Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Unde sînt „rezistenții” când „se joacă” și alte interese naționale decât „justiția”?

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
240 replies to this topic

#37
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View Posttalica, on 18 februarie 2018 - 19:03, said:

Toti hotii din lumea asta i-si fac meseria, adica fura sau incearca sa fure. Ala amarat fura o gaina, ala puternic o fabrica. TOTI acesti hoti trebuie sa stie ca daca fura, risca sa plateasca pentru asta, asta este motivul pt care JUSTITIA trebuie aparata.

Despre interesele strategige ale unei tari, trebuie sa aibe grija serviciile speciale. Daca si aici ajunge politicul, s-a terminat. Mai ales daca ''politicul'' nu are frica de Justitie.
Sã înțeleg cã toatã distrugerea pînã azi a fost ok și acum cã vor sã schimbe hoția generalizatã la nivel înalt sub directa ocrotire a serviciilor, nu mai e ok?????

#38
Tywin

Tywin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 29.05.2017

View PostIochanan, on 18 februarie 2018 - 18:35, said:

Oare nu este vorba aici despre interese naționale? Și CE interese, avînd în vedere că am văzut o estimare a valorii rezervelor de gaz undeva la aprox. 40 de miliarde euro? România dacă ar consuma acest gaz la nivel intern, ar prelungi cu anișori frumoși durata de posibilitate de folosire a resurselor interne și implicit o oarecare independență energetică, avînd în vedere rezervele care încă mai există în exploatare la Romgaz și Petrom.

Oare pe români chiar nu îi interesează astfel de aspecte? Eu cred că îi interesează, însă are grijă mass-media să îi adoarmă în fiecare seară cu multe alte „teme” și „subiecte” „de interes public”, dezvăluind încă o dată în „splendoarea” ei așa zisa „democrație”. Și aici bineînțeles că pot fi luate multe alte subiecte în seamă, nu doar ăsta cu gazul, Ungaria, BRUA etc, ăsta mi-a venit primul la mână și parcă fiind mai serios, o „nimica toată” acolo de vreo jde miliarde de euro ... Ce investiții s-ar putea face din banii ăștia, cum s-ar mai putea reduce din datoria Țării ca să nu mai fie atât de oprimate și subjugate generațiile actuale și cele viitoare, care vor avea mari probleme și cu pensiile, printre altele ... ! Cred că este vorba despre niște interese naționale serioase la mijloc, însă, ce să vezi, nu aud „chemări”, „goarnele conștiinței”, „vuietele” apărării intereselor naționale; or fi avînd unii „mandat” să „facă gălăgie” doar pe tema justiției?

Romania nu a accesat acele rezerve de gaz, ca nu a avut cum, le-a concesionat unor companii straine care au venit si au forat la adancimi mari cu platforme maritime.
Deci e normal ca acele companii sa le vanda unde vor.
Daca piata romana nu le poate absorbi pe toate, sau la preturi atractive, e normal ca acele companii sa vanda pe alte piete. Ramanand doar ca statul sa le taxeze.

#39
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View PostOriginalCopy, on 18 februarie 2018 - 19:39, said:

Intrebarea "Unde" e gresita!

Corect e "cum?"!

Pai cum sa fie: neplatiti, nemanipulati, neghidati, neinformati.

Hastagistii/rezistentii sunt un fel de Revolutie 2.0: O miscare sociala de imagine, nu de substanta, sub controlul unor papusari, exact ca "revolutia" din '89.
ce porcarii scrii tu de undeva de prin germania parca?
pe ce te bazezi cand arunci cu noroi in vreo 600.000 de oameni, inclusiv unii care au iesit in strada prin germania?
Inteleg ca nu ai fost curios sa vii langa ei sa ii cunosti personal.

#40
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostTywin, on 18 februarie 2018 - 22:40, said:

Romania nu a accesat acele rezerve de gaz, ca nu a avut cum, le-a concesionat unor companii straine care au venit si au forat la adancimi mari cu platforme maritime.
Deci e normal ca acele companii sa le vanda unde vor.
Daca piata romana nu le poate absorbi pe toate, sau la preturi atractive, e normal ca acele companii sa vanda pe alte piete. Ramanand doar ca statul sa le taxeze.
Hai atunci să lărgim puțin perspectiva.
De unde le-a venit acelor sau acelei companii ideea să exploreze exact în Marea Neagră și exact acolo?
Cum se face că în urma privatizării Petrom către austriecii de la OMV, care la vremea respectivă erau o firmă mai mică decât Petromul (adică peștele mai mic a înghițit rechinul cel mare!), a ajuns „pe butuci” o parte a industriei petrochimice românești, întîi Arpechimul, și apoi o parte din Oltchim, pentru că Oltchimul, ce să vezi, depindea de producția de la Arpechim? Adică OMV nu știa lucrurile astea și nu trebuia să aibă o anumită atitudine, chiar și numai ținînd cont de prețul absolut jenant al tranzacției privatizării? Adică oamenii din statul român care au făcut privatizarea, economiști, ingineri, manageri, politicieni NU știau că Oltchimul depindea de Arpechim și că o eventuală lovire a Arpechimului ar duce implicit la o vătămare economică gravă a Oltchimului?
Cum se face că firma cea mai importantă concurentă a Oltchimului, și sper că se știe că Oltchimul a fost peste 50 de ani o firmă bine făcută industrial și profitabilă!, era, ce să vezi, o companie germană, companie care a profitat, ce să vezi, cel mai concret și direct de problemele Oltchimului, care era aproape să fie desființată, o întreprindere cu mare tradiție în industria românească și care ținea un județ în spate, mii, zeci de mii de oameni? Și îi ținea bine, pentru că era o întreprindere performantă, și după 50 de ani de la întemeiere, și profitabilă, inclusiv după evenimentele din 89.

Și-atunci unde era justiția? Unde era „independenta” justiție română? Și de ce nu s-ar preocupa de acele chestii și de multe altele? Unde sînt „rezistenții” care să fi reclamat sau să reclame o facere a dreptății pornind de la acele lucruri, de la acele evenimente?

Ai auzit de problema asta sesizată mai nou de un parlamentar, de Zamfir, parcă, legată de o plată necorespunzătoare a redevențelor către statul român? Și este vorba de o sumă „frumușică”. De ce nu îi auzim pe „rezistenți” să iasă în stradă și să solicite guvernului sau altei autorități competente a statului să „execute” multinaționalele străine cu plata la zi a redevențelor? Poate nici asta n-o fi în interesul național ...

#41
Einstein_Albert

Einstein_Albert

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,079
  • Înscris: 08.10.2017
Dar de ce ar trebui ca rezistentii sa depisteze exclusiv mizeria pesede?
De ce vitele proaste manate de psede la vot nu au dubii?

#42
Marcel_P

Marcel_P

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,113
  • Înscris: 08.02.2013

View Postunbrutus, on 18 februarie 2018 - 22:52, said:

.........  pe ce te bazezi cand arunci cu noroi in vreo 600.000 de oameni, inclusiv unii care au iesit in strada prin germania?  ...........  
Estimare complet eronată! Au fost miliarde de oameni! Posted Image Nu trebuie să mă crezi pe cuvînt, îi numărăm :
"Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm; doi la prefectură. ...
... Doi pe piaţa lui 11 Fevruarie...
... Doi la primărie...
... Unul la şcoala de băieţi...
... Unul... la şcoala de fete...
... Unul la spital...
... Doi... la catrindală, la Sf. Niculae...
... Doi la prefectură... paispce..."   Sursa : O scrisoare pierdută - I.L. Caragiale
Total 600.000 de mii Posted Image

View PostEinstein_Albert, on 18 februarie 2018 - 23:33, said:

Dar de ce ar trebui ca rezistentii sa depisteze exclusiv mizeria pesede?
De ce vitele proaste manate de psede la vot nu au dubii?
Sunt prea puţini "rezistenţi", domnule! Posted Image Nu poţi lua lumina cunoaşterii şi înţelepciunii doar de la 600.000.
Nu înţeleg de ce Codruţa nu-i clonează ca pe oaia Dolly? Bugetul D.N.A.-ului şi fondurile unor O.N.G.-uri ar permite investiţia în contestatari profesionişti. Posted Image

Edited by Marcel_P, 18 February 2018 - 23:50.


#43
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostRosebud09, on 18 februarie 2018 - 22:08, said:

Nu poti sa iesi in strada pentru toate nemerniciile puterii. Din pacate.
Dar pentru cea mai importanta problema, deasupra tuturor celorlalalte si a carei rezolvare ar influenta decisiv si celelelelte, merita insistat.
Persoanele impotriva carora se protesteaza sunt aceleasi.
Interesant este că în cercurile „rezstenților” se vehicula parcă mult și ideea unei democrații mai participative. Lucru care ar veni tocmai să susțină ceea ce eu am susținut. Sau poate unii vor o democrație mai participativă, dar cum ne spun ei să participăm? Interesant, cum am spus, numai că nu se suține, nici logic și nici moral.

View PostRosebud09, on 18 februarie 2018 - 22:08, said:

Interesul national este o notiune care s-a aruncat in joc pentru cele mai stupide revendicari sau actiuni si din nefericire notiunea s-a uzat in mare masura.
Apoi acel interes depinde si de conjunctura la momentul respectiv, vorbesc de interesul specific legat de un domeniu, nu de lucuri generale gen " ca Romania sa fie bine tot romanu sa prospere".
Poate că pentru unii s-a uzat în mare măsură. Eu dacă aș trăi în Franța, ca francez sau ca român, și la presupusul joc de fotbal al naționalei franceze ajung să văd o echipă de fotbal africană „reprezentând” Franța, trebuie să recunosc că mi s-ar cam „tăia” și naționalismul și patriotismul. Înțeleg că pentru unii nu mai interesează interesul națiunii, pot să fie multe explicații pentru asta, și regret dacă așa ar sta lucrurile, însă „la sfîrșitul zilei” se trage linia, iar unii merg mai departe cu o națiune de 2000 de ani cu identitate, glorie și istorie, iar alții se pierd într-o mulțime amorfă amestecându-se în gloată, printre tot felul de negri, țîgani, africani, islamiști, cu „câte bordeie, atâtea obiceie”, fără un sentiment al comuniunii, ci doar cu unul fals al comunității, vorbind aceeași limbă, dar fiecare vorbind altă limbă și așa mai departe. Prefer să nu mă leapăd de Biserica și de Națiunea din care fac parte, în care provin dintr-un trecut și care merg spre un viitor, care îmi dă o identitate valorică, istorică și dincolo de istorie.

#44
flyinsane

flyinsane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 31.08.2009

View Postcasuta_papusilor, on 18 februarie 2018 - 19:05, said:


pai nu parlamentul e poporul?
este emanatia poporului, este seful.
prin constitutie.
ma lasi cu prostia asta?
Parlamentul nu e seful.

Quote

Art. 1 Constitutia Romaniei
(4) Statul se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor - legislativă, executivă și judecătorească - în cadrul democrației constituționale.


#45
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View Postrosix, on 18 februarie 2018 - 19:40, said:

Rezistentii isi fac bagajul s-o taie
Ba eu zic ca prietenii lor musulmanii vin fara bagaje, adica exact opusul :)

#46
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,039
  • Înscris: 09.08.2005

View PostIochanan, on 18 februarie 2018 - 19:06, said:

„Gică contra” față de ce, față de cine?


Eu nu știu dacă sînt manipulați, pot doar să îmi pun întrebări, că lucrurile parcă sînt prea „într-o ureche”.


Nu am încercat să organizez vreun protest, doar scriu ca un cetățean român și european printre alții, de etnie și naționalitate română și creștin ortodox, însă poate că m-ar tenta și pe mine să particip la niște activități, în conformitate cu legile, numai să văd că în spatele lor este o adevărată OBIECTIVITATE, să văd că nu sînt cam așa prea „într-o ureche”. Eu analizez multe alte lucruri, vezi că deja am aproape 3000 de postări aici pe forum, nu este prima oară când scriu.
Gică contra - e eticheta celui care protestează nediscriminatoriu împotriva a orice.
Sînt într-o ureche după definiția dumneavoastră personală.
Ați avut ocazii destule din februarie trecut să participați la activități. Dacă nu ați fost înseamnă că le-ați considerat irelevante din punctul dumneavoastră de vedere - ceea ce nu e o acuzație; fiecare are ideile și convingerile lui și acționează corespunzător. Corolarul e că nu ne luăm de alții cînd acționează după propriile convingeri.

În altă ordine de idei - numărul de postări nu garantează calitatea unui comentariu anume. Poți avea 5 și să scrii cu cap sau să ai 5.000 și să o dai în bară.

#47
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,887
  • Înscris: 25.12.2016

View Postclasique, on 18 februarie 2018 - 19:05, said:

Are cineva imunitate mai mare decat luly păduruța ?
CCR?

#48
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,253
  • Înscris: 06.01.2009
Cateva precizari:

1. Romania in acest moment isi asigura cca 90% din consumu' propriu de gaze fara Marea Neagra. Daca ar avea o infrastructura mai buna, ar putea si extrage si transporta mai mult doar din zacamintele on shore. Ar putea chiar si exporta surplusu'
2. De exploatarea zacamantului din MN se ocupa mai multe firme private (Exxon, Petrom-OMV, Black Sea Oil and Gas). Pe Exxon ii costa spre 1 mil de euro pe zi sa tina platforma aia pe mare. Ei vor sa inceapa exploatarea cat mai repede ca sa inceapa sa produca bani.
3. Romania in acest caz castiga din redevemte + din transportu' gazului prin conductele care trec pe teritoriul nostru.
4. Romania nu poate absorbi toata cantitatea de gaze din MN decat intr-un timp foarte indelungat, iar acest lucru nu poate fi acceptat de catre firmele care exploateaza zacamantu'
5. De ce am ajuns sa concesionam zacamintele fin MN? Pai probabil din cauza coruptiei impotriva careia protestam noi acum. Cineva si-a luat multa spaga ca sa privatizeze niste companii strategice (I'm looking at you, nastase!).
6. Problema cu BRUA care a devenit doar BR avum e in primu' rand a vest europenilor, nu a Romaniei. Noi ne luam banii din transport pana la interconectoru' cu Ungaria. Partea vatamata e Europa de Vest la care nu mai ajunge intreaga cantitate de gaze, ci doar ce le vor da rusii, pardon, ungurii. Sa ii lasam pe ei sa rezolve situatia cu Ungaria ca sunt mai influenti ca noi.
7. Din pacate si ceilalti vecini pe care ii avem sunt la fel de cacat ca si ungurii, astfel incat nu putem transporta gaze direct in europa de vest. Serbia e sub influenta ruseasca, Ukraina e si ea cum e. Pur si simplu nu ai pe unde.

#49
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostIochanan, on 18 februarie 2018 - 18:35, said:

Mai rezistați?
Asa vorbesti de parca nu acelasi guvern face si mismasurile cu Ungaria.
E vorba de a protesta coruptia lui IN GENERAL, nu?
Justitia e doar aspectul cel mai vizibil, fiindca cel mai mediatizat.
Dar da, protestam pentru toate aspectele lor negative.

#50
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,091
  • Înscris: 06.01.2005

View Postcasuta_papusilor, on 18 februarie 2018 - 19:05, said:


pai nu parlamentul e poporul?
este emanatia poporului, este seful.
prin constitutie.
ma lasi cu prostia asta?

Parlamentul nu este emanatia emaniilor poporului. Din cate stiu se voteaza pe liste propuse de partid deci se aleg partidul. Nu cred ca 75% din popor are habar de ce a "emanat", adica nu cred sunt 25% din votanti care sa stie care este deputatul/senatorul care-l reprezinta in Parlament.

Singura persoana aleasa direct si recunoscuta  ca atare de marea majoritate a populatiei este presedintele. Cu exceptia (notabila) a celor de la Vax populi, majoritatea stiu cine a iesit presedinte chiar daca l-au votat sau nu.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NYsaAMXboFM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si ne lasi cu prostia asta ca Parlamentul e seful, ca parca in Constitutie se vorbeste de trei puteri in stat, egale etc

#51
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

View PostMarcel_P, on 18 februarie 2018 - 23:49, said:


Nu înţeleg de ce Codruţa
Obsesia infractorilor.

#52
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008

View PostTywin, on 18 februarie 2018 - 22:40, said:

Romania nu a accesat acele rezerve de gaz, ca nu a avut cum, le-a concesionat unor companii straine care au venit si au forat la adancimi mari cu platforme maritime.
Deci e normal ca acele companii sa le vanda unde vor.
Daca piata romana nu le poate absorbi pe toate, sau la preturi atractive, e normal ca acele companii sa vanda pe alte piete. Ramanand doar ca statul sa le taxeze.
Statul, ce gluma buna!Posted Image
Sper ca noile tehnologii sa-i aduca in prgul falimentului!Posted Image

#53
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Se vorbeste foarte mult si pe langa subiect de atitudinea Europei fata de coruptia din Romania... Ideea e ca si aia de la Bruxelles devin tot mai constienti ca ar trebui sa ne lase sa ne spalam pe cap cu alde Dragnea. Asa e corect. Fiecare cu ce a votat sa se spele pe cap cu ei... Europa nu e un scop in sine daca noi, aici, pe mal de Dambovita traim ca intr-un consiliul judetean de Teleorman.. cu sistemul ala de relatii libidinos care conduce la promovarea non-valorilor de tip Olgutza si Dancila.

Poate e bine sa ne asumam toate aceste lucruri, ca romani, fara propteaua numita UE.

#54
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006

View PostIochanan, on 18 februarie 2018 - 18:35, said:

...
E o problemă simplă: sunt fix aceleași persoane cărora "le pute" termeni precum "națiunea română", "naționalism", "interes național" s.a.m.d, se visează "europeni", "multiculturali" etc.
Plus că destui "pun botul" la "ardelenismul" t.iganului de gherman, ai exemple și pe aici!
Ar trebui să întrebi mai degrabă unde sunt pesediștii care "îndrăzneau să fie români" sau cum era lozinca aia, adepții celui care se jura că nu se aliază cu udemereul, pentru ca acum să fie mânjit tot pe la bot de roș-alb-verde!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate