Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Placa de baza AM4 fara coil noise...

Placa de baza de telefon

TicTacToe in consola C++

Pareri S8+ Sau One 5T 8GB
 Netflix probleme cont

Drivere webcam philips

Adoptie in alta tara

Ce izolatie sa aleg? Comparatie i...
 Opel Vectra C vs Skoda Octavia 1...

De ce femeile preiau numele de fa...

MacBook Pro 2017 si Linksys WRT32...

"Nu ma atinge-ma" - film ...
 Credeti ca omul isi pastreaza car...

Player symbol 2008 compatibil

Problema lag scriere pe forum

Identificare sunet ciudat
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Conectare Subwoofer

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
andrei2186

andrei2186

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 15.12.2006
  • ID membru: 116,563
Doresc sa conectez un subwoofer activ la un receiver 5.1 sony.
Reiver-ul are iesire separata de subwoofer(1 x RCA).
Subwoofer-ul are 2 x RCA la INPUT (am atasat poza).
Am folosit un cablu de subwoofer si am observat ca se aude la fel daca il pun in L sau in R.
Il pot lasa pus in R spre exemplu sau cum este indicat.
Va multumesc.

Attached Files



#2
baribalu

baribalu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,666
  • Înscris: 23.10.2006
  • ID membru: 104,411
  • Locație: Bucuresti
Nu conteaza, functioneaza la fel...

#3
andrei2186

andrei2186

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 15.12.2006
  • ID membru: 116,563
Este in regula sa il las  in R spre exemplu?
Sau trebuie un adaptor de l 1 RCA la 2 RCA?

Edited by andrei2186, 13 February 2018 - 10:47.


#4
Al3csutzul

Al3csutzul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,019
  • Înscris: 19.07.2006
  • ID membru: 87,205
  • Locație: Iasi
nu credca subwooferul stie stereo , deci il poti lasa in oricare dintre ele atat timp cat se aude cum trebuie !

#5
ldpe

ldpe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 08.03.2017
  • ID membru: 981,970
Are 2 intrari IN pentru ca si cablul RCA in general are 2 mufe si pentru design ca sa nu stea o mufa spanzurata au pus intrare dubla .
Este important ca statia sa fie dotata cu iesire speciala de sub , a ta are, in rest cum spuneam ...designul, Canton fiind o firma care se respecta si nu lasa mici detalii la voia intamplarii.

Edited by ldpe, 13 February 2018 - 11:18.


#6
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România

 andrei2186, on 13 februarie 2018 - 10:18, said:

.... receiver 5.1 sony.
Reiver-ul are iesire separata de subwoofer(1 x RCA).
...
- pune o poza cu iesirile de la receiver.

#7
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 04.10.2014
  • ID membru: 881,369
  • Locație: Bucharest

 ldpe, on 13 februarie 2018 - 11:18, said:

Are 2 intrari IN pentru ca si cablul RCA in general are 2 mufe si pentru design ca sa nu stea o mufa spanzurata au pus intrare dubla .
N-are legătură cu design-ul sau mufele spânzurate.

#8
andrei2186

andrei2186

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 15.12.2006
  • ID membru: 116,563
Am atasat poza. Sus in dreapta are o iesire de subwoofer.
Ma gandeam la un cablu 'Y '1 x RCA ---> 2 X RCA
Care ar fi schema unui cablu Y?

Attached Files

  • Attached File  sony.JPG   108.04K   24 downloads


#9
edigee

edigee

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,330
  • Înscris: 16.10.2008
  • ID membru: 379,964
Nu-i deajuns doar sa conectezi un subwoofer la o iesire si gata. Trebuie facut si management de bas .Adica stabilire frecventa de crossover(taiere sus) la sub si in acelasi timp trebuie facuta taierea jos la boxe din acel reciver/amplituner. De vazut cum se face ,ce setari sunt acolo ,daca e doar "small" sau "large" sau sunt mai mult valori de frecventa de taiere disponibile. Apoi trebuie de umblat la "phase" pe sub ,din pacate vad ca nu exista asa ceva. Trbuie apoi o munca serioasa de a pozitiona subwooferul corect in camera. Deci nu-i chiar piece of cake toata operatiunea.

#10
edigee

edigee

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,330
  • Înscris: 16.10.2008
  • ID membru: 379,964

 andrei2186, on 13 februarie 2018 - 15:28, said:

Am atasat poza. Sus in dreapta are o iesire de subwoofer.
Ma gandeam la un cablu 'Y '1 x RCA ---> 2 X RCA
Care ar fi schema unui cablu Y?
Nu cred ca trebuie niciun cablu Y.
Sunt acolo puse 2 intrari RCA pt. cazul in care sub-ul il conectezi pe o iesire de tip pre out ,care e stereo. Daca il conectezi pe o iesire dedicata ca cea de pe acel receiver(iesire LFE se numeste) si e mono, e de ajuns sa folosesti doar una dintre cele doua intrari de pe sub.

Edited by edigee, 14 February 2018 - 12:31.


#11
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 04.10.2014
  • ID membru: 881,369
  • Locație: Bucharest
Mai precis, rolul celor două intrări este să culeagă semnalele de frecvență joasă de pe ambele canale, stâng și drept, să le cumuleze și să reproducă suma. Acest lucru are loc în lipsa unei ieșiri dedicate pentru subwoofer pe aparatul sursă (amplificator sau receiver), care în care sursa se ocupă de filtrarea și combinarea semnalelor.

Edited by Jean-Luc_Picard, 14 February 2018 - 12:28.


#12
andrei2186

andrei2186

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 15.12.2006
  • ID membru: 116,563
Va multumesc pentru raspunsuri. Am incercat sa-l pun pe o intrare si se auzea ok , dupa am folosit un cablu Y RCA( pus pe ambele intrari)  si surpriza se aude putin mai tare basul.

View Postedigee, on 13 februarie 2018 - 16:11, said:

Nu-i deajuns doar sa conectezi un subwoofer la o iesire si gata. Trebuie facut si management de bas .Adica stabilire frecventa de crossover(taiere sus) la sub si in acelasi timp trebuie facuta taierea jos la boxe din acel reciver/amplituner. De vazut cum se face ,ce setari sunt acolo ,daca e doar "small" sau "large" sau sunt mai mult valori de frecventa de taiere disponibile. Apoi trebuie de umblat la "phase" pe sub ,din pacate vad ca nu exista asa ceva. Trbuie apoi o munca serioasa de a pozitiona subwooferul corect in camera. Deci nu-i chiar piece of cake toata operatiunea.
AI dreptate. Sunt o multime de setari in receiver. Setezi de la distanta intre boxe pana la frecventa.... Imi cam prind urechile.

#13
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 04.10.2014
  • ID membru: 881,369
  • Locație: Bucharest

View Postandrei2186, on 14 februarie 2018 - 14:25, said:

[...]  si surpriza se aude putin mai tare basul.
Nu-i surpriză, 3 dB, dar nu stai în ăia, nu lucrezi la limita de amplificare a sub-ului.

#14
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România

View Postandrei2186, on 14 februarie 2018 - 14:25, said:

.... Imi cam prind urechile.
- asta e: STR-DB780?
E vre-o diferenta daca setezi AUTO DECODING, pe display ai AUTO DEC.
https://www.sony.co....1/42416731M.pdf

Edited by costeld69, 14 February 2018 - 14:57.


#15
andrei2186

andrei2186

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 15.12.2006
  • ID membru: 116,563

View Postcosteld69, on 14 februarie 2018 - 14:51, said:

- asta e: STR-DB780?
E vre-o diferenta daca setezi AUTO DECODING, pe display ai AUTO DEC.
https://www.sony.co....1/42416731M.pdf
Da este STR-DB780 QS.
Se aude mult mai bine acum cu AUTO DECODING.
Probabil pana acum emula receiver-ul soround-ul. Acum reda exact ce primeste de la TV si filmele se aud exceptional.
Multumesc!

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users