Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Logica bobitelor de mustar in mustar?
#1
Posted 17 February 2018 - 20:33
Caut un mustar iute la un magazin de cartier, singurul pe care-l gasesc e cu bobite de mustar. Pe langa ca nu e iute mai deloc, sunt al dracu de enervante bobitele alea, trebuie sa stai sa le rontai(sau nu stiu, poate sa le inghiti direct... sau mai rau sa le scuipi?). Cred ca mai bine luam din ala extra la mini caserola. Voi ce parere aveti de mustarul de genul asta? Are vreo logica, sunt unele mai bune, sau e doar o prostie de marketing? Am mai mancat pana acum, dar nu am vazut niciodata vreun beneficiu... voi ce credeti?
|
#2
Posted 17 February 2018 - 20:36
sint delicioase cand faci un sos, etc.Gasesti mustar iute de cate feluri vrei tu fara bobite, schimba magazinul:P
|
#3
Posted 17 February 2018 - 20:37
Stiu, dar eram rupt de oboseala... deci nu-s pentru mancat direct sa inteleg?
haha... stai ca mi-ai dat o idee, sa le faramitez cu chestia pentru pisat usturoi.. daca nu cumva or sa alunece... Edited by Geth, 17 February 2018 - 20:42. |
#4
Posted 17 February 2018 - 20:42
Bobitele alea sunt boabe de mustar. Francezii ii zic intr-un fel acelui tip de mustar.
Daca vrei mustar iute, iute, nu iei mustar. Sau il iei pe cel mai ieftin si adaugi tu piper, ardei iute uscat sau hrean. Sau toate astea la un loc. |
#5
Posted 17 February 2018 - 20:43
Sortimente sunt gramada , pe alese.....Nu la magazin de cartier
Edited by keta, 17 February 2018 - 20:44. |
#6
Posted 17 February 2018 - 20:45
marga32, on 17 februarie 2018 - 20:42, said:
Bobitele alea sunt boabe de mustar. Francezii ii zic intr-un fel acelui tip de mustar. Daca vrei mustar iute, iute, nu iei mustar. Sau il iei pe cel mai ieftin si adaugi tu piper, ardei iute uscat sau hrean. Sau toate astea la un loc. Cat despre mustar iute de obicei iau de la lidl si e foarte ok, si ala iute simplu, si ala cu hrean. Dar acu eram obosit si am luat de aproape unul din asta. Repet intrebarea: stie cineva la ce foloseste mustarul cu boabe intregi de mustar in el? sau daca vreti, care-i rostul acelor boabe? Edited by Geth, 17 February 2018 - 20:47. |
#7
Posted 17 February 2018 - 20:48
marga32, on 17 februarie 2018 - 20:42, said:
Daca vrei mustar iute, iute, nu iei mustar. Sau il iei pe cel mai ieftin si adaugi tu piper, ardei iute uscat sau hrean. Sau toate astea la un loc. |
#8
Posted 17 February 2018 - 20:49
Nici eu nu ma innebunesc dupa tipul acela de mustar, ca doar nu mananc mustar cu orice. Ca sa nu te simti lezat in amorul propriu, da-mi voie sa-ti zic ca habar nu avem noi "cu ce se mananca asa ceva". Saaaau nu stie ţăranul ce e şofranul.
|
#9
Posted 17 February 2018 - 20:50
Geth, on 17 februarie 2018 - 20:45, said:
stie cineva la ce foloseste mustarul cu boabe intregi de mustar in el? sau daca vreti, care-i rostul acelor boabe? Daca nu stii la ce folosesc boabele de mustar atunci cumpara mustar fara boate. Edited by Kroghy, 17 February 2018 - 20:52. |
#10
Posted 17 February 2018 - 20:55
mustarul de Dijon nu-i facut ca sa manaci mici cu el, are si el rostul lui, oricum poti sa le inghiti (bobitele de mustar) direct linistit
Edited by alexpet, 17 February 2018 - 20:59. |
|
#11
Posted 17 February 2018 - 21:00
Kroghy, on 17 februarie 2018 - 20:50, said:
Gust, aroma, fineturi. Altii nu inteleg de ce e bun salamul de sibiu, icrele negre, etc. Daca nu stii la ce folosesc boabele de mustar atunci cumpara mustar fara boate. alexpet, on 17 februarie 2018 - 20:55, said:
mustarul de Dijon nu-i ca sa manaci mici cu el, are si el rostul lui Edited by Geth, 17 February 2018 - 21:02. |
#12
Posted 17 February 2018 - 21:05
nici la kaizer nu prea merge, :-) sosuri in general
Edited by alexpet, 17 February 2018 - 21:06. |
#13
Posted 17 February 2018 - 21:05
este o lege nescrisa a mustarului.... cu cat e mai ieftin cu atat e mai bun...
|
#14
Posted 17 February 2018 - 21:10
Geth, on 17 februarie 2018 - 20:33, said:
Caut un mustar iute la un magazin de cartier, singurul pe care-l gasesc e cu bobite de mustar. Pe langa ca nu e iute mai deloc, sunt al dracu de enervante bobitele alea, Pai ala e o specialitate de mustar de lume cunoscatoare - in Franta, se pune la restaurante, peste friptura din farfurie care inoata in sange. Asta ai nimerit .. asta e... Nu acel mustar e problema.. cumparatorul e problema. Edited by rosix, 17 February 2018 - 21:10. |
#15
Posted 17 February 2018 - 21:13
alexpet, on 17 februarie 2018 - 21:05, said:
nici la kaizer nu prea merge, :-) sosuri in general rosix, on 17 februarie 2018 - 21:10, said:
Pai ala e o specialitate de mustar de lume cunoscatoare - in Franta, se pune la restaurante, peste friptura din farfurie care inoata in sange. Asta ai nimerit .. asta e... Nu acel mustar e problema.. cumparatorul e problema. |
|
#16
Posted 17 February 2018 - 21:13
asta dovedeste ca pe la noi prin cartiere nu prea se mananca fripturi.....mai ales in stil frantuzesc!
asta imi aduce aminte de o intamplare de acum multi ani cand la Dublin fiind, la niste prieteni irlandezi, m-au rugat sa le fac mici ca in Romania. Pe langa ca nu am gasit carne potrivita (era numai extrem de slaba, inclusiv aia de porc) am gasit maxim mustar de Dijon (adica o masa de boabe intr-o zeama). A iesit realmente un kkt, de-mi venea sa plang! Edited by alexpet, 17 February 2018 - 21:20. |
#17
Posted 17 February 2018 - 21:16
Sa-mi trag palme... deci eu mi-am luat mustar pentru fripturi "in stil frantuzesc" ? OK... si totusi pare bizar sa mananci bobitele alea, chiar si cu fritura fie ea frantuzeasca... caci in final tot aia e.. niste bobite iti alearga in gura... le rontai, le inghiti, ce faci, care-i rostul lor?
|
#18
Posted 17 February 2018 - 21:17
Geth, on 17 februarie 2018 - 21:13, said:
Bai ma lasi? Cumparatorul cumpara... mustar! De care o fi! Mai ales daca e in graba! Dar tipul asta de mustar e de multa vreme la noi si nimic nu sugereaza ca ar fi o chestie pentru mancaruri extraordinar de alese... nah, nu sunt toti cunoscatori... doar e un pic mai scump.. A luat odata o duduie din grupul nostru de prieteni un borcan din ala (alaturi de mustar normal) cand ne-am dus la un gratar.. binenteles ca nu s-a atins nimeni de el... Dar sa nu-l arunci ca e pacat, se poate pune oricand la fripturi si alte mancaruri, cate o lingurita si da un gust foarte bun. Ia uita-te aici, sa vezi pe ce ai dat banii: https://www.tripadvi...ue_Bohemia.html Bai Grigore... cand sa mananci si tu ca la Paris, te-ai impotmolit in prejudecati. Edited by rosix, 17 February 2018 - 21:30. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users