Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Paine "fara E-uri" dar cu termen de valabilitate foarte mare
#1
Posted 03 February 2018 - 20:20
Nu dau numele brandului (e unul cunoscut). E vorba de o paine feliata pe care scrie ca e obtinuta din grau integral si ca nu are conservanti sau alti aditivi. Am fost mirat sa vad ca termenul de valabilitate e totusi de 8 zile! Din experienta mea generala cu painea integrala stiu ca se altereaza mult mai repede, termenul nu prea depaseste 4 zile. In mod firesc, nutrientii pe care acest sortiment de paine ii are din belsug (singurul sortiment care ar merita sa fie numit paine cu adevarat) sunt un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, de aceea painea integrala nu poate fi pastrata multe zile de la cumparare (poate doar daca e tinuta in frigider).
Am cerut lamuriri producatorului, iar explicatia a fost ca tehnologia igienica de ambalare, fara atingere umana dupa iesirea din cuptor, impreuna cu maiaua naturala care intra in compozitie ar permite painii sa ramana nealterata atat de mult timp. Totusi painea poate fi desigilata de client inca din prima zi, fara ca asta sa-i afecteze cu ceva garantia ramasa de 7-8 zile. Am primit asigurari ca nu exista conservanti ascunsi in alte ingrediente, nici macar in maia. Painea respectiva are si o consistenta moale, pufoasa. In absenta aditivilor stiu ca painea integrala ar trebui sa fie mai densa si mai tare. Ce parere aveti, mai ales cei cu cunostinte in domeniul alimentar? E posibil asa ceva? Edited by effect, 03 February 2018 - 20:21. |
#2
Posted 03 February 2018 - 20:23
Nu conteaza ce scrie pe ea. Daca nu o pastrezi la rece, painea de casa nu trece nici de trei zile. Eu fac paine, la masina de paine ce-i drept. Folosesc drojdie uscata, unt, zahar, sare, apa.
|
#3
Posted 03 February 2018 - 20:28
Este vorba de painea feliata Grau intreg ?
000grauintreg2.jpg 193.88K 62 downloads Edited by xmanyacs77, 03 February 2018 - 20:28. |
#4
Posted 03 February 2018 - 20:30
Bunica facea paine o data pe saptamana si statea. Facea sambata sa fie paine moale duminica. Vinerea era tare ca betonul dar era buna. O mai prajeam sa se inmoaie.
Fa testul uscatului. Lasa o felie pe masa. Painea aditivata se usuca mult mai repede decat cea simpla. Pe de alta parte se poate ca ei sa nu bage aditivi in paine dar iau faina gata aditivata. |
#5
Posted 03 February 2018 - 20:34
#6
Posted 03 February 2018 - 20:42
Faina poate avea aditivi conservanti si afanatori deja inclusi...
Ca sa nu se usuce, se poate pune in aluat lapte gras sau/si ulei - preferabil doar de masline. In anii '90 era o mini brutarie in spatele pietei mari din Dr. Taberei care facea o paine cu lapte gras, cu aluatul rulat, care era moale si dupa o luna de zile...( e halucinant dar e reala faza...) A fost preluata de alti patroni si a disparut din oferta specialitatea respectiva. Edited by loock, 03 February 2018 - 20:46. |
#7
Posted 03 February 2018 - 20:50
effect, on 03 februarie 2018 - 20:20, said:
Nu dau numele brandului (e unul cunoscut). E vorba de o paine feliata pe care scrie ca e obtinuta din grau integral si ca nu are conservanti sau alti aditivi. Am fost mirat sa vad ca termenul de valabilitate e totusi de 8 zile! Din experienta mea generala cu painea integrala stiu ca se altereaza mult mai repede, termenul nu prea depaseste 4 zile. In mod firesc, nutrientii pe care acest sortiment de paine ii are din belsug (singurul sortiment care ar merita sa fie numit paine cu adevarat) sunt un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, de aceea painea integrala nu poate fi pastrata multe zile de la cumparare (poate doar daca e tinuta in frigider). Am cerut lamuriri producatorului, iar explicatia a fost ca tehnologia igienica de ambalare, fara atingere umana dupa iesirea din cuptor, impreuna cu maiaua naturala care intra in compozitie ar permite painii sa ramana nealterata atat de mult timp. Totusi painea poate fi desigilata de client inca din prima zi, fara ca asta sa-i afecteze cu ceva garantia ramasa de 7-8 zile. Am primit asigurari ca nu exista conservanti ascunsi in alte ingrediente, nici macar in maia. Painea respectiva are si o consistenta moale, pufoasa. In absenta aditivilor stiu ca painea integrala ar trebui sa fie mai densa si mai tare. Ce parere aveti, mai ales cei cu cunostinte in domeniul alimentar? E posibil asa ceva? |
