Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Windows 10240 nu vrea sa faca update la 1709 plus Shutdown nefunctional

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
@Sommerby

Nu te mai stresa, iti zic de pe acum. Win10 e prost la realizarile de update-uri, crapa cam des, si iti zic asta pentru ca abia linux-ul meu a crapat  de 2 ori in 2 ani de zile de cand fac update-uri.
Dar nu ai ce face, trebui sa te impaci cu ideea. Daca crapa si nu se rezolva prin solutiile de rahat oferite de Microsoft, ramane doar reinstalarea.

Edited by xxvirusxx, 13 February 2018 - 23:01.


#20
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
@xxvirusxx
Am facut un stick cu Rufus update-ul 1511 cum mi-ai recomandat mai devreme. Maine il testez.
Fac un backup inainte la datele de pe D si E si il rulez pe C!(sper ca e posibil!)
Te întreb, pot updata cu stickul cu 1511 fără să pierd programele deja instalate-oficial MS zice ca da (ma refer la outlook Express care are multe mailuri pe categorii (se pot salva-am mai facut asta la instalarea Windows10 pe curat-dar încărcarea a 28 gb durează enorm!!) pe care lucrez,etc, înscrierea in domeniul local al companiei??). Adică nu o mai iau de la capăt cu reinstalare de programe? Nu am timp de reinstalare totala la muncă!
Mulțumesc!

Am decis să îi ma dau o șansă înainte să mă întorc la ultimul windows fiabil făcut de Microsoft,7. Win 10 a depășit în "calitate" Vista, nu credeam că pot scoate pe piață un so mai prost ca Vista. Uite că au reușit!

Edited by Sommerby, 13 February 2018 - 23:13.


#21
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Parca tin minte ca 10 avea ceva cu Upgrade and keep files...ceva de genul...
Recunosc, doar 1% din timp stau pe w10 :lol:

#22
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
Păi are, dar nu vreau sa risc....reinstalare de programe, etc.
Mulțumesc

#23
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Totusi e bine ca in firma nu ai PC-uri cu linux....sa te chinui sa faci join pe 10 :lol: ca momentan nu exista asa ceva. Posted Image

Edited by xxvirusxx, 13 February 2018 - 23:20.


#24
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostSommerby, on 13 februarie 2018 - 22:42, said:

Greșești profund.
Windows 10 pro vândut azi ieri sau maine, trebuie OBLIGATORIU să își facă update-urile la zi indiferent de data când este instalat. Ieșirea din perioada de suport A ORICAREI VERSIUNI windows XP, 7,8,10, 100 TREBUIE să permită realizarea update-ului /service-pack-ului superior INDIFERENT de data instalării.

De la Ferestre XP, nu. Este mort.
De la Ferestre 7, da. Are inca suport, spre diferenta de prima versiune de Windows 10 la care s-a schimbat modul de actualizare si suport, iar in prezent este nesuportata, deci Microsoft nu are de ce sa se asigure ca functioneaza upgrade-ul. Upgrade-ul a fost obligatoriu la o versiune mai noua in perioada de 2 ani de la lansare si a fost posibil doar la versiunile lansate in urmatorii 2 ani.
De Windows 8.1 nu mai zic. Este o versiune de Windows din acest deceniu, deci nu se pune problema eliminarii suportului, respectiv a posibilitatii de a face upgrade.

Greseala profunda fiind? Intotdeauna sunt dispus sa invat din greseli. Posted Image

Eu chiar nu inteleg ce te impiedica sa instalezi direct cea mai recenta versiune de Windows 10 in loc de a instala prima versiune de Windows 10 care are suportul expirat si apoi a incerca inutil sa faci upgrade.
Ti-am spus si eu, ti-au spus si altii ce sa faci.

Sau poate ca ai deschis acest topic doar ca sa te plangi cum "au dat cu mucii in fasole" Microsoft etc., etc.? Pentru aceasta era topicul de versus...

Edited by _-_, 14 February 2018 - 00:16.


#25
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
Continui să greșești.
Versus ce?
Am mentionat vreo comparație cu vreun alt sistem de operare?
Esti offtopic, cei care mi-au oferit sfaturi nu au preaslavit deloc sistemul de operare cum încerci tu in postările de pe acest thread.
Nu e vorba de așa ceva aici.
Ai mai zis una "interesantă"

Quote

Windows 8 e din deceniul asta, nu se pune problema intreruperii suportului
Windows 10 10240 Cumpărat, din ce deceniu este din moment ce sustii că e versiune la care măreții MS nu oferă suport?
Te contrazici singur.
In fine.
Postează pe problemă, care e REALĂ la Windows 10 indiferent de build  inclusiv la cel pe care tot il recomanzi 1709(ți-am dat linkuri oficiale de forumul microsoft). Indiferent de build Windows 10 are acelasi bug NEFUNCȚIONALITATEA serviciului update propriu!!! Caută ce înseamnă eroarea 1601-can reach Microsoft server! Nu uita de restart la shutdown -ce versiune mai are suport pentru a merge închiderea Windows 10?

Edited by Sommerby, 14 February 2018 - 00:35.


#26
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Gresesc ce? Ca tot nu ai spus. Sau poate ca pricep eu mai greu, deci incearca sa formulezi ca la gradinita: "Este gresit ca..., deoarece...".

Pai hai sa vedem! Voi incerca sa te ajut.

Instalezi prima versiune de Windows 10 care avea suportul expirat in momentul in care s-a lansat versiunea actuala de Windows 10 sperand ca vei putea face imediat upgrade la aceasta versiune.
Or treaba asta este fara sens, din moment ce puteai instala direct versiunea actuala de Windows 10. Ti-au spus-o si altii. De ce consideri gresita aceasta recomandare?

Am pornit (nu numai eu) de la premisa ca ai facut aceasta crezand ca Windows-ul nu se va activa, daca nu instalezi versiunea de pe mediul de instalare care a venit in pachetul cu licenta. Insa nu era nevoie sa faci aceasta, deoarece licenta este valabila pentru orice versiune ulterioara de Windows 10. Ti-am si explicat cum functioneaza mecanismul activarii si ce aveai de facut. Deci ce este gresit in aceasta explicatie?

Ulterior spui ca, de fapt, "NU eu vreau sa fac acel upgrade [...], ci serviciul windows update vrea sa faca update la 1709, dar esueaza....lamentabil!".
Adica nu te deranjeaza ca folosesti o versiune de Windows 10 iesita din perioada de suport, ai pretentia ca prima versiune de Windows 10 (care a fost si cea mai problematica, versiunile urmatoare rezolvand diverse probleme semnalate prin programul de feedback, dupa cum ti-am mai spus) sa functioneze la fel de bine ca versiunile urmatoare, ba chiar te deranjeaza ca versiunea actuala apare ca update disponibil, dar ca upgrade-ul nu functioneaza, ca si cum Microsoft ar fi fost obligati sa se asigure ca upgrade-ul functioneaza inclusiv de la versiuni de Windows iesite din perioada de suport.
Ce este "gresit profund" (cum mi-ai scris anterior)? Ca folosesti o versiune de Windows iesita din perioada de suport? Ca versiunile urmatoare de Windows 10 au rezolvat anumite buguri semnalate? Sau ca Microsoft nu sunt obligati sa se asigure ca upgrade-ul functioneaza inclusiv in cazul versiunilor de Windows care nu mai sunt suportate?
Si de ce este gresit? Un pic de argumentatie poti face?

In continuare ai ignorat recomandarile noastre: "Nu mă joc de-a instalarea Windows ului de 100 de ori din cauza incompetenților Microsoft. Oricum rezultatul va fi același.". Adica n-ai chef sa ne urmezi recomandarile, deoarece in opinia ta, mai devreme sau mai tarziu se vor manifesta problemele pe carte le-ai semnalat de-a lungul topicului: ca serviciul de update nu functioneaza, ca face restart in loc de shutdown, ca search-ul se blocheaza etc. Aceste afirmatii fiind off-topic nu ti-am raspuns la ele, deci nu aveam ce sa gresesc.

De-a lungul topicului ti-ai exprimat impresiile personale despre Microsoft si Windows 10 (comparativ cu alte versiuni de Windows), ba chiar ai precizat cum vei aborda in viitor aceste probleme:
"In niciun caz nu mai fac reinstalare de windows neam".
"Desi îmi rulează mult mai bine w10 decât 7-le...nu pot să nu afirm că Microsoft au dat cu mucii in fasole cu 10-le !!"
"pe zi ce trece sunt tot mai convins ca Windows 10 este cea mai nepregatita si incompleta versiune lansata vreodata de microsoft!"
"Microsoft a vândut (pentru ca unii dintre am cumpărat) licența incompleta si plina de multe buguri!!!"
"Am decis să îi ma dau o șansă înainte să mă întorc la ultimul windows fiabil făcut de Microsoft,7. Win 10 a depășit în "calitate" Vista, nu credeam că pot scoate pe piață un so mai prost ca Vista. Uite că au reușit!".

View PostSommerby, on 14 februarie 2018 - 00:33, said:

Versus ce?
Am mentionat vreo comparație cu vreun alt sistem de operare?
Esti offtopic, cei care mi-au oferit sfaturi nu au preaslavit deloc sistemul de operare cum încerci tu in postările de pe acest thread.

Topicul de versus este acesta: https://forum.softpe...s-windows-<-10/
Ai "mentionat comparatii" cu alte versiuni de Windows (eu asta am zis si am demonstrat prin citatele de mai sus), nu cu "alt sistem de operare" (nu a fost vorba de asa ceva si nu am afrimat asa ceva).
Prin ce sunt off-topic? Ti-am raspuns la alte probleme decat ai afirmat la topic?
Unde am "proslavit eu sistemul de operare pe acest thread"? Poti sa oferi un citat?

View PostSommerby, on 14 februarie 2018 - 00:33, said:

Ai mai zis una "interesantă"
"Windows 8 e din deceniul asta, nu se pune problema intreruperii suportului"
Windows 10 10240 Cumpărat, din ce deceniu este din moment ce sustii că e versiune la care măreții MS nu oferă suport?
Te contrazici singur.

Ti-am explicat ca in Windows 10 s-a schimbat modelul de actualizare. Ti-am oferit si un link ca sa te documentezi. Se numeste "Windows as a service". Microsoft lanseaza in fiecare an versiuni noi de Windows 10, iar utilizatorii sunt obligati mai devreme sau mai tarziu sa migreze catre versiunile noi, deoarece suportul pentru fiecare versiune de Windows 10 expira in cca. 2 ani din momentul lansarii (mai exact, dupa 18 luni, deci un an si jumatate, insa timp de cca. 2 ani, de regula, functioneaza upgrade-ul, adica Microsoft mai suporta cel putin efectuarea upgrade-ului pentru o vreme inclusiv pentru cei care au depasit perioada respectiva).

Built as a service, Windows updates are cumulative, with each update built upon all of the updates that preceded it; a device needs to install the latest update to remain supported.
Windows 10 will have feature updates released twice a year via the Semi-Annual Channel (SAC). Your device needs to install the latest version (feature update) before your current version reaches end of service to help keep your device secure and have it remain supported by Microsoft. Each Windows 10 version will be serviced with quality updates for up to 18 months from availability.

Versiunea utilizata de tine a fost lansata pe 29 iulie 2015, a expirat oficial pe 9 mai 2017, iar ultima versiune a fost lansata pe 17 octombrie 2017.

Pentru Windows 8.1 (versiunea oferita ca upgrade obligatoriu de la Windows 8 pentru a ramane suportat) suportul extins expira pe 10 ianuarie 2023. Pentru versiunile anterioare de Windows se considera ca reper data celui mai recent service pack (SP). Era cu totul alt ciclu de viata.

Deci prin ce ma contrazic singur? Sau ce consideri gresit in afirmatiile mele de mai sus?

Tu macar esti capabil sa citesti tot ce postez aici?
Sau ai deschis acest topic doar ca sa faci flame si sa ataci pe cei care nu iti canta in struna, confirmandu-ti opiniile despre Microsoft si Windows 10?
Ti-am spus ca exista topic de "versus" unde poti face aceasta.

In plus, ai cam depasit tema anuntata in topic. De exemplu, mai sus, te-ai referit la recuperarea e-mailurilor din "Outlook Express" care nu mai exista dupa Windows XP.
Pentru aceasta exista deja topicuri sau oricand poti deschide altul nou.
Evident ca nu poti folosi Outlook Express sub Windows 10. Insa e-mailurile le poti importa, de exemplu, in Microsoft Outlook (ca solutie comerciala) sau Mozilla Thunderbird (ca solutie gratuita).

#27
legit10

legit10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,480
  • Înscris: 02.11.2015
am rezolvat cu eroarea de la Media Creation Tool..router-ul era problema..e a doua oara cand ma pacalesc cu eroarea si rezolv in acelasi mod..firmware upgrade + schimbarea orei, asta nu stiu cat conteaza

#28
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
_-_
Nimic on-topic (ce a solicitat initiatorul ai postat.
Nu e necesară reinstalarea întregului so la fiecare update major Ms, e bug imens problema cu nefuncționalitatea propriului tool de update MS (pe concret sunt linkurile postate de pe forumurile oficiale MS, cu problema ÎNCĂ nerezolvată a efectuării update din noiembrie-dec 2017, ianuarie2018, nu pe simpatii aberante postate mai sus). Evidențierea problemelor MS de către utilizatorii PLATITORI Ms și solicitarea soluționătii lor prin soluțiile găsite de utilizatori sau catre MS este ceva real și util pentru toti utilizatorii MS, nicidecum versus, simpatii and alte aberații pe care le-am citit!
Nu am postat de dragul de a posta pe aici, nu am timp de prostii, nici eu nici cei 2-300 de utilizatori PLATITORI SERVICII ms care au aceleasi probleme NEREZOLVATE indiferent de versiunea updateului.

@legit10
La modalitate de utilizare a Media Creation Tool si eu am primit eroare (ca si alti utilizatori, cu toate ca există utilizatori pe aici care vor să ascundem aceste probleme).
https://social.techn...dowssteadystate
https://social.techn...dowssteadystate
https://answers.micr...04644e9a?auth=1
https://answers.micr...d8-ce7d2ea5b7d1
Te rog frumos detaliază in ce a constat schimbarea orei (înainte, înapoi....)., poate merge și la mine soluția și altor utilizatori
Mulțumesc .

Edited by Sommerby, 14 February 2018 - 19:39.


#29
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostSommerby, on 14 februarie 2018 - 19:29, said:

_-_
Nimic on-topic (ce a solicitat initiatorul ai postat.
Nu e necesară reinstalarea întregului so la fiecare update major Ms, e bug imens problema cu nefuncționalitatea propriului tool de update MS (pe concret sunt linkurile postate de pe forumurile oficiale MS, cu problema ÎNCĂ nerezolvată a efectuării update din noiembrie-dec 2017, ianuarie2018, nu pe simpatii aberante postate mai sus). Evidențierea problemelor MS de către utilizatorii PLATITORI Ms și solicitarea soluționătii lor prin soluțiile găsite de utilizatori sau catre MS este ceva real și util pentru toti utilizatorii MS, nicidecum versus, simpatii and alte aberații pe care le-am citit!
Nu am postat de dragul de a posta pe aici, nu am timp de prostii, nici eu nici cei 2-300 de utilizatori PLATITORI SERVICII ms care au aceleasi probleme NEREZOLVATE indiferent de versiunea updateului.

Observ ca esti incapabil de o discutie normala. Treaba cu "nimic on-topic" este trolling fara sens.
Nu stiu cine consideri ca a afirmat ca ar fi necesara instalarea de la zero a oricarui update major. Deci tot trolling.
"Simpatiile aberante" pe care te-am invitat sa le citezi ca sa se vada sunt tot in mintea ta. Deci trolling din nou.
"Aberatiile" mentionate de tine sunt informatii corecte pe care daca ti le-ai insusi poate ca nu ai mai fi pierdut timpul care pentru tine aparent este pretios.
Eu credeam ca am cu cine discuta, dar se pare ca nu.
Deci raman la concluzia initiala ca acest topic l-ai deschis doar ca sa faci flame, sa trollezi si sa ataci pe oricine nu-ti canta in struna pe tema "cat de prost este Windows 10 si cat de incompetenti sunt Microsoft". La urmatoarea tentativa de inflamare a discutiilor (sau oricare incalcare a regulamentului) vei fi sanctionat.

#30
legit10

legit10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,480
  • Înscris: 02.11.2015
aici

nu cred ca a contat asta dar tin minte cand foloseam activator acum multi ani, schimbam ora

Edited by legit10, 14 February 2018 - 21:26.


#31
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
@_-_
esti singurul care nu ai postat nicio recomandare pe datele expuse de mine in prima postare.
Nu ai incercat decat in permanenta sa creezi impresia ca userul in cauza (eu) habar nu are de meandrele utilizarii windows-ului. La atat te-ai rezumat. Multumesc, nu
In rest toti care au postat au dat sfaturi on topic. Atat.

@legit10
multumesc pentru sfat. O sa incerc si asta.

#32
Skylakeman

Skylakeman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 04.02.2018
Deci singurul offtopic e moderatorul ! Cat de tare ! :))))

#33
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,721
  • Înscris: 07.02.2011

View PostSommerby, on 12 februarie 2018 - 20:41, said:

...
Orice ajutor e apreciat.
-incearca sa pui win10 sa verifice singur ce probleme are cu Windows Update
intra aici: Control Panel\All Control Panel Items\Troubleshooting\All Categories - Windows Update
(sau daca ti-ai facut folderul GodMode gasesti in el scurtatura catre Troubleshooting  Windows Update)
Apoi dupa restart lasa-l sa incerce iar update.

Edited by costeld69, 15 February 2018 - 00:54.


#34
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
Mulțumesc pentru sugestie costel69.
Am rulat deja troubleshouterul pentru update de multe ori , găsește ceva, face fix dar update-ul nu il face (doar update-ul de windows, pentru că am zis mai sus ieri și-a facut update-uri de securitate la office).
Am rulat sfc /scannow, restorehealth-nu a găsit nimic în neregulă. Am rulat și scandisk.
Azi încerc resetare componentei update:
https://gallery.tech...-Agent-d824badc
Tot azi, încerc și recomandarea cu ora făcută de legit10 mai sus, poate aduce vreo schimbare.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate