Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suma incorecta la plata amenzii

Vibratii volan in mers

Pareri Farmacia Tei.

EMUI 9
 Cablu Dali Zensor 3

windows 10 sfaturi si opini

Star-Light 32DM3500

Pareri setari complexe user accou...
 ATS DIY

Recomandare casti 200 Ron

Plata PFA

Conectare microfon (cu jack6,3) l...
 Sfaturi cumparare laptop + pareri...

Widows (2018)

Podea de lemn

Scaun Kring Klaus vs Ikea Markus
 

Alaturare domeniu Windows 2012 - finalizare setari

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
pinguinul666

pinguinul666

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,062
  • Înscris: 06.10.2015
sal la toti

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
NOTA: likewise open e mort, defunct ca program! am sa va rog sa NU postati linkuri, citate, tutoriale cu privire la acel soft, pt ca din 2012, e mort! a fost cumparat de PowerBroker si transformat!

comenzile NU mai corespund!
de aceea, drept criteriu de cautare, este "pbis open source" si NU likewiese open!

PBIS - powerbroker identity service de la BeyondTrust
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

am un Linux Mint 18.3 si vreau sa ma alatur unui domeniu windows 2012.

domeniu: pinguin.windows.ro
admin de domeniu: pinguinul

am descarcat PBIS open source de pe github si l-am instalat cu succes.

apoi, drept sudo, am rulat

Quote

domainjoin-cli join pinguin.windows.ro pinguinul

mi-a cerut parola, a acceptat-o cu cu succes, si comanda pbis status confirma ca sunt alaturat la domeniu.

dar la reboot, nu imi apare meniul gui sa schimb utilizatorul, sa ma pot loga cu un user de domeniu!

stiu ca mai trebui sa fac niscaiva setari pt interfata UI...dar cum EXACT procedez?

Pe acest site, spune si citez:

Quote


Set AD login settings
sudo /opt/pbis/bin/config UserDomainPrefix techtalk
sudo /opt/pbis/bin/config AssumeDefaultDomain true
sudo /opt/pbis/bin/config LoginShellTemplate /bin/bash
sudo /opt/pbis/bin/config HomeDirTemplate %H/%U
sudo /opt/pbis/bin/config RequireMembershipOf techtalk\\DomainUsers


Problema e ca in acel fidiser config din /opt/pbis/bin, nu exista acele setari!
le scriu eu la final sau cum?
Vreau sa imi apara ca la windows, sa pot introduce userul de domeniu si parola lui

Multumesc

Edited by pinguinul666, 12 February 2018 - 13:47.


#2
tavitu

tavitu

    Existing

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,217
  • Înscris: 16.02.2009
/opt/pbis/bin/config nu e cumva un executabil sau un script? Adică nu cumva trebuie să execuți /opt/pbis/bin/config în terminal cu sudo și parametrii respectivi?

Dacă e doar un fișier text de configurare, deobicei dacă o setare nu exista pur și simplu poti să adaugi manual.

Edited by tavitu, 12 February 2018 - 13:57.


#3
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,986
  • Înscris: 31.01.2009
Din cate vad sunt comenzi pe care le dai in terminal.

#4
pinguinul666

pinguinul666

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,062
  • Înscris: 06.10.2015

View Postshogun1, on 12 februarie 2018 - 13:58, said:

Din cate vad sunt comenzi pe care le dai in terminal.

am incercat sa le dau in terminal..dar eroare!  nu le executa

#5
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,986
  • Înscris: 31.01.2009
Ce eroare da? Nu de alta dar trebuie sa-ti pui datele tale, chiar in prima comanda numele userului nu corespunde, nu?
sudo /opt/pbis/bin/config UserDomainPrefix techtalk


LE: mut topicul pe "Generalitati", se potriveste mai bine.

Edited by shogun1, 12 February 2018 - 14:17.
Completari


#6
pinguinul666

pinguinul666

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,062
  • Înscris: 06.10.2015
nu, am pus datele mele si nu merge :(

#7
pinguinul666

pinguinul666

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,062
  • Înscris: 06.10.2015

View Postshogun1, on 12 februarie 2018 - 14:11, said:

Ce eroare da? Nu de alta dar trebuie sa-ti pui datele tale, chiar in prima comanda numele userului nu corespunde, nu?
sudo /opt/pbis/bin/config UserDomainPrefix techtalk


LE: mut topicul pe "Generalitati", se potriveste mai bine.


Ai gresit sa il pui pe generalitati, fiindca unele comenzi sunt UNICE distributiilor pe .deb, celor din ramura Ubuntu.
Cei din ramura .rpm alde CentOS nu le vor putea rula!

in fine ...

am 2 vesti, una buna, una poate mai putin buna:

Vestea 1) Cred ca am reusit sa fac complet alaturarea urmand acest scurt tutorial youtube (recomand maximizarea clipului, pt a vedea mai bine comenzile!):
LINK tutorial youtube PBIS

Vestea 2) Eu deja aveam un domeniu windows si un user de test, numit simplu user.test

Domeniul meu windows 2012, face sincronizarea userilor cu un folder mare dedicat, numit REDIR. Aici se afla foldere continand desktopurile userilor logati.
Deci aici se sincronizeaza domeniul windows cand un user se logheaza. Orice fisier creat de user, se regaseste de el cand se logheaza pe orice alt PC din domeniu.

Evident, si userul meu de test ( user.test ) are un folder al lui aici, continand fisierele sale sincronizate.
Se sincrozeaza doar desktopul windows!

Precizez ca pentru a ma loga pe domeniu in Linux, la bootare, scriu la user:

Quote

pinguin.windows.ro\ user.test
parola: ********



Intrebari:

Q1) Cum fac sa scriu doar user name-ul de domeniu, fara sa fie nevoie sa mai scriu numele domeniului ?

Q2) E posibil, si daca da, cum fac ca linuxul meu sa faca sincronizarea pe acelasi folder REDIR pe care il citeste si windows serverul?
   Adica ambele OS-uri sa sincronizeze in acelasi folder !
   Ideea este ca in linux. sa imi regasesc fisierele de desktop din windows - adica sa se comporte exact ca un pc din domeniul windows!

   Se poate defini o cale spre acel folder redir? Sau apar conflicte cu windows server?

Edited by pinguinul666, 12 February 2018 - 15:42.


#8
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,986
  • Înscris: 31.01.2009

View Postpinguinul666, on 12 februarie 2018 - 15:41, said:

Ai gresit sa il pui pe generalitati, fiindca unele comenzi sunt UNICE distributiilor pe .deb, celor din ramura Ubuntu.
Cei din ramura .rpm alde CentOS nu le vor putea rula!
Le adapteaza.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate