Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy S9

SRL vS Pfa

Placa de baza AM4 fara coil noise...

Placa de baza de telefon
 TicTacToe in consola C++

Pareri S8+ Sau One 5T 8GB

Netflix probleme cont

Drivere webcam philips
 Adoptie in alta tara

Ce izolatie sa aleg? Comparatie i...

Opel Vectra C vs Skoda Octavia 1...

De ce femeile preiau numele de fa...
 MacBook Pro 2017 si Linksys WRT32...

"Nu ma atinge-ma" - film ...

Credeti ca omul isi pastreaza car...

Player symbol 2008 compatibil
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Router 2 Router connection

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.02.2018
  • ID membru: 1,007,242
Buna baieti.
Incerc sa extind o retea la care am acces printr-un cablu LAN care pleaca dintr-un router (Router 1), folosind un al doilea router (Router 2) pentru a avea online mai multe dispozitive simultan.

Router 1 (Internet):
ADSL Speedlink 5501
Locatie: Subsol
Adresa IP: 192.168.2.1
Nu am acces la el nici fizic, nici prin adresa IP (nu am Username si parola)

Router 2 (Repeater):
ADSL Huawei HG658
Locatie: Etajul 3
Adresa IP: 192.168.1.1
Am acces la el fizic si prin adresa IP.

Router 1 da intotdeauna adresa IP fixa la calculatorul personal, de forma 192.168.2.ab

Pana acum am incercat:
i. Setat Router 2 WAN IP total diferit de Adresa IP a Router 1. LAN IP pt router 2 setat cu adresa IP fixa 192.168.2.ab. DHCP off. Interfata din Routerul 2 (Huawei) spune ca Internetul e conectat,
insa minte.
ii. Setat Router 2 WAN IP total diferit de Adresa IP a Router 1. LAN IP pt router 2 setat cu adresa IP fixa 192.168.2.def. DHCP off. Interfata din Routerul 2 (Huawei) spune ca Internetul e conectat,
insa minte din nou.
iii. Setat Router 2 WAN IP total diferit de Adresa IP a Router 1. LAN IP pt router 2 setat cu adresa IP fixa 192.168.1.1. DHCP off. Interfata din Routerul 2 (Huawei) spune ca Internetul e conectat,
insa minte din nou.
iiii...
iiiii...

Multumesc pentru lectura si astept sugestii!

#2
ogo

ogo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,799
Solutie la 2 dimineata:
In loc de ROUTER2 foloseste un switch.  


#3
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.02.2018
  • ID membru: 1,007,242
Multumesc mult, insa daca tot detin deja echipamentul precizat, as prefera sa elimin toate posibilitatile inainte sa iau in calcul achizitia unui switch. (si, bineinteles, nu e de lepadat eventualitatea folosirii retelei wireless a Router 2)

#4
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,625
  • Înscris: 26.02.2008
  • ID membru: 294,231
Primul il folosesti ca si router cu adresa 192.168.1.1 , al doilea va avea 192.168.1.2 cu cablul conectat nu la intrarea WAN ci la una din cele LAN cu DHCP dezactivat. Pe cel de-al doilea îl conectezi singur cu cablu LAN la calculator, schimbi din setările plăcii de rețea a calculatorului de pe DHCP pe 192.168.1.100, apoi 255.255.255.0 pentru a face rețea cu routerul 2, accesezi interfața de utilizator, schimbi IP-ul si voilà: rețea extinsă.

Edited by orlandobarbulescu, 13 February 2018 - 07:16.


#5
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 11,849
  • Înscris: 22.05.2003
  • ID membru: 3,885
Router 1 (Internet):
ADSL Speedlink 5501
Locatie: Subsol
Adresa IP: 192.168.1.2
Nu am acces la el nici fizic, nici prin adresa IP (nu am Username si parola)
Router 2 (Repeater):
ADSL Huawei HG658
Locatie: Etajul 3
Adresa IP: 192.168.1.3
DHCP Dezactivat

Folosesti porturile LAN intre cele doua dispozitive!

#6
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.02.2018
  • ID membru: 1,007,242
Ambele Routere sunt ADSL. Deci nu au efectiv o mufa WAN. Dupa cum scriam in primul post, la Router 1 nu am acces (nu pot schimba IP). Reteaua formata de primul Router mai cuprinde si alte PC-uri din casa (subsol, parter, etajul 1 si 2), asa ca deja unele IP-uri (din subclasa 192.168.2.) sunt impartite.Eu la etajul 3 nu am acces wireless la ea, ci doar un cablu LAN (care, desigur, l-am folosit in toate incercarile mele conectandu-l la portul LAN1 al Routerului 2, de vreme ce nu am port WAN). DHCP pt Router 2 a fost, ma repet, dezactivat in toate incercarile mele. Diseara ajung din nou la locatie si incerc sa mai bifez niste variante...

#7
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,625
  • Înscris: 26.02.2008
  • ID membru: 294,231
Folosește acest   program si află ce IP-uri sunt alocate de al tau router 1. După aceea dai IP la router 2 din cele libere.

Citește și aici   https://forum.softpe...t-rds/  poate te ajută

#8
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.02.2018
  • ID membru: 1,007,242
Multumesc pentru implicare. Topicul "Huawei HG658 pe post de switch pentru internet RDS" a fost citit de mine si aproape invatat pe dinafara. Router-ul a functionat excelent pentru reteaua RDS, in Brasov, Romania. (PPPoE, username si parola RDS)
Acum sunt in Germania, si aici intampin cele mentionate mai sus.

Eventuale date suplimentare: in noua retea intentionez sa folosesc un PC (LAN sau wireless, are ambele), un PS4 (wireless SAU LAN, in aceasta ordine) si maxim doua dispozitive mobile (bineinteles, wireless).

Voi incerca programul mentionat de @orlandobarbulescu (multumesc), si revin cu detalii, desi imi vine greu sa cred ca nu am nimerit deja o adresa IP din subclasa 192.168.2.x care sa fie libera.

Mentionez din nou ca, in teorie(dupa multa lectura aici si nu numai), configuratia incercata de mine comunica Routerului 2 ca are acces la Internet (in interfata Huawei apare Internet Connected), insa nu am acces efectiv la internet nici prin LAN, nici wireless.

#9
ogo

ogo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,799
Posibil ca dhcp pool-ul de la R1 sa faca filtrare si dupa MAC?
Ti-a mers vreodata internetul? Daca bagi cablul direct in calculator (cel care vine din R1) ai net? Daca ai net (si chiar daca nu ai) ce iti arata la:
ipconfig /allcompartments /all
(copy/paste aici)

Sunt destul de multe variante dar atata timp cat nu ai acces la R1...mai greu.

#10
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.02.2018
  • ID membru: 1,007,242
Sigur ca am Internet folosind cablul LAN de la Router 1 (am probat cu windows 7 - PC personal si cu windows 10 - laptop-ul de serviciu). Deci nu cred ca se pune problema de MAC Filter (deja am doua calculatoare testate).

Revin cu detaliul din primul post:
"Router 1 da intotdeauna adresa IP fixa la calculatorul personal, de forma 192.168.2.ab"

Aceasta adresa IP fixa (de fiecare data aceeasi cand conectez PC personal la cablu) e data de DHCP-ul Routerului 1 sau e asignata de PC? Are ea vreo influenta in setarea IP-ului pentru Router 2?

#11
ogo

ogo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,799
De DHCP R1 daca ai dhcp automat in setarile ipv4 de la windows.
Da-mi te rog paste la ce te-am rugat.

#12
costywinner

costywinner

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 434
  • Înscris: 04.08.2011
  • ID membru: 703,725
  • Locație: Titu , Dambovita
Eu am internet din router in router ....mie imi merge cu iesire lan din primul router cu intrare in wan celui de al doilea si al doilea pus pe automatic ip ..

#13
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.02.2018
  • ID membru: 1,007,242
1. Atasat o schita rudimentara a ceea ce doresc sa obtin in caz ca exista dubii.
Cu rosu am evidentiat ceea ce doresc sa am, cu negru e ceea ce deja exista.

2. Atasat ce primesc in CMD, dupa IPCONFIG.

Repet, NU am WAN, este vorba de routere ADSL. Multumesc pentru intentia celor ce doresc sa ajute.

Attached Files



#14
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.02.2018
  • ID membru: 1,007,242
Dupa o alta lectura: http://www.instructa...-to-a-Repeater/ ,am mai bifat doua scenarii:

1. Adresele WAN si LAN din Router 2 identice: 192.168.2.200; DHCP Router 2 off, IP-ul calculatorului de la care scriu setat manual la 192.168.2.201
2. Adresele WAN si LAN din Router 2 diferite: 192.168.2.92 WAN respectiv 192.168.2.200 LAN; DHCP Router 2 off, IP-ul calculatorului de la care scriu setat manual la 192.168.2.201

In ambele cazuri Router 2 arata ca ar fi conectat (vezi atasamente), insa nu am acces la internet nici pe cablul din Router 2, nici pe wireless.

Attached Files



#15
ogo

ogo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,799
am recitit totul, again, si nu cred ca e o problema de networking aici.
teoretic, chiar daca R1 /24 ar avea dhcp-pool de la .2 la .254  tot ar trebui sa iti mearga netul cu ip fix din acelasi range (ca nu cred ca ai 253 de device-uri conectate sa iti dea ip conflict).
problema este R2 - ma rog, setarile lui, cum sa fie un AP, iar ADSL-uirile par alta mancare de peste. Teoretic, trebuie sa il treci in bridge mode/ap mode (de preferat cu ip static).

ai aceeasi adresa pe calculatorul tau pt ca R1 are ca lease time 14 zile. - fara sa intru in detalii, la jumatea perioadei, clientul face dhcp renewal si serverul face dhcp extend, si probabil ca esti online zi-de-zi, => o sa ai aceeasi adresa cam tot timpul. si chiar daca nu esti online zi-de-zi, oricum calculatorul tau va face renewal de fiecare data cand ii dai drumul (si fiind in perioada de gratie de 14 zile) vei avea mereu aceeasi adresa. (asta daca nu dai restart la R1 sau daca nu dai drumul la calculator 15 zile).

View PostJustARandomGuy, on 13 februarie 2018 - 22:56, said:

Dupa o alta lectura: http://www.instructa...-to-a-Repeater/ ,am mai bifat doua scenarii:

1. Adresele WAN si LAN din Router 2 identice: 192.168.2.200; DHCP Router 2 off, IP-ul calculatorului de la care scriu setat manual la 192.168.2.201
2. Adresele WAN si LAN din Router 2 diferite: 192.168.2.92 WAN respectiv 192.168.2.200 LAN; DHCP Router 2 off, IP-ul calculatorului de la care scriu setat manual la 192.168.2.201

In ambele cazuri Router 2 arata ca ar fi conectat (vezi atasamente), insa nu am acces la internet nici pe cablul din Router 2, nici pe wireless.

Daca dai un traceroute catre gateway ce iti zice?
tracert 192.168.2.1

sau catre yahoo?
tracert yahoo.com

Edited by ogo, 14 February 2018 - 10:30.


#16
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.02.2018
  • ID membru: 1,007,242
Rezolvat:
Router 2 :
Reset
Sterse toate setarile default WAN si LAN
Creat o singura conexiune Ethernet noua + WAN (bifate LAN necesare plus SSID, setat PPPoE Bridged)
Salvat si restart.

Doar ca acum nu mai pot accesa interfata Router 2 prin 192.168.1.1. (Probabil trebuie scos cablul din LAN1, insa eu nu ma mai ating)

Inca odata va multumesc pentru ajutor.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users