Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Cum poate fi vândută o casă, construita pe ruinele alteia, fără autorizație de construcție?

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Casa noua e diferită complet de cea veche, inclusiv suprafața.
Construcție ilegală deci.
O să îți iasă păr alb ca să faci actele.
Banca nu cred că te va lăsa să o iei.

Să o cumperi doar dacă o dă cu 5.000 - 10.000 de euro.

#20
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,087
  • Înscris: 15.05.2008
va rog nu o mai ardeti ca o poate cumpara
singuru mod de a o cumpara este sa faca o ilegalitate si sa dispuna de acel capital,in cazul de fata nu cumpara cu banii lui 0% sanse sa cumpere
sau doar daca se roaga non stop sa si-o ia,sunt unii pana nu-si iau o teapa nu se potolesc

#21
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,718
  • Înscris: 12.01.2018
ia un extras  cf  și vei vedea exact ce scrie in el(casă cu 3 camere și teren în suprafață...) despre casă.dacă este la țară poți linistit să o cumperi.

#22
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,306
  • Înscris: 14.04.2010
Omula ala "vinde" casa relativ ieftin considerand situatia actelor, ceea ce pare un chilipir pt unii... dar partea amuzanta este ca daca omul va obtine toate actele sa intre in legalitate in mod sigur pretul va creste subit... deci situatia e cu doua taisuri. Oricum fara intabulare din cate stiu eu nu poti face contract de vanzare cumparare...

#23
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Spune la bancă situația casei. Te lămurește în 5 minute.
Părerea mea - după globul meu de cristal - e că N-O POȚI LUA PE CREDIT.

#24
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Daca a fost intabulata cea dinaintea incendiului mai sunt sanse sa nu se fi operat nimic. Eu acum am un extras CF la casa in fata mea, e drept ca e unul doar de informare, probabil unul detaliat sa aiba datele lipsa. E trecut doar numarul de camere pe fiecare nivel, fara nici o suprafata. Singura suprafata e cea a terenului.  Mai e trecut materialul de constructie. Constructie din caramida cu fundatie de beton, sarpanta de lemn, invelitoare tigla.

ceva de genul
Parter 1 camera, bucatarie, baie
Etaj 3camere, hol, baie, balcon
Demisol garaj.

Fara nici o alta specificatie.
Daca sunt la fel ca numar de camere si structura mai ai sanse. Dar eu zic sa discuti cu un notar inainte si sa iti explice riscurile. Pe urma analizezi daca merita sau nu sa iti asumi riscurile. Eventual ii ceri vanzatorului copie dupa toate actele care le are sa i le arati notarului. Sau mergeti impreuna la notar sa va informati.
Eu unul nu sunt dispus sa imi asum nici un risc cand cumpar ceva cu 70-100.000 de euro sau chiar mai scump. La 10-15.000 imi mai asum riscuri dar mai sus nu. Dar nici acolo nu imi asum riscuri daca nu am banii mei si iau imprumut.

Edited by PoeOvidiu, 06 February 2018 - 11:37.


#25
ChristineCat

ChristineCat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 26.10.2013
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

Câteva mențiuni :

Casa, nu este la țară, este în oraș.
Prețul cerut nu este 10.000-15.000 € ci 55.000€.

Evident că nu ne-am risca niciodată să achiziționam un imobil fără sa aibă toate actele în regulă, indiferent ca îl luam prin banca sau cash. Dar cu atât mai mult cu cât noi dorim sa obținem un credit, suntem condiționați să avem toate actele perfect în regulă.

Motivul pentru care v-am cerut părerea este pt ca proprietarul susține ca a început deja demersurile și ca până la vară se rezolvă totul.
Eu una cum sunt mai circumspecta de fel...mi-am permis să mă îndoiesc un pic în sufletul meu, dar tot am rămas cu speranța că este posibil, pentru ca ne dorim ft mult acea casă...

Dacă s-ar rezolva până la vară, ar merita așteptarea din p. meu d.v. Dar dacă aștept degeaba pana atunci și ratez și alte oferte de apartamente între timp... O să ma oftic :/

Vânzătorul susține că a consultat un avocat și ca a fost sfatuit sa facă o acțiune în constatare. I s-a spus ca este cea mai rapida și cea mai SIGURA metoda.
E valabil?

View Postcspot, on 06 februarie 2018 - 09:46, said:

    Banca nu se deplaseaza sa vada cosmelia.
    Daca tot vrei sa demolezi si sa faci alta casa, nu vad niciun fel de problema sa inchei tranzactia.

Banca trimite un evaluator.
Iar noi nu vrem sa demolam casa, doar ce a fost construita în 2012...
Construcția veche a ars iar în locul ei a fost ridicata actuala casă, doar ca din păcate... Nu s-a gândit nimeni sa facă nenorocitele de acte, pana acum, când au hotărât sa vândă 😑

#26
ChristineCat

ChristineCat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 26.10.2013

View PostPoeOvidiu, on 06 februarie 2018 - 11:35, said:

Daca a fost intabulata cea dinaintea incendiului mai sunt sanse sa nu se fi operat nimic. Eu acum am un extras CF la casa in fata mea, e drept ca e unul doar de informare, probabil unul detaliat sa aiba datele lipsa. E trecut doar numarul de camere pe fiecare nivel, fara nici o suprafata.

Cea de dinaintea incendiului a fost intabulata dar nu știu dacă pe sistemul (3 camere +1hol).... Nu cred ca era chiar atât de veche... Eu am avut o casă la țară! construita în 1950 și cu toate astea în cartea funciara etau trecute absolut toate detaliile, pana la ultimul centimetru...

#27
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Cea la care am CF-ul este din 2007. Deci nu e vorba de veche. Dar e doar un CF de informare. E posibil totusi pe un CF detaliat sa apara suprafetele.


  Uite, o propunere. Va mutati fara nici un act acolo. Si va intelegeti ca va primi banii cand are actele in regula si faceti contractul.  Adica nu pierde nimeni. Dar nici nu tepuieste nimeni pe nimeni.
Eu vand o casa care nu este a mea. Vorba vine o vand. Propietarul nu este in tara si m-a rugat sa ma ocup. Si am ajuns la solutia urmatoare. Vrei casa? Ok. Batem palma verbal, dai 500 de euro si te muti in casa. La vara cand vine propietarul in tara se fac actele si faci plata la pretul convenit minus aia 500 de euro. Daca te razgandesti nu e mare bai, oricum aia 500 de euro acopera aproximartiv chiria pe o luna la o astfel de casa iar tu stai 4-5 luni.
  Am fost surprins ca oamenii sunt dispusi sa accepte.

Daca va doriti mult acea casa si vanzatorul e de buna credinata atunci cred ca veti gasi o cale de mijloc prin care sa nu pierdeti nici voi nici el. Oricum sumele pe care le dati inainte de rezolvarea actelor sa fie de ordinul a catorva sute de euro maxim. Adica mai mult asa ca sa incheiati targul nu ca sa reprezinte o valoare mare.
  Eu m cerut 500 de euro la o casa de peste 100.000. Atat mi s-a parut normal. La 55.000 e suficient 2-300 de euro. Asta in cazul in care toata lumea e de buna credinta si nu e pus nimeni pe fraiereala.

Edited by PoeOvidiu, 08 February 2018 - 07:44.


#28
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,999
  • Înscris: 09.08.2005

View PostChristineCat, on 07 februarie 2018 - 23:58, said:

Motivul pentru care v-am cerut părerea este pt ca proprietarul susține ca a început deja demersurile și ca până la vară se rezolvă totul.
Eu una cum sunt mai circumspecta de fel...mi-am permis să mă îndoiesc un pic în sufletul meu, dar tot am rămas cu speranța că este posibil, pentru ca ne dorim ft mult acea casă...


Vânzătorul susține că a consultat un avocat și ca a fost sfatuit sa facă o acțiune în constatare.

Și ce o să constate instanța? Că proprietarul a încălcat legea...

Ideea lui PoeOvidiu e bună dar aș adăuga ceva - nu vă mutați fără acte. Închiriați, eventual la o chirie sub prețul pieței, și conveniți să scădeți din prețul casei chiria. Faceți contract fix cu aceste condiții plus clauză că proprietarul se obligă să intre în legalitate pînă la o dată pe care o stabiliți de comun acord. Dacă nu, contractul încetează.

#29
ChristineCat

ChristineCat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 26.10.2013
PoeOvidiu si radunic... Din păcate proprietarii urmează să divorțeze, motiv pt care vând casa, să își poată lua fiecare o locuință separat :(
Deci această casă va fi locuită de către ei până în momentul vânzării, și chiar și după o vreme (până își găsesc altceva).

Pe de alta parte parca nici nu vreau sa ma hazardez, sa ma mut "cu cățel și cu purcel" doar în chirie, cu speranța că poate se rezolvă...

Momentan așteptăm, vedem ce se mai întâmplă.

#30
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,718
  • Înscris: 12.01.2018
mergeți si luati un extras cf de la un notar (îl poate rezolva într-o zi).el dacă-i deschis la minte vă rezolvă problema.până nu vezi un cf exact numai povesti.prețul casei cum este față de prețul caselor din zonă? cu cât este mai mic?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate