Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Peste congelat
Last Updated: Mar 25 2018 12:20, Started by
jafo
, Feb 18 2018 13:01
·
0
#1
Posted 18 February 2018 - 13:01
Toata lumea vede la magazin peste congelat. O gramada. E ieftin si lumea cumpara.
Dar are si el problemele lui: - are cel putin 50% apa; deci pretul e, de fapt, altul... - carnea este toata cam "zdrobita" in urma congelarii; nu se prea tine... - in functie de ce peste ai luat si cat de curatat e, miroase la gatit de-ti cam muta nasul... Cine consuma (eu mai cumpar): Voi de care cumparati? De ce? Si cum preferati sa-l pregatiti? Si orice alte comentarii vi se par relevante. Edited by jafo, 18 February 2018 - 13:02. |
#2
Posted 18 February 2018 - 13:10
Cand nu gasesc cod proaspat, cumpar file inghetat de la Edenia
Edited by flavius18, 18 February 2018 - 13:10. |
#3
Posted 18 February 2018 - 13:10
si eu mai cumpar, cand am chef de peste rapid.Cand vreau ceva cu adevarat bum, merg la o pastravarie si cumpar pastrav viu.
|
#4
Posted 18 February 2018 - 13:10
Eu mai cumpar macrou, dar numai din Penny, cu 0% glazura (adica fara gheata pe el). Insa ultima data am luat la punga, deja ambalat, nu prea am fost multumit -- de acum o sa iau numai varsat, sa vad eu cum arata. Destul de des iau si baby hering sau sprot, ii fac prajiti mai crocanti -- foarte buni.
|
#5
Posted 18 February 2018 - 13:13
mie nici bananele nu mi se pare ca au gust de banane )..pestele, pe asta, nu prea au cum sa-l modifice..cumpara de la pescarie peste, de la macelarie carne, de la brutarie paine:))..asta, daca vrei sa mananci ceva decent (nici macar bun, doar decent)
|
#6
Posted 18 February 2018 - 13:18
eu iau 99% din timp congelat. cod si salau. nu e 50% apa in niciun caz dar e necesara glazura aia in procesul de inghetare. la ce trebuie sa fi atent cand cumperi este data congelarii. i-am prins pe astia de la kaufland cu un lot din decembrie 2016 si noi eram prospat intrati in 2018
|
#7
Posted 18 February 2018 - 13:23
iau numai cand fac fish & chips: cod (pollok). Il las la dezghetat in frigider si, cu min 1h inainte sa il prajesc, il dau bine de tot cu sare si il las la scurs pe servetele.
Pentru amatorii de peste prajit (pane): incercati "beer batter", iese foarte crocant. E o compozitie cu bere, faina si praf de copt Edited by irina2014, 18 February 2018 - 13:28. |
#8
Posted 18 February 2018 - 13:45
Numai peste proaspat si numai peste care nu poate fi crescut in captivitate sau ferme. FFF rar macrou congelat. Numai gratar sau cuptor, fara prajeli cu ulei
|
#9
Posted 18 February 2018 - 13:47
jafo, on 18 februarie 2018 - 13:01, said:
Cine consuma (eu mai cumpar): Voi de care cumparati? De ce? Si cum preferati sa-l pregatiti? In general macrou, numai la vrac si numai dupa o examinarea atenta sa fie cat mai integru (ne-zdrobit) si cat mai curat si deschis la culoare ca aspect. si fara bolovani de gheata pe toata lungimea pestelui... Gasesc rar, dar atunci cand gasesc iau cca 5-10 Kg si bag la congelator. In general pestele congelat zdrobit si cu urme de apa si sange pe el, nu e tomai ok, de cumparat. Nu stiu de unde drku provine si de ce arata de parca l-a calcat tancul, dar eu suspectez ca il lasa la desghetat si apoi e recongelat cu tot cu apa si zeama ca sa incorporeze cat mai multa apa, altfel nu-mi explic de ce arata in halul ala. Apoi, in Obor, in piata de peste, se nimereste si mai desfac cate o cutie cu macrou ok ca si calitate... dar trebuie sa fii pe acolo cand se intampla, ca altfel il pun pe taraba si se decongeleaza partial sau balteste intr-o zeama incerta si atunci nu trebuie cumparat. Ca idee: am discutat cu cineva de la un mag alimentar care mi-a zis ca mult macrou vine ok in cutii de la firma de afara si daca balteste in sange, inseamna ca cineva se ocupa sa-l scoata din cutii si sa-l recogeneleze...altfel nu se explica. intrucat la bloc nu am cum sa-l fac la gratar.. il fac mai mult la cuptor, in vas de sticla sau ceramic. Edited by rosix, 18 February 2018 - 13:48. |
#12
Posted 18 February 2018 - 13:51
Obisnuiam sa iau cod sau macrou. Daca invlesti pestele in harti de copt si il bagi la cuptor , nu miroase nimic. Pui acolo condimente, sare , piper, ce iti place. Nu il face in ulei ca e nenorocire. Miros ca la balamuc plus mizerie.
Ma luam in trecut Tilapia. Ca acum sa citesc asta: pestele-tilapia-interzis-in-bucatarie-vezi-motivele [google it] . Nu ma lasa sa pun linkul. Deci nu faceti ca mine si nu mai luati Tilapia Apropos de pastravi, e bine ca ii preferati proaspeti insa tot in ferme sunt crescuti ... Am fost personal intr-una... |
#13
Posted 18 February 2018 - 13:57
Eu merg pe proaspat, in mare parte salau din dunare.
Cumpar tot ce are pescarul si-l congelez, astfel am mereu stoc. Foarte rar: panasius (imi place gustul) si macrou. Mai cumpar: somon si pastrav... Deci evit congelatul... |
#14
Posted 18 February 2018 - 13:58
Bogotta, on 18 februarie 2018 - 13:51, said:
Obisnuiam sa iau cod sau macrou. Daca invlesti pestele in harti de copt si il bagi la cuptor , nu miroase nimic. Pui acolo condimente, sare , piper, ce iti place. Nu il face in ulei ca e nenorocire. Miros ca la balamuc plus mizerie. Ma luam in trecut Tilapia. Ca acum sa citesc asta: pestele-tilapia-interzis-in-bucatarie-vezi-motivele [google it] . Nu ma lasa sa pun linkul. Deci nu faceti ca mine si nu mai luati Tilapia Apropos de pastravi, e bine ca ii preferati proaspeti insa tot in ferme sunt crescuti ... Am fost personal intr-una... Edited by I2O, 18 February 2018 - 13:58. |
#15
Posted 18 February 2018 - 13:58
De la magazine gen Kaufland,doar macrou si merlucius.
De la hipermarketuri nimic,pentru ca in momnetul cand sunt cam la 30 de metri de raionul cu peste ma izbeste damful ala puturos si imim piere instant pofta de peste. Printre altele,sunt un privitor constant al emisiunii Paprika,unde bucatarii adevarati,adica nu chefi,masterchefi sau arogantii galonati Michelin recomanda un singur lucru pofticiosilor de peste:daca vor sa manace un peste bun,sa-l cumpere proaspat,Daca pestele nu-i proaspat,sa zica pas. |
|
#16
Posted 18 February 2018 - 14:09
Bogotta, on 18 februarie 2018 - 13:51, said:
Apropos de pastravi, e bine ca ii preferati proaspeti insa tot in ferme sunt crescuti ... Am fost personal intr-una... Pastrav salbatic e greu de gasit. Nu am fost personal intr-o crescatorie de pesti, dar sunt sigur ca sunt hraniti ca si pasarile sau porcii din crescatoriile intensive, cu hrana concentrata si aditivi de crestere si ingrasare rapida. E valabil pentru toti pestii de crescatorie, fie ei carasi, crapi, pastravi, somoni sau altii. |
#17
Posted 18 February 2018 - 14:19
PaunDutzi, on 18 februarie 2018 - 14:09, said:
Nu am fost personal intr-o crescatorie de pesti, dar sunt sigur ca sunt hraniti ca si pasarile sau porcii din crescatoriile intensive, cu hrana concentrata si aditivi de crestere si ingrasare rapida. E valabil pentru toti pestii de crescatorie, fie ei carasi, crapi, pastravi, somoni sau altii. Problema e ca in Romania nu prea se gaseste peste oceanic proaspat pentru ca e greu de adus si de vandut rapid (Marea Neagra este foarte saraca in peste, nu conteaza aproape deloc in consumul intern), iar unde se gaseste peste oceanic proaspat este destul de scump. Astfel ca 80-90% din populatie cumpara peste oaceanic congelat si peste de apa dulce proaspat. Edited by Manasu, 18 February 2018 - 14:21. |
#18
Posted 18 February 2018 - 14:26
Prin ani '93-'95 gaseam in Piata Rahova(la pescarie) pui de rechin de Marea Neagra, proaspat. Imi placea, dar nu am mai vazut demult.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users