Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

dementa senila -Alzheimer - tratament eficient

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#19
Sabinatu

Sabinatu

    Never give up, never surrender

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,258
  • Înscris: 21.06.2011

 exceswater, on 02 februarie 2018 - 20:24, said:

Un azil e cam cat o pensie decenta. Dacă e un azil bun e ceva mult  mai uman decât sa îl ții ca pe hamster încuiat în casa.

Un alt medic cu un alt tratament. Care se da pe răspunderea acestuia - limitata ce-i drept de faptul ca trăim în tara asta. Nu se întrerupe medicația aiurea de familie pentru ca se crede nustiuce sau ca au văzut ei pe Facebook.  


Răspunsurile la mișto sunt chiar cretine în cazul de fata.
Te știi tu singur care ești.
Dacă aș avea posibilitatea, singurul azil unde aș fi de acord să-l internez pe tata ar fi acela care ar avea camere de supraveghere peste tot și mi-ar permite să urmăresc live ce fac ei acolo. Ce am văzut eu până acum la noi e exact opusul acelor aziluri din filme. În plus, la noi tradiția, mentalitatea noastră presupune că tinerii au grijă de bătrâni. Dacă l-aș duce pe tata la azil, gura lumii din satul unde s-au născut ai mei ar desființa-o pe mama. Într-un fel, pentru ea asta ar fi mai greu de suportat decât chinul de a avea grijă de el.

#20
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Asa e mai simplu sa ii mănânci și dânsei câțiva ani din viata cu un om bolnav?

Vorbesc cu tine ca un om nu te acuz.

Gura lumii. Sat. Mai dă-i în mă-sa de proști.

On topic: nu mai recomandați medicamente oameni buni. Suntem campioni mondiali românii la automedicatie.
Care nu face bine deloc. Decât ălora cu firme de înmormântări.

#21
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,675
  • Înscris: 22.11.2007
nu mai fiti asa paranoici, omul a zis de niste vitamine banale care sincer fac bine oricui (evident, a se citi inainte prospectul pentru a se vedea contraindicatiile).

#22
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Zici?
Ești român deci expert în medicamente implicit în vitamine.

Te contrazici singur.

#23
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,882
  • Înscris: 22.04.2014
Aruncați-i in azil. Nu rezistați 3 luni cu un terminal că deja ,,vai că nu mai pot”, ,,vai că-mi distrug viața”. De v-ar arunca și pe voi imediat ce aveti Alzheimer sau AVC cu hemiplegie.

Da dragilor, că am mai auzit-o prin tramvaie: Aruncați-i in azil, și voi pregătiți-vă concediul în Paralia. Ce vrei bă, o viață am și io...

#24
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,009
  • Înscris: 09.12.2015

 vivana, on 02 februarie 2018 - 18:28, said:

Trebuie să te adresezi unui medic mai capabil, dur sau chiar foarte dur, de fapt Posted Image ce mai la deal la vale Posted Image adesează-te unui medic extrem de dur, să-i prescrie ceva tare de tot, ceva care să aibe eficiență reală nu doar una presupusă. Stadiul în care se află mama ta nu cred că e unul în care boala să mai fie ''oprită temporar'' sau în care ''să se mai poată repara câte ceva''. Trebuie să-i prescrie niște calmante nemaipomenit de eficiente, altfel o să vă dilească pe toți, apropo, bunica nu cumva are niște ascendență genetică din ''deliorman''?

Edited by TheStarkestTruthMatters, 02 February 2018 - 23:04.


#25
Sabinatu

Sabinatu

    Never give up, never surrender

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,258
  • Înscris: 21.06.2011

 exceswater, on 02 februarie 2018 - 20:52, said:

Asa e mai simplu sa ii mănânci și dânsei câțiva ani din viata cu un om bolnav?

Vorbesc cu tine ca un om nu te acuz.

Gura lumii. Sat. Mai dă-i în mă-sa de proști.

On topic: nu mai recomandați medicamente oameni buni. Suntem campioni mondiali românii la automedicatie.
Care nu face bine deloc. Decât ălora cu firme de înmormântări.
Am zis ,, dacă aș avea posibilitatea", pentru că 2200 pe lună ca să știu că e îngrijit cum trebuie e mult prea mult peste posibilități. Acuma...eu am alte cruci de dus alaturi de boala lui tata, de el se ocupă cel mai mult mama. Ea nu ar accepta în nici un caz să-l trimitem la azil. Este un azil în zona noastră, dar, cum ziceam, nu e ca în filme. Chiar să am banii, nu știu dacă aș putea lua decizia asta, chiar dacă nu știu cum să zic...unul care nu are o rudă apropiată cu demență ar putea zice: du-l, băi, la azil, că el de fapt e mort, doar fizicul mai trăiește!
Ca să fac o glumă (că astea ne mai țin la suprafață), mie ultimii 5 ani mi-au arătat că te poți obișnui și cu iadul.

Stai liniștit, că nu am de ce să mă supăr dacă ai altă părere. De fapt, aș putea să mă supăr pentru că ești oltean, iar asta îmi amintește de cei 2 olteni din viața mea:
- sublocotenentul comandant de pluton (pfiii ce amintiri, noi îl întrebam de ce au arabii cămile și românii olteni, el nu știa, noi îi ziceam: pentru că arabii au ales primii!!! După ce râdeam de ne prăpădeam fugeam cu masca pe față, că trebuia să râdă și el....ce vremuri...)
- un mare campion de buggy-uri de la care am luat niște piese pentru Civicul meu. După ce i-am plătit în avans...alt om

Recomand inițiatoarei să încerce să profite cât mai mult de orice lucru frumos de care are parte (acum poate are impresia că e la capătul puterilor, dar îi garantez că va fi mai bine, trebuie timp să te adaptezi la situație) și să caute să facă lucrurile care o înveseleau, contează enorm că bolnava mai stă și în altă parte.
Pe de altă parte să știți că toți cei pe care îi vedeți pe stradă au sau vor avea la un moment dat probleme, mai mici sau mai mari.
Lateral edit: femeile plâng la Titanic, că feminista nu-l lăsa și pe Leo pe placă. Eu, dacă tot am o oareșce anonimitate, vă mărturisesc: am plâns la You don't know Jack. Filmul ăla m-a terminat, am vrut să-l revăd, dar nu am avut putere. Doar cine are pe cineva cu demență poate înțelege despre ce vorba acolo. Doar noi ne punem întrebarea dacă vom avea puterea să luăm decizia bună când am observa că ne apar primele semne de demență. Dap, nu e ușor...

Edited by Sabinatu, 02 February 2018 - 22:46.


#26
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,565
  • Înscris: 08.03.2017
Parerea mea este sa nu mai cauti tratament pentru aceasta boala pentru simplul fapt ca nu exista .
Mai important este sa cauti iformatii depre cum sa ingrijejti bolnavul de Alzheimer, gasesti pe "sfatul medicului.ro" o sectiune unde da cateva idei foarte bune .
Tratament de mentinere in cazul aceste boli doar la sfatul medicului, ce-i bun la unul nu e bun si la celalalt , in stadiul 3 al bolii e si mai greu...
Altele : langa Socola Iasi se va infiinta un "sat" pentru bolnavii de Alzheimer dupa un model olandez , unic la noi in tara - un lucru frumos si privit doar prin prisma familiei care efectiv este chinuita , da, este atasament, dragoste, parinte ...tot ce ai mai de pret dar cand dureaza luni de zile devine calvar , te lasa nervii si efectiv nu mai ti cont de cine este , epuizarea fizica, psihica acolo te duce . Foarte frumos pentru cine a preluat aceasta initiativa si la noi , aici mai multe :http://evz.ro/socola-psihiatrie-sat-alzheimer-pacienti-boala.html

#27
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 10.01.2012
Pentru a ameliora demența sau de fapt oricare boală neuropsihiatrică, trebuie atacate rând pe rând câteva cerințe generale fundamentale.

1) Niște bariere fiziologice cât mai eficiente posibil. Tocmai pe baza acestui detaliu, sunt prezentări de caz despre reversibilizarea demenței cauzate de sindromul neuroimun.
Aici trebuie avută în vedere și legătura dintre intestin și creier, flora intestinală alterată pe termen lung predispune către demență.
Merită observat că unele din paragrafele următoare sunt strâns corelate cu acesta.
2) Reducerea fenomenului de glicare avansată.
3) Care este nivelul de colesterol total? Este omniprezent în creier, iar dacă nivelul este prea scăzut, apar treptat tot felul de complicații, iar creierul este primul vizat.
Prea ridicat, înseamnă că și procentul de colesterol oxidat este ridicat.
4) Ceea ce pune pe tapet problema antioxidanților. Sunt o mulțime: cu acțiune specifică pentru creier, alți în special pentru inimă. Numai unii asigură protecția grăsimilor. Sau acidul lipoic potențează și activitatea altor antioxidanți.
5) Optimizarea detoxifierii. Sunt câteva suplimente care previn intoxicarea printr-o digestie mai eficientă, deblochează mecanismele de eliminare a metalelor grele.
6) Optimizarea metilării. Este un proces esențial pentru o îmbătrânire sănătoasă. De ex. dacă homocisteina este ridicată, metilarea are de suferit, iar rescrierea ADN-ului începe să dea rateuri.
7) regimurile de functionare ale axei hipotalamus - hipofiză - suprarenale trebuie stabilizate la un nivel mai scăzut, nu este atât de simplu la cei în vârstă. Și există strategii cu suplimente și dietă.
Evident contează și liniștea, afecțiunea samd.
8) Combaterea sindromului inflamator.

Asta e baza de pornire a unui tratament eficient, indiferent că este Alzheimer sau una dintre demențele rare și atipice.
Despre tratamentul de la început, ce poți să zici? Nu trebuie să fii expert să realizezi că este o mascaradă.

Edited by NelsonMandela, 03 February 2018 - 02:47.


#28
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
La boala asta se da pensie de insotitor pentru a putea un membru de familie sa isi intrerupa lucru cat timp este necesar pentru a sta cu persoana cu dementa??

#29
vivana

vivana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 02.02.2018

 Sabinatu, on 02 februarie 2018 - 20:05, said:

Cred că a vrut mai mult să se descarce...iar dacă primește și un sfat, cu atât mai bine.
Tatăl meu are Alzheimer avansat, manifestările sunt diferite, însă, adică e total apatic, nu mai răspunde decât cu ,,da" sau ,,nu", nu știe cum le cheamă pe fetele mele, face deja pe el, etc.
Tratamentul nostru e cu totul altul, dar în toți anii ăștia nu am avut impresia că ar încetini prea mult boala. Știu cât e de greu, nu știu ce sfat ți-as putea da. Cel mai important e să încerci să te resemnezi cu situația și să te gândești că la un moment dat se va termina. Știu că sună cinic, dar cine are în familie așa ceva știe ce vreau să spun. E foarte ușor să clachezi.
Am un prieten care are un bunic care are niște manifestări foarte asemănătoare cu cele ale bunicii tale (ultima dată îmi spunea că a început să halucineze, înainte de asta avea un comportament paranoic). O să-l întreb dacă a găsit vreo soluție cât de mică, dar era și el cu nervii la limită.

 Sabinatu, on 02 februarie 2018 - 20:05, said:

Cred că a vrut mai mult să se descarce...iar dacă primește și un sfat, cu atât mai bine.
Tatăl meu are Alzheimer avansat, manifestările sunt diferite, însă, adică e total apatic, nu mai răspunde decât cu ,,da" sau ,,nu", nu știe cum le cheamă pe fetele mele, face deja pe el, etc.
Tratamentul nostru e cu totul altul, dar în toți anii ăștia nu am avut impresia că ar încetini prea mult boala. Știu cât e de greu, nu știu ce sfat ți-as putea da. Cel mai important e să încerci să te resemnezi cu situația și să te gândești că la un moment dat se va termina. Știu că sună cinic, dar cine are în familie așa ceva știe ce vreau să spun. E foarte ușor să clachezi.
Am un prieten care are un bunic care are niște manifestări foarte asemănătoare cu cele ale bunicii tale (ultima dată îmi spunea că a început să halucineze, înainte de asta avea un comportament paranoic). O să-l întreb dacă a găsit vreo soluție cât de mică, dar era și el cu nervii la limită.
Multumesc mult de raspuns, mi-a prins bine,incerc sa ma descarc in fiecare zi , prin toate mijloacele si aici pe net si cu persoanele din jurul meu si  ma lupt cu sotul meu ,care imi inchide gura sa nu zic nimic, ca este mama lui sa faca acelas lucru , sa se descarce,dar el tine in el si are niste manifestari aiurea,imi este frica ca o sa fie ca ea mai tarziu. Nu e vorba de dus la azil, e vorba ca fiind doua familii care o ingrijim ,nu accepta cel mai bun tratament  dat de medicul de specialitate,care sa o linisteasca ,ca le este frica ca paralizeaza (motivul .dar nu a paralizat un 2 luni cat noi i-am administrat si credeam ca suntem pe alta lume la cat de cuminte statea, acum are acelas tratament sub forma de solutie,insa trebuie marita  doza sa fie linistita,lucru pe care ei nu-l vor), ca la ei  cand e, sta o mare parte singura cu toate portile si usile ferecate, iar eu cat sta la noi stau cu ea,n-o las singura deloc, o ingrijesc ca pe mine, asta ma deranjraza enorm, am impresia ca isi bat joc de noi (zic:pe noi nu ne deranjeaza ca vorbeste, ca injura de Dumnezeu - acum de cand i-am dat exelon ,n-am mai auzit-o injurand de Dumnezeu ,dar tot injura ).Stiu ca nu exista tratament care sa o vindece ,dar exista sa-i amelioreze boala.

Multumesc tuturor de expunere, cred ca ne ajuta sa trecem mai usor ,putand sa comparam si manifestarile si tratamentul cu cei ce se afla in aceasta situatie, avem doar de invatat .

#30
vivana

vivana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 02.02.2018

 silesax, on 03 februarie 2018 - 03:59, said:

La boala asta se da pensie de insotitor pentru a putea un membru de familie sa isi intrerupa lucru cat timp este necesar pentru a sta cu persoana cu dementa??
eu sunt pensionara si sotul, dar mai activam acasa el prestari servicii,eu contabilitate, i-am propus sa o tinem acasa la ea cu ingrijitor (dar platit ca dincolo in strainatate ca altfel nu gasesti , are de unde)sa mai stam si noi cu ea,eu am stat acolo cu ea 1 luna si o saptamana, dar intrerupta perioada,ca ma toca cu plecatul acasa,asa face si acum,tot ca pleaca, ca o asteapta sotul ei care e decedat de 25 ani, ca are animale sa le dea sa manance, da ordin la mama ei care e decedata de foarte mult timp sa faca mancare sau zice ca vine sa-i aduca de mancare,halucinatii vizuale cu carul si daca ii zicem ca sa-si aminteasca ca ei nu mai exista ,urla la noi ca suntem nebuni.......

#31
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 24.02.2017

 86-APP, on 02 februarie 2018 - 19:33, said:

Serios ? ia vezi cit costa , ce conditii se cer , vezi daca toti din familie vor ...
bai nene , stie orice...in realitate este mai complicat .


Orice este complicat in aceasta viata. Nimic nu e simplu insa de aia avem creiere, ca sa gasim solutii. Nu sa ne invartim in cerc aiurea.

Voi sunteti constienti ca un astfel de bolnav nici nu te mai recunoaste, pe tine ca copil sau ruda apropiata ?? Deci degeaba faci pe omenosul si vrei sa fii aproape de ea . Pur si simplu esti un strain. Iar ajutoru specializat este de preferat, traiului in casa, intre oameni sanatosi ...

Stiu , e o boala crunta. Dar cum ziceam, trebuiesc gasite solutii omenesti pentru toata lumea, nu doar pentru bolnav.

#32
vivana

vivana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 02.02.2018

 ldpe, on 02 februarie 2018 - 23:47, said:

Parerea mea este sa nu mai cauti tratament pentru aceasta boala pentru simplul fapt ca nu exista .
Mai important este sa cauti iformatii depre cum sa ingrijejti bolnavul de Alzheimer, gasesti pe "sfatul medicului.ro" o sectiune unde da cateva idei foarte bune .
Tratament de mentinere in cazul aceste boli doar la sfatul medicului, ce-i bun la unul nu e bun si la celalalt , in stadiul 3 al bolii e si mai greu...
Altele : langa Socola Iasi se va infiinta un "sat" pentru bolnavii de Alzheimer dupa un model olandez , unic la noi in tara - un lucru frumos si privit doar prin prisma familiei care efectiv este chinuita , da, este atasament, dragoste, parinte ...tot ce ai mai de pret dar cand dureaza luni de zile devine calvar , te lasa nervii si efectiv nu mai ti cont de cine este , epuizarea fizica, psihica acolo te duce . Foarte frumos pentru cine a preluat aceasta initiativa si la noi , aici mai multe :http://evz.ro/socola-psihiatrie-sat-alzheimer-pacienti-boala.html
Aveti dreptate,eu dupa 3 zile sunt epuizata,insa mai cred ca exista tratamentul care sa o linisteasca cat de cat.Da exista situatii in care e bine sa fie internati intr-un centru,cunosc aici langa noi un caz unde sotia care il ingrijea, oameni in varsta 79 ani, a cazut jos de epuizata,apoi copiii l-au dus la un centru, nu l-au tinut acasa ca nu rezista cu el si de mila sau cinestie de ce, l-au adus copiii inapoi,acum iar e bolnava ea,ingrijitoarea ,ca am intalnit-o la farmacie si deabia se tinea pe picioare,foarte suparata,ma gandesc ce inima au copiii-oameni cu familie la randul lor, ca o obliga sa stea sa-si distruga si ea sanatatea si asa subreda?,cand el e in lumea lui,nu stie de el.Cazuri si cazuri.

#33
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

 Bogotta, on 03 februarie 2018 - 09:04, said:



Orice este complicat in aceasta viata. Nimic nu e simplu insa de aia avem creiere, ca sa gasim solutii. ......

Stiu , e o boala crunta. Dar cum ziceam, trebuiesc gasite solutii omenesti pentru toata lumea, nu doar pentru bolnav.
Este complicat deoarece bolnavul nu are nimic logic sau poate foarte rar ...
Daca nu te-ai confruntat cu asa ceva , totul pare simplu , realitatea este ca daca nu ai nervii tari , intri in balamuc inaintea bolnavului .

#34
vivana

vivana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 02.02.2018

 Bogotta, on 03 februarie 2018 - 09:04, said:



Orice este complicat in aceasta viata. Nimic nu e simplu insa de aia avem creiere, ca sa gasim solutii. Nu sa ne invartim in cerc aiurea.

Voi sunteti constienti ca un astfel de bolnav nici nu te mai recunoaste, pe tine ca copil sau ruda apropiata ?? Deci degeaba faci pe omenosul si vrei sa fii aproape de ea . Pur si simplu esti un strain. Iar ajutoru specializat este de preferat, traiului in casa, intre oameni sanatosi ...

Stiu , e o boala crunta. Dar cum ziceam, trebuiesc gasite solutii omenesti pentru toata lumea, nu doar pentru bolnav.
pe noi nu ne cunoaste , odata zice ca eu is verisoara,fina..cineva din sat.....la baietii ei le zice ca esti  verisorul ....sau altcineva,nume pe prin sat,sunt momente de secunda cand ne cunoaste,nu stie unde e,eu mereu ii explic ca acum e la fiul ei si sta o saptamana si apoi iar o sa mearga acasa la celalalt fiu in sat,dar se enerveaza ,doamne fereste sa stea atat ca doar numai a venit pana aici si trebuie sa plece:zice catre mine ca eu cand merg la ea ,ea nu ma tine cu forta sa stau,ma lasa sa plec (aiureli), ma face nebuna....

#35
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Deci pentru boala asta se da pensie de insotitor?? Si de handicap??

#36
Aldulescu

Aldulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,794
  • Înscris: 04.01.2018

 vivana, on 03 februarie 2018 - 09:16, said:

eu mereu ii explic ca acum e la fiul ei si sta o saptamana si apoi iar o sa mearga acasa la celalalt fiu in sat,dar se enerveaza
Pai nu o mai mutati dintr-o parte in alta ca devine si mai confuza atunci.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate