Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cuptor cu ventilatie sau fara? alimentare pe gaz
Last Updated: Feb 21 2018 20:13, Started by
alexcore
, Feb 19 2018 18:25
·
0
#1
Posted 19 February 2018 - 18:25
Salutari! Trebuie sa aleg dintre un aragaz care are cuptor cu ventilatie si unul fara, ma poate lamuri cineva pe scurt care ar fi avantajele/dezavantajele fiecaruia? Ambele se alimenteaza cu gaz. multumesc!
|
#2
Posted 19 February 2018 - 18:39
Nu sunt sigur daca la fel e si la cel pe gaz (e posibil), dar iti pot spune ca noi avem cuptor electric cu ventilare (are 2 ventilatoare) si pe care le poti folosi in functie de reteta sa dispenseze uniform caldura in cuptor. In plus ajuta si in momentul in care folosesc (sau reteta programata din cuptor, are o gramada de retete preprogramate in el) functia de spray cu apa (spre ex., sau altceva vrei sa pui) pentru a mentine mai zemoasa mancarea. Nu stiu cat de util e la final, nu gatesc chiar asa des dar cam la asta imi pare ca ajuta ventilatoarele.
Edited by jm2010, 19 February 2018 - 18:40. |
#3
Posted 19 February 2018 - 18:48
Cu. Unele alimente se gatesc cu ventilarte, altele, fara.
|
#4
Posted 19 February 2018 - 18:59
Pentru patiserie, fripturi la tava,se rumenesc uniform,nu se arde, este foarte bun cu ventilator.
|
#5
Posted 19 February 2018 - 19:06
Ia cu ventilator.
Permite o temperatura uniforma. Nu ti se mai ard prajiturile, ca pe vremuri sau iti cresc mai mult intr-o parte. |
#6
Posted 19 February 2018 - 19:20
Daca poti ia unul full-electric.
Scapi de oale afumate, gaze arse, alte pericole, etc. Plus ca timpul de gatire scade cam pe la jumatate. |
#7
Posted 19 February 2018 - 19:21
alexcore, on 19 februarie 2018 - 18:25, said:
Salutari! Trebuie sa aleg dintre un aragaz care are cuptor cu ventilatie si unul fara, ma poate lamuri cineva pe scurt care ar fi avantajele/dezavantajele fiecaruia? Ambele se alimenteaza cu gaz. multumesc! cu ventilator. Până te dumirești la ce folosește ventilatorul nu-i musai să îl pornești. Dacă te dumirești și nu-l ai, că ai luat fără, nu ai ce porni. ericmario, on 19 februarie 2018 - 19:20, said:
Daca poti ia unul full-electric. Scapi de oale afumate, gaze arse, alte pericole, etc. Plus ca timpul de gatire scade cam pe la jumatate. |
#8
Posted 19 February 2018 - 19:24
Cuptoarul aproape obligatoriu trebuie sa fie electric. Nu se compara controlul temperaturii.
Daca are ventilator in loc sa fie fiebinte sus si rece jos, il "amesteca" si are temperatura egala peste tot. Timpul de gatire e dat de temperatura, e irelevant daca cuptorul e cu gaz sau electric. |
#9
Posted 19 February 2018 - 19:31
De putut, pot lua si varianta pe cuptor electric, dar avand in vedere ca se gateste des, mi-e teama de factura electrica. Pe gaz, stiu ca factura va fi cam aceeasi ca si pana acum, plus ca am si centrala pe gaz. Acestea sunt cele 2 modele intre care oscilez: FSHT62111GX si FSGT62130DXO ambele se pote vedea pe emag. Culmea, primul, care este dotat cu ventilator, este mai ieftin decat celalalt. Ma refer la pretul initial.
|
#10
Posted 19 February 2018 - 19:35
Eu sunt împotriva folosirii ventilatoarelor.
De când am cuptorul, șterg mult, mult mai des tot mobilierul, gresia și faianța. Altfel s-ar depune vaporii de apă și ulei condensați și s-ar forma o... „mâzgă” lipicioasă și inestetică. Edited by Rubin1977, 19 February 2018 - 19:36. |
|
#11
Posted 19 February 2018 - 20:47
Chiar daca gatesti des cu un electric nu se dubleaza factura si in plus pur si simplu se gateste mai bine la in cuptor electric
Edited by atupi, 19 February 2018 - 20:48. |
#12
Posted 19 February 2018 - 21:26
#13
Posted 20 February 2018 - 06:07
#14
Posted 20 February 2018 - 07:47
Chestia e destul de evidenta:
1. Mincarea se face dupa temperatura setata. Diferemta poate fi numai in timpul in care se ajunge la aceasta temperatura, la preincalizre. 2. Intre cuptoare alea cu ventilator gatesc binisor mai repede ca au transfr mai rapid de caldura si temparatura mai omogena in cuptor. Asta nu e neaparat bine, trebuie sa ajustezi timpii din retete. Stiu ca am facut prea tare un curcan din cauza asta numai acum citeva luni.Ma asteptam sa fie o diferenta dar m-a surprins cit de mare e. Combustibilul cuptorului e absolut irelevant... Edited by vrajitoruldinoz, 20 February 2018 - 07:49. |
#15
Posted 20 February 2018 - 13:12
Ok, in urma sfaturilor primite aici am decis sa iau cel cu ventilator. Multumesc inca o data!
|
|
#16
Posted 20 February 2018 - 15:51
#17
Posted 20 February 2018 - 17:17
Rubin1977 nu inteleg ce legatura ar avea, circulatia aerului cum poate iesi din cuptor? Din cate inteleg, il invarte pe cel din inauntru, este un sistem relativ izolat de exterior.
|
#18
Posted 21 February 2018 - 13:27
alexcore, on 20 februarie 2018 - 17:17, said:
... ce legatura ar avea, circulatia aerului cum poate iesi din cuptor? Din cate inteleg, il invarte pe cel din inauntru, este un sistem relativ izolat de exterior. zice așa: „Ce este convectia? Un cuptor cu convectie este un cuptor dotat cu un ventilator si un sistem de evacuare pe care un cuptor electric simplu nu le are. Ventilatorul si sistemul de evacuare sufla aerul fierbinte peste si in jurul alimentelor si apoi il evacueaza din cuptor. Acest lucru are ca rezultat distributia uniforma a aerului fierbinte in jurul alimentelor pentru a le ajuta sa se coaca in mod uniform si intr-un timp mai scurt.” |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users