#8
Posted 03 February 2018 - 20:54
Posibil sa fie ambalata in atmosfera protectoare , deci nu in pungi cu " aer " . ! ( posibil azot )
Edited by 86-APP, 03 February 2018 - 20:55. |
#9
Posted 03 February 2018 - 21:01
effect, on 03 februarie 2018 - 20:20, said:
Totusi painea poate fi desigilata de client inca din prima zi, fara ca asta sa-i afecteze cu ceva garantia ramasa de 7-8 zile. Nu se consuma cu ambalaj cu tot? Punga aceea nu-i comestibila? Protectia consumatorului nu-si face datoria in Romania.Eu acum am aflat asta. Reclama mincinoasa Edited by OPEDI, 03 February 2018 - 21:03. |
#10
Posted 03 February 2018 - 21:17
@xmanyacs77
Nu as vrea sa dau numele brandului. Un consumator responsabil cred ca s-ar descurca bine si fara aceasta informatie. YOUR_GOD, on 03 februarie 2018 - 20:23, said:
Nu conteaza ce scrie pe ea. Daca nu o pastrezi la rece, painea de casa nu trece nici de trei zile. Eu fac paine, la masina de paine ce-i drept. Folosesc drojdie uscata, unt, zahar, sare, apa. PoeOvidiu, on 03 februarie 2018 - 20:30, said:
Fa testul uscatului. Lasa o felie pe masa. Painea aditivata se usuca mult mai repede decat cea simpla. Pe de alta parte se poate ca ei sa nu bage aditivi in paine dar iau faina gata aditivata. myshyk, on 03 februarie 2018 - 20:50, said:
Daca ai fi mancat vreodata pita facuta la brutariile din sate, inainte de ´89, ai fi stiut ca pita-pita se poate manca si dupa 10 zile. Doar ca numa´ muiata-n lapte. Se usca, se intarea, se faramita, dar nici nu se acrea, nici nu mucegaia. Doar painea neagra se mai acrea uneori, din cauza continutului de tarate. Edited by effect, 03 February 2018 - 21:19. |
|
#11
Posted 03 February 2018 - 21:18
#12
Posted 03 February 2018 - 21:22
effect, on 03 februarie 2018 - 20:20, said:
Nu dau numele brandului (e unul cunoscut). E vorba de o paine feliata pe care scrie ca e obtinuta din grau integral si ca nu are conservanti sau alti aditivi. Am fost mirat sa vad ca termenul de valabilitate e totusi de 8 zile! Din experienta mea generala cu painea integrala stiu ca se altereaza mult mai repede, termenul nu prea depaseste 4 zile. Ce parere aveti, mai ales cei cu cunostinte in domeniul alimentar? E posibil asa ceva? Eu, fac paine integrala, in casa, care rezista, fara modificari sesizabile cca. 10 zile la frigider, dar am o metoda proprie si folosesc si niste drojdii self-made plus ca nu las foarte multa umiditate in ea (in comert nu prea se practica pentru ca cresc costurile de coacere si scade la gramaj). Deci, concluzia ta e corecta. O paine tinuta pe un raft de magazin... nu prea are cum sa reziste foarte mult, fara sa bagi ceva in ea. myshyk, on 03 februarie 2018 - 20:50, said:
Daca ai fi mancat vreodata pita facuta la brutariile din sate, inainte de ´89, ai fi stiut ca pita-pita se poate manca si dupa 10 zile. Doar ca numa´ muiata-n lapte. Se usca, se intarea, se faramita, dar nici nu se acrea, nici nu mucegaia. Doar painea neagra se mai acrea uneori, din cauza continutului de tarate. Si la cuptorul de aragaz poti obtine ceva similar daca deprinzi tehnica controlului umiditatii in paine si o lasi sa se odihneasca o zi la temperatura camerei + stocare in frigider in pungi... E drept, se usuca si se faramiteaza un pic spre sfarsitul duratei, dar nu-si modifica semnificativ proprietatile. Edited by rosix, 03 February 2018 - 21:22. |
#14
Posted 03 February 2018 - 21:27
86-APP, on 03 februarie 2018 - 20:54, said:
Posibil sa fie ambalata in atmosfera protectoare , deci nu in pungi cu " aer " . ! ( posibil azot ) OPEDI, on 03 februarie 2018 - 21:01, said:
Cum adica? Nu se consuma cu ambalaj cu tot? Punga aceea nu-i comestibila? Protectia consumatorului nu-si face datoria in Romania.Eu acum am aflat asta. Reclama mincinoasa |
#17
Posted 03 February 2018 - 21:46
86-APP, on 03 februarie 2018 - 21:29, said:
Care este sortimentul la care faci referire ? Uite un brutar zburător! [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yByP88jUQH4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by TheStarkestTruthMatters, 03 February 2018 - 21:50. |
#18
Posted 03 February 2018 - 21:55
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users