Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 

Unde sînt „rezistenții” când „se joacă” și alte interese naționale decât „justiția”?

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
240 replies to this topic

#1
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Am văzut cu toții diverse manifestări în străzi ale unora care aduceau oameni nu se prea știe cum și ale acelor oameni ce ieșeau în stradă „la sunetul goarnei”, unii chiar au participat la evenimente, știm cu toții că principalul „cal de bătaie” al „rezistenților” era tema justiției, lupta cu „penalii” și așa mai departe. Însă, ce să vezi, că nu cu multă vreme a apărut un nou scandal după vizita ministrului de externe al Ungariei la București, în urma căreia au apărut diverse poziții care semnalau asupra ceea ce ei credeau și cred că nu este o bună guvernare, că nu este o bună gestionare a intereselor naționale, în legătură cu rezervele de gaz natural de sub Marea Neagră, în legătură cu gazoductul BRUA, în legătură cu o suspectă poziționare, neoficială deocamdată (deși se pare că încă nu l-a contrazis nimeni pe Orban Viktor), care parcă ar favoriza în mod extrem Ungaria „pe spatele” unor resurse naturale ale României, în legătură cu proiectul de cale ferată rapidă între Budapesta și Cluj, cu o presupusă continuare pînă la București etc. Poate ați văzut poziția pe care a avut-o Dan Dungaciu într-o emisiune la Rareș Bogdan, a adus acolo destule argumente care ar trebui să îi pună cel puțin pe gînduri pe unii. Recent am citit un articol pe adevărul.ro al  lui Vlad Epurescu unde din nou se ridică semne de întrebare grave asupra acestor chestiuni. Vedem cum chestiunea este total neglijată pe televiziunile care sprijină puterea „roșie”, însă una dintre întrebările care răsar pentru o rațiune cinstită este de ce „rezistenții” nu se sesizează și nu fac „valuri” pentru astfel de chestiuni care sînt cumva la fel de grave și de importante ca justiția și ca multe altele din societate. Oare nu este vorba aici despre interese naționale? Și CE interese, avînd în vedere că am văzut o estimare a valorii rezervelor de gaz undeva la aprox. 40 de miliarde euro? România dacă ar consuma acest gaz la nivel intern, ar prelungi cu anișori frumoși durata de posibilitate de folosire a resurselor interne și implicit o oarecare independență energetică, avînd în vedere rezervele care încă mai există în exploatare la Romgaz și Petrom.

Oare pe români chiar nu îi interesează astfel de aspecte? Eu cred că îi interesează, însă are grijă mass-media să îi adoarmă în fiecare seară cu multe alte „teme” și „subiecte” „de interes public”, dezvăluind încă o dată în „splendoarea” ei așa zisa „democrație”. Și aici bineînțeles că pot fi luate multe alte subiecte în seamă, nu doar ăsta cu gazul, Ungaria, BRUA etc, ăsta mi-a venit primul la mână și parcă fiind mai serios, o „nimica toată” acolo de vreo jde miliarde de euro ... Ce investiții s-ar putea face din banii ăștia, cum s-ar mai putea reduce din datoria Țării ca să nu mai fie atât de oprimate și subjugate generațiile actuale și cele viitoare, care vor avea mari probleme și cu pensiile, printre altele ... ! Cred că este vorba despre niște interese naționale serioase la mijloc, însă, ce să vezi, nu aud „chemări”, „goarnele conștiinței”, „vuietele” apărării intereselor naționale; or fi avînd unii „mandat” să „facă gălăgie” doar pe tema justiției? Ăsta o fi singurul nostru interes național? Sau ăsta este singurul lor „interes național”? Sau ăsta este singurul „interes național” al unor „Păpușari” care poate stau în spatele „goarnelor conștiinței”? Așa o fi o Țară ca afară, una care să lase să treacă subiecte de vreo patrujde miliarde de euro fără nicio reacție, dar sare ca arsă numai și numai atunci când este vorba despre DNA, justiție vociferând împotriva „ciumei roșii”, a „penalilor”, a „șobolanilor”? (Citez din retorica lor ... Unde-or fi oare CNCD, „Elie Viesel” etc?) Oare asta să fie o Țară ca afară? Crede cineva că „țările ca afară” nu știu să își apere interesele naționale în MULTE alte aspecte și ramificații, altele decât justiția, DNA etc? Încep să cred că unii poate că vor o „țară ca afară”, însă avînd în vedere agenda lor, cred că „țara ca afară” „română” se apropie ca model de o colonie bananieră africană, o supercolonială europeană ... (Am auzit că unii ar vrea chiar să aducem vreun milion de africani în România, adică cumva dacă tot am deveni un soi de colonie africană, de ce să nu ajungem o colonie africană la propriu, doară africanii ăia pot să vină și să „trîntească” cu românce vreo câteva milioane de „români” negri africani, afro-„români”. Apropo, unde-or fi „rezistenții” ca situare politico-gornistă când vine vorba despre „politica de migrație” ce se prefigurează la nivel mondial? Poate că nici asta n-o fi de interes național ...)

Zău dacă mai poți să înțelegi care ar fi sau ar putea fi niște interese naționale! Slavă Domnului că mai avem și „goarne” interne, adică propria conștiință și nu trebuie să ne luăm doar după semnalele, mai mult sau mai puțin false și înșelătoare, ale unora, de orice parte a „baricadei” ar fi ei ...!

Mai rezistați?

Edited by Iochanan, 18 February 2018 - 18:47.


#2
clasique

clasique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,839
  • Înscris: 23.11.2016
Rezistenții sunt scoși în stradă cu un anume scop. Faptul că nu ai văzut niciun rezistent in stradă când lck a refuzat de 3 ori sa se prezinte în fața comisiei de anchetă îți arată că mișcarea n-are absolut nicio legătură cu statul de drept!

#3
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,033
  • Înscris: 09.08.2005
Hai să nu manipulăm chiar așa de evident - formularea corectă era când lck a refuzat de 3 ori, după cum avea dreptul în mod legal, sa se prezinte în fața comisiei de anchetă.
Cît despre cei care au ieșit la proteste, fiecare protestează pentru ce consideră important. Pe de altă parte - dacă ieșeau și pentru problema ridicată de inițiator ar fi fost etichetați drept gică contra; dacă n-au protestat, iar nu e bine fiindcă sînt manipulați.
Poate ne lămurește inițiatorul dacă a încercat să organizeze un protest sau doar scrie pe aici analize ale acțiunilor altora...

#4
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,016
  • Înscris: 01.05.2004

 clasique, on 18 februarie 2018 - 18:46, said:

Rezistenții sunt scoși în stradă cu un anume scop. Faptul că nu ai văzut niciun rezistent in stradă când lck a refuzat de 3 ori sa se prezinte în fața comisiei de anchetă îți arată că mișcarea n-are absolut nicio legătură cu statul de drept!
Mai exista separatia puterilor in stat sau Parlamentul deja controleaza totul?

#5
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Nu stiu de ce, dar eu am citit calea furata, in loc de ferata... stie subconstientul ce stie ca pana si cand am scris comentariul in loc de ferata am scris furata.
Cat deste LCK, nimic mai eronat. Era datoria ei sa nu se prezinte la ordinul PSD. Daca se prezenta se compromitea total, arata ca raspunde la ordinul penalului si infractorului Dragnea, ceea ce pentru seful DNA era sinucidere totala si moartea DNA.

Edited by samebo, 18 February 2018 - 19:03.


#6
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 965
  • Înscris: 21.03.2012
Toti hotii din lumea asta i-si fac meseria, adica fura sau incearca sa fure. Ala amarat fura o gaina, ala puternic o fabrica. TOTI acesti hoti trebuie sa stie ca daca fura, risca sa plateasca pentru asta, asta este motivul pt care JUSTITIA trebuie aparata.

Despre interesele strategige ale unei tari, trebuie sa aibe grija serviciile speciale. Daca si aici ajunge politicul, s-a terminat. Mai ales daca ''politicul'' nu are frica de Justitie.

#7
clasique

clasique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,839
  • Înscris: 23.11.2016
Zise aia care sunt împotriva imunității demnitarilor.
Are cineva imunitate mai mare decat luly păduruța ?

#8
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

 dcr, on 18 februarie 2018 - 18:58, said:

Mai exista separatia puterilor in stat sau Parlamentul deja controleaza totul?

pai nu parlamentul e poporul?
este emanatia poporului, este seful.
prin constitutie.
ma lasi cu prostia asta?

#9
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

 radunic, on 18 februarie 2018 - 18:54, said:

Pe de altă parte - dacă ieșeau și pentru problema ridicată de inițiator ar fi fost etichetați drept gică contra;
„Gică contra” față de ce, față de cine?

 radunic, on 18 februarie 2018 - 18:54, said:

dacă n-au protestat, iar nu e bine fiindcă sînt manipulați.
Eu nu știu dacă sînt manipulați, pot doar să îmi pun întrebări, că lucrurile parcă sînt prea „într-o ureche”.

 radunic, on 18 februarie 2018 - 18:54, said:

Poate ne lămurește inițiatorul dacă a încercat să organizeze un protest sau doar scrie pe aici analize ale acțiunilor altora...
Nu am încercat să organizez vreun protest, doar scriu ca un cetățean român și european printre alții, de etnie și naționalitate română și creștin ortodox, însă poate că m-ar tenta și pe mine să particip la niște activități, în conformitate cu legile, numai să văd că în spatele lor este o adevărată OBIECTIVITATE, să văd că nu sînt cam așa prea „într-o ureche”. Eu analizez multe alte lucruri, vezi că deja am aproape 3000 de postări aici pe forum, nu este prima oară când scriu.

#10
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,549
  • Înscris: 07.02.2003

 casuta_papusilor, on 18 februarie 2018 - 19:05, said:

pai nu parlamentul e poporul?
Nu cred ca e asa hot poporul sa-l echivalezi cu parlamentul Posted Image
In rest la dilema ta de fitze, tine cont ca poporul habar nu are cine sunt cei care sunt votati pentru ca merg pe liste... are o scuza.

 Iochanan, on 18 februarie 2018 - 19:06, said:

vezi că deja am aproape 3000 de postări aici pe forum, nu este prima oară când scriu.
Felicitari... cat despre rezerve guvernul este cel care le gestionaeaza.

Edited by andreic, 18 February 2018 - 19:10.


#11
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
Este vorba de a tăia răul cât mai aproape de rădăcină. Atâta timp cât avem politicienii pe care îi avem, atâta timp cât o masă critică dintre ei, dacă nu sunt penali, îi acceptă și îi sprijină pe colegii lor penali în încercările de a pune Justiția sub controlul lor, orice altceva este secundar, orice altceva este imposibil de rezolvat.

Ok, ieșim, ies „rezistenții” să protesteze împotriva acestei presupuse înțelegeri între Dragnea al României și Orban al Ungariei, Dragnea poate să îi ignore mult și bine, atâta timp cât poate redefini infracțiunea de "subminare a economiei naționale" în ce dorește el sau orice altă infracțiune, procurori, chiar dacă găsesc dovezi că a submbinat economia națională prin înțelegerea respectivă, sau că a fost trafic de influență sau orice altă infracțiune, nu au ce să îi facă.

Tema justiției este mult mai vizibilă și mai ușor de explicat oamenilor, decât alte probleme, iar dacă ar fi să ieșim pentru fiecare lucru greșit din România, ar trebui să fim în stradă 24/7/366, cea ce este imposibil, oamenii au și ei viața lor, problemele lor. Este vorba de prioritizare. O justiție puternică reprezintă o unealtă care poate înlătura în timp multe dintre lucrurile dăunătoare intereselor naționale, din această cauză, poate oamenii consideră că nu este necesar să meargă la proteste și pentru alte cauze, pentru că o justiție puternică va tăia răul de la rădăcină, și astfel implicit celalalte probleme vor fi rezolvate.

#12
EneStelian

EneStelian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 25.02.2017
'' rezistentii''  n-au mai rezistat si s-au transformat in  ''va vedem'' , oricum si astia au devenit orbi de curand..

#13
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
Problema e la  ce intelege autorul acestui topic prin "national" si "interes national". Pentru un nationalist "national" e doar un nume festis care sa justifice abuzuri. Vrei  sa injuri pe cineva de mama, bagi un "interes national" si brusc nu mai e nicio problema de civilizatie, vrei sa spargi fata cuiva, o faci in "interes national" si e acceptabil,  ai pus ochii pe proprietatea cuiva o faci "pentru natiune", "strabunii care sa rascolesc in mormant", "viitorimea care ar trebui  sa-ti fie recunoscatoare" (cand in fapt cel mai probabil se va rusina de faptele tale". Libertatile le restrangi in numele "interesului national" -"ce-i cu atatea drepturi cand Mama Romanie plange !??!!!" E panaceul la toate problemele si frustrarile nationalistului.

Ei bine de aceasta definitie  a "natiunii", "nationalului" samd o buna parte din populatia tanara s-a cam saturat. S-au saturat de izolare, s-auu saturat de imbecili care n-au citit decat vreo doua -trei carti de propaganda nationalista., s-au saturat de o societate necrofila ce  respecta mai mult ceea ce e in pamant decat ceea ce e in viata.

#14
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 casuta_papusilor, on 18 februarie 2018 - 19:05, said:


pai nu parlamentul e poporul?
este emanatia poporului, este seful.
prin constitutie.
ma lasi cu prostia asta?
naaa constitutia vorbeste de separatia puterilor in stat, ca baza a democratiei

daca o gasca conduce tot, asa cum vrea dragnea acum, e dictatura.

Si pe vremea lui ceausescu se vota. Ce ematie a poporului? Separatia puterilor are rolul fundamental ca statul sa ramana "de drept"

Cand ajung alde Codrin Stefanescu, Dolanescu, actori si sportivi si altii care s-au perindat prin parlament sa isi dea cu parerea asupra justitiei... avem o problema mare.

Sau Ghita cel infractor... era membru in comisia de control a SRI... si facea afaceri cu SRI... haida de

#15
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

 talica, on 18 februarie 2018 - 19:03, said:

JUSTITIA trebuie aparata.
Așa este, dar care justiție, căci se vorbește deja de zeci de ani că în țara asta s-au furat zeci, sute de miliarde de euro, ori dacă nu s-au furat, cumva au ajuns în alte conturi decât în acelea ale României și ale românilor cinstiți, or problema este că deși se vorbește nici problemele nu s-au rezolvat, în justiție, nici pagubele nu s-au recuperat. Trebuie apărată justiția, dar parcă și justiția asta românească ar fi trebuit de mult și pînă acum să fie justiție adevărată, să fie mai deplină, să nu mai agațe doar „plevușcă” și pe motive „de plevușcă”. Ce zici, crezi că toate devalizările de bănci românești, toate „caritas-urile”, toate escrocheriile pe seama avuției naționale, pentru care poporul ăsta nu puțin a trudit, și multe altele, nu ar fi trebuit să fie avute în vedere de „independenta” justiție românească?

 talica, on 18 februarie 2018 - 19:03, said:

Despre interesele strategige ale unei tari, trebuie sa aibe grija serviciile speciale. Daca si aici ajunge politicul, s-a terminat. Mai ales daca ''politicul'' nu are frica de Justitie.
Interesele strategice sînt printre cele politice, iar ce ține de politic ne interesează pe toți ca și cetățeni, prin urmare NU pot să fie lăsate doar în grija „serviciilor speciale”. Pentru că noi trebuie să votăm și avînd în vedere acele interese strategice și pe alea printre cele dintîi. Politicul sîntem noi, ar trebui să fim și noi, cetățean înseamnă să fii om al cetății, să te intereseze nu doar de interesele personale ci și de cele ale cetății, ale societății, inclusiv de cele strategice. Altfel s-ar putea să facă „serviciile speciale” și cu politicieni interese de-ale lor din interesele strategice ale națiunii ...

Edited by Iochanan, 18 February 2018 - 19:47.


#16
un huligan

un huligan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 11.09.2006

 casuta_papusilor, on 18 februarie 2018 - 19:05, said:


pai nu parlamentul e poporul?
este emanatia poporului, este seful.
prin constitutie.
ma lasi cu prostia asta?

Mai degraba este emanatia popoului.

#17
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

 Iochanan, on 18 februarie 2018 - 18:35, said:

Unde sînt „rezistenții” când „se joacă” și alte interese naționale decât „justiția”?
Intrebarea "Unde" e gresita!

Corect e "cum?"!

Pai cum sa fie: neplatiti, nemanipulati, neghidati, neinformati.

Hastagistii/rezistentii sunt un fel de Revolutie 2.0: O miscare sociala de imagine, nu de substanta, sub controlul unor papusari, exact ca "revolutia" din '89.

Edited by OriginalCopy, 18 February 2018 - 19:42.


#18
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Rezistentii isi fac bagajul s-o taie, sa va lase aici cu alde Dragnea si cu statul paralel... sa va spalati pe cap cu ei.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate