Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Peste congelat
Last Updated: Mar 25 2018 12:20, Started by
jafo
, Feb 18 2018 13:01
·
0
#19
Posted 18 February 2018 - 14:52
jimi91, on 18 februarie 2018 - 13:13, said:
mie nici bananele nu mi se pare ca au gust de banane )..pestele, pe asta, nu prea au cum sa-l modifice..cumpara de la pescarie peste, de la macelarie carne, de la brutarie paine:))..asta, daca vrei sa mananci ceva decent (nici macar bun, doar decent) Bine zis, sunt rare bananele cu gust de banana. Multe au gust de mar sau pepene galben. |
#20
Posted 18 February 2018 - 15:01
Sau cele verzi, au gust de troscot...
Edited by PaunDutzi, 18 February 2018 - 15:05. |
#21
Posted 18 February 2018 - 15:07
Ce intelegeti voi prin "peste proaspat" ?
Pe vremea lui Ceausescu pestele era adus in cisterna VIU. Pestele care inca misca cand i-l cumperi de la magazin se numeste peste proaspat. Ceea ce se gaseste astazi in magazine se poate numi peste refrigerat. Este pastrat la gheata si/sau la frigider. Nu e peste proaspat ! Nu am incredere intr-un astfel de produs pentru ca este pastrat in conditii improprii si nimeni nu are idee de cat timp putrezeste pestele ala in galantar. De aici si mirosul dezgustator. In ce priveste pestele congelat, acesta este congelat in general direct la sursa. Poate fi consumat si dupa luni intregi in conditii de siguranta. |
#22
Posted 18 February 2018 - 15:18
cspot, on 18 februarie 2018 - 15:07, said:
Ce intelegeti voi prin "peste proaspat" ? Pe vremea lui Ceausescu pestele era adus in cisterna VIU. Pestele care inca misca cand i-l cumperi de la magazin se numeste peste proaspat. Ceea ce se gaseste astazi in magazine se poate numi peste refrigerat. Este pastrat la gheata si/sau la frigider. Nu e peste proaspat ! Nu am incredere intr-un astfel de produs pentru ca este pastrat in conditii improprii si nimeni nu are idee de cat timp putrezeste pestele ala in galantar. De aici si mirosul dezgustator. In ce priveste pestele congelat, acesta este congelat in general direct la sursa. Poate fi consumat si dupa luni intregi in conditii de siguranta. problema nu e ca e congelat..la noi, pestele e recongelat:).. gerbil, on 18 februarie 2018 - 14:52, said:
Bine zis, sunt rare bananele cu gust de banana. Multe au gust de mar sau pepene galben. tu crezi ca glumesc? cumpar pentru ai mei banane..si au un gust fad, de nimic..mi-am dat seama cand am gasit cateva care aratau impecabil, si miroseau frumos..ghici ce..chiar aveau gust ..cred ca am mancat 2 kg intr-o zi..atat de bune erau..si nu sunt fan al bananelor Edited by jimi91, 18 February 2018 - 15:19. |
#23
Posted 18 February 2018 - 15:23
#24
Posted 18 February 2018 - 16:12
Ma eu cumpar peste congelat cu 0% gheata... gasesti.... cu vreo 40% mai sump decat ala cu 50% gheata ... si chiar nu pute la gatire...
|
#25
Posted 18 February 2018 - 17:47
Imi placea un timp pangasius...dar parca nu mai are gustul ala. Cumpar pastrav si cod file. Sau baghete din acelea cu crusta,numai sa le prajesti.
|
#26
Posted 18 February 2018 - 18:03
Eu am noroc ca varul meu e pescar si mai iau de al el peste proaspat din Dunare. In rest evit sa cumpar, desi inainte luam macrou congelat din cora.
|
#27
Posted 18 February 2018 - 18:06
Cel mai bun macrou congelat e macroul proaspat.
Dar trebuie sa fii atent sa nu fie decongelat. |
#28
Posted 18 February 2018 - 20:34
Si eu eram fan Pangasius,pana cand,am citit chestiile astea intr-un articol...
Imi pare rau,dar nu pot da share link-ului. Nu ma lasa admin-ul. "Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri și bacterii (arsenic, deșeuri / dejectii chimice etc.). Și asta pentru că râul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncă substanțe chimice și deșeuri industriale direct în el. Indiferent de rapoartele și recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile încă vând publicului larg, chiar dacă știu că sunt contaminate, pentru că acest pește se cumpără foarte bine și, implicit, profiturile companiilor cresc. Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotrivă, este un experiment genetic și o "bombă" biologică. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuti în Vietnam si, mai nou, pentru că cererea a devenit foarte mare pe piețele din întreaga lume, deseori sunt injectați cu hormoni proveniti din urină deshidratată, deoarece au constatat că astfel peștii cresc mai repede mari și carnea lor devine mai “pufoasă”. Hormonii de creștere extrași din urină provin din China. Pangasius e hrănit cu rămășițe de pești morți, uscați și măcinați într-o făina infectă care mai conține manioc (cassava) și soia (alta “binefăcătoare” care vă transforma băieții în fetițe), plus resturi de cereale. Astfel pangasius crește de patru ori mai rapid decât în natură pentru a ajunge în farfuria dvs." |
|
#30
Posted 18 February 2018 - 23:15
Numai peste proaspat scos din acvariu din magazine. Si nici in ala nu am 100% incredere, dar e mai sanatos decat cel congelat.
|
#31
Posted 18 February 2018 - 23:19
50% pastrav viu si 50% somon salbatic (congelat de la Lidl)
|
#32
Posted 19 February 2018 - 16:35
I2O, on 18 februarie 2018 - 13:58, said:
Eu nu mai mananc pastrav din cauza gustului fad,zici ca mananci hartie Este asa din cauza concentratelor cu care sunt hraniti pestii in pastravarii .... . Decat peste, eu de multe ori prefer sa imi iau icre de somon. Sunt mai scumpe insa imi potolesc pofta de peste. |
#33
Posted 19 February 2018 - 17:05
Bogotta, on 19 februarie 2018 - 16:35, said:
Este asa din cauza concentratelor cu care sunt hraniti pestii in pastravarii .... . Decat peste, eu de multe ori prefer sa imi iau icre de somon. Sunt mai scumpe insa imi potolesc pofta de peste. Eu nu ma impac cu icrele de somon...pur si simplu nu imi plac Am si facut prostia sa cumpar vreo 3 borcane de a trebuit sa le arunc In rest icrele de crap sunt preferatele mele Cele de hering la fel nu le suport imi stau nod in gat Am luat si de stiuca...dar erau foarte tari si nu prea sau spart in timpul frecarii cu mixerul ca sa se lege cu uleiul Edited by I2O, 19 February 2018 - 17:07. |
|
#34
Posted 19 March 2018 - 01:20
I2O, on 19 februarie 2018 - 17:05, said: Nu stiu de unde sa cumpar patrav salbatic ca as cumpara numai de curiozitate sa fac o diferente intre cel de bazin si cel de lac sau rau Eu nu ma impac cu icrele de somon...pur si simplu nu imi plac Am si facut prostia sa cumpar vreo 3 borcane de a trebuit sa le arunc In rest icrele de crap sunt preferatele mele Cele de hering la fel nu le suport imi stau nod in gat Am luat si de stiuca...dar erau foarte tari si nu prea sau spart in timpul frecarii cu mixerul ca sa se lege cu uleiul |
#35
Posted 19 March 2018 - 08:06
Nu cumpar niciodata peste congelat. Doar file de salau de Nil, cod sau somon de pe gheata. Maica-mea s-a ars odata cu ceva peste congelat de la Kaufland, cind l-a dezghetat era un fel de pasta de muci. S-a dus cu el inapoi si i-au dat banii...
|
#36
Posted 19 March 2018 - 16:56
milovme, on 19 martie 2018 - 01:20, said:
Mergi la pescuit. Poate prinzi și te și relaxezi La pluta,la fund,la stiuca,la salau,la somn stiu sa pescuiesc,dar la pastrav nu(acolo iti trebuie lanseta speciala si sa stii sa si biciuiesti apa cu musca) Edited by I2O, 19 March 2018 - 16:57. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users