secrete de fabricatie ? Am incercat sa fac acasa insa nu mi-a iesit, pur si simplu carnea "nu se leaga", in momentul in care o pun in tigaie se destrama in bucati mari. Ceva lipseste ... va rog sa ajutati ! Daca asta vrei sa gatesti in casa, uite aici "How to Make Sloppy Joes": [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/UzUqoLe4At0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#27
Posted 20 February 2018 - 22:21
petit_christian, on 20 februarie 2018 - 19:08, said:
Auzi dta, ou si pine la hamburgeri! Pai nu mai e hamburger. Astea le stiu de la retetele unor bucatari celebri, nu le-am inventat eu. Mie mi-au iesit ca la restaurant ca si gust, atata tot ca se imprastiau mult mai usor, dar asta nu o consider o problema asa de mare pana la urma. |
#28
Posted 20 February 2018 - 22:49
Eu cred ca cele din magazin au si ceva amidon, sau faina care le leaga asa (chiar daca nu scrie in lista de ingrediente). La fel cum au iaurturile
|
|
#30
Posted 21 February 2018 - 08:40
atata chin pentru nimic, avand in vedere ca sunt 7 lei la lidl si e chiar buna carnea aia
|
#31
Posted 21 February 2018 - 10:20
vrajitoruldinoz, on 20 februarie 2018 - 20:39, said:
Brinza merge. Cheddar, cubulete. Tu stii ce insemna a lega o piftie? jericho, on 21 februarie 2018 - 08:40, said:
atata chin pentru nimic, avand in vedere ca sunt 7 lei la lidl si e chiar buna carnea aia |
#33
Posted 21 February 2018 - 10:37
Eu am combinat doua retete ale lui Adi Hadean si pot sa zic ca de atunci doar asa fac burgerii. Ies foarte buni, daca nu este carnea suficient de grasa sunt un pic mai sensibili dar nu sa se farame pe gratar, si sunt foarte zemosi si gustosi.
Contin urmatoarele: carne de vita (eu de lene o iau de multe ori gata tocata), usturoi + ceapa date prin blender, pasta de ardei, ceva pesmet, sare, piper si BERE!! Eu cred ca berea e secretul. Ce mai pun eu (si nu e foarte sanatos): ceva sos barbecue de calitate in amestecul de carne. Pentru ca ii da putin gust de fum ca si cum ar fi fost facut pe gratar cu carbune. In general prepar carnea cu ceva timp inainte. Nu stiu daca asta ajuta sau nu, dar nu am facut pana acum burgerii direct dupa prepararea carnii ca sa am un termen de comparatie. |
|
#34
Posted 21 February 2018 - 10:41
se mai tine carne in bere pt fragezire,daca are si efect nu-mi dau cu parerea
|
#35
Posted 21 February 2018 - 11:48
#36
Posted 21 February 2018 - 12:43
I2O, on 20 februarie 2018 - 21:20, said:
Am incercat de cateva ori dai nu prea a iesit ce mi-am dorit Am incercat sa fac din carne de vita,de porc si de pui...dar nu prea au fost ce mi-am dorit si chiar nu sunt fraier in ale bucatariei(fara sa ma laud) Poti sa faci o comparatie,cumperi un hamburger crud din magazin..il frigi si il mananci si dupa incerci sa faci si tu unu cu aceleasi ingrediente...si vei vedea ca nu o sa iasa ca ala Iti inteleg frustrarea, de asta am si deschis acest topic |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users