Abatitor - blast chiller
Last Updated: Feb 12 2018 22:59, Started by
Adm
, Feb 08 2018 10:51
·
0
#1
Posted 08 February 2018 - 10:51
In industria Horeca este folosit intensiv Abatitorul (Abatitor - blast chiller, Shock Freezer).
Este un aparat cu congelare rapida, care prin socul termic distruge microbii si pastreaza mult mai bine produsele. In mod normal, aceste aparate sunt traditional destul de voluminoase si mai ales scumpe, dar iata ca au aparut si aparate mici, comparabile ca dimensiuni cu un cuptor cu microunde. Din pacate, acestea sunt inca destul de scumpe, dar pentru pasionatii de gatit pot fi atractive. 1. Electrolux EAT1AX Blast Chiller~13 000 lei 2. Coldlife LIFE W30 ELEGANCE ~1700 eur 3. Blast chiller, 3 tavi GN2/3 ~1550 EUR Quote Blast chilling is a method of cooling food quickly to a low temperature that is relatively safe from bacterial growth. Bacteria multiply fastest between +8 °C (46 °F) and +68 °C (154 °F). By reducing the temperature of cooked food from +70 °C (158 °F) to +3 °C (37 °F) or below within 90 minutes, the food is rendered safe for storage and later consumption. This method of preserving food is commonly used in food catering and, recently, in the preparation of 'instant' foods, as it ensures the safety and the quality of the food product |
#2
Posted 08 February 2018 - 11:16
90 de minute sa ajunga la 3 grade ?
Daca erau 9 secunde era ceva dar in 90 minute il congelez la -20 si cu frigider fram |
#3
Posted 08 February 2018 - 11:20
Spalarea creierilor in forma continuata.
Vorba aia,nu conteaza pretul,bine ca se gaseste la vanzare. |
#4
Posted 08 February 2018 - 12:05
Adm, on 08 februarie 2018 - 10:51, said:
In industria Horeca este folosit intensiv Abatitorul (Abatitor - blast chiller, Shock Freezer). Este un aparat cu congelare rapida, care prin socul termic distruge microbii si pastreaza mult mai bine produsele. Nu cumva distruge si principiile nutritive active din produsul alimentar la fel de repede? Ca problema actuala cu alimentele capitaliste e ca sunt "scandura curata" adica neutre din toate punctele de vedere. Trec initial prin soc termic apoi sunt stocate o luna la temperatura constanta si, cand le decongelezi, desi arata cool, nu-s bune de nimic cand le introduci in organism. |
#5
Posted 08 February 2018 - 12:31
#6
Posted 08 February 2018 - 14:03
dorel_acdc, on 08 februarie 2018 - 11:16, said:
90 de minute sa ajunga la 3 grade ? Daca erau 9 secunde era ceva dar in 90 minute il congelez la -20 si cu frigider fram De la +70 la 3 grade, înseamnă o scădere de 67 grade. (Saizecisisapte). Tu când congelezi ceva, o faci de la temperatura mediului ambiant, adică 25 grade sa zicem, la -16 grade deci o scădere de nici 40 grade și aia se obține in aproape 24h, la o bucata de 1kg. Nu ai cum sa faci așa ceva, cu un congelator obișnuit. Abatitorul este singurul echipament acceptat de către autorități, pentru a schimba regimul termic al preparatelor. Nu ai voie sa folosești congelatorul obișnuit pentru asta, din considerente de sănătate a populației. |
#7
Posted 08 February 2018 - 14:28
La mine acasa nu am voie sa bag ce vreau eu in frigider ?
|
#8
Posted 09 February 2018 - 06:44
La tine acasă, poți sa mănânci și dezinterie pe pâine, Go for it
Dar in domeniul profesional, nu te poți juca cu sănătatea oamenilor. Sculele astea, transmutate in domeniul home, sunt fitza. Nu mai știu nici producătorii ce sa mai scoată pentru cei cu bani mulți, pentru ca un cuptor miele are aceleași funcții cu un beko (doar ca le face mult mai bine da’ asta e alta poveste) și atunci, snobii cu bani cum se diferențiază de restul? Pai mai iau un abatitor, un cuptor cu tehnologie sous vide, un Thermomix..... |
#9
Posted 09 February 2018 - 06:56
Eu as vrea o lista de mancaruri de la restaurante care sa NU treaca prin abatitor. De curiozitate, nu ca am ceva impotriva lui. Inteleg avantajele financiare (rapiditate servire, minimizare pierderi, minimizare personal).
Exista? Am mancat vreodata ceva preparat pe loc si nu cu o saptamana inainte? - pizza pe vatra, sau si aia merge? - vita in sange? Edited by don_dannielo, 09 February 2018 - 07:02. |
#11
Posted 12 February 2018 - 00:48
Eu din ce am vazut pe la souri tv, chestia asta cu nume de abator se folosea in procesul gatirii. Normal, la concurs nu ii durea pe ei capu sa arate cum conserva mancarea pt mai tarziu.
Da sa spunem, se face o crema calda ce trebe pusa pe o prajitura, ei bine se baga crema in smecheria asta si 10min mai tarziu e la temperatura mai scazuta. Alternatova e sa astepti sa scada temp, da asteapta si clientu la masa |
#12
Posted 12 February 2018 - 08:15
chiller, nu freezer, era si unde am avut eu o scurta dar foarte placuta interactiune cu Bucataria
l-am vazut destul de putin folosit, in zilele caniculare, sa aduca preparatele calde la temperatura potrivita pentru a le duce in frigider (camera frigorifica) cremele, sosurile reci/calde se cam fac din timp, face parte din "en place", sa ai la indemana ce iti trebuie pentru comenzi. Mi-e dor, as mai baga o tura mica, asa, de placere |
#13
Posted 12 February 2018 - 22:59
dorel_acdc, on 08 februarie 2018 - 11:16, said:
90 de minute sa ajunga la 3 grade ? Daca erau 9 secunde era ceva dar in 90 minute il congelez la -20 si cu frigider fram dorel_acdc, on 08 februarie 2018 - 14:28, said:
La mine acasa nu am voie sa bag ce vreau eu in frigider ? Edited by Balamache, 12 February 2018 - 22:58. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users