Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Huawei, acuzată că a încercat să măsluiască review-urile unui telefon

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#55
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,308
  • Înscris: 30.01.2008

View Postgtiu, on 16 februarie 2018 - 10:04, said:


Nu mai gasesc articolul in secunda asta.. dar clar nu sunt fantezii... despre asta ce mai zici?

https://qz.com/11315...s-are-disabled/

#56
gtiu

gtiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 26.08.2007

View Postunbrutus, on 22 februarie 2018 - 12:08, said:

ca tu nu intelegi ce pot sa fure nu schimba faptul ca pot sa fure si ca nu e ok ca pot sa fure.
...

Lasa exprimarile cu "cacat", atacurile la persoana ("tu esti nu stiu cum...", subiectul nu e niciodata userul, mentinete-te doar la topic)

1. Tu tii criptovalute .. pe un telefon chinezesc. Adica ..ai mii de euro sa bagi (sau sa scoti) (d)in criptovalute, dar nu iti permiti un iphone sau blackberry, sau un telefon "sigur"?!
2. Telefonul poate fi furat, pierdut, uitat, se poate strica brusc de la contactul cu apa, ploaie, cazut in WC.. etc.
Tu iti tii averea pe telefon? Sau lucruri atat de importante incat daca se intampla ceva esti bolnav 2 saptamani de nervi?! - Daca da.. iti meriti soarta.
3. NU e ok ca telefoanele chinezesti pot "fura".. dar e OK ca Google te spioneaza si chiar iti inregistreaza conversatia din casa ( fara acceptul tau - evident), cautand cuvinte cheie.
4. Oi fi si ignorant, dar atat cat stiu, stiu bine. Si nu iau partea nimanui in disputa asta. Din toate posturile tale Chinezii si rusii sunt de cacat, America e ok. Telefoanele din China fura. Telefoanele din Corea sau America nu.
5. Uite linkul despre care vorbeam acum cateva pagini mai sus, postat de colegul de forum. Nu mai zici nimic? E tot o fantezie de-a mea? Google chiar se joaca cu intimitatea si viata noastra. Nu stiu ce e mai important: sa poate orice brainiac sa-mi acceseze locatia prin Google... sau sa imi tin criptomoneda safe pe telefon. Gee!
6. NU te-am atacat la persoana... doar la idei. Si daca derulezi 1 pagina.. eu sunt cel care incearca sa limiteze offtopicul si discutiile de geopolitica.

Tu nu vezi padurea din cauza copacilor. Chitit pe informatia ca telefoanele enumerate de tine sunt "spioni"... nu vezi faptul ca o institutie guvernamentala se baga sa blockeze un contract de multe milioane de dolari profit... doar spunand ca nu sunt "safe" telefoanele de la acel anumit producator... pentru a favoriza alti producatori.

P.S. Multumesc ca ai folosit si tu idei delimitate de semne de punctuatie. A fost chiar... refreshing! Posted Image

P.S.S Posesorii de criptomonede folosesc asa ceva..  doar amatorii mai folosesc telefonul ...
Attached File  FB_IMG_1519297942326.jpg   184.47K   37 downloads

Edited by gtiu, 22 February 2018 - 13:23.


#57
doru-_

doru-_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 25.03.2014
N-are rost sa va certati pe asemenea subiect. Omul daca vrea sa inteleaga un lucru, il intelege daca nu, asta este: karma. Sa nu uitam de scandalul in care a fost implicat Samsung legate de ”ascultatul” convorbirilor cu ajutorul televizoarelor. Cu telefonul esti spionat fie ca este sau nu pornit, ca are sau nu acumulatorul montat. Are baterie interna. Asa se fac inregistrarile ambientale.Despre localizarea telefonului, ce sa mai vorbim? In 2005, a fost furat un telefon Motorala, telefonul unui prieten. Am fost cu pagubitul la politie, a depus plangere. In cateva ore a fost sunat de cineva de la politie ca telefonul a fost localizat si ca va fi recuperat, ceea ce s-a si intamplat. Persoana pagubita a fost informata ca localizarea s-a facut dupa IMEI si numarul de telefon. In 2005 nu aveai de unde sa activezi sau nu serviciile de locatie pe telefon. In concluzie, acum e mult mai usor sa fi localizat. Google stie tot.
Cat despre aptiudinile mele in IT, ce sa zic? Nu ma tin mare specialist, dar am terminat liceul la profil informatica pe vremea cand inca se mai facea scoala.
Daca trebuie, pot sa ma cobor la limbajul folosit de unii colegi de pe forum. Nu e greu, e chiar usor si probabil pot sa dau si lectii Posted Image dar nu imi sta in caracter.
Si ca sa termin postarea intr-un mod optimist [ http://uberhumor.com/wp-content/uploads/2018/01/qliaxvmlfgb01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://uberhumor.com/wp-content/uploads/2018/01/qliaxvmlfgb01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://uberhumor.com/wp-content/uploads/2018/01/qliaxvmlfgb01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files



#58
doru-_

doru-_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 25.03.2014
Scuze că am atașat poza de țsprezece ori, dar am postat de la un calculator mai sărac cu... RAM-ii

#59
koji

koji

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 02.08.2007
http://www.telegraph...despite-us-spy/

#60
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 16.02.2005

View Postgtiu, on 22 februarie 2018 - 13:09, said:

Tu nu vezi padurea din cauza copacilor. Chitit pe informatia ca telefoanele enumerate de tine sunt "spioni"... nu vezi faptul ca o institutie guvernamentala se baga sa blockeze un contract de multe milioane de dolari profit... doar spunand ca nu sunt "safe" telefoanele de la acel anumit producator... pentru a favoriza alti producatori.

Pai nu degeaba am dat eu exemple recente, dar exista si mai vechi, de anul trecut sau acum doi ani, despre cum americanii, statul american adica, blocheaza achizitii chinezesti cu mijloace administrative. Alibaba blocata sa cumpere MoneyGram (1,2 miliarde de dolari), Lattice Semiconductor blocata spre a fi cumparata de fondul chinezesc Canyon Bridge Capital Partners, preluarea Genworth Financial Incoroporated de catre fondul China Oceanwide Holdings Group blocata si ea. Si mai sunt exemple. In 2015 China a bagat 15 miliarde, iar in 2016 a bagat 46 de miliarde dolari in economia SUA.

E geopolitica la baza, chiar daca nu place sau nu e atat de interesanta precum "gaurile de securitate" pe care oricum nu le prea intelege multa lume. Adica ok, avem noi un fetis cu "it-ul" dar sa fim seriosi, sunt unii care chiar stiu si unii, mult mai multi, care au impresia ca stiu dar nu inteleg, iar pana la urma lupta geopolitica se duce si cu articole aruncate de diversi pe care lumea le ia drept bune.
Eu nu inteleg nimic din "it", linii de cod, alea-alea, recunsc cinstit, dar cand citesc articole in presa straina, ca la noi nu prea apar, sau apar tarziu, despre cum achizitia cutare a fost blocata, dupa cateva luni alta achizitie a fost si ea blocata, tot pe considerente administrative, de "securitate nationala", e clar ca ceva pute acolo si ca e doar un mod de lucru, o politica de stat pentru protejarea pietei interne si a producatorilor autohtoni.

Si ca sa fie clar, si fara s-o dam in politica, mai alea aia romaneasca, nu consider ca e ceva neaparat rau; adica am vazut recent chestia cu autobuzele, pai ne strica si noua o intreprindere romaneasca prin care sa oprim ceva bani si in Romania ? Ca si turcii pun motoare DAF pe autobuzele alea, dar de restul mai raman ceva bani acolo plus ca dau de lucru la oameni. La metrou, nu stiu daca stiti, dar pana si sinele de cale ferata de la magistrala 5 sunt importate din Austria, adica daca chiar reusim sa luam fonduri europene, ca si acolo e o poveste intreaga, le dam de lucru alora de afara in loc sa ramana banii in tara, macar o parte.

Asta incearca sa faca America, in special asta a lui Trump, insa dupa ce zeci de ani a sustinut "libertatea comertului", aici e ipocriza maxima, fiindca incearca sa-i protejeze pe ai lor care fac cel putin acelasi lucru de care sunt acuzati chinezii. Si se folosesesc de institutii guvernamentale, de presa, de diversi blogarasi, si de diversi "it-isti" ca sa duca acest razboi economic, asta-i tot.

#61
kelokata

kelokata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 23.10.2009
Huooo comunisti kineji !!! Le dau telefoanele inapoi ! Sa imi dea banii , nu ma mai joc ! Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#62
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,853
  • Înscris: 27.04.2010
Nu mai bine le cerem banii inapoi, dar pastram si junghiurile astea de telefoane ??

#63
kelokata

kelokata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 23.10.2009
Corect, dar daca e asa atunci sa ne plateasca si daune pentru ca traim in stres, stres pe capul nostru cat Casa Scanteii ! Ptiu drace, iar comunisti ! Posted Image Posted Image

#64
koji

koji

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 02.08.2007
Toată discuția ar fi trebuit să fie pe marginea subiectului "Huawei, acuzată că a încercat să măsluiască review-urile unui telefon.", însă, s-a ajuns la politică?!?

Referitor la subiectul propus, oricine are minime cunoștințe de limbă engleză (fie ea și "de baltă"...), își dă seama că nu a fost vorba de așa ceva.

Cât despre unde s-a ajuns?

Declarațiile oficialilor americani "obligă" companiile din S.U.A să-și reconsidere pozițiile prin care doresc să facă afaceri cu chinezii de la Huawei, ZTE, etc...Aceștia s-au executat pentru că alternativa ar fi fost să nu mai beneficieze de contracte guvernamentale, dar declarația a vizat deasemenea și aliații economici ai americanilor.  În S.U.A. ies mai mulți oficiali și fac o declarație comună, pentru că, nu pot face acest lucru printr-o lege (așa cum se întâmplă în China...).

Mă rog, chinezii au interzis produsele Apple, Symantec, Kaspersky, Microsoft (Windows 8) și într-o mai mică măsură IBM și Google încă de prin septembrie-octombrie 2013, după dezvăluirile făcute de Eduard Snowden și după decizia S.U.A de a acuza cinci oficiali militari chinezi de spionaj cibernetic. Bineînțeles, a fost mai mult teatru din partea americanilor să acuze acei oficiali militari de spionaj, dar China a decis că i-a ajuns la gât (de ani de zile oficialii americani tot acuzau Huawei și ZTE că spionează, dar nu au adus niciodată probe...), ipocrizia S.U.A care, numai ce fusese dovedită cu probe că spionase tot restul lumii, propriii cetățeni, ba chiar și pe madam Merkel în particular...

De prin 2014 dacă veți fi atenți la datele economice o să vedeți că atât Huawei cât și ZTE au început să crească. Motivul? Au decis să investească în cercetare și dezvoltare astfel încât să nu mai depindă de soluții terțe, iar rezultatul s-a văzut în trimestrul al treilea din 2016, Huawei devenea cel mai mare vânzător de echipamente de comunicații din lume, ZTE locul 5, al doilea mare vanzător global de rutere și switch-uri, ZTE locul 5, al treilea mare vânzător de telefoane mobile, ZTE locul 8, dar între aceștia mai avem Oppo, Vivo, Xiaomi, Meizu, etc...

Interesant este faptul că Huawei și Xiaomi sunt singurii fabricanți de telefoane mobile care au vândut mai multe unități în 2017 față de 2016.

China este cel mai mare creditor extern al S.U.A., cu peste 1,2 trl (trilioane) USD și, deși pare că e un soi de război economic între cele două state cred că, mai degrabă fiecare strânge din dinți și merge mai departe...

Un coleg de forum spunea ceva de capitalismul american și comunismul chinez făcând referire la acesta din urmă ca fiind o formă opresivă asupra omului de rând. Așa este, însă nu trebuie uitat că de-a lungul istoriei, în partea aceea de lume, Japonia, China, Corea, etc, pentru orice abatere de la lege exista o singură pedeapsă, moartea.

În zilele noastre acest lucru poate părea o cruzime, dar așa cum spuneam mai sus, în partea aceea de lume pentru a putea "ține în frâu" aproape un miliard jumătate de oameni probabil că cea mai eficientă metodă este să te faci temut, pentru că teama inspiră respect...

Bun, modelul de management economic promovat de Huawei este unul de succes și ar fi bine dacă am proceda și noi ca ei.

În altă ordine de idei, nu sunt un simpatizant a regimului de la Beijing. Îmi place cultura orientală, însă...

Have fun!

Edited by koji, 23 February 2018 - 19:17.


#65
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,853
  • Înscris: 27.04.2010
Corect ar fi sa constatăm ca e vorba despre interzicerea lui Mate 10 pro, nu a intregii game de Huawei !!!
Sunt modele care nu sunt interzise la vanzare ... vorbim de vanzarea in USA.
Deci, inevitabil, ajungem sa ne intrebam, de ce Mate 10 pro ...???
Oare din cauza ca ar putea sa "sparga" vanzarile ???
Si sa dea peste cap strategia unor "giganti" ???
http://www.zdnet.com...oman-gal-gadot/
Pana la urma, ar fi intrat sau nu la precomenzi ???...
https://www.theverge...unted-preorders
Sa mai zica cineva ca doar la noi se merge pe baza de "comision mai mare" cand e vorba de anumiti giganti, care "trebuie" sa aibă întâietate oriunde și oricând ...

Edited by shymano, 24 February 2018 - 00:30.


#66
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,853
  • Înscris: 27.04.2010
Apropo de lansarea altor modele de Huawei in USA ... dupa scandalul "artificial" lansat de "marii spioni".
https://www.mobiliss...ews_republic_ro
Deci ... cele mid-range, care nu sunt un real pericol pentru marii producatori agreati in state, sunt permise fara probleme.
Pe astea nu-i spioneaza nimeni ??

Edited by shymano, 24 February 2018 - 00:57.


#67
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 16.02.2005
Unul dintre comentariile aflate la adresa data de symano mai sus. Posted Image

jasinski_jan

Wow, $699 is a pretty good price for those specs and that design, but if the government thinks they may be compromised, then we should stay far away.
Posted on Feb 5, 2018 | 4:58 PM

#68
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,853
  • Înscris: 27.04.2010
Aia nu-s in stare sa gandeasca singuri, trebuie s-o faca altcineva in locul lor ...

#69
doru-_

doru-_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 25.03.2014
chinezii au interzis produsele Apple, Symantec, Kaspersky, Microsoft (Windows 8) și într-o mai mică măsură IBM și Google

IBM  a fost cumpărat de Lenovo, bucată cu bucată. În 2010 eu mi-am cumpărat laptop Lenovo (o alegere bună) în ideea in care am citit articole despre faptul că Lenovo sunt fostul IBM. E multă manipulare până la urmă și vorba ta geopolitică, etc.

#70
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,853
  • Înscris: 27.04.2010
La Kaspersky s-a renuntat si la noi, in cea mai mare parte a institutiilor (cel putin in cele ce tin de siguranta nationala).
S-au gasit fisiere ce erau transmise regulat fara nicio solicitare, catre anumite adrese ... deocamdata nu s-a pus problema de divulgare de secrete, dar nici asa nu se putea continua.
Nu poti sti niciodata ce si cum alege antivirusul respectiv sa trimita, in situatia data ...

#71
gtiu

gtiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 26.08.2007
Edificator... dupa lansarea lui S9 ....

Costa mai mult si face mai putine ca Mate 10.. e normal sa-i dea la gioale.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate