Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dinozaurii aveau pene

Clasa muncitoare merge in Paradis

Ce a ajuns C++

Probably fair
 Sursa in comutatie ETXNY410E0F

Schimbare duze aragaz Arctic

Dimensiuni bagaj cala Blue Air

stock market?
 Unde e numarul de licenta?

Incetare CIM perioada de proba

Fara semnal monitor

Eleva de 15 ani, batuta de o cole...
 Ce insecta este?

Sfinții vor ramane in acelea...

Recomandare aparat spalare presiune

Licenta Windows la revanzare PC -...
 

Probleme wireless

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
Am un Acer Aspire E3-112 si dupa ce s-a rescris BIOSul nu mai merge wirelessul.
Initial am crezut ca exista mai nou o incompatibilitate intre Intel AC7260 care a functionat perfect un an si jumatate dar si cu alte placi se intampla la fel. Totul este ok in manager de dispozitive, placite functioneaza corect, sunt recunoscute dar pictograma din bara de activitati arata dezactivarea/neconectarea.
Am incercat foarte multe dar nu am reusit. La un moment dat la service s-a reusit conectarea cu una din placile testate (din vreo 5 incercari).
Placile testate in alt laptop merg perfect, in Acer pictograma ramane moarta.
HELP.

#2
mhanor

mhanor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 12.01.2004
Dacă problema era deja expusă pe alt thread, de ce l-ai deschis pe acesta?

#3
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
Pentru ce destui au recomandat asta in acel topic, sa incerc pe aria Windows.
Nu tine doar de AC-7260 cum am crezut la inceput (neavand alte placi la indemana). Acum e clar, nici o placa dintre cele testate nu merge.
Maine ajung la service sa vad daca exista una care merge.

Edited by danghetau, 13 February 2018 - 17:44.


#4
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,656
  • Înscris: 27.06.2007
ai incercat si cu alta versiune de windows? (7, 8, 8.1)
dar cu vreo distributie de linux?

Edited by STARTREK1, 13 February 2018 - 17:55.


#5
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
Am incercat tot ce se putea. Nimic.
Am o banuiala: daca intr-adevar nici cand pun placa aia care a mers acum cateva zile nu merge inseamna ca este un defect fizic, placa intrerupta sau ceva asemanator.
Daca merg 1-2 placi si restul nu inseamna ca e o problema de BIOS. Gresesc?

#6
mhanor

mhanor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 12.01.2004
N-am urmărit celălalt thread, dar există modele de laptopuri la care trebuie modat BIOS-ul (dacă este posibil), pentru a accepta alte modele de plăci Wi-Fi, decât cele acceptate.

#7
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
Cred, doar ca aceasta placa Intel a mers peste un an fara interventie...
Poate BIOSul nu este ca ala original, poate sunt erori la scriere, degeaba scrie E3-112 daca nu este versiunea corecta.

Voi ati mai intalnit ca un laptop de 2 ani vechime sa nu vada nici o placa iar unul de 10 ani sa le vada?
Stiu de modare, stiu ca exista marci de laptopuri care au blacklist, din ce in ce mai tare inclin sa cred ca este o versiune de BIOS "neoriginala" sau putin modificata.
Prea e de tot.

Pe site mai sunt cateva BIOSuri, se poate face downgrade?

Edited by danghetau, 13 February 2018 - 18:33.


#8
Morphinus

Morphinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 699
  • Înscris: 29.09.2010
Sper ca am identificat corect modelul tau.
Disponibilitatea driverelor cat si a versiunilor de BIOS sunt prezente pe site-ul oficial.
Verifica si ce driver/placa de retea iti identifica acest soft.
Daca problema este un hardware musai sa apelezi catre un service fiind necesara o diagnosticare amanuntita.
Din ce zici mai ales ca ai testat atat sisteme de operare bazate pe linux/windows etc... si "simptomele" sunt prezente peste tot ma duce cu gandul tot mai mult la scenariul prezentat mai sus.
Ai de unde alege dupa Ali daca doresti inlocuitor avand aici o simpla sortare .
Totusi de ce anume a fost necesara utilizarea altui firmware?
Ori ai dorit in mod expres sa ai la zi toate cele?

Edited by Morphinus, 13 February 2018 - 20:01.


#9
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
Indiferent ce placa pun (care merge perfect in alt laptop) in manager de dispozitive spune ca placa este functionala/nu sunt conflicte bla-bla-bla dar in bara de activitati pictograma arata dezactivat/neconectat. Depanatorul e in pom, nu rezolva nimic.
Sta la service de 3 saptamani cu pauze, daca in loc de E3-112 au scris E3-111M "ca tot aia e" ce sa mai zic, ce asteptari sa mai am? Astia stiu sa inlocuiasca ce e defect, daca le ceri o chestie de finete te aburesc pe fata.

Stie cineva vreo metoda pentru downgarde de BIOS, eu avand la dispozitie toate versiunile, inclusiv v1.10 care a venit cu laptopul? Asta scrie pe cutie, a fost cumparat nou.

Edited by danghetau, 13 February 2018 - 20:37.


#10
Morphinus

Morphinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 699
  • Înscris: 29.09.2010
Din ce observ operatiunea asta o faci direct din sistemul de operare prin intermediul executabilului din arhiva.
La modelul ce il detii s-a optat pentru varianta asta simplista, fata de alte modele ori producatori unde faci asta din BIOS ori utilitare speciale.

Edited by Morphinus, 13 February 2018 - 20:51.


#11
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
Sunt cateva prezentari pe net de modele Acer la care s-a reusit downgradeul de BIOS. Am incercat metodele insa fara vreun rezultat.

#12
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
Am facut rost de fisierul .bin https://laptopturn.c...s-bin-rom-file/
Cu Rufus am facut un stick bootabil DOS, incerc sa bootez.
Din pacate nu vede stickul.
Stie cineva o metoda de a rescrie BIOSul daca am fisierul .bin?

Edited by danghetau, 13 February 2018 - 22:41.


#13
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008

View PostMorphinus, on 13 februarie 2018 - 19:53, said:

Din ce zici mai ales ca ai testat atat sisteme de operare bazate pe linux/windows etc... si "simptomele" sunt prezente peste tot ma duce cu gandul tot mai mult la scenariul prezentat mai sus.
Totusi de ce anume a fost necesara utilizarea altui firmware?
Ori ai dorit in mod expres sa ai la zi toate cele?

Da, nu merge nici o placa pe nici un SO. Ar fi mers la un moment dat una la service, încerc azi sa ajung sa vedem daca merge.
Daca nu merge nici una înseamnă ca e defect fizic, asta vrei sa spui? Bine, adaptoare externe sunt, nu asta e problema, va rămâne disponibil un singur USB iar acel adaptor poate fi subtilizat cu usurinta...

#14
Morphinus

Morphinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 699
  • Înscris: 29.09.2010
Ma gandesc ca poate sa existe un defect  cu placa de baza, nu esti obligat sa apelezi catre acelasi service fiind ok sa ceri o a doua parere de la un centru diferit.
Versiunea actuala a BIOS-ului corespunde cu ultima versiune de pe site-ul oficial?Verifica acest lucru utilizand CPU-Z.
Un stick usb este subtilizabil dar esti atent si la acest aspect pe viitor daca nu ramane decat solutia asta pentru remedierea situatiei.

Edited by Morphinus, 14 February 2018 - 10:50.


#15
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
In BIOS arata v1.16 care e ultima versiune. Mai in amănunt nu cred ca pot afla despre ce e pe siteuri. Sau pot? Nu stiu de unde a luat acest BIOS, eu am doua siteuri in afara de cel oficial unde am găsit atât fisierele .bin  cat si .rar.


#16
Morphinus

Morphinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 699
  • Înscris: 29.09.2010
Eu unul nu m-as hazarda sa testez din alte surse decat cele oficiale.
Eu nu vad strict pe modelul acesta o alta modalitate de actualizare ori revenire la o versiune anterioara decat prin instrumentele puse la dispozitie pe site.
Unele modele au incorporat ca sa zic asa si facilitati de genul, ce permit efectuarea acestei operatiuni din exteriorul sistemului de operare ori direct din BIOS.
Al tau posibil este mai saracacios la capitolul asta.

#17
danghetau

danghetau

    D.O.C.T.O.R.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,471
  • Înscris: 21.08.2008
Este foarte saracacios.

Am ajuns la service, mi-au spus ca BIOSul este scris corect si ca alta varianta nu au, au adus 3 placi si doua dintre ele nu mergeau insa a spus ca sigur a treia va merge fiind ceva de la Realtek. Ei bine, asa a si fost, asta e singura placa dintre cele testate (mai departe nu am testat, am zis sa ma opresc aici), are standardul N150, pe routerul in banda de 20MHz are viteza de conectare de 72,2Mbps iar in teste undeva pe la 45Mbps (in locul in care tin laptopul). Cu alta placa standard N300 (alt laptop) ating maxim dublu adica undeva la 80Mbps la o viteza de conectare de 130Mbps. Daca ar fi stat routerul asta de la UPC in banda de 40MHz as fi avut viteze duble fata de acum.

Una peste alta doar o placa din cred ca 12 testate merge, toate merg in alt laptop. Nu cred ca e normal sa fie asa dar asta e...

Placa este Ralink RT3090   802.11 B/G/N       Voi cauta una N300.

Anunturi


Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate