Cum se gatesc legumele congelate?
Last Updated: Feb 18 2018 17:21, Started by
Argent
, Feb 17 2018 13:37
·
0
#1
Posted 17 February 2018 - 13:37
Varianta simpla este ca vreau sa fac cateva meniuri Carne de pui prajita la gratar, paste si legume.
Acum planul meu era sa fierb mixul de legume, la prima cautare pe google "cat timp se fierb legumele" mi-a dat ca rezultat ca legumele nu se fierb... Asa ca ramane intrebarea cum gatesc legumele congelate daca nu pot sa le fierb? Merge sa le pun in tigaia grill? Este vorba de legume taiate/congelate cumparate din comert. |
#2
Posted 17 February 2018 - 13:38
Arunca-le bre intr-un wok, o tigaie, cu niscaiva unt, si un pic de usturoi, dupa gust, le tragi cateva minute la tigaie, si bagi mare langa friptura aia, poti adauga in ele ce condimente iti plac, piper, sare, oregano, etc, etc, etc
Edited by Platon, 17 February 2018 - 13:39. |
#3
Posted 17 February 2018 - 13:43
Ori le trantesti in apa fiarta, ori le pui intr-o tigaie incinsa.
Cum preferi. |
#4
Posted 17 February 2018 - 13:58
Argent, on 17 februarie 2018 - 13:37, said:
Varianta simpla este ca vreau sa fac cateva meniuri Carne de pui prajita la gratar, paste si legume. Acum planul meu era sa fierb mixul de legume, la prima cautare pe google "cat timp se fierb legumele" mi-a dat ca rezultat ca legumele nu se fierb... Asa ca ramane intrebarea cum gatesc legumele congelate daca nu pot sa le fierb? Le fierbi, dar le fierbi un pic, doar pana se inmoaie putin... gen 5-10 min in apa clocotita... Nu-ti recomand sa le pui direct in Ok pentru ca, indiferent ce ar contine, nu reusesc sa se inmoaie suficient si le vei manca partial crude - nu ca ar fi nesanatos... dar nu e tomai ok... Mai degraba le inmoi doar un pic in apa clocotita... |
#5
Posted 17 February 2018 - 14:22
#6
Posted 17 February 2018 - 14:41
Dupa constatarile mele legumele alea de la punga sunt semifierte...deci nu prea mai are rost sa le fierbi,poate doar 4-5 minute sau le pui in tigaie cu unt si le sotezi
|
#7
Posted 17 February 2018 - 15:32
Va multumesc frumos pentru mesaje.
Le-am pus in tigaia grill si am pus ceva sare pe ele, unt si piper nu am avut, ca sincer vroiam sa pun piper pe carne. Doar ce am luat tigaia grill si incercam sa vad cum merg cu ea. |
#8
Posted 17 February 2018 - 15:51
De la 13:37 si pana acum nu ai avut timp sa fugi pana la un magazin sa cumperi unt si piper?
Nu conteaza, sa-ti fie de bine! |
#9
Posted 17 February 2018 - 16:02
Eu pe legume nu pun piper...consider ca nu se acompaniaza una cu alta
Daca ti-ai luat grill de fonta sa-i faci tratamentu care trebuie Si sa ai grija ca grilu de fonta nu se spala cu detergent |
#10
Posted 17 February 2018 - 20:48
Am spalat tigaia de fonta cu detergent de vase si apoi am pus pe foc sa se evapore... am citit dupa ce am spalat tigaia grill.
In manualul de utilizare zicea ca dupa spalare sa o dau cu ulei ca este din fonta pura si cica rugineste. Eu personal ma bucur ca am gatit fara ulei, carnea de pui suculeta fara ulei. |
|
#11
Posted 17 February 2018 - 20:57
Pentru ca te cunosc iti dau doua sfaturi
Nu spala cu detergent fonta pentru ca fonta-i poroasa si intra detergentu in ea si dupa ce o pui pe foc se transfera si in mancare Intr-o zi cand ai timp pune umpic de untura cam o lingurita in tigaie,o pui pe foc sa se topeasca,misti tigaie pana se unge toata cu untura,o pui pe foc si o lasi pana fumga bine,o iei jos(ai grija ca arde maneru rau daca nu e din lemn) o stergi cu servetele de hartie si pui iara o lingurita de untura,o pui pe foc o lasi iara pana fumega bine,o iei jos,o stergi cu servetel de hartie si ai o tigaie de care nu se mai prinde mancarea Te-am pupat mosule Edited by I2O, 17 February 2018 - 20:58. |
#12
Posted 17 February 2018 - 21:14
Deci la inceput o spalai cu detergent de vase si lasai sa fiarba apa cu detergent, iesi fum, mirosea urat, am schimbat apa si in timp ce dezosam puiul aveam tigaia pusa la uscat pe aragaz si ce imi veni sa pun un os cu ceva carne pe el, observai ca nu se lipeste si nu mai adaugai ulei.
La carnea de pui dezosata chiar intorsei tigaia pe lateral si scursei putin din lichid sa se faca mai repede si mai crocanata. Am facut un meniu simplu si gustos, paste fierte, carne de pui la tigaie si mix legume la tigaie. Simplu si gustos. 3 pulpe 5-6 lei, 3 lei mix de legume, 1.5 lei pastele. Simplu si gustos. Si 2 oua facute de proba in tigaia grill, asta ca am observat pe youtube ca poti face si asa ceva. Primul ou pus direct in tigaie fara sa fie unsa cu ceva, al doilea ou pus dupa ce am dat cu o bucatica mica de sunca. Edited by Argent, 17 February 2018 - 21:15. |
#13
Posted 17 February 2018 - 21:42
Tot timpu sa o ungi cu untura sau slanina inainte sa pui ceva in ea(nu iti fie frica de grasimea aia e insignifianta) si dupa ce o cureti sa o ungi la fel
Eu numai in tigai de fonta imi fac carnea,am una patrata tip grill si una rotunda Acu de curand mi-am luat una de inox din metro cu 90 de lei,i-am facut eu o asezonare asa mai soft....dar cat de curand o asenoz asa cum trebuie in bucataria de vara ca acolo pot sa fac fum fara probleme Edited by I2O, 17 February 2018 - 21:43. |
#14
Posted 17 February 2018 - 21:57
De inox am vrut sa cumpar de inox https://forum.softpe...re-tigaie-inox/
Am zis ca se lipeste mancarea si am mers spre grill ca prepar meniuri gen proteine, carbo, legume", am facut meniul asta cu carne prajita in tigaie si era gretoasa de la ulei, asa ca am luat grill sa nu mai folosesc ulei. O sa cumpar o tigaie normala de fonta, momentan sunt multumit de asta grill. , https://www.emag.ro/...3/pd/DZCJ6NBBM/ |
#15
Posted 17 February 2018 - 22:11
Pasila abereaza cu gratie...
Aia de pe emag e cratita...tigaia e mai joasa si nu are capac |
|
#16
Posted 18 February 2018 - 17:21
Eu am cumparat https://www.emag.ro/...4/pd/D1CXMMBBM/
O sa cumpar si o tigaie din fonta, parerea mea se amortizeaza din uleiul pe care nu il mai consum. Imi place mancarea cu gust, imi place ca in loc sa innoate pulpa de pui sau carnea de porc in ulei, stau oe gratar si sunt suculente. Am gatit de la mix de legume pana la carne de pui si carne de porc, oua, 0 ulei folosit. 0 abur si 0 miros, zic in comparatie cu carne de pui sau de porc gatita in tigaie de trebuie sa acoperi carnea cu ulei sa se faca. Sunt multumit de ea. Edited by Argent, 18 February 2018 - 17:22. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users